Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם 220,000 ק"מ זה הרבה לפג'ו 406 ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו בודקים 406 סטיישן 2.0 ,דגםST , יד2 , שנת 1998 , אוטומטית 220,000 ק"מ ,

המחיר שמבקשים הוא 28,000 .

האם מישהו יודע אם 220,000 ק"מ נחשב הרבה לדגם הזה,

או שיש לנו עוד אפשרות ל"סחוב" איתה ולהנות ממנה? 8)

תודה לכם.

פורסם

הממוצע לשנה הוא כ-20 אלף ק"מ. לרכב בן 10 שנים זה סביר, תלוי במצבו.

אם הרכב במצב מוזנח ועלוב - זה הרבה מאוד.

אם הרכב מתוחזק ובמצב מצויין - זה מעט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

8X20 זה 160 לא? פותח השרשור מדבר על 220.

220K לרכב בין 9 עד 10 שנים. זה הרבה מאוד, הנתון 20K לשנה מיושן ומתאים לימים בהם בכל בית אב היתה מכונית אחת בקושי. בימנו ככל שלא מדובר ברכב ליסינג וכיו"ב הממוצע הוא כ 15K לשנה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
8X20 זה 160 לא?

כן, אבל מה הקשר ?

הרכב הוא משנת 98. זה עשר שנים, בדוק את עצמך. 10X20 = 200 .

אם עלתה לכביש בתחילת השנה היא כבר 11 שנים על הכביש, 11X20 = 220.

גם אם הממוצע הוא 15, גם אם הוא 20, וגם אם הוא 4, זה לא ממש רלוונטי למצבו של הרכב הנ"ל.

אם הוא במצב עלוב, זה לא משנה שהממוצע בליסינג המיושן הוא 15, כפי שבדקת אתה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

ומלבד זאת, אין שום טעם להתייחס למונה הק"מ כאל תורה מסיני.

הרי שני החלקים היקרים ביותר במכונית הם מנוע ותיבת הילוכים.

מכונית אחת נסעה עשר שעות בכביש בינעירוני. הסל"ד היה קבוע, תיבת ההילוכים לא העבירה אף הילוך כל הזמן הזה, הבלאי שנגרם היה מינימאלי, אבל מונה המרחק הוסיף עוד 1000 ק"מ.

מכונית שנייה נסעה עשר שעות בתוך העיר. החוויה כללה התנעות תכופות, מעברים בלתי פוסקים בין הילוכים 1-2-3, המנוע פעל רוב הזמן בסל"ד לא יעיל. בגלל המהירות הממוצעת האיטית, מונה המרחק הוסיף רק 150 ק"מ.

ברור שהראשונה היא הרכישה המועדפת, אפילו אם היא עברה מרחק גדול יותר מה"ממוצע הקדוש".

כפי שהסביר רז, מצב הרכב חשוב הרבה יותר מהמספר שמופיע על מד הק"מ.

פורסם

האם בדיקה במכון יכולה לגלות לנו את מצב הרכב? אולי מצבו הנתון, אבל האם יכולה היא להצביע על אופן השימוש ברכב בשנים שקדמו ואולי לרמוז על בעיה אפשרית נניח בגיר בטווח הקרוב?!

פורסם

אני רק מזכיר שהרכב המדובר הוא אוטומט .

220,000 ק"מ מנוע 2.0 שנת 1998.

האם יש בעיה עם טוטומט לאור הקילומטראז'?

כדאי לבדוק אותו במכון רישוי?

פורסם

לטעמי האישי(לגמרי) לא משנה כמה "הקלות" ואמתלות נוכל להנדס כדי להצדיק רכישה כזאת, עדיין מדובר באקזמפלר שעבר כבר את רוב חייו(הטובים). הקונה לוקח את הרכב כשזה נכנס לישורת האחרונה בה יתחילו מן הסתם הקלקולים המג'וריים שיכבידו על חשבון הבנק בצורה משמעותית. מעבר לכך, ל 406 לא יצא שם של רכב אמין במיוחד ומערכות החשמל שלו, למשל, רגישות למדי.הייתי מחפש ולא ממהר להוציא את הסכום הנדרש. בדיקה רצינית במכון מקצועי לא תזיק בכלל(בלשון המעטה).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

יש לי נסיון לא מועט עם הסידרה הגדולה יותר של פגו, בין השאר הייתה לי בעצמי פזו 405 שהלכה לעולמה בגלל בלונדינית בבת ים שהחליטה שה106 שלה מסוגלת לעבור דרך 405.

נכון, יש בעיות מחשבים ומישהו תמיד מכיר מישהו שמכיר מישהו שהחליף 3 מחשבים תוך 3 השנים הראשונות אבל מהנסיון שלי גם הבעיות חשמל הכי קריטיות במכוניות האלה לא באמת משמעותיות ורובן מסתכמות בחלונות חשמל שזזים בקצב שבא להם וכל מיני חינטרישים דומים.

לגבי השנתון ה406 מהשנים שלפני 2001 הוכיחו את עצמם מעל ומעבר באמינות, ה406 התחילה בתור ממשיכת ה405 שכל מי שמכיר את הרכב יודע באיזה רמה מדובר. אבל כמו כל דבר טוב גם ה406 התדרדרה ובסוף התפתחה ל407 שהיא פשוט השקעה עצומה שאנשים מוכנים לקחת על עצמם רק בגלל הנוחות והאיכות שיש לנהג, חוויה שאין שניה לה.

רק בשביל הפרופורציה ה405 שלי הייתה שנת 92 ידנית, ומאז רציחתה נהגתי דיי הרבה על סובארו B4 וטולדו 2004, ה405 לא רואה אותן ממטר!

אני פשוט לא יכול לשמוע שאנשים מדברים סרה בפזו בתקופתה היפה יותר...

פורסם
לטעמי האישי(לגמרי) לא משנה כמה "הקלות" ואמתלות נוכל להנדס כדי להצדיק רכישה כזאת, עדיין מדובר באקזמפלר שעבר כבר את רוב חייו(הטובים).

שים לב שהסכום הוא 28 אלף ש"ח.

אני לא יודע עד כמה אתה מעודכן במחירי הרכבים בארץ, אבל בסכום כזה הוא יוכל לקנות רק רכב משומש, ואין להשיג בארץ רכב חדש מהיבואן במחיר כזה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
לטעמי האישי(לגמרי) לא משנה כמה "הקלות" ואמתלות נוכל להנדס כדי להצדיק רכישה כזאת, עדיין מדובר באקזמפלר שעבר כבר את רוב חייו(הטובים). הקונה לוקח את הרכב כשזה נכנס לישורת האחרונה בה יתחילו מן הסתם הקלקולים המג'וריים שיכבידו על חשבון הבנק בצורה משמעותית. מעבר לכך, ל 406 לא יצא שם של רכב אמין במיוחד ומערכות החשמל שלו, למשל, רגישות למדי.הייתי מחפש ולא ממהר להוציא את הסכום הנדרש. בדיקה רצינית במכון מקצועי לא תזיק בכלל(בלשון המעטה).

את ההתרשמות שלעיל קבעתי לפני יום-יומיים. ההתרשמות זַכְּתה אותי באיתות "נוּ-נוּ-נוּ" מטעם אחד ממנהלי הפורום וזאת בגין היעדר ביסוס "אמפירי"(מדגם מייצג) לדברים שהעלתי. אילו קרא המעיר את הדברים בעיון ולא בחפיפיות לבנטינית היה שם לב להתנסחות הברורה ובעברית המאוד קלילה והלא-אקדמית שבה עשיתי שימוש למעלה : "לטעמי האישי(לגמרי)" ובמילים פשוטות עוד יותר" לטעמי האישי ולא על סמך ניסיון לקבוע הכללה גורפת". לא מספיק פשוט? חשבתי שזה די ברור לכל מאן דהו. טעיתי מסתבר.

לטענתו, הוא מקבל חיזוק לעובדה שהדגם מגלה אמינות וכו' מ"מומחה" שמכיר את ה 406 בצורה מקצועית.

מאחר וכללי הפורום אינם מאפשרים תגובה ישירה למעיר/מאיר(מנהל שפנה בהודעה פרטית) וכל תגובה לא תקרא עפ"י התגית המתלווה לאזהרה, אין לי אלא להוסיף מימד אמפירי שמספק נתונים רצייניים בהרבה מאלה שמכונאי/מוסכניק מזדמן יכול לתת גם אם הוא מנהל מוסך השרות של היבואן. אני מבין שקביעה של מגיב מזדמן איננה "אמפירית דה-יורה" אבל איש עלום שם וזהות מהווה אינדיקטור מבוסס?

עשרה מומחים בעלי שם שיזומנו לאבחנה מקצועית בתחומם-ולא משנה מה תחומם- יספקו הרבה יותר מדיאגנוזה אחת. אז? האם זה מעיד בכוח ובפועל שמקצתם או מי מהם טועים והאחרים בהכרח צודקים?

דדוקציה ואינדוקציה אינן מילים גסות וראוי שיעשה שימוש מושכל בשתיהן אם כבר פונים לביקורת הגורסת שהיעדר מסד נתונים מעיד לכאן או לכאן.

טוב, מאחר ומגיב אחד- אני לצורך העניין- אין בו כדי לשמש זרקור משמעותי לקביעות מבוססות דיין לטעמו של מנהל פורום כזה או אחר בדבר אמינותה או היעדר אמינותה של המכונית המדוברת אציע למי שמעוניין בנתונים המבוססים על אלפי עדויות בדוקות(76,000 עדויות למעשה) לקפוץ לאתר ה"לא-חשוב" וה"לא רציני" של תוכנית "זניחה" בשם "טופגיר", למשל, ולקרוא מעט על הסקרים שהם בצעו על פני כמה שנים ואשר מספקים "מדגם מייצג" לא רע בכלל:

היצרנית פג'ו מדדה הרחק האחור בכל פרמטר כמעט יחסית לכל מתחרותיה מהיבשת הישנה ו/או מארץ השמש העולה אי שם במקום ה 36 :

http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/3.html

פג'ו 406 לדורותיה נמצאת במקום ה 148 מתוך 159(ומקום 159 עצמו מוקדש לדגם אחר של פג'ו):

http://www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/6.html

שווה להציץ באתר מקצועי מאוד נוסף שממקם את הפג'ו במקום 76 מתוך 100 בכל פרמטר של :

http://www.reliabilityindex.co.uk/tophundred.html?apc=3128339010848601

זה יותר טוב?

יש לי בארסנל עוד יותר מעשרה אתרים אירופאיים ואחרים ובכולם ביקורת לא מינורית בכלל על פג'ו 406 (לרבות עדויות מפורטות של בעלי הדגם אבל גם עדויות של אנשי מקצוע ממש!). כולם טועים ומטעים? כולם מוּטים? כולם מכורים? כולם קשרו קשר קונספירטיבי נגד החברה הצרפתית?

קשקוש. כנראה שלפג'ו 406 יש בעיות מבעיות שונות ואסור לטאטא את המידע מתחת לאצטלא המתבססת על עדות נלהבת של "מומחה" אחד שמוּכָּר למי ממנהלי הפורום.

כעת המידע שהעליתי עוזר מעט יותר למתלבט המצוי?

קצת צניעות לא הזיקה מעולם לאף אחד. גם לא למנהלי פורומים ברשת. לא?

פורסם

בנדי טרחת כל כך בשביל להחזיר כי עשו לך נו נו נו לפחות היית טורח לבדוק מה הפרמטרים שקובעים את הסקרים שאתה כל כך מתבסס עליהם.חלק גדול מאד משיקלול הניקוד בסקרים האלה מורכב מטיב הסוכן באנגליה רמת השירות ותמחור הרכב דברים שאין להם שום קשר לאיכות ואמינות הרכב.לצטט סקרים זה הכי קל צריך להבין מה ןעל מה אתה בכלל מצטט.לגבי ה406 יש לנו בבית 2001 עם 170000ק"מ כבר כמה שנים בלי תקלה לא בחשמל לא בגיר והפלסטיקים ממש לא מתפרקים.חוץ מזה עוד לא נתקלתי בבעלים של פיגו 406 שאמר שהרכב לא אמין או שהוא לא מרוצה ויצא לי לדבר הרבה שהגעתי לטיפולים{במורשה].

פורסם
אפשר, לדעתי כמובן, להפיס את דעת המתוכחים המלומדים, או לפחות דעתו של אחד לצד נסיגתו של האחר, בכך שנמליץ כולנו על שברולט מליבו.

1. כן, או משהו מארץ הפראנקים? כיוונתי ל"דעת גדולים" ? :-)

2. לגבי המאליבו (אה, כן הבנו את הפואנטה הסרקסטית. קבל ח"ח ) אחדד מניסיוני האישי(לא מדגם מייצג!): אפס תקלות בשנה ושמונה חודשי שימוש אינטנסיביים (128,000 קמ'), חסכון וכו' בעלויות (דלק/ביטוח ועוד) אבל-אבל ענק- ירידת ערך בלתי נסבלת (מעבר למשוער) והיעדר פרגון בטרייד אין של UMI.

3. ל PIZO: א. הסקרים שצויינו כוללים כמה וכמה וכמה היבטים. מדוע לא קראת את כל המידע, לרבות הפרטים שאינם פונקציה של תמחור/סוכן/שירות? ב. עדות אישית הנה רלוונטית ככזאת. סקרים מתבססים על מסד נתונים סטטיסטי שערכו נקבע ע"י פרמטרים רחבים בהרבה מחוו"ד של אדם בודד(גם מוסכניק) ויש אפשרות להעריך את ערכו של סקר בהתאם למתודולוגיה של הסוקר(אם הוא מוכן לספק את המידע הרגיש הזה).

ג. הצעה למנהלים: ראוי ליצור ערכאה לערעור או לפחות מנגנון לתגובה, זאת לאור המגמה להוריד "צ'פחה" (בהודעה אישית) ללא יכולת תגובה של הנמען. זאת פונקציה שחסרה לטעמי.

פורסם

מנסיון עם 406 ומשיחה ארוכה שנערכה בזמנו עם חבר שהיה מכונאי בכיר באחד המוסכים הגדולים של פיז'ו בארץ - הגיר האוטומטי נוטה לקרוס סביב 150 אלף ק"מ.

אצלנו - השקעה גדולה מאוד היתה על הגיר בערך ב- 200 אלף ק"מ.

בנוסף - הריפודים נטו להתבלות ולאבד צורה.

חוץ מזה - האוטו היה בובה. מנוע 1,800 מאוד אמין , אבל צמא בדלק.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...