Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת נהג חדש : קיק דאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה,

בשעה טובה אני נהג חדש (כשבועיים כבר) :-) .

יש לי שאלה שרציתי לשאול אותה אתכם , אני בטוח שתוכלו לעזור לי.

אני למדתי על גיר ידני וכעת אני נוהג על סקסו 2001 אוטומט (1.4).

אני מרגיש שבהרבה עליות (אני גר בחיפה) הרבה ממש מזדחל לו , ולכן אני לוחץ על דוושת הגז ממש עד הסוף.

אני מנסה לקבל קיק דאון (אין לי ניסיון בגיר אוטומט) שלפי מה שהבנתי מאבי פשוט לחיצה "עמוקה" על דוושת הגז אמורה לגרום לזה שאני אקבל .

למרות זאת הרבה פעם אני לוחץ באמת עמוק אבל לא מקבל את הורדת ההילוך שאני רוצה לקבל.

מה הטעות במה שאני עושה ? אולי בכלל הוא לא מעביר כי הוא לא מרגיש שהוא צריך יותר כוח ?

תודה מראש.

פורסם

נסה ללחוץ בצורה יותר מהירה וחדה.

כמו-כן, כדי להימנע מהצורך בקיק דאון ובהחלפת הילוכים לעיתים קרובות אתה יכול להשתמש בבורר ההילוכים כדי לבטל את ההילוך הרביעי בעזרת כפתור ה OVER DRIVE OFF, או לבחור הילוך מסויים שבו התיבה תישאר בעזרת העברת הבורר ל 2,1 וכו..

חשוב לציין, בכל רכב צורת הבורר ואופן תפקודו שונים. הייתי ממליץ לך לשבת עם אביך ברכב ולקבל ממנו הסבר כיצד מפעילים ושולטים בתיבה.

סע בזהירות, גמר חתימה טובה !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לא בכל מהירות אפשר לקבל קיק דאון.

לדוגמה, אתה נוסע במהירות 60 קמ"ש, והגיר משולב להילוך שני. במצב הזה, כמה שלא תלחץ לא תקבל הורדה לראשון. הסיבה היא, שבמהירות 60 בהילוך ראשון המנוע יהיה בסל"ד גבוה מידי. כנ"ל במהירות מעל 80-90 לא תקבל הורדה משליש לשני.

חוץ מזה, לחיצה רגילה "עד הסוך" לא מספיקה. בשביל לקבל קיק דאון הלחיצה צריכה להיות החלטית ומהירה.

חוץ מזה, סאקסו אוטמטית 1.4 זה רכב איטי וחלש יחסית, עם הילוכים ארוכים מאוד (במיוחד הראשון והשני) ואין לצפות ממנו לביצועים מדהימים בשטח הררי.

כל זאת נכון לגיר אוטומטי של סאקסו, כי יש מכוניות, שמורידות הילוך גם לאחר לחיצה פחות אגרסיבית ולא עד סוף מהלך הדוושה.

עריכה :

אלון - אין לו לחצן O\D OFF, זה גיר שלושה הילוכים.

פורסם

אתה לא מקבל קיק-דאון ככל הנראה כי זהו גיר שלושה הילוכים. כתוצאה הם מאוד ארוכים ויש ביניהם חורים ענקיים. המשמעות של זה היא שבמהירות בה ההילוך הראשון נמצא בשיאו (נניח 50), העברה לשני גוררת ירידה גדולה בסל"ד המנוע וכתוצאה בכוח המנוע. ניסיונות לקיק-דאון לא יעזרו כי התיבה תסרב להוריד הילוך בחזרה לראשון במהירות כזו - זה חסר תועלת כי זה לא יאיץ את הרכב.

אותו דבר יקרה, סביר להניח, בסביבות ה-100 קמ"ש בין ההילוך השני לשלישי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור, מה שאתם אומרים זה שבמידה ואני רוצה לקבל את הורדת ההילוך הרצויה , הלחיצה שלי צריכה להיות יותר מהירה והחלטית, אלא שגם כך עקב גיר 3 הילוכים ומנוע חלש יחסית יכול להיווצר מצב שאני לא אקבל את מה שאני רוצה.

(תקנו אותי אם אני טועה).

שוב תודה לכם.

פורסם

או שתתרגל לזה או שתחליף את הרכב אם זה אפשרי

גם לי יש פיאט פונטו אוטומט ואני מחיפה

בהתחלה פחדתי אבל בזכות הגיר המצויין(=גיר רציף) הרכב סוחב

מצד שני צריך לא לרחם על המנוע:|

אתה צריך לשים לב שאם אתה נותן הרבה גז והרכב לא מגיב (בו נניח שהרכב בסדר)

אז תתן מספיק גז בשביל לשמור על מומנטום ולא יותר מזה

יותר גז מזה רק מבזבז דלק ולא נותן כלום

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

עצה שלי (גם אני מחיפה ואני נוהג על קסארה אוטומטית(1.8 בעלת 4 הילוכים אבל בכל זאת)) היא להגיע לעליות הבאמת בעיות בסל"ד גבוה ע"י שמירה על הילוך נמוך בעזרת הבורר ה"ידני" ולהעביר בעזרתו הילוכים

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אפשר להרגיש את ה"כפתור" שמוריד הילוך, ככה זה בכל האוטומטיות שנהגתי לפחות.

אם אני רוצה אני לוחץ עליו (בעזרת הדוושה) וההילוך ישר יורד.

פורסם
אפשר להרגיש את ה"כפתור" שמוריד הילוך, ככה זה בכל האוטומטיות שנהגתי לפחות.

אם אני רוצה אני לוחץ עליו (בעזרת הדוושה) וההילוך ישר יורד.

נראה לי שתמיר כתב פה את התשובה הנכונה, אם כי לענ"ד בצורה קצת לא ברורה (במיוחד לנהג חדש), אז אנסה להסביר את אותו הדבר:

בדרך כלל במכוניות אוטומאטיות יש לדוושת התאוצה "מדרגה" לקראת סוף מהלכה. אפשר להרגיש את המדרגה גם כשהמנוע כבוי. אם לוחצים עד המדרגה - מקבלים כוח מלא, ללא הורדת הילוך מיוחדת ("קיקדאון"). אם לוחצים יותר ועוברים את המדרגה, תיבת ההילוכים מורידה להילוך הנמוך ביותר המתאים. דבר זה מועיל בעקיפות או עליות תלולות.

דני

פורסם

אנסה לסכם לך את מה שכל החברים כתבו;

המנוע של הסקסו הוא חלש, בעל 3 הילוכים.

הסיבה שאתה לא מקבל את תגובת הקיק-דאון היא מסיבה פשוטה;

הסל"ד שאתה נמצא בו ברגע שאתה לוחץ על דוושת הגז עד הסוף לא מתאים להורדה.

ז'תומרת מהירות 60 - הילוך שני - 2.8 - 3.0 סל"ד - גבוה מדי בכדי להוריד לראשון, אתה פשוט תשחרר יותר תערובת ותגרום להעלת סל"ד איטית יחסית - מישור או עלייה.

תנסה להיות במהירות 40 מינוס כמה קמ"שים בודדים במישור עם רגל מאוד קלה, והדבק את הגז, פה תקבל קיק-דאון, הס"לד יעלה ל-5 ויטפס.

אתה אתה רוצה ליצור מצב של קיק-דאון ידני פשוט הורד את ידית תיבת ההילוכים להילוך הרצוי, אך זה לא מומלץ בכל מהירות. :)

לסיכום;

במהירות 50 לא תוכל לקבל קיק דאון הילוך ראשון, המנוע שלך מצוייד בתיבה בעלת 3 הילוכים ומנוע קטן.

סל"ד מתאים במהירות מתאימה יתן קיק-דאון כמו שאתה רוצה.

חן.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם
נראה לי שתמיר כתב פה את התשובה הנכונה, אם כי לענ"ד בצורה קצת לא ברורה (במיוחד לנהג חדש), אז אנסה להסביר את אותו הדבר:

בדרך כלל במכוניות אוטומאטיות יש לדוושת התאוצה "מדרגה" לקראת סוף מהלכה. אפשר להרגיש את המדרגה גם כשהמנוע כבוי. אם לוחצים עד המדרגה - מקבלים כוח מלא, ללא הורדת הילוך מיוחדת ("קיקדאון"). אם לוחצים יותר ועוברים את המדרגה, תיבת ההילוכים מורידה להילוך הנמוך ביותר המתאים. דבר זה מועיל בעקיפות או עליות תלולות.

דני

בדיוק לזה התכוונתי.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות.

אמנם עוד לא יצא לי לנהוג מיום כיפור אבל היום או מחר בטוח שאסע לאיזה מקום.

אנסה את מה שאתם אומרים, בטוח שלמדתי משהו חדש :-D

שוב תודה לכולם

פורסם

מדהים כמה שצדקתם.

יש קצת (אני מעריך שכ10% משהו כזה) הפרש בין לחיצה מלאה לכמעט מלאה, שבהילוך 3 אין לה בכלל השפעה.

במצב של מהירות הגיונית לקיק דאון, כשאני יושב על הנקודה הזאת ונותן לחיצה מהירה עד הסוף, אני מקבל את מה שאני רוצה.

במילים אחרות, עזרתם לי. תודה רבה.

• תוכן חדש...