Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי MOREL PULSE/TEMPO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

למי שמכיר את הרמקולים שניהם 120W RMS ב 4 אוהם, בחור מבין עניין אמר לי השבוע שההספק הזה הוא פיקציה, ושאין רמקול במחיר הזה שמסוגל לקבל כזה הספק RMS . האם זה נכון? או שהוא קשקשן?? הרי הם מצהירים על זה בנתונים של הרמקולים, זה לא מחייב?

פורסם

קשקוש, יצא לי לעבוד על כל הסטים של מורל בכלל ועם הפולס והטמפו בפרט וחיברתי עליהם גם מגברים שנותנים 170 וואט RMS ועם כיוון מתאים הסטים מצויינים ועובדים יפה .

כמובן שהם גם יעשו את העבודה מצויין גם עם הגברה של 70-80-90 וואט RMS.

אבל אם אתה שואל את המלצתי? אז האידיאל יהיה לשדך להם מגבר שיודע לתת מעל 120 וואט RMS וככה גם הGAIN יהיה די סגור והרמקול יקבל את כל מה שהוא צריך ללא אופציה של התאמצות המגבר ומצבים של עיוות.

under construction..

פורסם

חחחח... מה??

אם לתת לסטים האלה 120 RMS הם נישרפים תוך שניה.

העינין הוא לא לחבר מגבר של 120 ולהשאיר את הגיין סגור אלא לתת לו עוצמה שהוא יוכל להיתמודד איתה, אם לתת לסטים האלה 120RMS ולפתוח את הגיין הם ישרפו תוך שניה, אלה רמקולים זולים שלא יכולים לעמוד בעוצמות האלה.

PULSE/TEMPO אלה רמקולים שאולי סבירים אבל הם לא רמקולים שיכולים לקבל 120RMS כמו Scan Speak, Focal Utoia, Morel Elate, ועוד...

כן ורמקול לא נותן RMS אלא יכול לקבל RMS ונותן DB

וגם לא כול מגבר יכול להוציא 120RMS כן... רק מגברים טובים ומעלה.

פורסם

אני יכול לאמר בבטחה שאין שום בעיה לעבוד עם מגברים שיודעים לתת הספק של מעל 100 וואט RMS ביחד עם הטמפו/פולס.

זה אני אומר מנסיון עם עשרות סטים כאלו.

אם עובדים בכיוונים לא נכונים, נזק יכול להגרם גם עם מגבר של 50-60-70 וואט RMS, זה כבר ממש לא חשוב ההספק.

אבל יכול הספיגה של הרמקול היא לרוב גבוהה יותר ממה שפועל אנחנו משתמשים.

הסיבה האמיתית היא שבכלל ההצרה לגבי יכולת הספיגה של הפולס/טמפו היא לא נכונה כלל, מדובר על יכול ספיגה של הקרוס.

זה מה שהקרוס מסוגל לעמוד בו, הרכיבים הפנימיים מיועדים להספקים הללו בלבד.

בפועל לרמקולים לא יקרה כלום כי גם ככה חלק מההספק מתבזבז בקרוס והולך על חלוקת עוצמות ואיבוד כתוצאה מחום.

חיברת מגבר שנותן 120? אולי הרמקולים יקבלו 70-80 אחוז מזה וגם פה יש פיצול בין הוופר לטוויטר.

under construction..

פורסם

כמובן שאני מתכוון לכל הסט ולא רק לרמקולים, ואני אחדד את השאלה - האם כל הסט יכול לקבל נאמר עד 120W RMS או שבפועל הרבה פחות מזה?

וגם קראתי שבעקרון כדי למקסם את מה ששומעים מהרמקולים כדאי לתת להם 20% יותר ממה שהיצרן כותב, לא?

• תוכן חדש...