Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אתמול בערב שנסעתי ברכב שמתי לב שפעם בחמש דקות לפעמים פעם בחצי שעה יש נפילה קטנה של כל החשמל באוטו מדובר על נפילה של חצי שנייה לערך בה הרדיו נכבה לחצי השנייה האורות נכבים אז הרכב לא נכבה.

לא הייתי שם לב לדבר אם לא הייתי רואה את האור נכבה לחצי השנייה הזאת, ממה יכול לנבוע הדבר ?? האם מצבר ישן יכול לגרום לכך ? או שהבעיה נעוצה במקום אחר ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

יש קשר לדיודות אלטרנטור?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בדוק את המוליכים הגדולים של החשמל ברכב ואת החיבורים שלהם שאין קורוזיה או חיבור רופף. בהדקים של המצבר, בחיבור של הפלוס הגדול שהולך אל הסטרטר ואל האלטרנטור ואל בית הנתיכים, בחיבור המינוס בין המצבר למרכב הרכב ולמנוע.

פורסם

האמת כרגע לא, אני דיי רוצה להתקין אחד ממש בקרוב לכן העליתי את השאלה.

כרגע יש 4 רמקולים ומערכת רגילה, שאמנם שומעים בה בווליום גבוהה מאד (למשל אתמול בעיקר, כשצצה הבעיה, לכן אולי באמת יש קשר) איך ניתן לתקן ? (יש לציין שהבעייה קרתה גם כשהווליום היה נמוך.)

אבדוק את החיבורים, עד כמה שזכור לי יש מעט קורוזיה, אבל לא יודע אם זה בגלל זה, שכן יש נסיעות שהדבר לא קורה בכלל.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

1. בדוק את מתח הקטבים של המצבר בעזרת DMM

2. בדוק מתח טעינה ללא עומס ובעומס (חשוב מאוד)

3. נתק את מערכת השמע ובצע נסיעת מבחן

4. קורוזיה וחומר לבן על הקטבים יש לנקות היטב ולהדק היטב את הקטבים

איזה כייף לי :)

פורסם

חיבורים לקוים של מכשיר הרדיו, כלל שקיימים כאלה, יכולים להסביר את הסיבה לרדיו שכבה, אך לא רק.

אורות ראשיים שכבים עת נסיעה, ככל שהתכוונת לאורות הראשיים (או אולי רק לאורות לוח שעונים?) , זוהי תקלה שבמשך 22 שנותי בתחום החשמל והאלקטרוניקה , ומערכות אודיו "כבדות" ברכב, לא נתקלתי.

אנא ציין והדגש איזה אורות כבים לך.

בגדול, קבלת תשובות ראויות, יש לבצע בדיקות מקיפות (ולא קשות) באם אורות המעבר (אורות נסיעה חיצוניים) כבים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז זהו, איך לנתק את קטבי המצבר ? אני לא רוצ הלדפוק את מחשב הרכב, אשמח להסבר קצר שכן אני רוצה לנקות קצת ולהוציא מעט חלודה. ואז אבדוק את הטעינה (על מה לכוון את מכשיר המדידה ? )

האורות שראיתי שכבים הם אורות הדרך הראשיים, כבים לחצי שנייה ונדלקים חזרה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

ניתוק המצבר לא אמור לדפוק את המחשב.

1. סובב את הסווי'ץ למצב OFF

2. נתק את כבל המינוס של המצבר ותניח אותו רחוק מכבל או הקוטב החיובי

3. נתק את כבל הפלוס

4. נקה את המגעים בעזרת סודה לשתייה מדוללת במים או/גם בעזרת מברשת עם שערות מנחושת (לא פלדה) או סקוטשברייד

5. חבר בחזרה תחילה את הקוטב החיובי ולאחר מכן שלילי

יש לך מד מתח ? במידה וכן צלם אותו ואני הסביר לך איך להשתמש איתו.

האם המצבר שלך תקין ? מה תאריך הייצור של המצבר (חפש הטבעה או מדבקה על המצבר).

איזה כייף לי :)

פורסם

המצבר האמת לא בדיוק חדש, תחילת 06, האם הוא יכול לגרום לבעיות שכאלה ?

יש לציין שנפילות החשמל לא קורות רוב הזמן וצצות פעם פעמיים בשבוע לפי מה שיוצא לי לראות, עוד לא הצלחתי לזהות קשר למערכת הרדיו.

המודד שלי נראה בערך ככה :

Digital%20Multimeter-06.jpg

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

אני לא מצליח לערוך את ההודעה הקודמת לכן אוסיף.

בדיקת הטעינה יצאה טוב והבעיה ממשיכה, אשמח להמלצה על חשמלאי כדאי באיזור יהוד\אור יהודה\פ"ת\הרצליה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

תקלה חרגעית כזאת קשה לאתר ולדעתי הנה נובעת מנתק רגעי של חוט זרם ראשי כלשהוא או בתיבת הנתיכים וכו'.

נסה אצל חשמלאי הרכב הבאים:

1. "אור עד קור" שברח' גלגלי הפלדה 5 א.ת הרצליה פיתוח, טל' 09-9584088, 09-9589355, 09-9546665

או 052-2753398 ובקש את עזרא.

2. "יצחק וייס שרותי רכב" שברח' בזל 13 קרית אריה פ"ת (בתוך מוסך זוהר), טל' 03-9217528.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי !

בלי קשר היום המשכתי בבדיקות שלי, שמתי לב שהקפיצה בחשמל מופיעה כשצרכן חשמל גדול נכנס לפעולה, כלומר כשמאוררי הרכב נכנסים לפעולה הרדיו והאורות נכבים לשנייה ואז ממשיכים (נורת המצבר בלוח השעונים לא נדלקת בשנייה הזאת), כאילו יש עומס רגעי על המערכת ואז היא ממשיכה כרגיל.

אותו דבר קורה לעיתים כשאני מדליק את האורות. עוד משהו ששמתי לב שכשמתחילה הבעייה הזאת המפוח אוויר והחלונות החשמליים עושים רעש חשמלי גבוה.

האם הדברים מעידים על מצבר גמור (הוא מניע אגב ללא כל בעיה) ? כלומר שהוא לא מצליח לספק את המתח הגבוהה ויש מעבר או עומס גדול על האלטרנטור פתאם ? (אני יודע שאתם מעדיפים שאלך לחשמלאי ובאמת אלך מחר אבל באמת הייתי שמח לנסות להבין מה קורה כדי ללמוד).

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...