Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חגי,

בתור התחלה צירפתי לך 2 קבצים המסבירים בצורה ברורה כיצד מחליפים פילטר שמן+שמן וגם פילטר אוויר ברכבי טויוטה (התהליך כמעט זהה בכול הרכבים).

הקבצים מכילים את כול שרצית לדעת ולא רצית לשאול וגם הנחיות בטיחות.

לא נוותר עלייך בקלות כזו :-)

אני מעדיף שאנשים יעשו את החלפת הנוזלים במוסך. רוב האנשים לא שמים קצוץ על זיהום הסביבה ושופכים שמן משומש על האדמה או לבורות ניקוז ומשליכים את המסננים המזוהמים לפח.

אז בקשה לי לכל המטפלים לבד. יש לשפוך שמן משומש ולהשליך מסנני שמן מזוהמים למקומות המותרים בחוק בלבד! (צוברי שמן במוסכים).

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עושה כמעט הכל לבד במרצדס שלי ,ועכשיו גם התחלתי לטפל בגי אם סי לבד.

זה הכל עניין של קצת ידע ונסיון.

ברכבים ישנים אין כל כך סיכון בלתקן לבד,אין מחשבים ,הכי גרוע נשרף פיוז.

למשל :בשביל החלפת מי ברז לנוזל קירור כחול צריך מוסך? לא ,אפילו שנכנס שם יותר מ10 ליטר נוזל קירור (שמהול במים מזוקקים).

בשביל פתיחת בורג קרטר, ריקון כל השמן למיכל ,החלפת הפילטר ומילוי שמן חדש ,צריך מוסך?

עם קצת חיפוש בפורום אתה לומד המון .

החלפות שמן לבנתיים אני עושה רק לחיפושית ולמרצדס כי אין לי מפתח לפילטר שמן .

אין לי בעיה לשלם למוסך ,אבל במוסך אני לא יודע איזה שמן שמו ,איזה פלאגים ,במוסך זה רק על פי מה שאומרים ששמו.

וגם אתה חוסך עלויות כי אתה לא משלם על עבודה ואפילו אתה יכול להוציא חלפים במחירים זולים יותר ממה שתשלם במוסך.

צביקה גם אני חושב שאתה טועה , לפחות 50 אחוז מחברי הפורום מטפלים לבד בצורה כלשהי ברכב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

וזה עוד המצב כאן בארצנו.

אם תראה איזה פרויקטים בחורים צעירים מבצעים בחו"ל, אני מאמין שתקבל הלם תרבות.

פורסם

אני מטפל ברכבים שלי לבד כי זה כיף. כמובן שאני עובד צמוד עם ספרות טכנית ועם כלי עבודה מתאימים, וכשאני לא יודע או מבין משהו אני שואל הרבה שאלות.

עד היום לא הרסתי משהו במהלך העבודה שלי - ואם יש דברים שאני לא רוצה לעשות, או לא מסוגל מבחינת כלים וציוד אבחון - אני ניגש למוסך וגם שם מציק להם בלי סוף.

במשך הזמן קניתי עוד ועוד כלים שהיו נחוצים לי לביצוע טיפול כזה או אחר.

למה התחלתי עם זה? כי האונו הראשונה שלי תמיד הייתה יוצאת מהמוסך עם עוד תקלות חדשות, ומאז שאני התחלתי להתעסק עם זה אף אחד מהרכבים שלי לא נתקע, התקלקל או משהו כזה והכל תקין ועובד אצלם.

חשוב כמובן לדעת שעלולים תמיד לגרום לנזק גדול לרכב. מצד שני הסיפוק הוא אדיר וזה סיכון שאני מוכן לקחת.

את השמן המשומש אני מעביר למוסך, וחלקי מתכת בלויים אני מוכר לפי משקל לחברה שמתעסקת בזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
....חלקי מתכת בלויים אני מוכר לפי משקל לחברה שמתעסקת בזה.

האם אתה נוהג בטנק מרכבה? כמה כבר חלקי מתכת בלויים אתה "מוציא מהרכב" וכמה אתה יכול להרוויח מזה?

פורסם

אני מודה לכולם על התגובות ועל יותר מזה... אני לא מתכוון לטיפולים בפיאט אונו כי גם לי הייתה פעם אונו 70S 91 והצלחתי לעשות כמה דברים לבד, את הרוב ליתר דיוק. אבל לרכב עם הזרקה ומחשב, אני מעריך את אלה שיש להם אומץ לחטט.

### אנא השתמש בפונט סטנדרטי ולא צבעוני ###

### כמו כן, עודף נקודות איננו מקובל כאן בפורום ###

mazda lantis 1998 1840

פורסם

יש לי חבר שמתעסק עם כל הבאגי וזה ,אני זורק אצלו מה שאני לא צריך .(הוא שוחט חיפושיות כמו זבל ובגלל זה הסוחר ברזל נמצא אצלו הרבה)

אגב יש למישהו מה לעשות עם גאנט של ברלינגו או פרטר ,שהשפה שלו קיבלה מכה והתקפלה לאורך של כ5 ס"מ ?(אני זורק אותו גם)

את השמן אני מביא למוסך ,הוא שמח שאני מביא לו את השמן .את הפילטר אני מרוקן כמעט לגמרי משמן ואז זורק לפח.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אני מודה לכולם על התגובות ועל יותר מזה... אני לא מתכוון לטיפולים בפיאט אונו כי גם לי הייתה פעם אונו 70S 91 והצלחתי לעשות כמה דברים לבד, את הרוב ליתר דיוק. אבל לרכב עם הזרקה ומחשב וכאלה... אני מעריך את אלה שיש להם אומץ לחטט

יש מחשב אז ? לא התכוונו שתתקן את מחשב הרכב או מחשב הזרקה (גם זה ניתן)

קיימת ספרות + סורק תקלות שניתן לרכוש במחיר שווה לכול כיס.

בקיצור נכנסת לפורום בכדי להשתכנע לא לעשות עבודות על הרכב לבד מסיבות לא ממש מוצדקות.

כול שאלה או בעייה שתתקל ברכב תוכל לקבל תשובה בפורום.

חברים בפורום שיםצו מנועים ללא ידע מוקדם וללא ציוד מתאים ! חברים אחרים עזרו להם בייעוץ וגם בכלים.

דוגמא פשוטה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=215199&highlight=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=206183&highlight=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=211473&highlight=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

איזה כייף לי :)

פורסם

אנחנו מתקנים את המכוניות ### תמכוניות = את המכוניות ### לבד, ### כאן היו אינספור נקודות מיותרות ### מכיוון שמוסכים יכולים לעשות

כל ### כול = כל ### כך הרבה נזק.

דוד שלי הכינס את הרכב שלו למוסך מורשה וראיתי את התוצאה

חוסר אכפתיות נזקים רבים

וגם בגלל שאנחנו אוהבים את הרכבים שלנו ולא מתיחסים אליהם כיעד שרק מעביר מי ### מי? מי? ###

מקום למקום

נראה לי שאתה גם כזה!

מקס.

8)
פורסם

אומנם יש לי מוסך שאני מאוד סומך עליו מבחינת עבודה,יושר ומחירים ועדיין ברכב הקודם כל מה שניתן היה לעשות לבד עשיתי. למה ? כי זה חסך לי קצת כסף וגם היה מעניין בהתחלה.

עכשיו יש לי רכב יותר ישן ואת הכל אני עושה במוסך למה? כי הגעתי למסקנה בסיסית שזמן זה גם כסף ואם אתה תתעסק כמה שעות במשהו שבמוסך יסדרו ב 30 דקות אז כן אני מעדיף לשלם לו. יש פה אנשים ששרפו יום שלם על החלפת ציריות, ואלטרנטור ועוד כל מיני דברים ובמוסך זה לוקח חצי שעה.

אפילו משהו בסיסי כמו להחליף שמן צריך למצא כלי לשמן להתלכלך מתחת לאוטו בתנוחות לא נוחות לצאת כןלך צלוכלך משמן ואז גם לשבור את הראש איפה לעזאזל לשפוך את כל השמן כאשר הפתרון האידיאלי זה ללכת למוסך ולשפוך אצלו, אישית אני מעדיף לשלם למוסך שלי והוא מחליף לי שמן ופילטר ועל הדרך גם מעיף מבט בגחון הרכב ובמכלולים למטה כמו גומיות וכל זה תמורת 30 ש"ח (לא כולל השמן והפילטר שאני מביא).

אז לדעתי(נכון להיום) אם יש מוסך שניתן לסמוך עליו בהחלט שווה לעשות את העבודה שם.

פורסם
אנחנו מתקנים תמכוניות לבד ... מכיוון מוסכים יכולים לעשות

כול כך הרבה נזק.

דוד שלי הכינס את הרכב שלו למוסך מורשה וראיתי את תוצאה

חוסר אכפתיות נזקים רבים

וגם בגלל שאנחנו אוהבים את רכבים שלנו ולא מתיחסים אליהם כיעד שרק מעביר מי

מקום למקום

נראה לי את גם כזה!

מקס.

בעלי רכבים יכולים לעשות יותר נזק ממוסכים. שכל אחד יעשה את השיקולים האישיים שלו לגבי תיקוני מידרכה כאלו.

פורסם

בתור בעל רכב שאוהב לא רק לנסוע מא לב,אלה גם איך עובד הרכב

אני מתחזק את הרכב בעצמי (ולא רק שמן פלגים פילטרים) דבר שנותן "הרגשה טובה" וכמובן חוסך די הרבה כסף ועצבים

בייחוד אם כל החיישנים והאלקטרוניקה שיש ברכבים כיום וחלק מהמוסכים שעובדים בשיטת נחליף ונראה.

אבל כן לפעמים כדאי שיהיה מוסך "לגיבוי""שסומכים אליו,שיכול לעזור בדברים שלא ניתן לעשות לבד, שמעתי קלאץ" ובלמים נו נו נו לבד(גם לא חוקי כמובן)!

פורסם
מזן ואמנות אחזקת האופנוע:

### ציטוט ענק ומטריד הוסר ###

לדעתי התרגום העברי הוא אמנת השירות של איגוד המוסכים.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...