Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Liran_a

לדעתי עם הרבה תרגול אפשר להגיע למצב שהפעולה הטיבעית שלך תהיה בלימה על סף נעילת גלגלים

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
Liran_a

לדעתי עם הרבה תרגול אפשר להגיע למצב שהפעולה הטיבעית שלך תהיה בלימה על סף נעילת גלגלים

אני נהג חדש, עדיין לא מצאתי את הנקודה של הקלאץ' :twisted:

אני שונא צרפתים.

פורסם

שאלה אחת , או ליתר דיוק הבהרה אחת .

נעילת גלגלים מחלישה מכוח הבלימה !ולא עוזרת !

זו פיסיקה פשוטה במכיניקה ! כוח החיכוך במצב סטטי ידוע שהיא מאוד גדול יחסית למצב דינמי !

כל עוד הגלגלים לא מעלוים אז כל נקודה של הגלגל שנוגעת בכביש נמצאת במצב סטטי , כך שהבילמה יותר טוב , ברגע שהגלגלים ננעלים אז אתה נשאר עם חלק מהגלגלים שחורקים וגולשים על הכביש במצב דינמי , וברור שהחיכוך במצב כזה קטן יותר ! :idea:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

זו פיסיקה פשוטה במכיניקה ! כוח החיכוך במצב סטטי ידוע שהיא מאוד גדול יחסית למצב דינמי !

כל עוד הגלגלים לא מעלוים אז כל נקודה של הגלגל שנוגעת בכביש נמצאת במצב סטטי , כך שהבילמה יותר טוב , ברגע שהגלגלים ננעלים אז אתה נשאר עם חלק מהגלגלים שחורקים וגולשים על הכביש במצב דינמי , וברור שהחיכוך במצב כזה קטן יותר ! :idea:

אני חושב שזה ברור.

כל מה שאני אומר זה שאם אתה נוסע במהירות (שהיא יותר מ 40 קמ"ש...) בכביש חד סיטרי ופתאום ילד יקפוץ לך לכביש (לא חתול - כי יש כאלה שהיו ממשיכים לנסוע) אז אתה תבלום במלוא הכוח כאינסטינקט, והגלגלים ינעלו.

ושוב, אנחנו לא מדברים פה על בלימה רגילה אלא בלימת חירום. אלא אם כל יום צצות לך חתולות בכבישים, אני לא חושב שניתן למנוע נעילת גלגלים בבלימת חירום ללא המון תירגול לפני. (רק איפה לעזאזל אתה יכול לתרגל בלימות חירום על סף נעילת גלגלים ???)

פורסם

אני חושב שזה ברור.

כל מה שאני אומר זה שאם אתה נוסע במהירות (שהיא יותר מ 40 קמ"ש...) בכביש חד סיטרי ופתאום ילד יקפוץ לך לכביש (לא חתול - כי יש כאלה שהיו ממשיכים לנסוע) אז אתה תבלום במלוא הכוח כאינסטינקט, והגלגלים ינעלו.

ושוב, אנחנו לא מדברים פה על בלימה רגילה אלא בלימת חירום. אלא אם כל יום צצות לך חתולות בכבישים, אני לא חושב שניתן למנוע נעילת גלגלים בבלימת חירום ללא המון תירגול לפני. (רק איפה לעזאזל אתה יכול לתרגל בלימות חירום על סף נעילת גלגלים ???)

ממה שכתבו לפניי , כאילו שאם הגעת לנעילת גלגלים אז למה בכלל להרים בלם יד ! כאילו נעילת הגלגלים הוא המצב האידיאלי ! ולכן הוספתי את ההערה שלי .

תרגול לבלימת חירום אפשר לעשות במקומות נטושים , אבל זה נובע מנסיון עם מצבים כאלה , ובכל מכונית הסף שונה כך שזה תלוי בהרבה גורמים , אבל לפעמים אתה יכול להרגיש בזה ( בקטן ) אני לפחות אוהב לתרגל את זה ( ברוב זה בנסיעות קטנות בשעות הלילה המאוחרות ) .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לא בטוח.. כשלי קורה מצב חירום (לדוגמא כלב או ילד) האינסטינקט שלי גורם לי לבלום בצורה מדורגת, לא "בו?ם" על הברקסים. מזל שאין לי ABS...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

• תוכן חדש...