Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורשה 914

nimikipod
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדון קיפוד הנכבד,

1. כן, 205 GTI היא רכב קלאסי, כבר היום!

2. 205 GTI תקינה תהיה יותר מהירה, יותר זריזה, יותר טובה ויותר מהנה בכל מסלול אפשרי שתבחר מאשר 914! אתה מצידי יכול גם להביא 916 למבחן דרכים הזה, זה לא ישנה כלום.

3. נכון לכרגע בעקבות התאוששות מניתוח אני על מרשם של נגזרת כל שהיא של מורפיום, תענוג!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד, ויש כבוד...

אני לא חושב כך.. 205 GTI זה רכב טוב אבל הוא רכב MASS-PRODUCE שיצורו הופסק ב 93 - לפני 15 שנה בלבד..

הוא אולי טוב אבל מבחינתי אין בו משהו קלאסי בכלל.

נסעתי רק פעמיים בחיי על 914 והרושם היה הרבה יותר מאשר של פיג'ו 205 1.9 שהייתה לחבר קרוב - בשתי מילים - הנעה אחורית.

חגי

...CASKA for life

פורסם

גם חיפושית זה הנעה אחורית ומנוע אחורי, נו, אז?

אל תעשה מ 914 מה שהוא לא כי הוא הרבה יותר חיפושית מאשר פורשה.

פורסם

חגי, האם אתה מעוניין לבנות רכב סטייל הפיאט הכי מהירה ארץ ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

סתם לסדר לכם את המחשבות , על הבלוק המקורי אפשר לבנות עד 3 ליטר (באזור ה 300 כוח סוס) וזה עוד לפני שדיברנו על טורבו וכו' , אבל עדיין יותר זול לשתול מנוע V8 או STI הקטע הוא שצריך יהיה לשתול רדיאטור בתא הקדמי( יש גם תא אחורי בגלל שזה מנוע מרכזי. , שיפורי מתלים יש בלי סוף כנ"ל ברקסים , השלדה כמו השלדה של החיפושית ( אין שלדה בכלל) לוקחת את המומנט עם כמה חיזוקים במקומות מסויימים.

בקיצור לפני שאתם זורקים אינפורמציה שהמצאתם ומשוים פורש לפג'ו תעשו קצת מחקר

פורסם

זה יהיה שקר אם אני אגיד שהמחשבה הזו לא עלתה במוחי.... (לעמוד עם ה X1/9...)

כפי שכבר אמרתי, אין לי בעיה להשיג מנוע ומכלולים אחוריים..

במקרה של הפיאט - היא לא חוקית לכביש - חשבתי לתומי שמאחר ומדובר במנוע 1.8 של VW אז לאשר החלפה ל 1.8 אחר יהיה אפשרי - כנראה שהתבדיתי..

אפשר לדעת מה תהיה העלות של להביא רכב שכזה שנת 73 מארה"ב כשעלותו היא 5500 דולר ?

תודה

חגי

...CASKA for life

פורסם

אני מכיר טוב מאוד את 2 הרכבים.

אם אתה חושב שהפג'ו (המעולה)

יכולה להתמודד עם 1.21 ס''מ (לפני הנמכה) 50:50 חלוקת משקל והנעה אחורית אתה טועה.

כמו שמיכל אמדורסקי הייתה אומרת

אתה טועה BIG TIME :-D

ואגב הביצועים מול ה-GTI 1.6 זהים על הנייר

רק ה-1.9 עדיפה, שוב על הנייר

porsche 914,2.0,1970

פורסם

אין לי כח ו/או רצון להתווכח עם אף אחד כאן,

כל עוד זוכרים שהרכב תוכנן כמחליף לקרמן גיהה ורק בדקה ה 90 בשל שיקולי שיווק בארה"ב הסמל שונה מ VW ל porsche, אז הכל בפרופורציות.

אם באים להגיד שזאת איזה פורשה אגדתית אז זה נשמע קצת פטתי (או שאולי פתטי איך כותבים את זה?).

הרכב הורכב בסדנת קרמן ובניגוד ל 914/6 שאח"כ נשלחו לפורשה להשלמת הבניה, ה 914 הורכבו במלואן בקרמן בעזרת חלקים ממאגר החלפים של... לא נעים להגיד, VW.

בארופה הן שווקו ע"י דילרים של...VW ועד היום מופיעות במחירוני רכב קלאסיים ברובריקה אחרת מפורשה ונקראות VW-פורשה

אז נא לא לשלוח אותי לעשות מחקר, אני החלפתי פיסטונים בפורשים כשאתה עוד הייתם בשא"ש :lol:

מה שאני מסכים לחלוטין הוא שהיא פלטפורמה מצוינת לשיפורים.

אני לא מנסה חו"ח לזלזל בדגם או לגרום למפח נפש למי שמחזיק בדגם הזה, לעזאזל, אפילו אני הייתי שמח להחזיק רכב כזה אבל כמו שציינתי, הכל בפרופורציות הנכונות

פורסם
גם חיפושית זה הנעה אחורית ומנוע אחורי, נו, אז?

אל תעשה מ 914 מה שהוא לא כי הוא הרבה יותר חיפושית מאשר פורשה.

עוד אפשרות למנוע אחורי, השאלה איך לנהוג בכזה דבר:

VW_Rear.jpg

או משהו יותר חסכוני חשמלי:

1695305.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
זה יהיה שקר אם אני אגיד שהמחשבה הזו לא עלתה במוחי.... (לעמוד עם ה X1/9...)

בהצלחה עם זה :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שמע ידידי, אם כבר עברנו לתחום השיפורים אז פה אני דוקא יכול לתת חוות דעת חיובית.

1. ממליץ מאוד להשתמש במנוע המקורי (אתה חוסך את הקמת כל מערכת הקרור מים הסבוכה). כפי שציינו כאן יש לו פוטנציאל רציני ביותר.

2. במידה ואתה מחליף לחלוטין מנוע, דבוק בתצורה המקורית , מנוע בוקסר של סובארו STI נשמע לי פיתרון מצוין אעפ"י שבמקרה זה אתה צריך להקים לרכב מערכת קרור מים שכרגע לא נמצאת כלל, פרויקט לא קטן ופשוט.

3. שתי האופציות הנ"ל יכולות להיות אופציות סמי-חוקיות ואם תצליח לאשר אותן ברשיונות, אני לא רואה את השוטר/בוחן שמוריד את הרכב מהכביש.

4. תצורת 4 טורי של מנוע ה 20VT בכלל לא נשמעת לי צעד הגיוני להשתלה ברכב הזה, רק טיעון קל בשליפה מהשרוול, אתה מעלה את מרכז הכובד של הסרן האחורי באיזה 40 ס"מ :shock:

לפני שיקירי הפורום הזה יסקלו אותנו, אם זה הכיוון של השרשור, פתח חדש בפורום שיפורים.

פורסם

המטרה היא לא בהכרח שיפור - כאמור, כרגע אין בכלל רכב...

שאלתי המקורית - כמה צריך לעלות התענוג של להביא רכב כזה מארה"ב ? אירופה ?

חגי

(אם וכאשר יהיה רכב, יפתח שרשור פרוייקט בפורום שיפורים)

...CASKA for life

• תוכן חדש...