Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור עם המערכות הממוחשבות הוא סתם עוד תירוץ של מי שמפחד לטפל ברכב שלו או של מי שמנסה להפחיד אנשים שלא יטפלו ברכב.

גם היום, הרוב המוחלט של הטיפולים והתיקונים ברכב הוא של ה"ברזלים" ולא של המערכות הממוחשבות. בנוסף, גם במערכות הממוחשבות ניתן לעבוד על אחוז ניכר מהבעיות עם מידע מהאינטרנט או מהיינס ועם רב מודד. כבר הוסבר כאן בפורום ביותר מהזדמנות אחת איך לאבחן חיישן חמצן, חיישן מהירות גלגל למע' ABS, חיישני טמפ', שסתומים שונים ועוד בעזרת רב מודד.

כהערת אגב אני יכול לספר, מנסיון בעבודתי כמנהל מחלקת דיאגנוסטיקה, שככל שהדיאגנוסטיקאי משתמש יותר במחשב הדיאגנוסטיקה ופחות ברב מודד הוא ישגה יותר באבחונים. התהליך הנכון ברוב סוגי איתור התקלות הוא שהמחשב משמש כהכוונה ראשונית לכיוון הבעייה, והאימות הסופי שלה נעשה בעזרת כלים בסיסיים יותר, כמו למשל רב מודד בתקלות של חיישנים ומפעילים או סט בוקסות ופילרגייג' בתקלות מהסוג המכני.

זה נכון שנכנסים היום לשוק יותר ויותר רכבים שגם בטיפולים שגרתיים לגמרי נזקקים לכיול או איפוס מחשב לאחר החלפת רכיבים מסוימים במסגרת הטיפול, כמו למשל בעת החלפת רפידות בלם. גם לזה יש כבר חברים כאן שיודעים איך להתחבר לרכב בעזרת לפטופ וכבל דיאגנוסטיקה ולרכבים מסוימים, ואם זה לא הולך מסיבה כלשהי, ניתן להגיע למוסך לאחר שטיפלת בכל שאר הדברים ולבקש לעשות את הפעולות שעבורן צריך כיול\איפוס.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משתדל לראות שהמכונאי מטפל כמו שצריך באוטו.

שוב, מדובר ברכבים חדשים (בבעלות ההורים..).

מה שאני מסוגל לעשות, אעשה לבד (כמו למשל הרמת חלון תקול באוטו, עד לתיקון המנגנון, החלפת כבל קלאץ', הוספת נוזל קירור/שמן דברים קטנים מאוד), אבל בגדול אין לי את הכלים ולא את הזמן...

אני מאמין שברכבי המשומש הראשון שיהיה, בעתיד, אעשה את כל מה שאוכל, לבד... (וזאת אחת הסיבות שפתחתי את שרשור כלי העבודה..).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=222390

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
הסיפור עם המערכות הממוחשבות הוא סתם עוד תירוץ של מי שמפחד לטפל ברכב שלו או של מי שמנסה להפחיד אנשים שלא יטפלו ברכב.

אוקי, אז אני אתוודה. אני מהנדס אלקטרוניקה במקצועי, וכמו כן בעל נסיון די ארוך במכונאות (עד שיפוץ גיר ידני, ראשי מנוע וכדומה) אבל אני נרתע מלהתקרב למערכות המחשב / הזרקה / חיישנים. אני אמנם מבין את התיאוריה אבל חסר אונים מול הפרקטיקה :-) אני תוהה אם אתה חושב שזה קל משום שאתה שוחה בחומר, או שזה באמת קל.

אשמח אם תרים את הכפפה ותתן קצת מידע - ליניקים למדריכים בנושא או אולי משהו פרי עטך (מקלדתך).

אם אתה מתנדב להיות מורה, יש לך תלמיד!

:turn-l:
פורסם

יש עוד ענין שלא הובא בחשבון על ידי המגיבים פה - זמן. זמן הוא כסף.

היום אני עצמאי, ולשרוף שעתיים על ביצוע עצמי של טיפול (לא שזו בעיה לעשות) + זמן לנסוע ולקנות חלקים, שמנים וכו' פשוט לא כדאי לי. אני מביא בחשבון כשאני מכניס את הרכב למוסך שזה מאפשר לי עוד שעתיים לתת עבודה ובשאיפה לכסות חלק מעלות הטיפול.

כשהייתי בלי תינוק בבית ועם עבודה של שכיר, היה לי כיף גם לבלות את כל הסוף שבוע בלהוריד גירים, לפרק ציריות ומערוכת פליטה. ברכב פשוט כמו האלפא גם לא חששתי יותר מדי כי אם עובדים עם מדריך טוב ושכל ישר אי אפשר להרוס יותר מדי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נכון, זמן = כסף, וכל אחד יש את המגבלות שלו.

במשפחה הקרובה שלי יש 5 מכוניות, כולן ישנות, ורק אני לוקח אותן לטסטים, ולטיפולים/מוסכים.

אם לא הייתי עושה חלק המדברים לבד, בסופי שבוע ובערבים, הייתי צריך לבזבז לפחות עוד כמה ימי חופש יקרים על בילוים במוסך.

פורסם

בהקשר לשרשור זה, הרגע חזרתי מטיפול ברכב,

הכוונה הייתה רק החלפת שמן, פילטרים, פלאגים ובדיקת פלטינה ברכב, אך זה רחוק ממה שעוד עשיתי.

נוקתה קורוזיה מסביב לפלאנג' צינור מים עליון במנוע לכיוון הרדיאטור, אז כבר פירקתי וגיליתי כי הפלאנג' רקוב ויש בו חורים, צינור המים אכול ועומד להקרע בהקדם. גיליתי חוטי חשמל אשר הבידוד שלהם כבר אינו בנמצא או כל מיני איזולירבנדים מתפוררים אשר נמצאים עקב "אילתורי" חשמל אשר ביצעו לי במוסכים. צמת חשמל אשר נפתח לה הבידוד, וצינור נשם מראש מנוע אשר היה סתום בגושי בוצה ושמן, תושבת מצבר שבורה.

כל חוטי החשמל אשר זיהיתי חשופים זכו לבידוד חדש + העברה בצורה אופטימלית כדי למנוע הסתבכויות וקביעתם באמצעות אזיקונים.

צינור המים הוחלף לחדש (תמיד מחזיק חלקים בסיסיים בבית) ורשמתי לי למחר לגשת לקנות פלאנג' מים חדש + אטם ואם כבר אז כבר, אחליף גם טרמוסטט.

צינור הנשם נוקה ושב למקומו (כמה גועל יצא משם!!) ושאר הצינורות נוקו משיירי שמן ולכלוך אשר היה דבוק אליהם.

תושבת מצבר אחפש משהו נחמד באיביי.

אתם חושבים שבמוסך אם הייתי מכניס לטיפול מישהו היה מצביע לי על הליקויים האלה? או שמחליפים שמן, פילטרים ופלאגים (בטח גם באמצעות רצ'ט) ושולחים אותי לדרכי? רוב הסיכויים אני חושב שלא היו עומדים איתי עליהם ומניסיוני עם מס' מכונאים אפילו היו גורמים נזק נוסף כמובן שיש גם מקצוענים אך באזור חיפה איני מכיר כאלה ואשמח להכיר (רפי לין, אצל מקצוען אחד שהפנת אותי אליו בוצע תיקון מחד ומצד שני עקב "חוסר מקצועיות" מכרו לי חלק שלא היה בו צורך, אותו החלק היה אף לקוי וגרם לי להתקע באמצע הובלה בתל אביב ונזקקתי לגרר).

את פלאנג המים והצינור הייתי מגלה שהוא רקוב רק כאשר היה מתפוצץ לי צינור המים בזמן נסיעה ומצריך גרר/ תיקון זמני באמצע הדרך.

כנ"ל לגבי חוטי החשמל הייתי מגלה ליקויים רק כאשר הייתי נתקע.

תיקונים אשר אני חושש מכדי לבצע, כמו החלפת תפוחים, ברקסים, ציריות (יש ידע אין כח :lol:) ושאר ירקות אני ניגש למוסך.

טיפולים ובדיקות יזומות אני משתדל לבצע תדיר כאשר יש לי זמן אחרת אתקע איתם דווקא בזמן הכי לא מתאים (מרפי).

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אתה מזלזל בנו בעלי המקצוע. יש רבים וטובים ושעושים עבודה טובה ועובדים על כל רכב במסירות ובמקצוענות בלתי מתפשרת.

כמובן שהידע המקצועי והנסיון נותן לנו את היתרון לבצע את העבודה בזמן קצר יותר, עם זמינות כלי עבודה וחלפים וספרות יצרן.

פורסם
צינור הנשם נוקה ושב למקומו (כמה גועל יצא משם!!) ושאר הצינורות נוקו משיירי שמן ולכלוך אשר היה דבוק אליהם.

תושבת מצבר אחפש משהו נחמד באיביי.

ארז.

סליחה על הבורות אבל איפה נמצא צינור הנשם המדובר?(ואם אפשר תיאור מדוייק).

תודה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ממכסה שסתומים ימני (כשאתה עומד מול האוטו) לכיוון פילטר האויר.

פורסם

רגע, זה הצינורות השחורים שיוצאים מהמנוע לכיוון הפילטר אוויר ? (שאז הפילטר אוויר נראה כמו עכביש עם רגליים? סליחה על ההשואה.)

פרטים בה"פ .

פורסם
רגע, זה הצינורות השחורים שיוצאים מהמנוע לכיוון הפילטר אוויר ? (שאז הפילטר אוויר נראה כמו עכביש עם רגליים? סליחה על ההשואה.)

ישנם שני צינורות עיקריים אשר יוצאים ממכסי השסתומים אל פילטר האויר, במנוע בוקסר סובארו אחד בכל צד, ישנם עוד צינורות נוספים אך הם קטנים וגמישים,

הצינורות המדוברים הם קשיחים, בערך חצי או 3/4" ועומדים אנכית למנוע אל כיוון הפילטר, אלו צינורות נשם.

סמנתי בעיגול בתמונה שמצאתי אחד מהם:

22112007(014).jpg

פורסם

אז צדקתי, אלו הצינורות שיוצא מהם אוויר חם מהמנוע ונכנסים חזרה לפילטר אוויר בכדי לגרום למנוע להתחמם יותר מהר.

אפשר לפרק אותם ולשטוף אותם בלחץ מים?

פרטים בה"פ .

פורסם

לא, לא צדקת.

תפקיד נשם מנוע הוא לא מה שראשמת.

תפקיד נשם מנוע הוא לשחרר את לחץ הגזים, ש"בורחים" מתאי השריפה, עקב אטימה לא מושלמת של טבעות הבוכנה, וגם לדאוג, שלא יהיו שינויי לחץ בבית קרנקשפט, ערב תנועה מעלה/מטה של הבוכנות.

ככל שהמנוע ישן ובלוי יותר, אטימה של טבעות הבוכנה פחות טובה, יותר גזים בוחרים דרך טבעות הבוכנה, ונפלטים דרך הנשם.

הגזים האלו רעילים במיוחד, ובמקום לפלוט אותם לאטמוספירה ולזהם, מחזירים אותם לבית פילטר אוויר, לשריפה חוזרת.

זו הסיבה, שנשם מנוע מתחבר לפילטר אוויר.

פורסם
אוקי, אז אני אתוודה. אני מהנדס אלקטרוניקה במקצועי, וכמו כן בעל נסיון די ארוך במכונאות (עד שיפוץ גיר ידני, ראשי מנוע וכדומה) אבל אני נרתע מלהתקרב למערכות המחשב / הזרקה / חיישנים. אני אמנם מבין את התיאוריה אבל חסר אונים מול הפרקטיקה :-) אני תוהה אם אתה חושב שזה קל משום שאתה שוחה בחומר, או שזה באמת קל.

אשמח אם תרים את הכפפה ותתן קצת מידע - ליניקים למדריכים בנושא או אולי משהו פרי עטך (מקלדתך).

אם אתה מתנדב להיות מורה, יש לך תלמיד!

קל? אני לא יודע אם זה קל. אם אני סוכם את כמות הזמן שישבתי וחרשתי ספרים ואת כמות הזמן שאני מקדיש לחשיבה ולניתוח בעיות , אז בשנה ורבע שאני בענף הרכב השקעתי יותר שעות כאלו מאשר בשמונה שנות הנדסת פיתוח חומרה בהייטק.

למרות זאת, כמו כל חומר חדש, עד שנכנסים לזה זה נראה יותר מסובך ממה שזה באמת.

לכתוב על הנושא או ללמד אותו מא' ועד ת' גדול עליי, לפחות בשלב הזה, הן מבחינת היקף הידע שלי והן מבחינת הרצון לכתוב כל-כך הרבה.

לגבי מערכות ספציפיות או שאלות נקודתיות, אז עניתי פה ושם על שאלות בפורום הזה, ומרק גם הוסיף בשרשור הזה קישור לאחד השרשורים שבו יש הסברים על מגוון של חיישנים ומפעילים, וכן כתבתי כתבה מקיפה למדיי על הסבת ג'יפ מהזנת מאייד להזרקת דלק וניהול מנוע ממוחשב. קריאה מעמיקה של סדרת הכתבות הזו תתן התחלה של מושג לגבי מערכת ניהול המנוע ברכב.

בקיצור: ללמד הכול, כמו שקורס רציני אמור להיות, קטונתי. לענות על שאלות נקודתיות פה ושם, בשמחה.

• תוכן חדש...