Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני חוזר לעלעל בפורום לאחר כמעט כשנה וחצי.

את הוולבו 940 2.3 (עם הטורבו המעצבן) מכרתי מאחר ואשתי קיבלה רכב מהעבודה ואני עודני רוכב על 307 ליסינג שאני חייב לומר שמאוד נהנה ממנה (מלבד פעמיים בהם היתה בעיה כלשהיא בחיישן הגיר והרכב גימגם בצרפתית 8)).

בכל אופן, מאחר ושווי המס על רכבי ליסינג עולה ועולה משנה לשנה (2009 - 1730ש"ח, 2010- 2090 ש"ח, 2011 - 2450 ש"ח), לי די נמאס ועשיתי חישוב שאם אני קונה רכב בכ- +-30K, אחרי כל ההוצאת ובלת"מים (יש לי קובץ אקסל מפורט בו ניתן לשחק עם כל הפרמטרים). אני נשאר עם רווח נטו של כ-700 ש"ח לחודש ב-2009 וגדל בכ-200 ש"ח ב-2010 ושוב באותו סכום ב- 2011. מה גם שהתחייבות לליסינג היא לשנתתים וחצי או שלוש.

רציתי להתייעץ עם המלומדים שכאן לגבי מספר אופציות (לא בהכרח בעלות אותו אופי:

וולבו 940 2.3L (ללא טורבו) - למיטב ידיעתי יש כאלה עד שנת 95 (וזה בגלל חיבתי לוולבו)

וולבו S70 (ללא טורבו) משנתון 97/98 (וגם זה בגלל חיבתי לוולבו)

טיוטה קרינה שנתון 97

סיטרואן קסרה דיזל (כן טורבו מאחר והבנתי שהן מוצלחות)

זה רכב שני (למרות שאני הוא זה שנוהג עליו) ועדיין הוא יעשה מינימום כ-60 ק"מ ליום. את שאר הנסיעות המשפחתיות נעשה עם הרכב השני.

אני מחפש שיהיה בטיחותי, נוח, לא "פלסטיקי" מדי, לא זללן יותר מדי (עד 1:9 אני מוכן לספוג) ובלי מחלות נפש ידועות מראש. אם למישהוא יש המלצות נוספות, אשמח לדעת.

You can’t really know someone until you fight them

פורסם

אם שמרת על הפיגו שלך ואתה גם מבסוט ממנה, למה שלא תקנה אותה בסוף תקופת הליסינג.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה לא אהבת בטורבו? דווקא מעניין לדעת.

בכל מקרה - חוץ מעניין הטורבו ה-940 התאימה לך?

אם כן - פשוט תקנה אחת משנתון 95 ומטה. אכן צדקת - משנתון 96' ומעלה יש טורבו (בשני נפחי המנוע).

עם זאת, יכול להיות שה-S70 תהיה יותר בטיחותית (ואולי הכי בטוחה בין אלו שציינת), ובהחלט תרגיש חדישה ומודרנית יותר.

ל-S70 יש 4 כוכבי NCap.

פורסם

שמתי לב שהשאלה הזו, בדרכים שונים נשאלת כאן הרבה בפורום, רוב הפעמים ממליצים לקנות רכב פרטי להישאר עימו ושזה יוצא הרבה יותר זול, אתה גם בעצמך מודע לכך.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אני אחזור על עצמי.

חישוב כדאיות הליסינג אינו מתחיל ונגמר בעלות הישירה. יש גורמים (לכאן ולכאן) שמשפיעים בנוסף על הכדאיות.

רכב פרטי:

1. האם המעביד משלם החזר הוצאות?

2. מה גובה הסכום שיוקדש לרכישת רכב, מה עלות הביטוח/טסט, כל כמה זמן מתוכנן להחליף את אותו רכב ומה מקור הכסף?

ליסינג:

1. מה התשלום על רכב הליסינג (ברוטו) ?

2. כמה קילומטרים יעבור הרכב בשנה ?

3. אילו הפרשות סוציאליות יש (ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, קרן פנסיה) ?

רק כאשר יש את המענה לכל השאלות הללו - ניתן לעשות חשבון אמיתי בדבר הרווח בהחלפת הליסינג ברכב פרטי.

למישהו שחשוב לו רק ההיבט הכלכלי (כלומר לא מתחשב באלמנט של הנאה מנהיגה ו/או בטיחות), השיקול הוא מספר הקילומטרים שעובר הרכב בשנה.

ככל שהנסועה גבוהה - העדיפות היא לליסינג. בנסועה נמוכה - רכב פרטי עדיף.

אגב, לא ברור לי על מה התלונה בדבר גניבת המס. במה שווי הרכב שונה מכל שקל שנגבה ממך על מס הכנסה? (רמז: גובים ממך מעט מדי).

פורסם

גם אני חשבתי לוותר על הליסינג. כבר כמעט הזמנתי מכונית.

אבל אז בדיוק גברת עם הג'יפ החליפה נתיב מבלי לשים לב שאני הייתי בו.

(אשכרא כמו חלוץ, הרגישה מכה קלה בכנף :lol:)

כל העניין גרם לי לשקול את העסק שוב.

פורסם

תודה למגיבים

לגבי הפיג'ו – לא הייתי מחזיק אותה באופו פרטי ולו משום שאני לא מוצא אותה אמינה במיוחד (כפי שציינתי) ועלותה אמורה להיות כ-60K וזה בערך פי 2 מהתקציב שלי.

לגבי הטורבו של ה-940, נראה לי שבעיקר מדובר על הרגשת נאחס שזה יצר אצלי כולל חיפוש מתיש עבור החלק. אני מניח (ותקנו אותי אם אני טועה) שה-2.3 ליטר תעשה את העבודה לא פחות טוב בלי הטורבו.

לדבי ה-S70 אני קצת חושש מאחר והבנתי שהיא רגישה (לא לומר עדינה) ואני מנח שלא אוכל לשים את ידי על ההיסטוריה המלאה שלה.

אגב, למישהוא יש מושג מה המחיר הריאלי של חתיכה כשזו שנת 97/98 ושוב אני מדבר על דגם GLE או SE שהם ללא טורבו. לפי מה שבדקתי, עלויות התיקון שלה (במוסך המרכזי) עומדות על כ-1500 זוזים עבור הטיפול הסטנדרטי היקר ביותר (טיפול 120K ). אגב הטיפולים של ה-940 זולים בכ-20-30%.

כמובן שאני לא מדבר על בלת"מים לא צפויים מראש.

לגבי כדאיות ליסינג מול פרטי – את החישוב הזה עם כל הפרמטרים כבר עשיתי ונכון לשנת 2009 אני נשאר בממוצע עם 700-800 ש"ח נטו יותר ביד אם אני מחזיר את רכב הליסינג.

אם למישהוא יש תשובות ו/או תובנות אני אשמח.

פורסם

אם אתה מחפש רק אמינות ועלויות אחזקה נמוכות - הקרינה נראית כמו אופציה לא רעה.

היא ידועה כבעלת מוניטין אמינות גבוה ואם היא מספיק מרווחת, כנראה שזו הבחירה הנבונה. רוב הסיכויים שהיא תהיה חסכונית יותר וזולה יותר לאחזקה.

עם זאת - כדאי לקחת בחשבון שלא קל למצוא אקזמפלר שמור, והרכב לא הכי-הכי נפוץ, כך שאולי יש בעיה עם חלפים משומשים.

רכבים רבים עברו ק"מ ארוכים (מעל 250K ויותר), ועדיין הראו אמינות. דבר נוסף לבדוק הוא נושא הבטיחות, במידה וזה חשוב לך.

לגבי הוולוואים - ה-940 תהיה זולה יותר לאחזקה. ה-S70 תהיה כנראה חסכונית יותר וכנראה גם בטוחה יותר (4 כוכבים).

מחיר ראלי? תלוי במצב הרכב. אם התקציב שלך מאפשר לך רכישה באזור ה-45K אני מאמין שתוכל להשיג S70 SE במצב טוב מאוד. יש אקזמפלרים כאלה שנשמרו היטב.

הרבה יותר קשה למצוא T5 נורמלית, אבל הדגם הזה לא מעניין אותך.

אם אתה מחפש עלויות אחזקה נמוכות בוולוו - לך על ה-940, היא פשוטה יותר וכנראה תהיה אמינה וזולה יותר לאחזקה.

אם כי גם עם ה-S70 עם טיפול נכון אין סיבה שהיא לא תהיה אמינה.

פורסם

לגבי כדאיות ליסינג מול פרטי – את החישוב הזה עם כל הפרמטרים כבר עשיתי ונכון לשנת 2009 אני נשאר בממוצע עם 700-800 ש"ח נטו יותר ביד אם אני מחזיר את רכב הליסינג.

אשמח לראות את החישוב שלך, כיוון שאתה מגיע למספרים שאינם תואמים את מה שידוע לי.

פורסם

240, למרות שעברו במשפחתי מספר בהמות שבדיות :lol: כגון כמה חמש 240, 945 אחת ו-940 אחת, נראה לי שאתה הספקת לצבור נסיון רחב יותר.

כפי שציינתי, אני לא מחפש רק אמינות ואחזקה הכי זולה. אני חייב לומר שקצת קשה לי לחשוב שאנהג ביפנית נמוכה ודקה, ארגשי קצת כמו ברווז במטווח.

לגבי הקסרה, טרם נהגתי עליה אבל האם יש לך ניסיון בה?

מאחר וולבו תמיד היתה ברירת המחדל שלי, אני בדילמה לגבי ה-940 מול ה-70, שעיקרה האם ה-70 היא אמינה דיה (בהנחה שאכן מצאתי כשו עם תיעוד טיםולים ראוי), כמו כן כמה היא שותה מול ה-940 והאם יש מה לעשות ברכבים כגון ה-940 על מנת לשפר את יחס השתיה (כמו ניקוי קרבורטור ברכבים ותיקים יותר כמו ה-240).

תודה

פורסם

אם אתה מחפש בטיחות גבוהה ככל הניתן מבין האופציות האלה - לדעתי, לך על ה-S70.

ההפרש במחיר שווה את 4 כוכבי הבטיחות, עוד כריות אוויר וכמובן גם התנהגות נייטרלית יותר עקב מעבר להנעה קדמית.

ל-SE יש את המתלים הרכים ביותר, כך שהיא אמורה לספק נסיעה נוחה.

למרות שנתון ההספק הוא "רק" 140 כ"ס, קיים מספיק מומנט כבר בסל"ד נמוך כך שהרכב לא מרגיש חלש (לא חורך אספלט כמו ה-T5 אבל מספיק לכל דבר אחר).

זה גם הדגם שלדעתי יהיה לך הכי קל למצוא שמורה.

940 עם מנוע 2.3 תעשה במשולב לטעמי 1:7-1:8, בהנחה שמצב הרכב תקין.

S70 בנסיעה רגועה יכולה להגיע לאזור 1:10 (כך גם מצוין פחות או יותר, כמדומני, בנתוני היצרן).

ה-940 מטבעה כבדה יותר, ועם מנוע פחות חזק ומיושן יותר, אין ספק שצריכת הדלק שלה תהיה גבוהה יותר.

ניקוי מזרקים, רענון מערכות והקפדה על אקזמפלר שמור יחסית לדעתי יוכלו להיות גורם לצריכת דלק טובה.

בעניין הקסארה - אם הקרינה נראית לך "קטנה", הקסארה לא נראית כמו אופציה טובה יותר.

רוב הסיכויים שהיא תהיה חסכונית יותר, יכול להיות שתתקשה למצוא אחת שמורה/ק"מ נמוך (רכבי דיזל בדר"כ עם ק"מ מאוד גבוה).

כדאי גם לבדוק את דירוג הבטיחות של הקסארה ולהחליט בהתאם.

פורסם

240, תודה על התגובה הזריזה :-D. לגבי ה-V70 הנדירות יש איזשהן תובנות ספציפיות שכדאי לדעת מפני שאם אמצא כזו, סביר להניח שאעדיף אותה. סטיישן לדשתי שימושי הרבה יותר גם אם אתה "רק" איש משפחה פשוט ולא בעל מקצוע שצריך רכב גדול.

ככלל, לגבי ה-70, יש לך המלצות מהן נקודות התורפה שיש לשים אליהן לב?

פורסם

אכן ה-V70 פחות שכיחות, אך עדיין יש כמה אקזמפלרים קיימים.

בבסיס שני הדגמים דומים עד זהים, 2 עניינים שעלולים לצוץ -

מבחר קטן יותר של מכוניות, ולכן אולי תאלץ להתפשר על מצב הרכב.

מבחר קטן יותר של חלפים שנוגע לחלק האחורי של הרכב.

כעיקרון חפש אחת שטיפלו בה טוב. אם הק"מ קצת גבוה אבל הרכב מטופל זה לא כ"כ קריטי.

לגבי נקודות תורפה - Zvit שגם כן מתמצא בוולוואים, ציין בעבר שגומיות הציריות הקדמיות נוטות להתבלות מהר.

מעבר לזאת מדובר פחות או יותר ברכב אמין, כמרבית הדגמים הישנים של וולוו.

הוא נותן תחושה מודרנית יחסית, אך עם תחושה דומה שאליה אתה רגיל מה-940.

פורסם

תודה,

נראה לי שאכן הכיוון הוא S70 או 940 2.3 נדירה אם תיפול לידי. אני לא לחוץ בזמן אז נראה לי ששוה לי לארוב למציאה :twisted:

תודה על העזרה

פורסם

האם מישהוא יכול למר מה סדרי הגודל שה-S70 נמכר מתחת למחירון (באחוזים פחות או יותר)? והאם גם רכב שבעל תיעוד מסודר של טיפולים יורד משמעותית ממחיר המחירון?

תודה

• תוכן חדש...