Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תורי להתחדש (:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, קיבלנו את האוטו החדש.

אבל לפני שאני מספר לכם עליו, אני אספר לך על המכוניות שראיתי בשבועיים האחרונים.

לפני שבועיים טסתי לבורגס לשבוע עם חברים. המכוניות שראיתי הן: פורד מוסטנג, במו X6 וM3 חדשה, Morgan ישנה שנראית כמו באט מוביל (המכונית של באטמן), בנטלי קונטיננטל GTC, ועוד כמה מכוניות מעניינות שלא עולות לי לראש.

לאחר שחזרתי היו לי 5 ימי מנוחה, וטסתי עם המשפחה לברצלונה בעיקר בגלל הגיוס שמתקרב אליי. המכוניות שם קצת פחות מעניינות. המון סקסו VTS, הונדה סיביק טייפ R ואחת טייפ S, פיג'ו 308 (שלדעתי העיצוב שלה ממש מוצלח), למבורגיני צהובה אחת שחלפה על פני בצד השני של הכביש המהיר, 207CC, פיג'ו 107/סיטרואן C1, פיג'ו 1007, המון סטיישנים, המון דיזלים והכל ידני.

האוטו שהשכרנו היה אופל ויוארו. אוטו מזעזע, אבל הוא הסתדר עם התפקיד של לנייד אותנו ממקום למקום. אני בן 18 ככה שלא יכולתי לנהוג על האוטו.

טוב, מצטער על הסיפור. (:

עד לא מזמן (חודשיים משהו כזה) היה לנו ג'יפ פראדו שנת 2000. הרכב היה שמור מאוד מבחינה מכאנית (טיפולים בזמן בלי לחסוך כסף, טופל רק במורשה). יד שנייה, הגרסא המפוארת. אני דאגתי לשטוף אותו.

002er5.jpg

004cf6.jpg

אבא שלי נהג לרוב על אופנוע (suzuki bandit 1200) עד שעבר שתי תאונות עם האופנוע (באחת הוא שבר את הכתף ואת היד, ובשנייה הפלסטיקה של האופנוע נשברה), והחליט לקנות לעצמו אוטו יותר מפנק, אבל גם מהיר. הוא קנה וולוו S60 T5 (שהמחירון שלה מזעזע ביחס לתמורה). האוטו אצלנו כבר איזה 4 חודשים לדעתי. אני אעלה תמונות שלה בהזדמנות, פשוט עוד לא צילמתי אותה.

הגיע תורו של האוטו החדש.

אז האוטו החדש הוא סוזוקי ג'ימני שנת 2008 ידני (בעיקר בגלל החפירות שלי לאבא) בצבע בז'.

אבא עשה לי ולאח שלי הפתעה אתמול בלילה.

הפראדו נמכר בגלל שהוא הפך כביכול להיות שלי ושל אח שלי (אנחנו נהגנו עליו רוב הזמן), ולא היה נחוץ הגודל שלו. אבא שלי גם ממש לא אהב את הפראדו. הג'ימני נבחר גם בגלל היותו ידני.

מה אני יכול להגיד לכם? זה שינוי מאוד גדול בין הפראדו לג'ימני.

הג'ימני לא נוח (קופצני מאוד), צפוף מאוד מבפנים (כשמעבירים להילוך חמישי/רברס, נתקעים ברגל של הנוסע בצד ימין) שלא נדבר בכלל על המושבים האחורים, תא מטען זעיר. השינוי שהג'ימני עבר בשנת 2005 עשה לו רק טוב, והאיכות חיים בפנים יותר טובה (וכבר יצא לי לשבת באחד שנת 99). אבל מספרים שיכולת השטח שלו מפצים על כל הפגמים. עוד לא יצא לי לנהוג בשטח איתו, אבל הוא נקנה בגלל הטיולים בשטח, ככה שעוד יבואו רשמים מהשטח.

בעיקרון אני מאוד מרוצה, גם בגלל שאין לי הרבה ניסיון על מכוניות, ולא הצפיפות ולא הקופצניות מפריעה לי. הגיר הידני באמת מרגש אותי, ולקח לי קצת זמן להתרגל אליו (אתמול ב3 בלילה אחרי שהחזרתי את חבר שלי הביתה, עשיתי סיבוב במושב).

הנה מספר תמונות של הרכש החדש:

64427971fy0.jpg

42338890ks8.jpg

39236735jd2.jpg

94375653ij7.jpg

מצטער על האורך של ההודעה, שיהיה לכולכם המשך שבוע טוב (:

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

תתחדשו ותהנו מהרכב! אחל'ה אוטו, ממש חמוד ויש מאט כאלה על כבישים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תענוג! איזה כיף של ג'יפון הג'ימיני, שיחקת אותה עם הבחירה!

אין היום רכב שטח אמיתי שנותר תמורה מלאה לכסף כמו הג'ימיני. מיגון טרנספר וצמיגי שטח מלא יעשו לרכב הזה פלאים ומעט מאוד מכשולים יעצרו אותו בשטח למרות שגם במצבו הסטנדרטי הוא לא פרייאר.

תהנה, ובחייך שמור עליו יפה כדי שנוכל להנות ממנו ביד השנייה והשלישית :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תתחדש ותהנה!

אני רואה שהכפתורים החליפו את ידית העברה בין HIGH ל-LOW בדגם שאחרי מתיחת הפנים.

בניגוד למה שאמר קודמי בנוגע לצמיגים אני אישית לא הייתי מחליף אותם. לדעתי צמיגים גדולים יותר יפגעו בביצועים על הכביש שגם כך לא מזהירים. מה שכן צריך זה למגן אותה. תשקול בחיוב מיגון (דיפרנציאל, תיבת העברה, וכו').

תהנה:)

פורסם

תודה לכולם (:

הזמנו עם הקנייה של הג'יפ גם מיגון לתיבת העברה ולמיכל דלק.

הג'יפ מתוכנן להשאר עוד הרבה זמן במשפחה, ככה שאני מאמין שבאיזשהו שלב נחליף גם בולמים וקפיצים לטובת נוחות ואחיזת כביש.

Tzvika-Pick אל תדאג, אני אשמור עליו כמו ששמרתי על הפראדו, ואני יכול להבטיח לך שהיד הבאה יהנה מאוד מאוד (הג'יפ בתאכלס אמור לשמש נסיעות של 8 ק"מ ביום, אולי קצת יותר עם סידורים, וטיולי שטח לא ארוכים מידי שגם הם בתדירות יחסית גבוהה).

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

הג'ימני נחשב לאגדת עבירות בקרב הג'יפונים(שרובם ללא הילוך כח ואינם ממש רכבי שטח) אבל אני בספק רב אם הוא יתן איזה שהוא יתרון עבירות על הפראדו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הג'ימני לא אמור להיות חיית שטח יותר טובה מהפראדו.

כמו שאמרתי הג'יפ מיועד לי ולאחי יותר מ90% מהשימוש שלו. אני חובב שטח, אבל לא שטח קשה.

אני ואחי לא צריכים ג'יפ גדול מפואר עם יכולת שטח מעולה ובזבזן לא קטן של דלק, ואבא שלי לא צריך להוציא מיליונים על כל טיפול ועל הביטוח כאשר הוא עצמו בקושי נוסע באוטו.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

תתחדש ,אחלה רכב .

יתן לך כלל מה שאתה צריך.

תגיד הרכבות לקרית גת לא מפריעות לך לישון? (או שלא זיהיתי נכון את המושב)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בניגוד למה שאמר קודמי בנוגע לצמיגים אני אישית לא הייתי מחליף אותם. לדעתי צמיגים גדולים יותר יפגעו בביצועים על הכביש שגם כך לא מזהירים. מה שכן צריך זה למגן אותה. תשקול בחיוב מיגון (דיפרנציאל, תיבת העברה, וכו').

לא חייבים להעלות מידה בצמיגים כדי להנות מצמיגי שטח מלא בג'ימיני. יש היום צמיגי שטח מלא טובים של חברת Maxxis גם במידה המקורית של הג'ימיני.

בכל מקרה, אם לא הובנתי כהלכה, אני לא חושב שיש טעם לרוץ ולהחליף צמיגים לשטח מלא כבר עכשיו. בהחלט אפשר וכדאי להתחיל במיגונים ואחרי כמה טיולים כבר יבוא התיאבון לבד.

הג'ימני נחשב לאגדת עבירות בקרב הג'יפונים(שרובם ללא הילוך כח ואינם ממש רכבי שטח) אבל אני בספק רב אם הוא יתן איזה שהוא יתרון עבירות על הפראדו.

אולי לא יהיה לו יתרון בעבירות, בעיקר בגלל צמיגים קטנים וחוסר בנעילת דיפרנציאל (וגם את שניהם ניתן להוסיף ולשנות בקלות יחסית), אבל הוא בהחלט יתן יתרון עצום בעלויות האחזקה ובתצרוכת הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תתחדש ,אחלה רכב .

יתן לך כלל מה שאתה צריך.

תגיד הרכבות לקרית גת לא מפריעות לך לישון? (או שלא זיהיתי נכון את המושב)

קצת התבלבלת (:

מושב גנות הדר.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

• תוכן חדש...