Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי, הניתוח שלך טוב ויפה ואפילו נכון בעיניו של אדם מערבי.

אבל בצד השני של הגדר ישנם אנשים עם מנטליות אחרת, אנשים שסוגדים לכוח ולכבוד ואלה הערכים שאותם הם מבינים.

נדמה לך שאני מגזים? אז למה רצח על רקע כבוד המשפחה הוא דבר כ"כ מקובל בחברה הזו?

כל כך מקובל שאפילו בתי המשפט שלנו מתייחסים לטיעון הזה בסלחנות ובהבנה, שהרי מי לא יבין לליבו של אב/אח שרוצח את בתו/אחותו כי העיזה להתרועע עם גבר זר?

במצב העניינים הזה, רק תגובה מוחצת תבהיר להם שהם עברו את הגבול.

אגב, נדמה לי שגם חתושבי האזור מגיע לראות תגובה, זה לא סביר שהם סופגים ללא הפסקה בלי שהצבא מגיב.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק אני דווקא כן הייתי "קיים" אז.

חודש תחת מתקפה , זה מה שנקרא במונחים של עוטף עזה "חד פעמי" ( עצוב , אבל נכון.)

וכמו ששי אמר , לנו אין את הלוקסוס של "כוננות ספיגה" אז החיים שלנו "משתבשים" הרבה יותר.

כמו שכבר כתבתי , אף אחד לא מבקש פה כלום מלבד הזכות הבסיסית להתגונן והצפייה מתושבי ישראל להעמיד את ממשלתם על מקומה , גם אם זה לא קורה "בגזרה שלהם".

ויודע מה...עזוב-

אם הם לא רוצים לעשות זאת - לפחות שלא יקראו למופצצים "בכיינים".

אההה...ואחרי זה שלא יצפו ממנו לאכפתיות כשיתבצע ירי עליהם !!!

למרות שכשהצפון הופצץ במלחמה האחרונה , הבית שלי , שלי שכניי והיישוב בו אני חי היו פתוחים ומכניסי אורחים לכל מי שרק חיפש לברוח מהצפון.

ומעבר לכך -

תבדיל בין קריאה לאכפתיות לאומית - כשיש תגובה על האיום(ע"ע מלחמת לבנון II) לבין אותה קריאה לאחר 8 שנים של הפקרות כמעט טוטאלית.

שלומי , אני חושב שהLOOP לא בשליטתנו - כי הוא בשורשו מתחיל במטרות לא ריאליות של הצד השני.

הם לא יסופקו עד שפשוט אנחנו לא נהיה פה , עד אז הם ימצאו כל סיבה, ואילו הקטנה ביותר , להצדיק את ההתנהגות הברברית שלהם.

פורסם
שלומי, הניתוח שלך טוב ויפה ואפילו נכון בעיניו של אדם מערבי.

אתה כיום לא יכול להרשות לעצמך לנתח את זה שלא מנקודת מבט מערבית.

פורסם

בתור מי שדעותיו נוטות מהמרכז שמאלה, אבל נמצא מדי שבוע בדרום ורואה ומרגיש מכלי ראשון מה קורה - לדעתי מדינצת ישראל צריכה להכריז על מצב מלחמה מפורש מול ממשלת החמאס בעזה.

כתוצאה מכך תפקידו של הצבא יהיה להפסיק את המתקפות על ישראל ולהקנות בטחון לתושביה. לדעתי זה אומר לקרב סוללות תותחים לגבול הרצועה ולהשיב אש תותחים לכל מקור ירי בלי התחשבות היכן הוא (למה? הם מתחשבים בנו?). בנוסף אין לספק שום דבר מישראל לעזה: לא חשמל, לא מים ולא כל דבר אחר עד לכניעת ממשלת החמאס והחזרתו של שליט.

לצערי זה נראה שאין עם מי לדבר, ונותר רק לשחק את המשחק "מי מכופף למי את היד"

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שלומי , אני חושב שהLOOP לא בשליטתנו - כי הוא בשורשו מתחיל במטרות לא ריאליות של הצד השני.

הם לא יסופקו עד שפשוט אנחנו לא נהיה פה , עד אז הם ימצאו כל סיבה, ואילו הקטנה ביותר , להצדיק את ההתנהגות הברברית שלהם.

בדיוק בגלל זה אני חושב שאין פתרון אמיתי חוץ משלום אזורי כולל (שהוא לא רלוונטי כרגע , כמו שאמרתי) עם סוריה ולבנון, דבר שיגביר את הלחץ על הפלשתינאים להתנהג בהתאם.

האבסורד כרגע זה שגם החמאס וגם צה"ל הולכים לכיוון פעולה צבעית רחבה שתביא אותם למצב של הפסקת אש נוחה יותר.

LOOP כבר אמרנו ?

פורסם

אני רק לא מבין למה להיכנס לעזה? מספיק מספר פעולות פשוטות.

1. לנתק חשמל.

2. לנתק גז ודלק.

3. לנתק מים.

4. להפסיק אספקת תרופות ומזון.

5. להגיד מראש, מחר בשעה 12 בבוקר, אזור X מופצץ, יש לכם 24 שעות לעזוב את המקום, ולמחרת פשוט למחוק את כל האזור כולו. וככה ללכת אזור אזור, כולל אם הוא מלא באזרחים "חפים" מפשע. להמשיך בכל הפעולות הנ"ל, ותוך שבועיים, ואפילו פחות מכך אתם תראו את התושבים בעזה בוכים ופונים בטענות לאנשי החמאס שלו שיפסיקו עם הקסאמים. וכמובן להמשיך בהפצצות ובפעולות 1-4 כל עוד גלעד שליט לא חוזר בריא ושלם.

ROOONEEYY

פורסם

ההרגשה (הלא-טובה) שלי היא שראשי מערכת הבטחון, כולל המטכ"ל - חוששים להיכנס לעזה בגלל מה שצפוי לנו שם, בטח ובטח במזג אוויר כזה, שמונע חיפוי אווירי יעיל.

ושוב אחזור למה שכתבתי בשרשור אחר - כיוון שאנו לא מאפשרים מדינה נפרדת - נבצר מאיתנו להכריז מלחמה, ולהתנהג בהתאם (כרגע בעיקר בעזרת מצור אמיתי).

פורסם
אתה מבין שבשביל לשמור על השקט שלאחר הכניסה אתה תהיה חייב להשאר בעזה?

אתה מבין שכניסה קרקעית לעזה תהיה מלווה בלא מעט קורבנות מהצד שלנו רק בגלל שאתה נכנס לסוג של מלכודת שהם הכינו מראש? ושהכניסה שלך (והקורבנות בדרך) זה הניצחון האמיתי מבחינתם ?

אתה מבין שהשטח מלא במנהרות נפץ ?(ושאר ירקות).

אתה מבין למה זה לא נכון ?

ברור לי שבמלחמה יש קורבנות פשוט כואב לראות את טוביי הבנים כברווזים במטווח נשאבים למשחק שלהם "רק בגלל ש...".

כן, אני מבין טוב מאוד את כל מה שכתבת, ואני לא מסכים עם המשפט המודגש.

מזה הגישה התבוסתנית הזאת ?

תושבי הדרום לא אזרחי המדינה בדיוק כמו תושבי ת"א ותושבי הצפון ?!

אני רוצה לראות שכל יום הקירייה היתה חוטפת קסאמים,או עזוב את הקרייה, אני רוצה לראות שת"א היתה חוטפת קסאמים על בסיס יומיומי והממשלה היתה שותקת.

זה שהקסאמים נוחתים על ערים כמו אשקלון\שדרות\נתיבות משחק יופי לממשלה, כי הערים האלה "שקטות", האוכלוסיה לא יודעת לצעוק שם כמו שצריך.

נראה לך שאם המצב היה ככה בתל אביב האוכלוסיה היתה מגיבה אותו דבר ?

ובלי שום קשר לאוכלוסיה, ידידי, צריך לקבל החלטות כואבות !

כן, יהיו שם מטענים, כן, יהיו שם מארבים יזומים, כן, יהיו שם אבדות.

אבל לא ייתכן שפאקינג אירגון מצ'וקמק כמו החמאס (וזה אירגון מצ'וקמק) ייעשה לנו בית ספר ואנחנו נשתוק מרוב פחד.

אחרי זה מתפלאים למה חיזבאללה עושה עלינו שרירים, ולמה איראן לא סופרת אותנו, ולמה סוריה ולבנון משתינות עלינו.

בגלל גישה כזאת.

פעם היה לישראל דבר שנקרא "יכולת הרתעה".

באדיבות מלחמת לבנון השנייה, ובאדיבות מה שקורה היום באשקלון\עזה, ישראל נתפסת (וכרגע די בצדק) כבדיחה של המזרח התיכון.

הגיע הזמן לעשות מהלכים כואבים, היה לנו סרטן שהתחיל להתפשט בגוף, עכשיו נשאר לקבל החלטה:

הולכים איתו יד ביד עד המוות (שנכון לכרגע בהתאם להמשך תוכנית הגרעין,לא ממש רחוק), או שלחילופין מחליטים שהיום אנחנו אומרים לסרטן הזה "ביי ביי", פוגעים בעצמנו עוד קצת, ונפתרים ממנו אחת ולתמיד.

בלי חלילה לזלזל או להתנשא, אני יודע בדיוק מול מי יש לנו עסק, 3 שנים משירותי העברתי בלהסתכל להם בלבן של העיניים ולדאוג בחלק מהמקרים שלא ישאר להם לבן בעיניים, צה"ל יודע בדיוק מה צורת העבודה שצריכה להיות שם, רק צריך לתפוס פעם אחת "ביצים", לחלק את הפקודות הנכונות, ולפעול על פי תוכניות המגירה (שקיימות) לפשיטה רחבת היקף בעזה (אני בכוונה אומר לפעול לפי תוכניות המגירה, כי במלחמת לבנון זה לא קרה, הכל שם התנהל באילתורים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אל תכניס לי מילים לפה אני לא טענתי שאזרחים שגרים בדרום חשובים פחות מתושבי המרכז/צפון.

גישה תבוסתנית? אני לא חושב לדעתי יותר בכיוון של ראיה מפוכחת לפני מהלך.

פורסם
אני רק לא מבין למה להיכנס לעזה? מספיק מספר פעולות פשוטות.

1. לנתק חשמל.

2. לנתק גז ודלק.

3. לנתק מים.

4. להפסיק אספקת תרופות ומזון.

5. להגיד מראש, מחר בשעה 12 בבוקר, אזור X מופצץ, יש לכם 24 שעות לעזוב את המקום, ולמחרת פשוט למחוק את כל האזור כולו. וככה ללכת אזור אזור, כולל אם הוא מלא באזרחים "חפים" מפשע. להמשיך בכל הפעולות הנ"ל, ותוך שבועיים, ואפילו פחות מכך אתם תראו את התושבים בעזה בוכים ופונים בטענות לאנשי החמאס שלו שיפסיקו עם הקסאמים. וכמובן להמשיך בהפצצות ובפעולות 1-4 כל עוד גלעד שליט לא חוזר בריא ושלם.

:mm_yeah:

זה אבסורד שאת 1-4 אנחנו עדיין לא עושים...

פורסם
בדיוק בגלל זה אני חושב שאין פתרון אמיתי חוץ משלום אזורי כולל (שהוא לא רלוונטי כרגע , כמו שאמרתי) עם סוריה ולבנון, דבר שיגביר את הלחץ על הפלשתינאים להתנהג בהתאם.

האבסורד כרגע זה שגם החמאס וגם צה"ל הולכים לכיוון פעולה צבעית רחבה שתביא אותם למצב של הפסקת אש נוחה יותר.

LOOP כבר אמרנו ?

שלומי, גם אני חושב שהפיתרון האמיתי הוא שלום כולל אבל עד הפיתרון הזה משיגים שקט ע"י הבהרה לצד השני שהמחיר לפעולותיו לא שווה ואת זה אנו צריכים לעשות.

אני לא חושב שצריך להיכנס כדי להישאר אלא בלילה אחד להעיף את נמל עזה, בסיסי המשטרה, בסיסי הארגונים ואת בתי 30 האנשים הראשיים בארגון. הם יבינו שלא כדאי להמשיך ולאלץ אותנו להיכנס ואם עדיין נצטרך להיכנס ברור שנשלם מחיר אבל לפעמים פשוט אין ברירה.

אני לא יודע איפה אתה גר אבל פשוט אין לך מושג מה זה כשילדה בת שנתיים וחצי כבר רצה אוטומטית לממ"ד על כל סירנה וזה עוד באשקלון. אם המדינה לא רוצה לפתור את הבעייה אז שתפנה את האוכלוסיה האזרחית. מצטער מאוד אבל הבנות שלי הן לא חיילות אלא ילדות קטנות ואני דורש מהמדינה שתספק להם ילדות שפויה (ומאחל גם לילדי עזה את אותה ילדות שפפויה שאני רוצה לבנות שלי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאמר מענין של רן אדליסט .

קטע מתוכו :

"כדי להבין מדוע נקלענו למצב שבו תושבי שדרות סופגים (מחר אשקלון ואשדוד ועל פי השר דיכטר גם באר שבע) וצה"ל שותק, צריך להבין איזו סחורה אנחנו מקבלים תמורת הספיגה ומהו המחיר שאנחנו משלמים. הסחורה היא חיסול החמאס בגדה המערבית ואת המחיר משלמים אזרחי טווח הרקטות בעוטף עזה. הרקע: אחד התנאים שהוצבו על ידי חמאס בתחילת התהדייה היה להפסיק את רדיפת אנשיו בגדה. המטרה שלהם היתה ועודנה להשתלט על הגדה. במערכת הביטחון אמרו לא נחרץ ומדי לילה נערכים חיסולים, מעצרים ומרדפים אחרי אנשי חמאס בגדה. חמאס-עזה הבליגו, התחמשו במהלך התהדייה והם עכשיו מוכנים לסבוב נוסף של ירי קסאמים בתגובה על החיסול השיטתי של חמאס-גדה."

פורסם

בתור אחד שאוהב את הארץ אבל איבד מזמן את האמון בממשלה, במדינה ובמוסדותיה (כולל צה"ל ה"בלתי מנוצח")

יש לי מס' דעות שברשותכם, אעלה על הכתב.

לפני שאתחיל אומר לכם שאני מתנדב מד"א ופעיל ככונן תגובה מיידית.

מתוקף כך יש ברשותי מכשיר מירס המחובר לרשת האיזורית ומכשיר ביפר.

בשניהם מתקבלות הודעות על שיגור קסאמים ופצמ"רים ללא הרף.

מתוך עקרון (אולי דפוק, אבל אני לא מתיימר להיות נורמלי) שני המכשירים תמיד בעוצמה מקסימלית, גם בעבודה.

שגם בתוך מפעל ההי-טק המפואר בו אני עובד (שאגב, נמצא בטווח הרקטות) בו יש מאות אם לא אלפי אנשים מנותקים יבינו שהקסאמים נורים לא רק בזמן מהדורת החדשות אלא במשך כל היום. בזמן שילדיהם בבית הספר.

(למען הסר ספק- בזמן דיווחים אחרים, תאונת האוטובוס לדוג' המכשיר עובר למצב שקט מסיבות מובנות)

אולי אני רואה שחורות, אבל ככה אני רואה את העתיד, בין אם בזמן הקרוב מאוד ובין אם בזמן היותר רחוק.

אין מנוס ממלחמה כוללת, אכזרית ומוחצת.

מלחמה שתרמוס ותפורר עד עפר את כל רצועת עזה (החמאס), את לבנון (וחיזבאללה בתוכה), את סוריה ואת איראן.

תמיד עדיף להיות בצד המפתיע ולא בצד המופתע.

הרי אם נתקוף את עזה תקיפה ב"עצימות מוגבלת" ולא עם כל הכוח הרי ש:

1. לא נפרק את החמאס ואת היושבים בראשו.

2. לא נפסיק את ירי הרקטות לדרום הארץ. (מב"ש עד יבנה.)

3. דם רב של חיילינו ישפך לשוא.

בנוסף יש לקחת בחשבון את השכנים מצפון (הכי-זבלה) שגם להם יש רקטות וגם להם יש מוח קטן וביצים גדולות.

(כנראה שזה כל מה שזקוקים לו היום ע"מ לשלוט בעולם. זה וכמה בארות נפט.)

הרי שאם הם יתערבו אזי גם לבנון, סוריה ואחמדיניג'אד יצטרפו במטרה להשמיד אותנו.

ארה"ב תתמוך, אירופה תגנה וראש הממשלה יתקפל.

עד הפיצוץ.

ככה אנחנו. תמיד מקבלים עוד מכה ועוד סטירה ומחכים עד שירחף מעל ראשנו איום קיומי וממשי.

או, אז כל ראשי המדינה והצבא מגדלים זוג אשכים גדולים ושעירים ומתחדשת אספקת החמצן למוחם.

אז אנחנו נזכרים לומר לכל העולם "כולכם על הקטן שלנו, אם נמשיך להקשיב לכם מחר לא נהייה פה" ויודעים לשלוף את הנשק הגדול ביותר.

אז אנחנו מנחיתים על העולם הערבי מהלומות שהוא לא יודע איך להבין אותם. מהלומות שגורמות לו לשוב לפינה הסרוחה שלו עד שהוא מתחיל לתפוס אומץ, לאט לאט.

ואז הוא תוקף אותנו ככה בקטנה, פה פיגוע, שם חטיפה, פה רקטה.

וחוזר חלילה. למה? כי לקראת הניצחון האמיתי והמוחלט במלחמה שוב המוח מתנוון, האשכים נושרים ואנחנו מקשיבים לעולם הגדול, הנאור והמפותח. מקשיבים לעולם שאומר לנו "תפסיקו, הם מסכנים". מקשיב לעולם שאט אט מוביל אותנו לאבדון.

אני מקווה שבמלחמה הקרובה (קרובה מאוד) תקבל מדינת ישראל את התבונה ואת האומץ להבין שאין דרך אחרת חוץ מלמצות עם אויבנו את הדין ולהשמידם עד תום.

אני לא קורא לרצח עם או להעלמת כל הערבים.

אין לי שום בעייה עם ערבי בגלל שהוא ערבי.

יש לי בעייה עם כל אחד בעולם הזה, ללא תלות במוצאו, שחושב שאין לי (כישראלי וכיהודי) זכות קיום.

על עצם מחשבה זו מגיע לו למות.

למראית עין אין קשר, אבל:

כשראש הממשלה מועל

הנשיא הורשע באונס

שר האוצר גנב

ובכלל, שר עבריין (גנב, אנס, שקרן) הוא דבר שבשגרה, אל לנו להתפלא שהם הביאו את המדינה, בעזרתנו, למצב הזה.

הלוואי ואתבדה.

הלוואי שיש פתרון לא מלחמתי למצב.

הלוואי שכל הבנים כולם יחזרו הבייתה בשלום, שלמים ובריאים בגופם ובנפשם.

הלוואי שמחר יופלו חומות עזה והשנאה תעלם כלא הייתה.

הלוואי.

סימון, שאם יחיה עד אוגוסט והמציאות הבטחונית תאפשר זאת- יתחתן ויעבור לקנדה.

חברה טובה של ארוסתי היא איראנית, אנחנו נלך לבקר אותה.

לא נדבר על פוליטיקה. כי זה לא יעניין אותנו.

נ.ב.

פתוח לתגובות ואשמח לענות ולהגיב, כל עוד תשמר רמת השרשור.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

• תוכן חדש...