Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת מחקר אקדמי קטן שאני עורך לקראת כניסת ההטבות על אנרגיה ירוקה, אני מבקש שתענו על השאלה הבאה:

במידה והיתה אפשרות לתדלק בדלק אשר מזהם פחות בצורה משמעותית (אתנול, ביודיזל וכו'), ותחת ההנחות ש:

1. יש פריסת תחנות דלק לדלק הירוק

2. ההתאמות שצריך לעשות ברכב שלכם הינן זניחות

3. צריכת הדלק לא תעלה

4. הדלק הרגיל יהיה זמין כרגיל

כמה הייתם מוכנים לשלם יותר על דלק ירוק?

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר. גם ככה הוצאות הדלק שלי גבוהות מספיק.

ב - עד 10 אגורות לליטר.

ג - עד 30 אגורות לליטר.

ד - עד 50 אגורות לליטר.

ה - עד שקל לליטר.

ו - מוכן לשלם כל מחיר בשביל להפחית את זיהום האוויר.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר אפילו לא אגורה אחת יותר.

זה לא שאני רוצה לזהם פשוט אם היה דלק כזה מן הראוי שהמדינה הייתה מפחיתה את המיסים עליו בצורה משמעותית ביותר.

אם לא אז שכולנו נחנק ביחד.

פורסם

2. ההתאמות שצריך לעשות ברכב שלכם הינן זניחות זניח זה לא, אתה יודע?

א - לא מוכן לשלם יותר על דלק ירוק יותר. גם ככה הוצאות הדלק שלי גבוהות מספיק. אם לדעת מומחי משרד התחבורה/איכות הסביבה, הדלק הנוכחי מזהם מדי - שיתכבדו ויחוקקו חוקים בעניין. שידחפו קדימה את כל נושא התחבורה "הירוקה" במקום את "הירוקים" לכיס. כמה מאות משוגעים לדבר שמסכימים לשלם יותר כדי לשרוף דלק ידידותי לסביבה לא ישנו דבר בשורת הסה"כ.

.....

פורסם

למה לשלם יותר? מדינה צריכה לעודד שימוש בדלק כזה ע"י הורדת מחירים שלו.

לשלם יותר, פירוש הדבר, לעבוד קשה יותר, כדי לנסוע אותו מרחק. אם אעבוד קשה יותר, מיסים ייגדלו והרווח משעות עבודה נוספות יהיה מופחת. כלומר, יהיה צריך לעבוד עוד יותר קשה.

כאן בארץ לא שוכחים לעלות מחירי דלק כאשר מחירי נפט עולים, אבל כאשר מדובר על הורדת מחירים, כאן כבר סיפור אחר.

אני נגד זה שיתנפלו על האזרח המסכן בקשר לזיהום אויר. קודם שיטפלו במפעלים מזהמים, אחרי שמפעלים האלו כבר יהיה מאוד ירוקים, ככה שמערובות שלהם יוצא רק קיטור, אני מוכן לדבר על זיהום אויר של מכוניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מוכן לשלם אפילו שקל יותר, מייד אחרי שהמדינה תוריד את הבלו (2.30 לליטר), ובעיקר את המע"מ, שמתווסף על גבי המחיר כולל הבלו, המהווה כפל מס בלתי חוקי.

פורסם

א- לא מוכן לשלם שום תוספת.

המדינה צריכה לעודד אנשים להישתמש בדלק נקי יותר, על ידי הפחתת מיסוי, כמו שזה נעשה במיסוי על מכוניות היברידיות.

הדרך היותר מקובלת היא לעלות מיסוי על הדלק הרגיל, ואז הדלק הירוק יהפוך ליותר זול, ואנשים יקנו רק אותו.

רק רצון טוב ואיכפתיות לאיכות הסביבה לא מספיקים כאן. צריך להיות גם מניע כלכלי.

פורסם

אני לא מבין את הרעיון של השרשור הזה

הרי כל הקטע של הדלקים החילופיים זה שהם מתחדשים (ביו-דיזל), נפוצים (מימן) ולאף ברון ערבי אין מונופול עליהם ויכול לעשות מה בראש שלו בנוגע למחירים (נפט)

נכון, על הדרך הם גם פחות מזהמים וזה גם חלק מהעניין, אבל לא העיקר, העיקר הוא המחירים המופקעים שמשלמים על נפט (כמעט 150 דולר לחבית עד לפני ממש כמה ימים) והעובדה שהוא מתחיל להגמר לנו וקצת קשה לעשות עוד

אז לא, לא הייתי מוכן לשלם אפילו חצי אגורה יותר על ליטר של דלק ירוק, כי זה מפספס בעצם את כל הנקודה שלו. מה שכן אבל זה שבכיף הייתי משלם את עלות ההסבה ועובר למשהו מתחדשאם הייתה פריסה מספקת

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מצטרף לא'. האינטרנס של המדינה הוא שהדלק יהיה מזהם פחות. למדינה יש את היכולת להפחית את המיסוי על הדלקים מהסוג הזה ואין שום סיבה שאנו נשלם יותר על דלק כזה לעומת הדלק הרגיל.

פורסם

סאב-וופר: Rockford P1

מגבר: BOSS 4CH 800W

אחוריים 9*6: Kenwood 350W

פאנל: Pioneer Deh-P7950UB.

פורסם

המחיר של הדלק עבר את הגבולות.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אני מתנגד לדלק ירוק.

בגללו אין מספיק תירס להאכיל אנשים רעבים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...