Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה יצרן של שמן מומלץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזה רכב יש לך? אספנות?

יש לי כמה כלי רכב

פורד סיירה 1600

יונדאי גטס של אשתי,נוסע על כל שמן שתיתן לו

וגי אמ סי ונדורה לעבודה

לאספנות יש לי פיאט 124 שמורה ביותר

פורסם

מהאנשים שהביאו לכם את הלהיטים "לא רואה מוסך" ו-"סמוך עלי, יהיה בסדר", קבלו את:

"נוסע על כל שמן שתיתן לו"

הסיבה ששאלתי באיזה רכב שמת את השמן היא דירוג האיכות שלו. בשמנים עם דירוג איכות SG הפסיקו להשתמש בתחילת שנות ה-90, ואם זה מה ששמת ביונדאי שלך - המנוע מחשב את קיצו לאחור ברגעים אלו ממש.

פורסם

איך קיצו לאחור ?

כעת הוא על 127000 הגטס,ונקנה מחברה שמזלזלת מאוד בטיפולים(השכרת רכב).

הבן והבת נוסעים איתו הגטס לבסיס,כל אחד בחור אחר מרובה אבק ושבילים שאמנע מלהזכיר מקומם.

לסיירה יש לי 160000 חוץ ממשאבת מים ודלק לא נגעתי בכלום.

בונדורה יש כבר 285000 ,וזה רק על שמנים זולים,יש מעט הזעות ולכן חסר שמן.

בסיירה אני מקצר החלפות,הרמתי מכסה שסתומים אין זכר לבוצה.בשביל 8 שח לליטר אני מחליף כל 3000 קמ.

בפיאט כבר שנתיים לא נגעתי בשמן (לא נוסע הרבה איתו)

קיבלת פרוט מכל מה שביקשת.

בארץ השתמשתי בשמנים של דלקול. למרות המוניטין הנמוך שלהם.

וברוך הבא לי, הודעה ראשונה בפורום. איזה כיף :lol:

אני לא יודע מה דעת המומחים על דלקול 20-50 ,אבל בשמן הזה השתמשתי הכי הרבה מכל מה שיש על המדפים.

שתדעו לכם שמן מצויין,הדלקול שהוזכר כאן.

אצל סוכנים ידועים ניתן לרכוש אותו אף יותר זול מאיגל אמריקנוס,או כל מותג "צמרת " אחר.

פורסם
יש לי כמה כלי רכב

לאספנות יש לי פיאט 124 שמורה ביותר

ללא קשר לדיון בענין השמנים,איזו 124 יש לך,רגילה או ספיישל,ידנית? מאיזו שנה?

(סתם סקרנות של חובב המותג והדגם)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

דו שיח מעניין ביותר וחשוב.

אני ממליץ על שמן ( תתפלאו לשמוע ) CAT , יבוא של קטרפילר.

ניתן לקבל בסניפים שלהם הסברים וחומר טכני על יתרונות השמן ודוגמאות מוחשיות למנועים שעבדו קשה והמכלולים הפנימיים נשתמרו מצויין.

פורסם

אני עם ארנון.

לעולם לא שמתי ולעולם לא אשים שמן קומבינה אפילו במכסחת.

לדעתי האמריקן-איגל הצליח רק בגלל שהוא שווק בתחילתו במחיר מציאה למוסכים ולאחר מכן לשוק הפרטי (אי שם בשנת 97') כמובן שמדובר במותג קומבינה ישראלי לחלוטין ולעולם לא תשמעו עליו מחוץ לגבולותינו. נמאס כבר מכל החאפרים שעובדים על אנשים בעיניים ומנצלים את התמימות (טיפשות?) הישראלית.

אצלי באודי -MOBIL או AGIP סינטטי 5W-40 בקביעות כל 10.000 ק"מ

במונדאו - MOTORCRAFT המקורי 5W-30

ובלנצ'יה קאפה לשעבר - AGIP 5W-40 למרות שהיא שתתה את השמן כמו שיכורה

לעולם לא אכניס לרכבים שלי שמנים ישראלים מכיוון שהידע שלהם לא מדגדג אפילו את היצרנים הגדולים (עם כל ההערכה שלי למותג ישראלי)

כמו כן, כל השמנים שאני קונה הם מאוטו-דיפו.

וזו דעתי על נוזל החיים של המכונית.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
מזוייפים, לא, אבל באוטו-דיפו עושים מאמץ עילאי למכור שמן "אמריקן-איגל" שהוא מותג מדבקה ומקורו לא ידוע.

דווקא ידוע, אפילו אתה קישרת את המותג והחנות לאותה קבוצה.

אגב, אני יותר ממשוכנע כי K&M הינו מותג מדרכה.

משכנתא זה קל

פורסם

לנצ'יהוליסט (מה השם אם אפשר לדעת ? )למה בקאפה השתמשתה ב 5-40 ? ולא ב 10-40 ? איזה קאפה היתה לך ?

יש לי תמה אטמוספרית והיא אם אגיפ אבל ב 10-40 ולא 5-40 , מה עדיף מהשניים ?

אור

פורסם
ובבקשה נא לא להשתמש בדוגמאות כמו "שאיבה מהתחת",או "מרק לעניים",זה לא יאה למי שמתיימר להיות מומחה ... שמנים.
ראשית, אין לי שום יומרות כמומחה לענייני שמנים.

דווקא משום כך אני מקפיד לרכוש שמן רק מחברות מוכרות, שמומחיותן בנושא ברורה.

שנית, צר לי שנפגעת כל כך מעניין שאיבת השומן מהישבן.

אתה מעדיף "שאריות שמן ממפעל תפוצ'יפס" ?

אולי "שמן ממוחזר מאוטובוס שבדיוק השלים מליון ק"מ נסועה" ?

אתה מחמיץ את העיקר. העיקר הוא שאין לך שום מושג מהו אותו נוזל שאתה מכניס למכונית.

לדעתי, גם לחנות שמכרה לך אותו אין מושג.

להזכירך, אתה מתגורר במדינה שבה נמכרים מיכלי נוזל קירור לרדיאטור שהם בדיוק מה שהעם מכנה אותם: "מים ירוקים" - מי ברז שעורבב לתוכם צבע מאכל ירוק.

דווקא ידוע, אפילו אתה קישרת את המותג והחנות לאותה קבוצה.

אני קישרתי את המותג "אמריקן איגל" לחברת "פרומט" אשר שייכת לבעלי "אוטו-דיפו".

למרות זאת, אין לי שמץ של מושג (וספק אם יהיה לי) מה מקורו של השמן הזה.

היכן הוא מיוצר וכיצד? איזה גורם בלתי תלוי בדק אותו?

לא נדע. נדע רק שהוא זול, ושמוסכים רבים (כך מעיד אחד מהכותבים בפורום) ממלאים אותו במכוניותיהם של לקוחות מבלי לשאול לדעתם.

אגב, אני יותר ממשוכנע כי K&M הינו מותג מדרכה.
זה בהחלט נראה כך.

אילו זו היתה חברה אמיתית, היה אזכור שלה ברשת.

אני לא מצאתי כלום, כנראה בגלל שהבחור שממלא את המיכלים לא חושב שצריך להקים אתר פיקטיבי.

מספיק למכור את העיסה שרקח בזול.

פורסם

, ושמוסכים רבים (כך מעיד אחד מהכותבים בפורום) ממלאים אותו במכוניותיהם של לקוחות מבלי לשאול לדעתם.

הדבר נובע מחוסר עניין הלקוח במכלולים בהם המוסך משתמש לרבות השמן (לא כולם כמונו).

אם הלקוח היה מבין טיפה או שלבעל המוסך היה מעט מוסר, הוא היה מבקש 20 ש"ח נוספים בכדי להשתמש בשמן טוב. כך אני עושה בכל אופן (אני גם מכונאי).

אור, שמי יפתח, והיתה לי קאפה טורבו. למרות שבמנועים של הקאפה היצרן ביקש להשתמש בשמן 10W-40 השתמשתי בסינטטי מלא בגלל אופי השימוש שלי ברכב (לא רגוע בכלל...)

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
לא נדע. נדע רק שהוא זול, ושמוסכים רבים (כך מעיד אחד מהכותבים בפורום) ממלאים אותו במכוניותיהם של לקוחות מבלי לשאול לדעתם.

זה בהחלט נראה כך.

אני לא מצאתי כלום, כנראה בגלל שהבחור שממלא את המיכלים לא חושב שצריך להקים אתר פיקטיבי.

שמע גם אצל דוכני הפלאפל אין איזכור באתר אינטרנט למוצא השמן.

האמת,דוקא שם זה מאוד חשוב לי מה נכנס לבטני,בניגוד לרכב.

אבל אני מבטיח לדווח על תקלת מנוע אם תיהיה ואתם תחליטו אם הגורם הוא השמן,בנתיים טפו טפו הרכבים נוסעים ועובדים כל יום לשביעות רצוננו.

היו תקלות שונות מלבד תקלות מנוע או ממסרות,והמנוע והשמן נראים נקיים בהתחלה ולאחר מכן משחירים,ואז אני מחליף שוב מחדש.

הערת אגב,הקפדנים שאני הספקתי להכיר שטיפלו בזמן עם חומרי איכות הם אלו שהוציאו סכומי עתק עד היום על תיקונים,אני לא קובע בוודאות שהשמן הוא הגורם,עובדתית זה קרה בכמה מקרים שראיתי במו עיני.

ללא קשר לדיון בענין השמנים,איזו 124 יש לך,רגילה או ספיישל,ידנית? מאיזו שנה?

(סתם סקרנות של חובב המותג והדגם)

ספיישל שהותיר לי אבי,בנירות מופיעה כיד שנייה,ירוק זית.

פורסם
ראשית, אין לי שום יומרות כמומחה לענייני שמנים.

דווקא משום כך אני מקפיד לרכוש שמן רק מחברות מוכרות, שמומחיותן בנושא ברורה.

שנית, צר לי שנפגעת כל כך מעניין שאיבת השומן מהישבן.

אתה מעדיף "שאריות שמן ממפעל תפוצ'יפס" ?

אולי "שמן ממוחזר מאוטובוס שבדיוק השלים מליון ק"מ נסועה" ?

אתה מחמיץ את העיקר. העיקר הוא שאין לך שום מושג מהו אותו נוזל שאתה מכניס למכונית.

לדעתי, גם לחנות שמכרה לך אותו אין מושג.

להזכירך, אתה מתגורר במדינה שבה נמכרים מיכלי נוזל קירור לרדיאטור שהם בדיוק מה שהעם מכנה אותם: "מים ירוקים" - מי ברז שעורבב לתוכם צבע מאכל ירוק.

אני קישרתי את המותג "אמריקן איגל" לחברת "פרומט" אשר שייכת לבעלי "אוטו-דיפו".

למרות זאת, אין לי שמץ של מושג (וספק אם יהיה לי) מה מקורו של השמן הזה.

היכן הוא מיוצר וכיצד? איזה גורם בלתי תלוי בדק אותו?

זה בהחלט נראה כך.

אגב אין לי לצלם לך לפחות עוד עשרה מותגי מדרכה שהיו בשימושי ואין לי ספק שלא זכו לחשיפה אינטרנטית,השתמשתי בהם לשביעות רצוני,ומיותר לציין וגם לא הוגן לפרסם כאן שמות מוסכים המשתמשים בכמויות אדירות של שמנים זולים.

פורסם

כמי שעבד כמה שנים בחברה ליבוא רכב ומהטובים שבהם וקיבל הדרכות שונות, מקצועיות, תרשו לי לומר משהו....

השמן, נחשב ובצדק, ללב ליבו של המנוע. היצרן מתכנן, כן, מתכנן את אורך חיי המנוע, הבלאי שלו והטיפולים השוטפים, על פי הנחת היסוד הבסיסית שהשמן שהלקוח של רכבו מכניס לרכב, תואם בדיוק את תכניות הייצרן. כלומר, תכונות שימון/קירור/ניקוי

ברורות.

על סמך נתון זה, כמו גם פילטרים/דלקים/נוזלי קירור מתאימים וטיפולים שואפים, מתחייב הייצרן לאחריות ובונה את המוניטין שלו.

ב"חוצלארץ" לא מחליפים רכבים בקצב ומהסיבות שמחליפים אצלינו, מבלי להכנס לסיבות עצמן. אך העובדות ברורו. כאן שולט המשפט "אחרי המבול".

כל שמן "יתאים" למנוע. אלא שלא כל שמן יתן את התוצאות המבוקשות או המתוכננות על ידי יצרן הרכב, מה שיביא לבלאי מואץ יותר וכאן נכנס המשפט "אחרי המבול", לפעולה. אם מנוע מתוכנן לעבוד היטב כ300,000-500,000 אלף קילומטר ויותר, הוא יעבוד היטב פחות קילומטרים, עם שמנים לא איכותיים. אך הבעיה שכמעט אף אחד מאיתנו, לא נשאר עם הרכב כל כך הרבה קילומטרים בשביל לבדוק/לדעת....

לומר שהרכב שלי נוסע כבר 160,000 קילומטר, כמו גם 250,000 קילמוטר, עם שמן זול, כן, זה המכנה המשותף של כל הדיון הזה והמנוע בסדר/מצוין/לא מתקלקל, זו בסך הכל תמימות או עצימת עינים.

איני בא לבקר מי שמשתמש במוצר זול זה או אחר, אלא להבהיר שיש לזה מחיר, שבדרך כלל, משלם אותו בעליו הבא של הרכב....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...