Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הרכב כמובן: קולט 94' האגדית!

לפני שנה וחצי החלפתי ברכב מצבר של וולטה בעלות של 350 שקל (ממש לפני עליית המחירים של המצברים), המצבר המדובר היה "חדש" (שבהמשך הסתבר שלא כלכך) ואני הייתי מרוצה במשך שנה שלמה.

אחרי שנה המצבר של וולטה התחיל לדלוף והוציא מים מהפקקים שאכלו לי את הצבע (אין לי טעינת יתר!), הייתי ממלא כל כמה ימים עוד פעם מים במצבר ושוב פעם היו יוצאים עד שהייתי מגיע למצב שמניע\לא מניע ועושה לי משחקים.

נסעתי לפני יומיים לחנות (נציין שהשירות שם היה פשוט נוראי) בצ'ק-פוסט-חיפה, וקניתי מצבר תוצרת FIAMM (הבנתי שזו חברה איטלקית) בעלות של 580 שקל 60 אמפר\שעה.

איך שחיברו לי את המצבר והתחלתי לנסוע עם מזגן עובד (היה ממש חם), כל פעם שעזבתי את הגז (לדוגמא ברמזור אדום) הרכב - הטורים ירדו עד ל100-200 על גבול ה"עוד שניה נכבה המנוע" ועלה חזרה ל1000 והתייצב שם, שוב מתחיל נסיעה ושוב עוזב גז ברמזור או כיכר למשל שוב צונחים הטורים.

ככה במשך חצי שעה, אחרי חצי שעה בהדרגה הטורים היו צונחים ל600 ואז ל700 משם 800 והגיע למצב שלא יורד בכלל מה1000 ובעצם הכל חזר לקדמותו והכל תקין.

-- יש למישהו מושג מה, למה ואיך?

-- איך המצבר הזה תוצרת FIAMM? משהו מוכר וטוב או חרטא "סיני"?

**שזה קרה, חזרתי חזרה לחנות בעצבים (אולי לא בצדק) שיגידו לי מה קרה פה, הם טענו שהלך המייצב טורים (ניסו להמציא שטויות ולהתחמק) ואז שביקשתי לחבר את המצבר הישן חזרה ולראות אם זה קורה הם לא הסכימו, לקחתי את המצבר בלי לשאול אותם בכלל וחיברתי אותו לפניהם, ולהפתעתי זה קרה שוב והטורים "שיחקו" ואז בעצם יצאתי "חומוס" שהאשמתי אותם ובסוף זה לא הייתה הבעיה.

**הוחלף ברכב מייצב טורים (מחלה של מיצובישי בשנים ההם) ואלטרנטור תקין לחלוטין.

**ניסיתי גם לנתק את המצבר לחלוטין מהרכב למשך כמה דקות שהמחשב יתאפס, לא עזר.

**אצל חבר שלי ברכב שהוא קנה מצבר חדש לא היו שום נפילות ומשחקים עם הטורים, על השניה הראשונה הכל כולל המזגן היה תקין.

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

תופעה מוכרת במיצובישי מהשנים האלו.

גם לי בפאגרו 95 זה קרה כמה פעמים.

מה שלמעשה קרה - זה שהנתונים על סיבובי הסרק הנכונים, תערובת וכו' נשמרים במחשב הרכב.

ברגע שנתקת את המצבר ליותר מכמה דקות -המחשב כאילו התאפס.

חברת חזרה - ולוקח לרכב 15-20 דקות ללמוד את הכל מחדש ולייצב את סבובי הסרק

לכן זה קרה לך שוב שחברת את המצבר הישן.

לא נורא - ככה זה עובד בשנים האלה. אחרי שזה התייצב לא אמורה להיות לך בעייה.

פורסם

לדעתי המחשב צריך ללמוד את הכיוונים מחדש, גם לי זה קרה לאחר ניתוק המצבר בלאנטיס וזה הסתדר.

תיסע עם הרכב כמה ק"מ, תדליק מזגן אם יש וזהו.

תן לזה יום יומיים תיראה מה קורה, אם לא עוזר תצטרך מוסך.

פורסם

תודה לכל מי שענה, אם ככה אני יכול להיות רגוע וכרגע הכל עובד תקין וגם המזגן (ba323f - שקיים ברכב) עובד מצוין.

יש לי רק עוד שאלה:

- איך החברה הזו FIAMM למצברים והאם הסכום 580 שקל ל60 אמפר\שעה זה נורמלי?

תודה,

אוהד.

**

Sergey83 - חוטי הצתה הוחלפו עם פלאגים לא מזמן, אין מצב.

פורסם

לא שמעתי על החברה הזו בתור מצברים, הדבר היחיד שאני מכיר מהחברה הזו זה צופר..

המחיר לדעתי זול מידי, כי היום המצברים מהיצרנים המובילים יקרים בסביבות ה 900 ש"ח +-

בינתיים תהיה רגוע לגבי התקלה, תיסע קצת עם הרכב ותיראה מה קורה, שהטורים יורדים אל תילחץ על הגז, תן למחשב לבד לתקן.

• תוכן חדש...