Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם,

במסגרת מחקר אקדמי קטן שאני עורך לקראת כניסת ההטבות על אנרגיה ירוקה, אני מבקש שתענו על השאלה הבאה:

במידה והיתה אפשרות לתדלק בדלק אשר מזהם פחות בצורה משמעותית (אתנול, ביודיזל וכו'), ותחת ההנחות ש:

1. יש פריסת תחנות דלק לדלק הירוק

2. ההתאמות שצריך לעשות ברכב שלכם הינן זניחות

3. צריכת הדלק לא תעלה

4. הדלק הרגיל יהיה זמין כרגיל

כמה הייתם מוכנים לשלם יותר על דלק ירוק?

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר. גם ככה הוצאות הדלק שלי גבוהות מספיק.

ב - עד 10 אגורות לליטר.

ג - עד 30 אגורות לליטר.

ד - עד 50 אגורות לליטר.

ה - עד שקל לליטר.

ו - מוכן לשלם כל מחיר בשביל להפחית את זיהום האוויר.

כיהודי טוב,אענה בשאלה:

למה דלק ירוק צריך לעלות יותר? אופק2?

תשובות שלי:

1)א,ב.

2)אין לי בעיה לשלם יותר כל עוד לא שוחת לגמרי את הכיס.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת אמורה להיות בעיה של הממשלה שרוצה לנשום אוויר נקי יותר. אנחנו משלמים מספיק מיסים . אין צורך להוסיף.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

יש לשאול עד כמה המדינה יכולה לסבסד את זה. אני חושב שהשאלה היא האם לאחר סבסוד של המדינה אנחנו מוכנים לשלם יותר עבור הדלק הזה.

מן הסתם המדינה לא תיקח יותר מיסים על הדלק הזה ואפילו תבוא לקראתנו ותוריד את המיסוי שלה על הדלק בקצת, אבל אם הדלק יקר משמעותית מהבנזין והדיזל של היום, אין הרבה שהמדינה יכולה לעשות. אני חושב שלמרות זאת אני לא אוסיף כסף על מנת להשתמש בדלק הזה, ולא בגלל שלא אכפת לי מהסביבה, אלא בגלל שאין שום סיבה להתקין מערכות ברכב ולהשתמש בסוג דלק שלא נועד למנוע ועוד להוסיף על זה כסף רק בשביל ההבדל המינורי שבזיהום האויר שלך.

וכל אלה שעכשיו יבואו ויגידו שאם כל אחד יחשוב ככה אז הזיהום לעולם לא ייפתר, אולי אתם צודקים אבל עדיין אני לא מתכוון להשקיע בכך את כספי.

פורסם

במצב הנוכחי:

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר. (בלי כל קשר אם הוצאות הדלק שלי הן גדולות או קטנות. גם אם הייתי ממלא 300 שקל בחודש לא הייתי מוכן להוסיף עוד לירה בנוסף למה שהמדינה עושקת יושביה !).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני בוחר ב-א'. לא רק שהמדינה כבר מקבלת מאיתנו מספיק,אלא שגם הוכח כבר שכלי הרכב הם לא הגורם המרכזי שגורם לזיהום (פרות מזהמות יותר :wink:).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא שאני משלם על הדלק בעצמי כיום, אך התשובה היא א'.

רק אם הדלק יהיה יותר בריא למנוע ובזכותו ביצועי המנוע יהיו טובים יותר- רק במקרה כזה הייתי מוכן להוסיף כסף.

פורסם

כמובן ש-א'.

ולו רק בגלל הסיבה שדלק ירוק צריך להיות מופחת מס ולעלות פחות מדלק רגיל, כי אחרת, כמו שכבר ציינו לפניי, כל העסק מפספס את הפואנטה.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כאדם שמאמין במאבק למען הסביבה , אני גם מצטרף לא' , במוקדם או במאוחר זה כל מה שיהיה , פשוט יגמר הנפט .

אני מקווה שהמדינה מעצמה או מלחץ העולם עליה (יש מגמה גדולה בכיוון בעולם ) תעודד שימוש בדלק ירוק יותר או בכלל בחשמל המופק מאנרגיה טיבעית (רוח ,נחלים ,שמש וכו').

אנחנו משלמים היום הון תועפות על הדלק , אין סיבה לשלם יותר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

מטרת הסקר הייתה לקבל מושג עד כמה הממשלה תצטרך לסבסד את ההפרש במחירים של הדלק הירוק מול דלק רגיל, במידה ומחירי הנפט יגרמו לכך שיותר משתלם יהיה להמשיך להשתמש בדלק רגיל.

התשובה לפי התגובות היא שכנראה היא תצטרך לממן את מלוא ההפרש בין דלק ירוק לדלק רגיל, או לחליפין למצוא דרכים יותר יצירתיות להכנסת דלקים ירוקים לשוק, כמו חובת מהילה של סולר שנמכר בתחנות הדלק בביודיזל באחוז מסוים (קיים באירופה) או להשתתף בסבסוד תהליכי הייצור בארץ או להטיל בלו מופחת על דלקים ירוקים.

פורסם
אני לא מבין את הרעיון של השרשור הזה

הרי כל הקטע של הדלקים החילופיים זה שהם מתחדשים (ביו-דיזל), נפוצים (מימן) ולאף ברון ערבי אין מונופול עליהם ויכול לעשות מה בראש שלו בנוגע למחירים (נפט)

...

רק רציתי לתקן טעות נפוצה - מימן הוא לא נפוץ בכלל בכדור הארץ (בצורתו הנקייה כגז H2)

למעשה הוא כמעט לא קיים באטמוספרה.

הפקת מימן אפשרית משני מקורות עיקריים:

1. מנפט (ואז מה עשינו?)

2. אלקטרוליזה של מים (מים = מימן שרוף) שדורשת השקעת יותר אנרגיה מאשר מה שמתקבל בשריפת המימן (חוק שימור החומר והאנרגיה)

כך שאם החשמל הדרוש לאלקטרוליזה מתקבל משריפת דלק מאובנים אז לא הרווחנו בזה שום דבר.

המקרה היחיד בו מימן הוא "דלק נקי" הוא אם הוא מופק ע"י שימוש בחשמל שמגיע מתחנת כח נקייה (הידרו, רוח, שמש, גרעיני) מה שלא קיים בישראל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תשובה א' , וזה בגלל שאני חושב שאם המכונית שלי תזהם מעט פחות רמת הזיהום לא תרד משמעותית אבל לעומת זאת אם יטפלו קודם בזיהום של מפעלים רמת הזיהום תרד משמעותית.

והדבר השני הוא שגם ככה המדינה לוקחת מספיק מיסים על הדלק אם היא רוצה דלק נקי יותר שתישא בעלויות.

• תוכן חדש...