Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאפשרי לעשות לבד עושים לבד, מה שמצריך כלים מיוחדים (למשל להחליף מייסבי גלגל, מה יש לי בבית פרס?) או גישה לא נוחה ללא ליפט, או שאין לי מושג איך לעשות (שזה קורה לרוב :lol:) אני נוסע למוסך. למען האמת שמן אני מחליף במוסך, למה לי להסתבך ולזחול מתחת לאוטו, אם אני יכול לעלות את הרכב על ליפט ותוך שניה להחליף שמן בנוחות? גם כן, איזה מין סיפוק יש בלהחליף שמן?

אגב אם אתם לא סומכים על מוסכים, אתם בבעיה רצינית. לא כולם גנבים ולא כולם מחפשים איך לדפוק אתכם, אם ככה אתם חושבים, הגיע הזמן להחליף מוסך, כי לא הכל אפשר לעשות בבית ולא הכל נוח לעשות בבית.

פליקס אני חייב לציין שאני מסכים איתך עם כל מילה, ואני חייב לציין שגם את הטיפול הפשוט כמו החלפת שמן ומסנן שמן ברכב שלי, אני פונה למוסך קרוב, האמון עלי, ומשלם לו כבקשתו בשביל העבודה שהוא עושה.

גם כשהזדקקתי להחלפת גרומשקה לתיבת הגה, והחלפת תפוחי הגה השתמשתי בשרותי המוסך.

גם בשנה הבאה שאזדקק לאישור בלמים והגוי, ואם הבלמים יתגלו כשחוקים, לא אהסס כמובן, לתת למוסך לעשות זאת, וגם לקבל את האישור בלמים לטסט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אגב אם אתם לא סומכים על מוסכים, אתם בבעיה רצינית. לא כולם גנבים ולא כולם מחפשים איך לדפוק אתכם, אם ככה אתם חושבים, הגיע הזמן להחליף מוסך, כי לא הכל אפשר לעשות בבית ולא הכל נוח לעשות בבית.

מהי הבעיה הרצינית שאני נתון בה בדיוק? אם יש כזו בהקשר של מה שכתבת, אז היא רק שאין לי מוסך להחליף, כי אני לא מתקן במוסך (אגב, אני מנהל טכני ומנהל מח' דיאגנוסטיקה במוסך יבואן עם 30 עמדות עבודה מאובזרות בכל טוב). אני מעדיף את חוסר הנוחות הזמני שבטיפול בתמורה לרכבים שמתוחזקים היטב ונותנים תמורה נהדרת בכל שאר השנה כי אני, הבעלים שלהם, דאגתי להם.

פורסם
מה שאפשרי לעשות לבד עושים לבד, מה שמצריך כלים מיוחדים (למשל להחליף מייסבי גלגל, מה יש לי בבית פרס?) או גישה לא נוחה ללא ליפט, או שאין לי מושג איך לעשות (שזה קורה לרוב :lol:) אני נוסע למוסך. למען האמת שמן אני מחליף במוסך, למה לי להסתבך ולזחול מתחת לאוטו, אם אני יכול לעלות את הרכב על ליפט ותוך שניה להחליף שמן בנוחות? גם כן, איזה מין סיפוק יש בלהחליף שמן? - ואיזה סיפוק יש לפריק מחשבים לפרמט את המחשב או להתקין קראק לאיזה תוכנה שמשקיע 50 שעות שבועיות בהוריד ולהתקין תוכנות שבחנות אתה יכול תמורת 100 שקלים לרכוש אותה ?

בתהליך של לימוד מכונאות רכב ללא הדרכה צמודה אכן קיים הסיכוי להרוס דברים וזה חלק מתהליך הלימוד העצמי.

הסיכוי שתשבור או תקלקל משהו קטן יותר מאשר אותה עבודה תעשה במוסך מכיוון שבספרות הדרכה יש פרק שלם של הוראות בטיחות טיפים וטריקים.

אנוכי פירקתי/הרכבתי רכבים לפני 25 שנים (סימקה 1000/פיאט127/פורד אסקורט/אופל קאדט) ללא ספרות וללא שום עזרה מאף אחד כי לא היה לי כסף לרכוש ספרות (לא היה לי 100 לירות) וגם לא ידעתי על אפשרות כזו בתחילת דרכי בפירוק/תיקון רכבים.

בשלב מתקדם יותר בחיי רכשתי גולף דור 2 וחבר הפנה אותי לחנות שמוכרת ספרות של HAYNES בת"א ורכשתי לעצמי את הספר הראשון שעד היום יש לי אותו בבית. מכאן התחילה ההבנה המקצועית והמעשית בנושא מכונאות רכב שאני יכול לשים בכיס הקטן שלי הרבה מכונאי רכב בעלי הסמכה !

בימינו למרות המורכבות של הרכבים מבחינה מכנית/חשמלית/ אלקטרונית העניין פשוט יותר ! קיימים פורומים ויש עזרה הדדית ויש ספרות מקצועית מעולה לכול רכב.

לא תמיד ניתן למדוד תחביב במושגים של עלות/תועלת !

***בבקשה להקפיד על כיתוב סטנדרטי ולא צבעוני כמו תוכי - הנהלת הפורום***

איזה כייף לי :)

פורסם
חבר הפנה אותי לחנות שמוכרת ספרות של HAYNES בת"א ורכשתי לעצמי את הספר

יאיר?

אני מסכים לחלוטין עם מרק. את האוטו הראשון שלי, שהיה פיאט 600, שיפצתי בעזרת ספר הרכב לנהג, המקורי, בן

30 עמודים, שכלל כמה שרטוטים ונתונים בסיסיים.

במהלך הקריירה שלי אני זוכר שתי פאשלות רציניות כתוצאה מטיפול עצמי. בפעם הראשונה שפירקתי קרבורטור לניקוי

(וובר כפול לפיאט 127 ספורט) עשיתי זאת בלי שרטוט ובלי לרשום, והרכבתי אותו בצורה לא נכונה. בסוף הגעתי בקרטועים

אל הקאבורטוריסט שפתר את הבעייה בשתי דקות. ושתיים - בפירוק גלגל אלים מדי שברתי מזלג לאופנוע המוטוגוצי לאריו שהיה

לי - מה שעלה לי בהרבה ריצות לנסות להשיג חלופי / לרתך את האלומיניום.

על יתר הטעויות שהיו לי התגברתי לבסוף בלי נזקים לצמיתות. ומהטעויות, יותר מהכל, למדתי והפנמתי.

:turn-l:
פורסם

אכן שם החנות יאיר שכבר לא קיימת מספר שנים.

אני מאמין שלאחר שלמדת לפרק/להרכיב קרבורטור אחד מהסוג שציינת למדת המון !!

בכול מקרה היום לא היית טועה מכיוון שהייתי שולח לך ספר של HAYNES בעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אנוכי פירקתי/הרכבתי רכבים לפני 25 שנים (סימקה 1000/פיאט127/פורד אסקורט/אופל קאדט) ללא ספרות וללא שום עזרה מאף אחד כי לא היה לי כסף לרכוש ספרות (לא היה לי 100 לירות) וגם לא ידעתי על אפשרות כזו בתחילת דרכי בפירוק/תיקון רכבים.

בשלב מתקדם יותר בחיי רכשתי גולף דור 2 וחבר הפנה אותי לחנות שמוכרת ספרות של HAYNES בת"א ורכשתי לעצמי את הספר הראשון שעד היום יש לי אותו בבית. מכאן התחילה ההבנה המקצועית והמעשית בנושא מכונאות רכב שאני יכול לשים בכיס הקטן שלי הרבה מכונאי רכב בעלי הסמכה !

בימינו למרות המורכבות של הרכבים מבחינה מכנית/חשמלית/ אלקטרונית העניין פשוט יותר ! קיימים פורומים ויש עזרה הדדית ויש ספרות מקצועית מעולה לכול רכב.

לא תמיד ניתן למדוד תחביב במושגים של עלות/תועלת !

אני אישית לא מוצא שום סיפוק בלהחליף שמן, פעולה פשוטה שכל ילד יודע לעשות. דברים מסובכים יותר זה כבר הרבה יותר מספק. למשל להוריד גיר ולהחליף קלאץ זה כבר קצת מאתגר יותר, אבל שוב, להוריד גיר בבית, לא ממש כיף ונוח, אני בכל זאת מעדיף לנסוע למוסך, לקחת ליפט פנוי ולעשות את זה בנוחות, ואם אני לא מצליח במשהו אז לבוא ולשאול את המוסכניק כי הוא מבין "קצת" יותר ממני. אגב פורומים, נראה אותך מוריד את הגיר ברכב שלך, ומפרק אותו לגורמים ואח"כ משפץ אותו, את זה אתה עושה בבית? או לחילופין אפילו פעולה פשוטה כמ החלפת מייסבים, איך בדיוק אתה עושה אותה בבית ללא פרס? או לחילופין תספר לנו איך בדיוק אתה מחליף בולמים קידמיים ללא מכווץ קפיצים? בשביל דברים כאלה, לא שווה לי להתאמץ, אני ישר אסע לי למוסך ועם הציוד המתאים אעשה את אותה העבודה שבבית הייתה לוקחת לי פי 4 זמן ופי 5 מאמץ.

שלא ישתמע שאני נגד עבודה עצמית, ממש לא, להפך. אני חושב שמי שיודע מה שהוא עושה ונהנה מזה אז שיעשה. אני גם נהנה מכך, אבל דברים שמבחינת גישה לא נוחים, או מסובכים בשבילי, אני אגש למוסך, ואדע שהוא ב100 אחוז מטפל בו בדיוק כמו שאני הייתי עושה זאת, ואפילו באותו המחיר.

ROOONEEYY

פורסם
אגב פורומים, נראה אותך מוריד את הגיר ברכב שלך, ומפרק אותו לגורמים ואח"כ משפץ אותו, את זה אתה עושה בבית?

אני מניח שמרק (וכל אחד אחר שלא מצליחים להפחיד אותו בפורום) יכול גם לעשות את זה ללא בעיה, אבל בפעם האחרונה שהרגשתי בעיה בשילוב לרוורס, הגעתי מהעבודה אחר הצהריים, פירקתי את הגיר, הוצאתי את הגג"ש של הרוורס הבעייתי, שייפתי אותו עם פצירה במקום שהיה צריך, והחזרתי אותו למקום. עד שעה 12 בלילה הג'יפ כבר חזר לעבוד ולפמפם עם גיר תקין, לעוד הרבה שנים של שירות יעיל.

החיים ע"פ היינס.

פורסם
אני אישית לא מוצא שום סיפוק בלהחליף שמן, פעולה פשוטה שכל ילד יודע לעשות. דברים מסובכים יותר זה כבר הרבה יותר מספק.

החלפת שמן היא אומנם דבר פשוט, אבל הכי כדאי לעשות אותה לבד,

ולא במוסך.

למה ?

כי אם אתה לא עומד למוסכניק על הראש, רוב הסיכויים שהוא ישים לך:

-שמן זבל

-פילטר שמן זבל

-לא יחליף שייבת נחושת

אם תבוא אם חלקים שקנית, המוסך לא ירצה לבצע

את העבודה.

מה המסקנה ?

להחליף שמן לבד

פורסם

פולו, גולף,

מה שאתה אומר, נכון מאוד.

זה אחד הדברים, שאף פעם לא הצלחתי להבין.

ב90% מהמוסכים הכללים יש שני סוגי שמנים - 20W50 ו 10W40, מתוצרת חברות זולות עלומות שם.

למנוע עם מרימים הידרווליים הם ממלאים 10W40, לכל השאר - 20W50.

פילטר שמן - כנ"ל, תחליפי הכי זול שיש. אתה מגיע, מבקש משהוא אחר, אומר שמוכן לשם כמה שצריך - מסתכלים עליך כמו על יצור מהחלל :

מה אתה רוצה, יש לך מרצדס או רולס-רוייס? - לא, יש לך כולה פיאט פונטו/פיזו 205/סובארו DL. שמן 20W50 במחיר 40 ש"ח לגלון יהיה "הכי טוב בשבילך" לא טוב לך? לך ל"חברה" (מוסך מורשה).

אני מבין, שהמוסכים מחזיקים שמנים ופילטרים זולים, כי זה מה שרוב הלקוחות דורשים. אבל למה לא להחזיק על המדף גם כמה גלונים של שמן איכותי, או לפחות להזמין שמן כזה מחנות החלפים הקרובה, לדרישת הלקוח ה"משוגע" ?

פורסם

בשנים שנהגתי במשומשות הייתי עושה (כמעט) את הכל לבד. ברקסים (רפידות + דיסקים), גרמושקות של מוטות ההגה, כיווני שסתומים (פיאט 127), תיקון סטארטר - ואפילו עשיתי בעזרתו האדיבה של שכן מכונאי שלייף.

האודי שהייתה לי היא דוגמא מייצגת, הרכב קיבל באופן קבוע טפול במורשה.

יום אחד גיליתי שיש חופש בתפוח ההגה, בדיקה מהירה הראתה שהעבודה פשוטה ביותר.

עיקר הבעיה שהטרידה אותי שהמכונאי במוסך יגרום נזק בכך שהתפוח לא יוברג חזרה במדויק, דבר שידרוש כיוון פרונט ואח"כ אין לדעת מה יצא מהרכב (שההגה שלו בנסיעה מהירה עמד ישר פלס ושמספר הסיבובים מהמרכז לכל צד היה מדויק).

קניתי מצ'מפיון תפוח מקורי (כ- 300 ש"ח) הרמתי את הרכב, לפני פירוק התפוח הישן לקחתי מידה עם קליבר וגם ספרתי במדויק את הסיבובים עד לשחרור החלק, הרכבתי בחזרה את החלק החדש בתשומת לב מירבית.

התוצאה: ההגה נשאר פלס וממושב הנהג אי אפשר היה להבחין שנעשתה עבודה על מוט ההגה (כלומר TOE IN - OUT מדויק).

קשה לי להאמין שהייתי מקבל עבודה כזו במוסך וזה בלי לספור את הסיפוק העצום מהתיקון המוצלח.

פורסם

אני החלפתי מערכת פליטה מושלמת בריטמו שהייתה לי, ללא ליפט.

עיקר הסיפוק היה לנסוע בתוך בסיס צבאי עם אוטו ללא אגזוז בכלל, גם ללא צינור קידמי.

מטוסי הפאנטום היו פראיירים לידי:shock:

הרכבתי את המערכת (3 חלקים) בשעה 12 בלילה, בחושך כמעט מוחלט, כשלא הצלחתי לפתוח את הברגים בסעפת, שלא נפתחו 20 שנה, הייתי על סף יעוש, אבל לבסוף הם נכנעו. למחרת בבוקר האוטו היה תקין.

פורסם

פליקס שלום רב!

אני חייב להזהירך, נפלת כמוני למלכודת של קליברים גדולים, כמו מרק 10, וחנן גיפולוג, ובוקי.

את שלושתם אני מכיר אישית ווירטואלית, ואישית.

בוקי לקוח שלי בעבר הרחוק, עם חנן נפגשתי , בפגישה חד פעמית לזמן קצר מאד במפגש מקצועי חברותי, וגם התנצחתי איתו , כמובן רק בנושא אחד שאנו חלוקים עליו, ואין לנו הסכמה עליו, והוא עבודה עצמית על הרכב, ולא להכנס למוסכים כלל.

עם מרק 10 שכפי שמיינתי אני מעריך מאד שוחחתי בעבר גם בטלפון , גם במכשיר קשר, ואפילו הוא שלח רלי חבר שלו.

שלושתם קליברים גדולים מאד, בעלי מוח אנליטי, מוטיבציה גבוהה, וידע רב בהרבה תחומים.

לכן אני משתדל לא להסכים איתם, ולהמנע מלהתנצח איתם, משום שאני מכבד אותם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדעתי ניתן לדרג את הסיבות לטיפול עצמי ברכב מהדומיננטי ומטה:

1. חיסכון - כאשר מבצעים טיפולים לבד ניתן לחסוך כסף רב, היום כניסה למוסך מורשה לתיקון מתחילה בד"כ מ- 1000 שקל ומעלה.

2. אמון - לצערי שוק המוסכים מורכב ברובו מאנשים שנוטים למשוך את הלקוח לכיוון של הוצאות רבות ועל ידי כך להגדיל את פרנסתם, זה קורה בתחומים נוספים, אבל בשוק המוסכים זה מאוד דומיננטי (קשה למצוא אנשים אמינים וישרים, אני משתדל לא לעשות הכללות), זה מתבטא בשיטת "ההחלפות" מתחילים להחליף חלקים עד שהתקלה ניתפרת ולא מחזירים את החלקים הישנים התקינים.

3. מקצועיות - לצערי הרמה המקצועית בלא מעט מוסכים היא נמוכה, וכל יום אני שומע סיפורים ומזדעזע, ע"י טיפול עצמי (כמובן שצריך חוש טכני ויכולות ניתן לצמצם את הנזקים).

בגלל סעיף 2+3 לא מעט אנשים שאין להם מושג איך עובד רכב מגיעים למסקנה שיש לקחת את הרכב למוסך מורשה ומה שיגידו להם הם ירשמו צ'ק ויגידו תודה, אני לא פוסל את הגישה הזאת כל אחד ומה שמתאים לו.

4. סיפוק עצמי - קיימים בני אדם שתיקון הרכב בעצמם מקנה להם סיפוק רב (אני כזה) כתוצאה מההבנה, הפיתרון ויכולת להגיע לתוצאות וסיפוק.

אני מוכרח לציין שאלה שמתקנים לבד תקלות מסובכות (לא החלפת נורה) הם אחוז קטן מאוד זאת מכיוון שהרכבים כיום זקוקים ליותר ציוד ומיכשור ממוחשב, רב התיקונים או טיפולים שמתבצעים ע"י אנשי הפורום הם תיקונים פשוטים ולא מורכבים בייחוד בעידן כמו היום כאשר המיחשוב כובש את הרכב, עקב כך נוצר מצב שהמוסכים המורשים התחזקו והפכו ויהפכו גם בעתיד למקום שבו יתוקנו רוב התיקונים המורכבים בעתיד,עקב מיכשור וכלים טובים יותר מהמוסכים הקטנים (אני לא מדבר על החלפת פילטר או שמן או ציריה).

כבר כיום יש מוסכים קטנים שיש תקלה ברכב הם רק יכולים להסתכל עליו ואין להם לא את המיכשור ולא את ההכשרה לפיתרון התקלה.

הפורום משמש יותר ככלי הכוונה, התיעצות, החלפת חוויות ופיתרון תקלות פשוטות.

• תוכן חדש...