Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה נדלקת לי לפעמים נורת ה ABS בלי איזשהו משהו מסויים שגורם לזה למשל לפעמים זה אחרי בלימה חזקה ולפעמים זה אחרי בלימה ארוכה, לפעמים סתם באמצע נסיעה בשיוט בכביש מהיר.

זה קורה פעם בשבוע שבועיים ולאחר כיבוי הרכב והתנעתו מחדש הנורה לא חוזרת.

לאחר חיפוש הבנתי שכנראה יש לכלוך על החיישן ויכול להיות שזו בעצם הסיבה וכדאי לנסות לפני הכנסתו למוסך.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי באיפה נמצא החיישן? מה צריך כדי לפרק אותו? ואיך נכון לנקות אותו?

תודה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

אין חיישן מהירות 1 אלא 4 חיישנים, בכל גלגל אחד.

זה טפשי לפרק כל חיישן סתם ולנקותו כי אולי מי מהם גורם לתקלה ואולי התקלה בכלל לא בגלל חיישן מהירות גלגל כלשהוא.

בהתחברות עם מחשב/סורק אבחון ניתן, בדרך כלל, לראות את מקור הבעיה ולפי זה לפעול הלאה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אולי זו שאלה טפשית אבל אני אשאל בכל זאת- מה הקשר בין חיישן מהירות הגלגל לבין ABS?

הABS ברכב בודק רק מהירות גלגל וכשהם לא שוים והABS לא עובד אז הוא מתריע לי?

ובלי קשר נמצאה לה גומייה משוטטת במיכל של המים של הוישרים שלי ואשמח אם מישהו יוכל להגיד לי לאן היא שייכת.

זה לא נראה כאילו חסרה לי שם גומיה

רשום עליה >epdm

7MO_919_382

13

B1787

לא יודע מה מהנ"ל הוא המק"ט אז רשמתי את כל מה שהיה רשום עליה

VW GOLF V5 2001

פורסם

האמת, עניין הנקיון של החיישנים שמושמע כאן לעתים קרובות לא ברור לי לגמרי. טיפלתי במאות מערכות ABS תקולות. באף אחת מהן לא היתה בעייה שנגרמה מחיישן מלוכלך. מה שכן, אני מניח שכשאתה מנקה את החיישן אתה מוציא אותו לשם כך ממקומו ויותר מאוחר אתה מחזיר אותו ודוחף אותו עד הסוף לכיוון זר השיניים. זה הקאטש האמיתי. קורה שהחיישן מתרחק מהזר, בעיקר עקב לכלוך, שקית ניילון, חוט, נייר או שטיפול\פירוק של טבור הגלגל הרחיק אותו ממקומו הנכון, ולאחר שהגורם המפריע סולק, הדבר היחיד שצריך לעשות זה פשוט לדחוף עד הסוף את החיישן. לא להוציא אותו ולא לנקות אותו. נתקלנו במאות מקרים כאלה שזה היה הפתרון להם.

בנוסף, זר השיניים עצמו צריך להיות נקי, במידה. כשהוא מלא בבוץ או בעיסת גריז, שמן ואבק הוא פוגע בתפקוד.

פורסם

וצריך להיכנס למוסך? או שאני יכול להסתדר בעצמי? צריך איזה כלי מיוחד?

VW GOLF V5 2001

פורסם

בהסתייגות שאני לא מכיר את הרכב הספציפי שלך ואת מע' הABS בו:

סורק מקל על איתור התקלה, אבל רובן המוחלט של ניתנות לטיפול בצורה פשוטה למדי, וכמעט ללא יוצא מהכלל ניתן להסתדר ללא סורק.

אתה יכול לפרק גלגלים ולבחון את מצב הזרים והחיישנים ולדחוף את כל החיישנים עד הסוף. זה כבר יעלים אחוז גדול מהתקלות הפוטנציאליות.

בהינתן שיש לך סכימה חשמלית, אתה יכול לנתק את צמת הABS מהמחשב ולבדוק מכיוון המחבר לכיוון הרכב מתח AC שנוצר על חיישני המהירות בזמן סיבוב הגלגל וכן את תדירות הפולסים עבור מהירות סיבוב נתונה, לבדוק מתחי אספקה, פלוסים ומינוסים, לבדוק התנגדות על השסתומים אם הם מופרדים ברכב שלך מהמחשב ועוד.

פורסם

בקיצור יותר מדי עבודה בשביל בית וג'ק 1 בלי מברגה על לחץ אויר

VW GOLF V5 2001

פורסם

פירוק/הרכבת חיישן מהירות בגולף דור 4 הינו קל ופשוט (בורג משושה) והחיישן בחוץ.

בזמן ההרכבה יש לנקות היטב את הקדח הפנימי ולמרוח משחה ייעודית של הייצרן ולסגור במומנט סגירה של 8 NM את בורג ההידוק.

מכיוון שאין ברשותך מחשב איבחון לכן אני ממליץ לך לגשת למוסך המתמחה ברכב הזה ולטפל בבעיה בהקדם.

האם מנורת אזהרה של חוסר נוזל בלמים גם נדלקה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לכולם.

לאחרונה נדלקת לי לפעמים נורת ה ABS בלי איזשהו משהו מסויים שגורם לזה למשל לפעמים זה אחרי בלימה חזקה ולפעמים זה אחרי בלימה ארוכה, לפעמים סתם באמצע נסיעה בשיוט בכביש מהיר.

זה קורה פעם בשבוע שבועיים ולאחר כיבוי הרכב והתנעתו מחדש הנורה לא חוזרת.

לאחר חיפוש הבנתי שכנראה יש לכלוך על החיישן ויכול להיות שזו בעצם הסיבה וכדאי לנסות לפני הכנסתו למוסך.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי באיפה נמצא החיישן? מה צריך כדי לפרק אותו? ואיך נכון לנקות אותו?

תודה

תבדוק בתא המנוע,על המצבר יש בית פיוזים,תבדוק את הפיוז הימני ביותר 30A,בדרך כלל הבית פיוז נשרף ויש מגע רופף.

מכון דיאגנוסטיקה

פורסם
אם הפיוז נשרף אז אין מגע בכלל (לא מגע רופף חוץ ממקרים נדירים מאוד) ומערכת ה-ABS יוצאת מכלל פעולה.

הבנת הנקרא,בית פיוז נשרף/מתחמם לא הפיוז,בית פיוז וזה גורם בעיית מתח.

מכון דיאגנוסטיקה

פורסם

אתה יכול לפרק גלגלים ולבחון את מצב הזרים והחיישנים ולדחוף את כל החיישנים עד הסוף. זה כבר יעלים אחוז גדול מהתקלות הפוטנציאליות.

אין בעיות כאלו ברכב פרטי, החיישן מקובע הייטב ואין לא אפשרות להתרחק מזר השיניים בשום מצב (ראה תמונה לדוגמא למטה).

מה שכן עלול לקרות זה בעייה עם זר השיניים, פגיעה מכנית וכדומה או בעיית מגעים במחבר החשמלי של החיישן עצמו.

wss.jpg

• תוכן חדש...