Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרקטורון כביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני רוצה להוציא רישיון לטרקטורון ואני רוצה לרכוב עליו גם בכביש שמעתי שאפשר להתאים טרקטורון לכביש

כדי שיהיה מותר לרכוב עליו שם אבל איפה עושים את זה? או שקונים טרקטורון מיוחד לזה?,ואיזה הגבלות חלות

על טרקטורונים בכביש?.

פורסם

אין דבר כזה טרקטורון לכביש.

אם אתה רוצה כלי לנסוע עליו בכביש זה רינג'ר תומקאר או מיול.

שגם איתם תצטרך רישיון רכב בכדי לנסוע איתם על הכביש.

פורסם

לא מדוייק.

כל טרקטורון מחוייב בכלוב התהפכות(או מגן אחורי בטרקטורונים ספורטיבים), ולוחית רישוי. פלוס ביטוח חובה ורישיון רכב.

לפי מיטב ידיעתי במקרה ויש לך אותם פלוס כל דרישה אחרת של משרד התחבורה, תוכל לחצות איתו כביש! לא לנהוג עליו בכביש(נסיעות ארוכות יותר).

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
לא מדוייק.

כל טרקטורון מחוייב בכלוב התהפכות(או מגן אחורי בטרקטורונים ספורטיבים), ולוחית רישוי. פלוס ביטוח חובה ורישיון רכב.

לפי מיטב ידיעתי במקרה ויש לך אותם פלוס כל דרישה אחרת של משרד התחבורה, תוכל לחצות איתו כביש! לא לנהוג עליו בכביש(נסיעות ארוכות יותר).

אתה זה שלא מדייק.

כל טרקטורון מחויב בקשת אחורית,הכלוב ירד מהארץ לפני עשר שנים. לוחית רישוי,טסט,ביטוח,ושלט שאומר שהכלי מוגבל ל-40.

בשביל לנהוג על כלי כזה צריך,או רישיון טרקטור שאפשר להוציא מגיל 16,או רישיון לאוטו לאחר שלוש חודשים של מלווה.

אחרי כל זה אתה יכול לנסוע עם הכלי בשטח,בכבישים של מושבים וקיבוצים ולחצות כל כביש בנסיעה עד 250 מטר על הכביש. עם כלי כזה עדיף שלא לעלות על הכביש, השוטרים רק מחפשים אותנו הרוכבים.

פורסם

כל הבלאגן רק כדי לחצות כמה מטרים של כביש??,ומה זה רינג'ר,תומקאר,מיול? סוג של טרקטורונים? או משהו דומה?.

ועוד שאלה למה יש כאלה הגבלות על טרקטורונים בכביש? מה כזה בעיה איתם??.

פורסם
אתה זה שלא מדייק.

כל טרקטורון מחויב בקשת אחורית,הכלוב ירד מהארץ לפני עשר שנים. לוחית רישוי,טסט,ביטוח,ושלט שאומר שהכלי מוגבל ל-40.

בשביל לנהוג על כלי כזה צריך,או רישיון טרקטור שאפשר להוציא מגיל 16,או רישיון לאוטו לאחר שלוש חודשים של מלווה.

אחרי כל זה אתה יכול לנסוע עם הכלי בשטח,בכבישים של מושבים וקיבוצים ולחצות כל כביש בנסיעה עד 250 מטר על הכביש. עם כלי כזה עדיף שלא לעלות על הכביש, השוטרים רק מחפשים אותנו הרוכבים.

אתה גם לא כל כך מדייק.

כל בעל רישיון רכב שמלאו לו 17.5 רשאי לנהוג על טרקטורון.

to finish first first you have to finish

פורסם
מהירות איטית , רעש , לא בטיחותי.

ולדעתי , זה קשה לשלוט על טרקטורון כשאתה נוסע על כביש אספלט.

אז בוא ואני אספר לך משהו.

מבחינת מהירות, רוב הכלים מגיעים למהירות סופית של 100, ואלה הכלים הסטנדרטים והחלשים ביותר. הבינונים סוגרים אפילו 140 ומי שרוצה הוכחה מוזמן לבוא לסיבוב,והמשופרים יותר מגיעים גם ל160 ו170 בחמישי פול גז.

מבחינת רעש,יש הרבה "עונדות" ו"עימפרזות" "משוברות" שעושות רעש הרבה יותר חזק מהכלים האלה.

ומבחינת בטיחות,אם אופנוע הוא כלי שאפשר לנסוע עליו הכביש מבחינה בטיחותית אז טרקטורון לא? הם מצוידים בדפרנציאל אחורי וקידמי,הנעה כפולה והעיקר שהם יושבים על 4 גלגלים.

ישנם צמיגי כביש שאיתם השליטה באספלט היא הרבה הרבה יותר קלה. וגם עם צמיגי שטח גדולים לא מרגישים הבדל על אספלט.

האטימות בארץ שלנו בנוגע לכלים האלה היא אין סופית ומעצבנת. באירופה ובדרום אמריקה כלים כאלה משייטים להם על הכבישים בכיף.

את האמת אני ממש לא תומך בלאפשר לכלים האלה לנוע בכביש.כלים כאלה מקומם בשטח ובמסלול. ותאמינו לי שברגע שיתחילו להיות פה תחרויות ומסלולים מאורגנים וחוקיים לא תראו כלי אחד כזה על הכביש,בידיוק כמו בארה"ב.

רינג'ר,תומקאר ומיול אלה כלים שגם נועדו לשטח וגם לניסעות עיריוניות. הנהיגה עליהם מותרת רק עם רישיון B לאחר סיום תקופת המלווה.

• ספונסר פורום
פורסם

ההגבלה היא נכונה ומדוייקת,לטרקטורון אין דיפרנציאל,ונסיעה במהירות גבוהה בכביש היא מתכון לצרות.

אורן

פורסם
קראתי שטרקטורון פולריס מורשה לנהיגה על כביש זה נכון?

הטרקטורונים הישנים של פלוריס אני מדבר על כלים משנת יצור 92-94. יכלו לנוע בכביש. קודם כל סיכוי למצוא כלי כזה הוא אפסי.

ב',לקנות כלי כזה זה מתכון לצרות צרורות. המנועים הישנים של פולריס בשנים האלה לא אמינים בגרוש,רוב הכלים במצב אנוש וממש לא בטיחותי לקנות אותם.

ולדאבוני הרב,גם לכלים האלה אסור לנוע בכביש כבר.

פורסם
ההגבלה היא נכונה ומדוייקת,לטרקטורון אין דיפרנציאל,ונסיעה במהירות גבוהה בכביש היא מתכון לצרות.

אורן

דווקא הכלי עבודה החדשים יותר משנת יצור 07 מצוידים בדפרנציאל מלא ולא רק בנעילות.

פורסם

אני קראתי על אוטלור שיכול לנסוע על הכביש(לפי מה שאמרו לפחות)או שלא הבנתי?,ולמה דווקא הישנים מה מיוחד בהם??.

אולי אני לא מבין כל כך בנושא אבל החוקים לגבי טרקטורונים ניראים ממש מוזר ונורא קשה למצוא היגיון בהם..

פורסם
אני קראתי על אוטלור שיכול לנסוע על הכביש(לפי מה שאמרו לפחות)או שלא הבנתי?,ולמה דווקא הישנים מה מיוחד בהם??.

אולי אני לא מבין כל כך בנושא אבל החוקים לגבי טרקטורונים ניראים ממש מוזר ונורא קשה למצוא היגיון בהם..

אתה מדבר על אווטלוו.

ולא לכלי הזה אסור בתכלית האיסור לעלות על הכביש.

פעם היתה פרצה בחוק שהכלים הישנים נרשמו כ"טרקטור" ברישיון שלהם. אי לכך היה להם את כל ההגבלות של טרקטור רגיל. ולטרקטור רגיל מותר לנוע בדרכים עירוניות.

מעטים הכלים שתוכל למצוא שרשומים כ"טרקטור". הפרצה הזאת גם היא נחסמה והיום שאתה מעביר את הכלי בעלות או טסט הרישיון משתנה לטרקטורון.

• תוכן חדש...