Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה גם אני חושב שאתה טועה , לפחות 50 אחוז מחברי הפורום מטפלים לבד בצורה כלשהי ברכב.

שי אתה לא חושב שהגזמת, 50 אחוז?!

האם להחלפת שמן מנוע על המדרכה ביום שישי, והחלפת מסנן שמן ואוויר, ורענון מי קירור, לזה אתה קורא 50 אחוז מחברי הפורום מטפלים בעצמם?

האם חברי הפורום מחליפחם מנועים ברכבם"? מחליפים קלאץ ברכבם?

מחליפים בלמים וצלחות בילום בריכבם?

מחליפים מסרק הגה תפווחים ובול גוי נוט ברכבם?

האם הם מחליפים מסבים אחורים וקדמיים ברכבם?

האם הם סורקים תקלות במערכת ההזרקה וההצתה ברכבם?

האם הם מאבחנים כיאות ומחליפים חיישנים במנוע?

האם הם מחלפים מתנע, אלטרנטור ומדחס ברכבם?

האם הם מחליפים טיימינג, ומותחמים ומשאבות מים ברכבם?

להמשיך את הרשימה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה, הוא רשם "בצורה כלשהיא"

לדעתי הכוונה היא ש 50% מחברי הפורום מבצעים בעצמם חלק כלשהוא מטיפולים ברכב.

אני חושב, שהאחוז הזה גבוה הרבה יותר, משהוא כמו 70%-80% מחברי פורום הקבועים מבצעים טיפולים בסיסייים בעצמם.

אני לא מדבר כאן על החלפת טיימינג בקליאו ספורט או על שיפוץ משאבת הזרקה במנוע HDI.

אגב, הצעה למנהלים לעלות סקר בנושא.

לדוגמא :

1. לא נוגע בכלום, עם כל תקלה, כולל החלפת נורה בפנס, הולך למוסך.

2. לא נוגע בכלום, אבל את הדברים הבסיסים, כמו הוספת שמן, החלפת נורות שרופות וניפוח צמיגים עושה לבד.

3. מבצע לבד את הדברים הפשוטים, כמו החלפת שמן מנוע ומסננים, פלגים, מתקן תקלות חשמל קטנות. (לדעתי רוב החברים נמצאים בסעיף הזה).

4. מבצע את רוב הטיפולים לבד, כולל החלפת טיימינג, בולמי זעזועים, אביזרי מנוע, וכוי. במקרים קיצוניים ומסובכים פונה למוסך.

5. עושה הכל כולל הכל לבד, לא מכיר את הדרך למוסך, ואין לי מושג, למה קיים המקום הזה.

פורסם

נראה לי שאלה קלאסית לסקר! אפשר לחלק לכמה רמות של טיפול עצמי:

א. אני בעצמי מביא את האוטו למוסך

ב. בודק ומוסיף נוזל קירור, שמן מנוע ואפילו מים למתזים

ג. מחליף שמנים, פלאגים ופילטרים

ד. ראש מנוע, רצועת טיימינג, בלמים, תפוחי הגה - הכל הולך

אני מתנדב להתחיל: ד על האספנות, ב על הרכב היומיומי.

עריכה: הקלדתי במקביל לבוקי.

:turn-l:
פורסם

שי אתה לא חושב שהגזמת, 50 אחוז?!

אחרי שזרקת מספרים מונפצים לאויר, שני אחוזים, פרומיל (!), אני מציע לך לא להתרעם על מספרים של אחרים.

החלפת שמן היא גם סוג של טיפול. אפשר לומר אפילו שהחלפת בול ג'ויינט היא תיקון, ולא טיפול.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני חושב שמבין חברי הפורום, כל החברים שאינם מחזיקים ברכבי ליסינג או רכבים חדשים מהחברה עושים משהו ברכב לבד.

בין אם זה החלפות של פלאגים,מסננים,שמנים,תיקונים חשמליים קטנים.

יש גם אנשים שאם משהו מפסיק לעבוד אצלהם ,הם אפילו לא בודקים את תיבת הפיוזים, אבל הרוב הגורף בפורום כזה(הלו!-מוטוריקה) עושה הרבה דברים קטנים לבד.

זה גם משהו שלא מצריך הוצאה יותר מידי גדולה- לרכוש מפתח פלאגים(או בוקסה עמוקה מתאימה),כלי עבודה מתאים לפילטר שמן(מפתח שרשרת,מתכת או אחר),נורת ביקורת ומנורה שמתחברת למצבר לעבודה בלילה, זה משהו שלא יעלה יותר מ200ש"ח אבל בשנה אחת זה כבר מכסה את ההוצאה וחוסך הרבה כסף.

under construction..

פורסם
צביקה, הוא רשם "בצורה כלשהיא"

לדעתי הכוונה היא ש 50% מחברי הפורום מבצעים בעצמם חלק כלשהוא מטיפולים ברכב.

אני חושב, שהאחוז הזה גבוה הרבה יותר, משהוא כמו 70%-80% מחברי פורום הקבועים מבצעים טיפולים בסיסייים בעצמם.

אני לא מדבר כאן על החלפת טיימינג בקליאו ספורט או על שיפוץ משאבת הזרקה במנוע HDI.

אגב, הצעה למנהלים לעלות סקר בנושא.

לדוגמא :

1. לא נוגע בכלום, עם כל תקלה, כולל החלפת נורה בפנס, הולך למוסך.

2. לא נוגע בכלום, אבל את הדברים הבסיסים, כמו הוספת שמן, החלפת נורות שרופות וניפוח צמיגים עושה לבד.

3. מבצע לבד את הדברים הפשוטים, כמו החלפת שמן מנוע ומסננים, פלגים, מתקן תקלות חשמל קטנות. (לדעתי רוב החברים נמצאים בסעיף הזה).

4. מבצע את רוב הטיפולים לבד, כולל החלפת טיימינג, בולמי זעזועים, אביזרי מנוע, וכוי. במקרים קיצוניים ומסובכים פונה למוסך.

5. עושה הכל כולל הכל לבד, לא מכיר את הדרך למוסך, ואין לי מושג, למה קיים המקום הזה.

אכן התכוונתי למה שבוקי רשם .

אגב- הסקר יכול להיות מעניין...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אכן התכוונתי למה שבוקי רשם .

אגב- הסקר יכול להיות מעניין...

ואני התכוונתי לציטוט של אלעד, הרשום בחתימה שלך, וזאת בהתיחס לטיפול עצמי ברכב, למי שלא בקי ומסמך ל, וללא ניסיון קודם, אלא בשביל הכף והזול:

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה" (האדמו"ר שמר שליט"א)

בברכה

רבי צביקה שליט"א

פורסם

היי, אני עושה ברקסים לבד בבית (עשיתי היום, לפורד פוקוס של ההורים שלי), החסכון המדובר הוא מעל ל300 ש"ח היום.

אני עושה פוליש ווקס לבד בבית, חסכון של 400 ש"ח, 2-3 שעות עבודה, כל אחד יכול, הכל שאלה של רצון (עשיתי היום לפורד פוקוס של ההורים שלי).

אני מחליף משאבת מים לבד בבית (בטמפרה 92, לא היה צורך בפירוק הטיימינג, המשאבה יושבת בחוץ).

אני מחליף לבד סטרטר בבית, אני מחליף לבד אלטרנטור בבית.

בקיצר, כל מה שאני יכול לעשות לבד בבית, זה כולל גם פירוק/הרכבת מנוע ברכבים מסויימים, אני עושה לבד.

יש לציין כי הייתי עובד במשך שנה במוסך, אז יש לי מספיק ידע :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

צביקה, ערב טוב,

אני חולק עליך.

אתה אומר, שללא ניסיון קודם לא מומלץ לנסות, כי יתכנו נזקים כאלו ואחרים.

אבל איך ירכוש בן אדם ניסיון, אם הוא יפחד לגעת ויחשוש מנזקים ?

זה כמו הסיפור של ביצה ותרנגולת - מה היה קודם ?

למי מיועדים כל מדריכי HAYNES ודומיהם? לעובדי מוסך? ממש לא, הם לא צריכים את זה.

לדעתי, ואני בטוח שהרבה אנשים כאן יסכימו איתי, המניע העיקרי בטיפול עצמי הוא לא חיסכון בכסף. חיסכון בכסף נמצא במקום השני.

במקום הראשון יש את הסיפוק מהעבודה, הלימוד וההכרה של הרכב, יכולת להשקיע את הזמן הנדרש ולעבוד ללא לחץ ובקצב שלך, העדינות בפירוק ובהרכבה של חלקים , שאף פעם לא תיהיה במוסכים, חיזוק הקשר המנטלי עם הרכב שלך, ודברים אחרים דומים.

אף אחד כאן לא ממליץ להתחיל לבצע תיקונים מורכבים, או לטפל במערכות בטיחותיות.

אבל אם מישהו יקנה ויחליף אטם מכסה שסתומים או מכסה דיסטריביוטור לפיאט אונו, במה הוא מסתכן ?

פורסם

מה קרה לך אתה משוגע ? ;)

להחליף מכסה מפלג, זה סכנה של שבירת קליפס

להחליף אטם מכסה שסתומים זה סכנה של שבירת בורג בתוך ראש המנוע, או גרוע מזה עבור הבנאדם היותר "שלימזל", נפילת בורג אל תוך המנוע, התנגשותו בשסתום ואז יהיה שם חינגה.

בקיצר, גם אני אישית לא חושב שזה מסוכן, גם לי יש הרבה סיפוק כאשר אני מפרק דבר שלא פרקתי מעולם ומצליח לתקן.

דוגמא היא קונסולת הבררה של המזגן בפיג'ו 206, הדבר מוגדר לכאורה כמסובך, הרבה בעלי מקצוע לא מתעסקים עם החלפת הנורות שם, אלו שכן מתעסקים דורשים 300 ש"ח, על עניין שלוקח אולי חצי שעה של עבודה בפאנן, עלות הנורות ? שקית עם 10 נורות, עולה בין 10-15 ש"ח, תלוי ממי קניתם.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הכל נכון.

אבל הנה מקרה מלפני כמה שעות, שממחיש, שלא לכל אחד זה מתאים.

רנו קליאו נתקעה עם מצבר מת.

מגיע חבר עם פיזו 206, על מנת לתת כבלים. שעה מחפש את ידית הפתיחה של מכסה מנוע. מתקשר לאבא שלו, אבא מדריך אותו בטלפון, עדיין לא מוצא.

שאלתי, אם הם רוצים עזרה, והראתי לו את הידית.

OK, פתחו מכסה מנוע, מחפשים את המצבר (הוא מתחת לכיסוי פלסטיק).

אחר כך הסתבכו אם הקוטביות של הכבלים, אם לא הייתי מתערב, היו מחברים הפוך.

הכבלים בעובי חצי סנטימטר, אמרתי להם, שרוב הסיכויים שזה לא יניע, היסתכלו עלי בעיניים מרובעות. כמובן לא הניע, הצעתי להם להמתין כמה דקות עד שאני מביא כבלים טובים מהבית. סירבו, חשבוא שאני רוצה לעבוד עליהם. הזמינו גרר.

יש אנשים ויש. :roll:

פורסם

אני עושה לבד כי זה חוסך לי המון כסף. ואני לא סומך על אף מוסך בארץ, עוד לא הייתי במקום אחד ישר. פשוט מפחד להכנס למקומות האלה, כולם מנסים לדפוק אותך!

פורסם
צביקה, ערב טוב,

אני חולק עליך. (זכותך המלאה).

אתה אומר, שללא ניסיון קודם לא מומלץ לנסות, כי יתכנו נזקים כאלו ואחרים.(בהחלט, השאלה באם אתה מוכן לקחת על עצמך את הסיכונים האלה?)

אבל איך ירכוש בן אדם ניסיון, אם הוא יפחד לגעת ויחשוש מנזקים ?(יצמד לבעל מקצוע(המוכן לכך), חבר העובד במקצוע, או בעזרת עבודה עצמית במוסך).

זה כמו הסיפור של ביצה ותרנגולת - מה היה קודם ?(נכון, אך גם אני לא הגעתי למקצועי הנוכחי, לאחר עיון בספריי היינס, עבדתי במוסך 3 ימים, ולמדתי 3 ימים בבית ספר מקצועי, את תורת המקצוע, עיוני ומעשי, עבדתי בצבא כמכונאי רכב, עבדתי עד לגיוסי במוסך, ושם כבר נתגלה בי הניצוץ של אהבה לרכב, ובעיקר לענף יחודי ענף הקרבורטורים, ופרקתי והרכבתי קרבורטורים של גיפים שהיו זרוקים בגנקיאדה של המוסך, למדתי וקראתי ספרים בנושא, הייתי בקיא מקרוב, בפירוק המנוע לגורמים, שליחה לחרט , הרכבת שסתומים כוון שסתומים וכדומה. פרוק תיבת הלוכים , קלאץ וכן הלאה וכן הלאה, בין היתר פירקתי וניקתי קרבורטורים.

רק לאחר שעבדתי והשתלמתי במכון קרבורטורים, התילתי ללמוד לשם הגדלת הסווג המקצועי, ורק לאחר שהיו בפני אישורים

מטעם משרד התבורה, והתמחתי מעשית במכון קרבורטורים ידוע בארץ, רק אז פתחתי מכון קרבורטורים, ורק קרבורטורים, שהתמחתי בהם והיו פשוטים טיפלתי ובהדרגה עברתי למסובכים יותר, אך לא קפצתי לבריכה מיד...).

למי מיועדים כל מדריכי HAYNES ודומיהם? לעובדי מוסך? ממש לא, הם לא צריכים את זה.(טעות גם לעובדי מוסך בתחילת דרכם).

לדעתי, ואני בטוח שהרבה אנשים כאן יסכימו איתי, המניע העיקרי בטיפול עצמי הוא לא חיסכון בכסף. חיסכון בכסף נמצא במקום השני.(תרשה לי להטיל ספק בכך).

במקום הראשון יש את הסיפוק מהעבודה, הלימוד וההכרה של הרכב, יכולת להשקיע את הזמן הנדרש ולעבוד ללא לחץ ובקצב שלך, העדינות בפירוק ובהרכבה של חלקים , שאף פעם לא תיהיה במוסכים, חיזוק הקשר המנטלי עם הרכב שלך, ודברים אחרים דומים.

אף אחד לא ממליץ לעסוק בתיקונים מורכבים, או לטפל במערכות בטיחותיות.

[וטוב שכך].

אבל אם מישהו יקנה ויחליף אטם מכסה שסתומים או מכסה דיסטריביוטור לפיאט אונו, במה הוא מסתכן ?

בכל טיפול קטן וגדול, יש מידה מסויימת של סיכון, והכל תלוי במידת הסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך, להשליך סיכונים על מוסך, ולשלם תמורת השקט הנפשי, כדאי יותר ומשתלם יותר, לדעתי המשוחדת!

בברכה

ובהבנה

צביקה

פורסם

מה שאפשרי לעשות לבד עושים לבד, מה שמצריך כלים מיוחדים (למשל להחליף מייסבי גלגל, מה יש לי בבית פרס?) או גישה לא נוחה ללא ליפט, או שאין לי מושג איך לעשות (שזה קורה לרוב :lol:) אני נוסע למוסך. למען האמת שמן אני מחליף במוסך, למה לי להסתבך ולזחול מתחת לאוטו, אם אני יכול לעלות את הרכב על ליפט ותוך שניה להחליף שמן בנוחות? גם כן, איזה מין סיפוק יש בלהחליף שמן?

אגב אם אתם לא סומכים על מוסכים, אתם בבעיה רצינית. לא כולם גנבים ולא כולם מחפשים איך לדפוק אתכם, אם ככה אתם חושבים, הגיע הזמן להחליף מוסך, כי לא הכל אפשר לעשות בבית ולא הכל נוח לעשות בבית.

ROOONEEYY

פורסם

צביקה, כל השלבים שעברת, נחוצים והכרחיים על מנת לעסוק במכונאות באופן מקצועי ושזה יהיה מקור הפרנסה.

אנחנו לא מדברים על זה.

• תוכן חדש...