Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יומיים אני מקבל זוגם קומפננטים חדש לרכב... והחלטתי שכשאני יקח אותם להתקנה אני כבר יחווט מחדש את כל המערכת בחוטי זהב ...

השאלה שלי היא האם כדאי לי גם להוסיף קבל... ואם כן של איזו חברה וטווח מחירים...

פירוט לגבי המערכת:

מגבר BOSS 1000 W

מגבר רוקפורד פנץ' 45.2 (שתי יציאות)

זוג רמקולים של פיוניר 9*6 220W

זוג רמקולים של JBL 9*6 250W

ועכשיו גם זוג קומפוננט JBL GTO605C 210W

וסאב (שאין לי מושג מה הנתונים שלו...)

כמובן שיש כם קרוס אובר...

אז מה דעתכם יש צורך בקבל???

פורסם

איך כדאי יהיה לי לחבר הכל למגברים...

כרגע יש לי רעיון כלשהו... וחשבתי להתיעץ איתכם, אשמח לקבל תשובה...

את הקומפוננט אני רוצה לחבר למגבר של הרוקפורד...

את הפיוניר אני רוצה לחבר למגבר בוס...

הסאב גם יחובר למגבר של הבוס...

ואת ה-9*6 JBL אני רוצה לחבר לHU....(הוא לא משהו, 35*4)...

מה אתם אומרים????

ודרך אגב מה אתם אומרים על המערכת?????

פורסם

תתקין קודם את המערכת ואז תדע אם לקנות קבל או לא.

אם יהיו הבהובי אורות רציניים והדבר יפריע לך... קבל יוכל לעזור.

אם המגברים שאתה מתקין ידרשו זרם חשמלי מעבר ליכולת האלטרנטור שלך, למרות שכמעט ואין מצב, קבל לא יוכל לעזור.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

2 זוגות של 6X9 ??? :?

איפה אתה שם אותם ??

בכל מקרה אם אתה בעניין של לחסוך , קודם כל תתקין , ואחר כך תבדוק מה לגבי המתח ברכב . אם זה ידרוש , תוסיף. אם לא , רווח נקי.

מעבר לזה , את הרוקפורד תחבר לקומפוננט.

עכשיו תבדוק מה הנתונים של הסאב. אם הסאב יכול לקבל הספק גבוה , עדיף לך לחבר את המגבר בגישור לסאב וכך לנצל אותו בצורה יותר טובה.

ואת רביעית הרמקולים 6X9 תחבר להד יוניט. עדיף שהם לא יהיו דומיננטים יתר על המידה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, אין קשר בין הקבל לבין המתח ברכב, הוא לא יוכל לעזור לו - לייצב אותו במידה ותיהיה ירידת מתח כתוצאה ממשיכת זרם גדולה כשהבאס מתנגן.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

במידה ויהיו מצבים שידרש יותר מתח מאשר המתח שהאלטרנטור מספק תהיה נפילת מתח , ובמקרים האלו אמור להיכנס לפעולה הקבל ואז הוא ישחרר כמות מסוימת של מטען שהוא אוגר. זה יכול לעזור במצבים מסוימים ויכול שלא , תלוי באלטרנטור ותלוי בקבל.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תבין למה הקבל יושב לך שם בבאגז'.

נכון, יש לנו נפילת מתח, יפה.

אם היא נובעת ממכת באס, שזוללת כמובן הרבה זרם, הדבר הזה פשוט לא יכול לעשות כלום לפי חוק האוהם. כמות האנרגיה שהוא אוגר קטנה מאוד ולא מסוגלת לפצות במצב שהאלטרנטור לא מספק מספיק זרם.

אם אתה חושב שהוא יעזור למגבר שלך, תשכח מזה.

להבהוב אורות למשל, הוא כן יעזור, אבל אתה לא יכול להשוות את זה לבאס שזולל הרבה יותר זרם.

פורסם

אלון, אתה עונה ומתקן דברים שהבחור כלל לא אומר. אין שום דבר לא נכון במה שהוא אמר, שים לב יותר למה שהוא כותב במקום לנסות ולענות על דברים שלא נשאלו, זה רק יוצר בלבול.

לפני שיתפתח עוד ויכוח על קבלים הנה קישור לאחד שהיה לא ממזמן והוא רק אחד מכמה שיש כאן ברחבי הפורום:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=24480

פורסם

אני לא חשבתי שהוא יעזור למגבר, זה שאתה מסיק מסקנות לא נכונות מדברי זה כבר לא בשליטתי.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אוקיי סליחה, טעות שלי.

אבל לרוב מהמשפט הזה שלך:

"במידה ויהיו מצבים שידרש יותר מתח מאשר המתח שהאלטרנטור מספק תהיה נפילת מתח , ובמקרים האלו אמור להיכנס לפעולה הקבל "

המשפט הזה לא נכון לגבי טיפול בבעיה של מגבר... אם האלטרנטור לא יצליח לספק אז בטח ובטח שהקבל לא יצליח להציל את המצב.

לגבי הבהוב אורות הוא נכון.

רוב האנשים חושבים שהוא יטפל להם בנפילות מתח ויעזור למגבר, וזה מה שאני מנסה להבהיר פה, שהוא לא יכול לעשות את זה.

אם אתה יודע את זה, אז סבבה.

אייל, רק תן לי לציין שבת'רד שהוספת פה, לא הבנת אותי נכון.

אני דיברתי על ייצוב המתח למטרה של שיפור הבאס.

אתה דיברת על ייצוב מתח למטרה של טיפול בהבהוב אורות.

יש הבדל ענק בין שני הדברים.

נכון שהקבל עוזר לייצוב המתח, המפל מתח הרגעי שקורה וגורם להבהוב אורות - הוא יכול לטפל בזה.

אבל מכת באס שזוללת המון זרם, אין מצב שהוא ייצב את המתח במצב הזה.

בנוסף, הסיבה שאמרתי שטעית היתה פשוט מאי הבנה, לא הבנתי אותך נכון, טעות שלי.... וציינתי את זה שם.

פורסם

אלון, הת'רד ההוא ננעל מסיבה מסויימת והיא, שכמו פה, אתה זה שלא הבין את דברי האיש וחשבת שהוא מדבר על דברים שהוא לא ויצרת ויכוח ללא צורך. אז זה לא שאני או עופר לא הבנו אותך - זה אתה שכשלת מלהבין אותנו.

אני לא דיברתי בת'רד ההוא על כך שזה עוזר למגבר וכך גם עופר כאן. אז תרשה לי לצטט אותו כשהוא אמר "זה שאתה מסיק מסקנות לא נכונות מדברי זה כבר לא בשליטתי".

בוא נעצור את זה כאן, הדיון כבר היה, בוא נחזור לנושא המקורי על מנת שלא יווצר עוד דיון עקר.

פורסם

אוקיי, אין בעיה...

אמרתי, רק ניסיתי לעזור ולהבהיר עניין מסוים.

מצטער שלא הבנתי אותו נכון.

פעם שלישית תביא גלידה אל תנעל תת'רד.. :D

פורסם
2 זוגות של 6X9 ??? :?

איפה אתה שם אותם ??

בכל מקרה אם אתה בעניין של לחסוך , קודם כל תתקין , ואחר כך תבדוק מה לגבי המתח ברכב . אם זה ידרוש , תוסיף. אם לא , רווח נקי.

מעבר לזה , את הרוקפורד תחבר לקומפוננט.

עכשיו תבדוק מה הנתונים של הסאב. אם הסאב יכול לקבל הספק גבוה , עדיף לך לחבר את המגבר בגישור לסאב וכך לנצל אותו בצורה יותר טובה.

ואת רביעית הרמקולים 6X9 תחבר להד יוניט. עדיף שהם לא יהיו דומיננטים יתר על המידה.

הקומפוננט יהיה מחובר בדלתות מקדימה...

זוג רמקולים 9*6 יהיה על המדף האחורי...

ועוד זוג 9*6 ישב בצדדים של הספסל האחורי, ביונדאי קופה י ש דווקא הכנה וסידור מאוד יפים לזוג של רמקול 9*6....

• תוכן חדש...