Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו יופי הגברת את המערכת. ומה עם סאב? עדיף עם כבר הגברה עם סאב לפי דעתי.

שיקנה עכשיו זוג קומפוננט + רמקולים אחוריים , וסאב ומגבר הוא יחסוך עוד כסף ואז יקנה.

זה כבר שיקול דעתו מה לעשות.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
נו יופי הגברת את המערכת. ומה עם סאב? עדיף עם כבר הגברה עם סאב לפי דעתי.

שיקנה עכשיו זוג קומפוננט + רמקולים אחוריים , וסאב ומגבר הוא יחסוך עוד כסף ואז יקנה.

זה כבר שיקול דעתו מה לעשות.

כן זה מה שחשבתי לעשות לקנות קודם מערכת בסיסית(יענו רמקולים)ולחסוך לסאב ומגבר יותר מאוחר.

אם אפשר לדעת מה עושה קומפוננט?ומה עושה מגבר(פשוט מגביר?!)?

ושוב תודה לכם8)

פורסם

קומפפנט בניגוד לרמקול "רגיל" מחולק לשתי רמקולים(שלוש חלקים בסטים היקרים יותר) ככה שכל רמקול "מתמחה" בהוצאת צלילים אחרים. מיד- מוציא את הצלילים האמצעיים בין הבאס להיי והטוויטר מוציא את הצלילים הגבוהים.

וכדי לנצל טוב יותר רמקול ובמיוחד קומפננט רצוי לשים מגבר שיוציא מהרמקול מה שהוא מסוגל לתת(חזק יותר והכי חשוב איכותי יותר)

פורסם

אתם יכולים לענות לי על השאלות האלו:

האם כדאי לקנות מיד 2 או שאחרי שימוש ממושך הרמקולים כבר לא איכותים?

ומה אומרים כל הנתונים של הספק,טווח התדרים וכל השאר?

פורסם

תראה קודם כל תלוי כמה זמן הרמקולים ביד שניה שאתה רוצה לקנות היו בשימוש , זה גם חשוב.

אם הם היו בשימוש שנה ( תחשוב מישהו שהשתמש ברמקולים שלו שנה ובטח הפעיל אותם כמעט כל יום ) לפי דעתי לא כדאי.

אם הרמקולים לא היו בשימוש לתקופה ארוכה ( חודש חודשיים ) זה כדאי דווקא אם ההפרש בין המחיר של יד שנייה לחדש הוא גדול.

אם ההפרש הוא יחסית קטן , אז עדיף כבר לקנות חדש.

כל מקרה לגופו.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
ומה אומרים כל הנתונים של הספק,טווח התדרים וכל השאר?

ועוד שאלה קטנה:האם קומפוננט מחייב מגבר או שזה רק רצוי?וסאב חייב מגבר?

כמה מגברים צריך בשביל סאב,רמקולים אחוריים, וקומפוננט?

ושוב תודה תודה תודה תודה :-)

פורסם

הספק: מתחלק לשתי סוגים וואט(WATTS), ו-RMS(שזה מה שצריך להתייחס אליו)

הסבר: הוואטים בעצם אומרים כמה עוצמת צליל הרמקול מסוגל להפיק, ה-וואט הוא לא אמיתי, כי כשהרמקול יגיע לעוצמה הנתונה

אתה לא תשמע שיר בכלל, הRMS הוא הנתון האמיתי על עוצמת הרמקול.

טווח תדרים: התדרים של הצליל נמדדים בהרץ(Hz), האוזן האנושית מסוגל להבחין בצלילים שנעים בין 20 הרץ ל20 קילוהרץ.

הסבר: ציון ההרץ על הרמקול אומר איזה סוג של צלילים הרמקול יודע להוציא, כל רמקול סביר ורגיל יודע להוציא את כל טווח הצלילים אבל בשביל לעלות באיכות השמיעה מחלקים את העבודה לכמה סוגי רמקולים(סט קומפוננט וסאב וופר לדוגמא).

דציבל: הדציבל(dB) מודד עד כמה הצליל נקי, הרמקולים הסבירים מתחילים מ85 dB, חפש את הרמקול בעל הנתון הכי גבוה.

קומפוננט בדרך כלל רצוי מאוד לחבר עם מגבר, יש כמה דגמים פשוטים שאפשר להפיק מהם איכות סבירה גם דרך הרדיו דיסק בלבד.

סאב וופר מחייב מגבר.

בשביל השאלה האחרונה צריך קצת לשוטט בפורום ולהחליט מה הכי טוב בשבילך. תיאורתית הכי טוב שלכל רמקול יהיה מגבר משלו, כמובן שזה לא אפשרי לרובנו אז מתפשרים, הקומבינציה הנפוצה ביותר בשביל ארבעה רמקולים וסאב וופר תהיה מגבר בעל ערוץ אחד בשביל הסאב ומגבר בעל ארבעה ערוצים בשביל הרמקולים(כל רמקול ליציאה אחת)

פורסם
הספק: מתחלק לשתי סוגים וואט(WATTS), ו-RMS(שזה מה שצריך להתייחס אליו)

הסבר: הוואטים בעצם אומרים כמה עוצמת צליל הרמקול מסוגל להפיק, ה-וואט הוא לא אמיתי, כי כשהרמקול יגיע לעוצמה הנתונה

אתה לא תשמע שיר בכלל, הRMS הוא הנתון האמיתי על עוצמת הרמקול.

טווח תדרים: התדרים של הצליל נמדדים בהרץ(Hz), האוזן האנושית מסוגל להבחין בצלילים שנעים בין 20 הרץ ל20 קילוהרץ.

הסבר: ציון ההרץ על הרמקול אומר איזה סוג של צלילים הרמקול יודע להוציא, כל רמקול סביר ורגיל יודע להוציא את כל טווח הצלילים אבל בשביל לעלות באיכות השמיעה מחלקים את העבודה לכמה סוגי רמקולים(סט קומפוננט וסאב וופר לדוגמא).

דציבל: הדציבל(dB) מודד עד כמה הצליל נקי, הרמקולים הסבירים מתחילים מ85 dB, חפש את הרמקול בעל הנתון הכי גבוה.

קומפוננט בדרך כלל רצוי מאוד לחבר עם מגבר, יש כמה דגמים פשוטים שאפשר להפיק מהם איכות סבירה גם דרך הרדיו דיסק בלבד.

סאב וופר מחייב מגבר.

בשביל השאלה האחרונה צריך קצת לשוטט בפורום ולהחליט מה הכי טוב בשבילך. תיאורתית הכי טוב שלכל רמקול יהיה מגבר משלו, כמובן שזה לא אפשרי לרובנו אז מתפשרים, הקומבינציה הנפוצה ביותר בשביל ארבעה רמקולים וסאב וופר תהיה מגבר בעל ערוץ אחד בשביל הסאב ומגבר בעל ארבעה ערוצים בשביל הרמקולים(כל רמקול ליציאה אחת)

ערוץ זה כאילו שכתוב כמה יציאות למגבר?ואיך אני מתאים את המגבר לרמקולים/לסאב (ז"א בקשר לוואט)?

תודה לך עזרת לי מאוד. :-)

פורסם

אוקיי תודה רבה לכולכם עזרתם לי מאוד מאוד.

בשאלה הבאה שתהיה אני יודע כבר לאן לפנות.

תודה :-)

• תוכן חדש...