Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברשותי לנסר 93 אוט', שעשתה 223,000 ק"מ. לאחרונה (10,000 ק"מ אחרונים) האוטו התחיל לאכול שמן יותר מדי וכבר אחרי כ 2000 ק"מ הוספתי 1.5 ליטר. האוטו מתפקד כרגיל, לא מעשן, חוץ מאשר בבוקר כשהוא קר ואח"כ כבר אין כלום.

האוטו עבר ראש מנוע לפני 25,000 ק"מ, אני לא יודע איזה גומיות שסתומים שמו לי אז! דיברנו על מקוריות אבל... מי יודע.

יש לציין, שאחרי הראש מנוע ועד לתקופה האחרונה הוא בקושי אכל 1 ליטר ל 10,000 ק"מ.

השאלה עכשיו היא, האם אכילת השמן היא בגלל גומיות שסתומים או שזה אותות שהמנוע מתחיל לגסוס?

(אגב אני גם חושב למכור את האוטו, אז בהזדמנות זו אם מישהו מעוניין)

פורסם

אני הייתי בודק נזילות, בעקרון גומיות שסטומים לא מתבלות כל כך מהר.

במידה והרכב לא מעשן כלל כמו שאתה מציין, סימן שהרינגים גם בסדר, כך שיש לבדוק שוב אולי מחזיר שמן אחורי התחיל לנזול זה לא משהו שישר מתגלה.

פורסם

עישון לא מעיד על מצב הטבעות בוכנה אשר לדעתי כבר שחוקות אצלך. לדעתי כדאי להתכונן להחלפת מנוע לברר מחירים של שיפוץ או החלפה של מנוע פירוק.

פורסם

מבחינת נזילות, האוטו מאז ומעולם יבש לחלוטין!! אין אפילו רטיבות של שמן על המנוע או מלמעלה או מלמטה.

אבל מה הסימנים שהמנוע מתחיל לגמור את שלו. האוטו סוחב כרגיל, בעליות איך שהיה תמיד. האם יתכן שפתאום ביום אחד הוא ישבוק חיים וזהו?

פורסם

אדיל שלום רב ! בדיקת דחיסה תיתן לך אינדקצייה לגבי דחיסת המנוע, אך לא לגבי, הסיבות לתצרוכת השמן.

באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להוסיף, ומי יצרן השמן.

באם אתה צופה מכירה עתידית של הרכב, עדיף לרדת במחיר מאשר להשקיע בהחלפת מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה,

אני משתמש בשמן 15/40 חצי סנטטי של ACDelco או שמשהו כזה. ותמיד השתמשתי בצמיגות הזאת.

אני לא חושב שהמנוע עומד למות, אין לדעתי סימנים המעידים על כך, וכל עוד אני מוסיף לו מה שחסר אז לא תהיה בעיה. הרי אני נוסע מקסימום 11000 בשנה.

פורסם

שלום רב אדיל. מכיוון שאני מכיר גם אות, וגם את רכבך, אני יכול להמליץ,שתעבור מידית, לצמיגות ,20/50 , בצע זאת וחזור לעדכן בפורום, לאחר בדיקה, של 1000 קילומטר, עד ליטר ל1000 קילומטר, הצריכה תיהיה סבירה, יחסית לגיל.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

אם אתה אומר שצריכה של 1 ל 1000 בצמיגות 50/20 היא סבירה לרכב כזה, אז המצב שיש לי שהוא 1.5 ליטר ל 2000 ק"מ בצמיגות 40/15 זה טוב (כלומר 750 מ"ל ל 1000 ק"מ)!! נכון?

השאלה הנשאלת היא למה לפני 10000 ק"מ המצב היה הרבה יותר טוב ועכשיו האכילה גדלה?

פורסם

אדיל שלום רב!

כלל יגוע הוא כמעט בכל רכב, שאחרי שיפוץ ראש הכולל החלפת גומיות שסתומים, ישור ומלוי ראש, השחת שסתומים, לחץ

בדחיסב עולה, ונוצר לחץ בעוקת השמן, ועל טבעות השמן, ואז המנוע עלול ל"נפח", ולשרוף מעט שמן, יותר מאשר לפני טיפול הראש.

במחשבה שנייה, צריכת השמן שלך סבירה, והמלצתי בכל זאת שתעבור לצמיגות20/50 באיכות טובה יותר.

בברכה

צביקה

פורסם

דניאל מדוע צריכת שמן של 1.5ליטר ל2000קילומטר, היא בלתי סבירה, אם נתחשב בשנתון, וובעובדה שנפתח ראש מנוע לאחרונה?

מהי צריכה סבירה לדעתך, ומה ניתן , וכיצד לשפרה?

בתודה מראש.

צביקה

• תוכן חדש...