Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש ברשותי אופל אסטרה שנת 2005 עם 54K ק"מ.

לאחרונה אני מרגיש שהרכב לא סוחב - עם מזגן המצב מחמיר מאוד.

קניתי את הרכב רק לפני 4 חודשים לאחר שעשה טיפול 45 , טיפול קטן מאוד.

רציתי לדעת מתי לפי ההוראות יצרן צריך להחליף מצתים מכיוון שאני יודע שהם משפיעים באופן ישיר על הסחיבה.

לפי ההוראות רשום החלפה כל 60K ק"מ ! הגיוני ?

זאת אומרת שהרכב שלי יותר מ 3 שנים על הכביש עם המצתים המקוריים.

בבדיקת רכב שעשיתי לפני הקניה לא מצאו שישנה בעיה עם המצתים. והאמת שהבעיה לא היתה קיימת עד לפני שבועיים שלושה.

הייתם ממליצים לי להקדים את הטיפול 60 ולבצע מיד את הטיפול ? אני יכול לגרום נזק למנוע במידה והמצתים גמורים ?

המון תודה.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

מצתים גמורים => אי שריפת הדלק במלואו => דלק יוצא לסעפת הפליטה => ריח של דלק + סכנת פיצוף שלו (עקב החום הרב השורר בסעפת הפליטה) => עליה בתצרוכת דלק => הרס הביצועים וכן בלאי מואץ => חור בכיס שלך.

תחשוב על זה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אני חושב על זה. בגלל זה אני מתייעץ פה..:roll:

לגבי התופעות - אין ריח של דלק בכלל. צריכת הדלק אולי טיפה גבוהה יותר מלפני כן אבל אני לא יכול להיות משוכנע כי בשבועות

האחרונים אני פשוט לא מכבה את המזגן ככה שבאופן טבעי אני מרגיש עליה בצריכה.

אני גר באזור הררי , בעליות עם מזגן הרכב ממש נחנק לחצי שנייה בזינוק מעמידה. יורד לטורים נמוכים , מגמגם טיפה ואז מאיץ.

זה לא היה עד לא מזמן. זה ממש מטריד. מה שמוזר פה שהיום בבוקר דווקא לא נסעתי עם מזגן ולחצתי קצת כדי לבדוק שוב והאוטו

הגיב טוב. האצתי בעקיפה מ 70 קמ"ש ל 110 והוא עשה את זה מדהים. ככה שזה לא משהו קבוע , זה בא והולך. הבעיה מורגשת

כמו שכבר כתבתי בעיקר עם מזגן בעליות , זינוק מעמידה גם.

פורסם

מה שבטוח, להחליף את המצתים בטח לא יזיק.

עדיף להחליף אותם, ויכול להיות שחוטי ההצתה גם זקוקים להחלפה, בדוק אם הם יבשים/סדוקים ובדוק את ההתנגדות שלהם בעזרת רב מודד, התנגדות מעל 6Kאום או קרוב לזה מעיד על חוטים לא תקנים.

פורסם

מצטרף לשאלה.

האם חיוני להחליף מצתים כפונקציה של זמן השימוש. בהוראות היצרן של הרכב שלי - פונטו ספייס 2001, לא מצויין כי נדרשת החלפה כפונקציית הזמן אלא רק ע"פ ק"מ שהמצת עבד. בספר היינס לעומת זאת, נכתב להחליף כל 40K או כל שנתיים. מה נכון?

פורסם

בספר היינס החלפת המצתים מופיעה כחלק מטיפול תקופתי ולא פעולה בפני עצמה, טיפול תקופתי מתבצע לפי מה שבא קודם ק"מ או תקופה מסויימת.

לגבי פותח השרשור אין שום בעייה בהחלפת מצתים, למרות שבמידה והתופעה הופיעה באופן פתאומי אני מתקשה להאמין שזאת הסיבה.

רק תוודא שהמצתים החדשים יהיו בדיוק לפי מה שהרכב צריך.

פורסם

OK תודה רבה ,

בספר רכב שלי רשום שהחלפת המצתים מתבצעת פעם ב 60K ק"מ או 4 שנים.

אני אגש בתחילת השבוע לבדוק את זה במוסך.

• תוכן חדש...