Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא כוון אליך.

אני לא מתכוון להכנס לשיח חרשים כמו בפעם הקודמת, אז אני אשאיר שאלה פתוחה (נוספת), ואז אני מתנתק - חבל על הזמן של שנינו.

יש כאן כמה חבר'ה רציניים, ואני מוריד בפניהם את הכובע, אבל לדעתי הם מיעוט.

מה לדעתך היחס בין מספר המילים שנכתבות כאן ובפורומים אחרים על המשטרע \ משרד התחבורע \ התשתית לבין מספר המילים שמופיעות בתכתובות של אזרחים עם הרשויות לגבי אותם נושאים?

נ.ב. אני דווקא הייתי טופח על השכם של אותו בריון.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא צריך להסתובב בפורום בקול תרועה: "שלחתי לעייריה הזאת, ושלחתי לכאן ועשיתי ככה ומה עשיתי וכמה עשיתי",

זה תפקיד של יחצ"ן,

ואני אסביר לך למה, המקצוע שלי הוא מציל בריכות, אע"פ שהעבודה נגזרת מהשם, התפקיד של מציל הוא למנוע טביעה ולא להציל במקרה של טביעה.

והמצב בארץ הוא בדיוק ההפך, בארץ קודם מחכים שמישהו ימות[ראה ערך האופנוע בחיפה שעלה על נת"צ], ואז נזכרים לשנות.

----

פורסם
תגידו, רומן ואביעד - מתי בפעם האחרונה דיווחתם לחברה הלאומית לדרכים על מפגע בכביש? כי זה אחד הדברים שהמערכת הזאת עושה.

לי יוצא להתקשר לחברה הלאומית לדרכים לפחות פעמיים בשבוע: אם זה על חתיכות צמיג שנשארו על הכביש או רכב שעומד בצורה מסוכנת על כביש מהיר. המערכת הזאת נועדה להעביר פניות מהאזרח למספר רחב של גופים, בלי שיצטרך לנסח כמה עותקים או לחפש את הכתובות של כל גורם וגורם. לטעמי אתם צריכים לברך על המערכת הזאת.

ואתה מקבל תחושה שמישהו עושה משהו עם הדיווחים שלך?

לפני כשלושה-ארבעה חודשים, הגעתי לחיפה מכביש החוף והיה צוות של מע"צ (או איך שקוראים להם היום) שעובדים בנתיב הימני של הכביש, בדיוק בסיבוב שעל הגשר לפני היציאה למת"מ.

בגלל הסיבוב אי אפשר היה לראות אותם לפני הסיבוב, ולפני הסיבוב לא היה כל שילוט התראה או סימונים להתכנסות התנועה לנתיב השמאלי.

התקשרתי מיד למוקד ועדכנתי את הפקידה שענתה לי שמישהו מצוות העבודה הולך להיהרג בקרוב, ותארתי איך הצוות עובד בצורה לא בטיחותית.

היא אמרה לי תודה ועמדה לנתק, מבלי שביקשה פרטים בדיוק איפה הדבר הזה מתרחש.

הייתי צריך להסביר לה למה אני מתעקש לתת לה פרטים מדויקים היכן זה מתרחש.

אני יצאתי מהשיחה הזאת בתחושה ברורה שההודעה הזאת לא הולכת להגיע לשום מקום מעבר לצעטלך על השולחן של הפקידה.

ועוד בעניין אור ירוק ספציפית - כשהם התחילו בפעילויות ההסברה וחונכות/ליווי לנהגים חדשים וחיפשו מתנדבים - פניתי אליהם מטעם מועדון PSI בהצעה לערב את חברי המועדון בפעילות אמיתית לקידום הבטיחות בדרכים, ע"י כך שחברי המועדון יתנדבו ללוות ולחנוך נהגים חדשים.

ואור ירוק ה'נאורים', ברגע ששמעו שהמילה "ספורט" היא אחת המילים של שם המועדון, לא רצו אפילו לדבר על זה.

ואלה מי שהממשלה נותנת להם להוביל את הפעילות להפחתת הקטל בדרכים בגלל חוסר היכולת שלהם להוביל ולעשות משהו רציני.

וגידי הזכיר את עניין הרמזורים בחו"ל - לא רק בפנייה ימינה, אלא גם בפניה שמאלה זה לא ברור מאליו שיש זכות קדימה.

בצמתים רבים, אם הרמזור לפניה שמאלה אינו בצורת חץ, זה אומר שיש תנועה נגדית זורמת בזמן שהרמזור ירוק, והפונה שמאלה צריך לתת להם זכות קדימה. זה אכן אומר שכל נהג בודק טוב טוב לפני שהוא מתקדם ולא לוקח כמובן מאליו את זכותו להיות על הכביש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יונתן, מחקתי את התגובה שלי כי אני לא רוצה להפוך שרשור זה להתנצחות. לכן זו תשובתי, בצמצום:

היחס בין המלים נובע מהיחס הישיר בין הרוב הדומם/נגרר לבין המיעוט הנאור (במקרה זה נאור במובן המוטורי). זה טבעי, אין מזה מנוס. אם זה הנימוק שלך, צר לי.

לגבי הבריון - אם הוא יוכיח ששינה דרכיו, תיסלל דרכו לסליחת הציבור בו רדן. אם לא - עלה התאנה קטן מדי.

אם תרצה להמשיך - בפרטי, לא כאן.

נ.ב.

עריכה, בין היתר עקב דבריו של Kernel ודבריו של ג'רמי.

ביוקנעם, לפני אי אלו שנים, בנו בליטה מסויימת בכביש (מעין הרחבת מדרכה) שפלשה לכביש וחייבה תנועת שיקיין על מנת שלא לעלות עליה. כמובן שהיה סימון בכביש ובכל זאת, זה היה מסוכן ביותר. כמות האזרחים אשר דיווחה על המקרה כללה פחות או יותר כל בעל רישיון נהיגה ביישוב. עד שראש המועצה דאז וראש העיר כיום לא נכנס באותו קטע כביש למצב של כמעט תאונה, לא עשו עם זה כלום. משקרה לקודקוד מה שקרה, הבליטה המסוכנת נעלמה יום למחרת. הדוגמא הזאת, למרבה הצער, משקפת את המציאות. אור ירוק, למרבה הצער, לא מחפשים שינוי אלא פופוליזם, פרסום וכמה ג'ובים. פוליטיקה במיטבה, הא ותו לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
העמותה עוסקת בהסבר ומעלה את מודעות האזרחים לתאונות ולמשמעויות הנובעות מכך.

איך בדיוק יהיה טוב יותר בלי עמותה כזו עוד לא מובן לי. ואם אפשר להתנסח בצורה יותר מכובדת ופחות קיצונית יהיה עדיף.

זה הרעיון שלהם. א-ב-ל אי אפשר רק ככה, צריך גם לפעול בנידון.

אם הם ישפרו את התשתית לפני שתקרה תאונה קטלנית (ואצלנו במדינה כל אזרח זה שמת זו תאונה קטלנית) אז יהיה בסדר אבל לא צריך לחכות שמשהו יקרה ורק אז נזכרים לפעול.

חוץ מזה שבמשך השנים הם כמעט לא עשו כלום אבל חצי שנה לפני הבחירות הם מחליטים להעלות את המודעות. :roll:

פורסם

כמו אחרים פה אני חושב שהיה עדיף לכולנו בלי עמותת אור ירוק.

היא הפכה לזרוע של המשטרה לשטיפת מוח של אנשים שתאונות קורות בגלל מהירות וספורט מוטורי זה פשע.

בגלל עמותות כזב כמו אור ירוק הספורט המוטורי שלנו נקלע לכל כך הרבה קשיים, בגלל עמותות שיקריות כאלה אנשים פה אשכרה מאמינים שהעמותה הזאת עושה משהו לצימצום תאונות הדרכים אלא שהיא רק מקום של זקנים שלא מבינים כלום להתנדב ולהתנכל לנהגים בשם משטרת ישראל כדי לתת קצת עוד דוחות כדי שלמערכת יהיה כסף לשלם משכורות.

במקום לקדם מודעות שתשתית הורגת ולא רק בני אדם, שהעבירות החמורות הן לא מהירות אלא חציית קו לבן, אור אדום, אי נתינת זכות קדימה וכו' גרמו לאנשים להאמין שהמהירות היא האויב מספר אחת של הנהגים בישראל ונותנים לגיטימציה להצבת עוד מצלמות מהירות שסוחטות לנו את הכיס ועוד שוטרים שבמקום לתפוס עבריינים תופסות אנשים שנוהגים 120 קמ"ש... פשוט בדיחה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

העמותה הזאת והתוכניות של חיים הכט זה בידיוק מה שלא יעזור לנו, לא להפחית את התאונות, ובטח שלא לספורט מוטורי.

אני לא יודע מתי זה התחיל, אבל אחרי שעשיתי רישיון התקשרו אליי מעמותת אור ירוק ובא איזה מישהו אלי הביתה בשביל לתת לי, כביכול, מין "הרצאה" על נהיגה בטוחה. בנוסף גם מקבלים תיק ושלט נהג חדש ועוד כל מיני שטויות כאלה.

כמה שאני עוד הייתי חסר ניסיון אז, ידעתי כמה דברים על נהיגה מתקדמת (כמובן רק תאורטיים מקריאה), אבל אפשר להגיד שלאדם הזה שבא אלי הביתה אין מודעות בשיט לנהיגה נכונה (הבנתי מהדברים שהוא אמר, הוא די התעסק בשטויות וכמובן המשיך לדבר על מהירות), אז למה לזרוק את כל הכסף הזה על להגיע לנהגים חדשים הביתה ולא פשוט לתת קורס נהיגה מתקדמת למי שרוצה, או במחירים מוזלים.

ואני מניח שאני לא צריך להגיד לכם את התגובה שלו כשאמרתי לו שצריך להפסיק לחפש דוחות ולחפש עבריינים אמיתיים שעוברים באדום/חוצים פס לבן וכו'.

הדעות של העמותה הזאת (כמו חיים הכט למשל) הן בדיוק הדעות האלה שפה בפורום כל כך שונאים. העמותה הזאת מנוהלת ע"י אנשים שלא הייתי רוצה שייתנו עצות למשטרה ובטח לא לממשלה.

פורסם

אתם כנראה צודקים, ומורה הנהיגה שלי היה אמור ללמד אותי את זה.

מאיזו סיבה שלא תהיה, לא למדתי את זה ממנו, אלא מהעמותה.

מה שחשוב לי ומשנה לי, זה שלמדתי את זה. ואני מעריך את העמותה שלימדה כנראה עוד כמה אנשים את זה בדרך.

אני נשאר אופטימי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כן, כי עמותת אור ירוק היא מסחטת כספים נוספת .

מבלי להיכנס למהות הדיון (ואני כמובן בדעה שמה שדרוש זה תשתית ולא עוד אכיפה מיותרת), העמותה היא לא מסחטת כספים.

היא ממומנת ע"י אבי נאור שהיה מנכ"ל אמדוקס וששכל את בנו (דווקא לא בכביש, אלא בהתהפכות ג'יפ סופה בחולות הקאנטרי קלאב).

זכותו לעשות עם כספו שהורווח ביושר, מה שהוא רוצה.

זה עדיף, למשל, על שריפת הכסף של גאידמק כדי לקנות את קולם של האוהדים הבבונים מירושלים (וכדי לא לפתוח עוד ויכוח - חוץ מבית"ר, יתר התרומות של גאידמק חיוביות).

פורסם

כמו שכבר אמרתי בתחילת השרשור, הטענות שלהם לא הגיוניות. העמותה באה לעזור לכלל אזרחי ישראל ללא מטרת רווח ומעלה את המודעות לנושא תאונות הדרכים, ואין ספק שגם אם במעט, היא כן עוזרת כנגד הקטל בכבישים.

פורסם

אז זהו... שהעמותה הזאת בא לממן את משטרת ישראל בידי אנשים פרטיים כי לפני כמה שנים לא היה למשטרת ישראל כסף לקנות ניידות חדשות אז עמותת אור ירוק קנתה 100 ניידות חדשות כדי שמתנדבים שלא הוכשרו כמו שצריך יעשו את עבודתה של משטרת ישראל.

לא נראה לי הגיוני שבמדינה מתוקנת ידיים פרטיות צריכות להתערב באכיפת החוק וזה לא מעניין אותי אם זה אבא של אמדוקס או אימא של אינטל.

העמותה היא לא מסחטת כספים בשביל עצמה (למרות שגם לגבי זה אני לא בטוח במאה אחוז כמה מהתקציב שלהם בא מכספי הציבור וכמה מידיים פרטיות) אלא בשביל משטרת ישראל... הדוחות שהם נותנים לא הולכים לכיסם אלא לזה של משטרת ישראל.

עכשיו אדוארד אם אתה מנסה בכוח להתעלם מעובדות לשכנע את עצמך שהעמותה הזאת טובה אין לי מה להגיד חוץ מזה שהם בהצלחה שטפו לך את המוח כמו לעוד הרבה אנשים, תתעורר ותקרא את העובדות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הסיבה להידבקות של עמותת אור ירוק ל"קטע" של המהירות כגורם ת"ד הוא ההייפ שהדבר גורם.

קל למצוא את המהירות כסיבה (אם כי עובדתית היא לא בהכרח).

לטעמי גם הם מתבלבלים בין מהירות לבין פזיזות ורשלנות.

עמותת אור ירוק היא משת"פ של המשטרה ותורמת לה רכבים.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
הסיבה להידבקות של עמותת אור ירוק ל"קטע" של המהירות כגורם ת"ד הוא ההייפ שהדבר גורם.

וזו בדיוק הבעיה. ארגון שמטרתו, כביכול, לעזור ובמקום זה הוא מחפש את ההייפ, לא עוזר אלא רק מפריע. הארגון חוטא למטרתו וכל אשר נשאר ממנו זה פרסום זול ותרומת ניידות למשטרה. מבלי כל קשר לסיבות אשר הביאו להקמתו, הוא פשוט בדיחה במקרה הטוב ובושה בכל מקרה.

מתי אנשים יבינו, שלעשות משהו לא בהכרח טוב יותר מלא לעשות כלום, אם המשהו הזה רע?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא, פשוט הכי קל והכי זול זה לתפוס על מהירות.

במהירות אתה משקיע על ניידות (לא חובה),ממלזי"ם,דבורים,מצלמות וזה הכל.

אם אתה רוצה לתפוס על אור אדום אתה צריך להוציא שוטרים לכבישים והם ממש צריכים להתחיל לעבוד.

אם אתה רוצה להשקיע בתשתית. פה אין גבול לכמות הכסף שצריך להשקיע. בארץ לא הבינו (כמו בארה"ב למשל) שאם הם יבנו כביש איכותי, בעל גדר הפרדה,רחב הם לא יצטרחו לתקן אותו.

• תוכן חדש...