Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קיבלתי ליום הולדת ראש מתברג לידית הילוכים (פלסטיק עגול שרשום עליו את ההילוכים), פירקתי את הראש המקורי (של מיצובישי)מהמוט הילוכים, והרכבתי את החדש, הכל טוב ויפה אבל יש בעיה אחת שעכשיו כל העסק גבוה לי מידי.

זאת אומרת, הראש החדש שהברגתי על המוט הוא קצת גבוה (בערך ב1-2 ס"מ) מהראש הקודם, מכיוון שאני מעוניין להשאיר את הראש החדש אבל להישאר עם הגובה שאני אוהב, יש אפשרות לקצר את המוט?

עשיתי חיפוש ענקי בפורום וכל מה שהצלחתי למצוא זה שטויות על קוויק-שוויפט (קיצור המרחק בין הילוך להילוך) שאת זה אני לא מעוניין, כל מה שאני רוצה זה לקחת מסור ולנסר את המוט הילוכים ב2-3 ס"מ פחות ממה שהוא עכשיו ואז להבריג(או להדביק) את הראש החדש אל המוט) והכל יהיה נוח ומצוין.

השאלה שלי האם זה אפשרי?

לא יפגע לי בהעברת הילוכים?

משהו אומר לי שאם אני מקצר את המוט, אז המרחק בין קצה אחד לקצה השני (נגיד מקצה הילוך ראשון לקצה הילוך שני) מתארך לא?

בקיצור יש מישהו שעשה את זה פעם רק מטעמי נוחות? (מחיפוש הבנתי שבמועדון פיג'ו-סיטרואן מישהו עשה את זה, לצערי הלינק שמקשר כבר לא עובד וגם החיפוש באתר מוציא לי "רק 950" תוצאות).

תודה,

אוהד.

**נ.ב, אם קשור לפורום טכני(?) או שיפורים(?) וטעיתי, אודה למי שיוכל להעביר את זה.

פורסם

אני עשיתי את זה, פשוט לקחנו דיסק וחתכנו את המוט.

אבל זה מאוד תלוי גם באיזה ראש אתה רוצה לשים,אם אתה צריך הברגה אז אתה לא יכול סתם לחתוך,כי אתה בעצם תחתוך את ההברגה,ואז תצטרך ליצור הברגה חדשה.

לי לא היתה בעייה כזאת כי הראש שהיה לי התלבש על המוט וננעל עם 3 ברגי אלן חובקים.

וזה לא עשה שום בעיות מבחינת העברות הילוכים,להיפך,העברת ההילוכים היתה יותר נוחה,ולא כמו להעביר הילוך באוטובוס...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בקשר לבעיה עם ההברגה

יש מכשיר מיוחד שיכול לעשות לך את העיגולים תחפש משהו שיש לו ומוכן לעשות לך זה לא סיפור בכלל

זה כמו אום שמכניסים ומסובבים והנה לך ידית עם הברגה כמו חדשה..

אימפרזה כי חיים רק פעם אחת...(פולקסווגן העתיקה מימני...:wink:)

פורסם

בד"כ ההברגה של מוט הילוכים היא ארוכה מאוד.

כך שאם לקצר חלק מההברגה יעזור, אז תחתוך חצי הברגה.

כדי לשות את זה, אתה צריך להרכיב אום על ההברגה עד הסוף, לחתוך ואז להוצעא את האום-

ככה האום יבנה לך את ההברגה שנהרסה מהחיתוך.

אם אח"כ אתה רואה שהראש לא מתברג עד הסוף בגלל שנגמרה ההברגה, אתה יכול לנסות לשייף את ההיקף של המוט

מתחת להברגה- זה יתן לראש אפשרות לרדת.

אפשרות נוספת, אחרי השיוף, זה למרוח דבק אפוקסי- קוויק-סטיל, מסביב למוט שהצרת ואז ליצור הברגה כשהחומר עוד

רך, לחכות שיתייבש ויש לך הברגה חדשה. אחרת זה לפרק את המוט ולקחת למסגר...

בהצלחה

פורסם

בקשר להברגה עצמה היא לא ממש מעניינת אותי, הראש החדש הוא לא עם הברגה (תיקון של מה שאמרתי קודם), הראש החדש הוא פשוט עם מתאם פלסטיק מתחתיו שמתלבש על המוט ו3 ברגי אלן לסגור עליו.

בקשר לחיתוך המוט, אני רק רוצה להיות ב100%: אני מוריד את הראש של המוט הילוכים, מוריד את השק, לוקח מסורית ופשוט מנסר כ2-3 ס"מ מהגובה של המוט.

זאת אומרת אם המוט הוא 20 ס"מ (סתם הערכה גסה ביותר) אז עכשיו הוא יהיה 17 ס"מ.

**זה לא ישפיע על אופן הכנסת ההילוכים?

**המרחק בין הילוך להילוך יהיה ארוך יותר נכון?

**שאני מנסר את המוט, בזמן הניסור אני מאמין שהמוט יזוז\יתנדנד אלא אם כן אני יכניס להילוך ראשון לדוגמא ויתקע אותו באחת הפינות, יכול להיות נזק מהלחץ שמופעל עליו?

אוהד.

פורסם

למה שהמרחק יהיה גדול יותר?

תחשוב בהיגיון - המרחק רק יתקצר (משפט פיתגורס יעזור לך:-)).

ההבדל יהיה בכך שאתה תרגיש יותר את ה"התנגדות" של הגיר, כי יש לך פחות מנוף.

...אחד שבנה ידית הילוכים מאפס (למחשב).

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אז רק לצורך הנוחות בעניין, זה מומלץ לקצר את הידית?

אני יכול להיות ב100000% שקט ששום נזק לא יהיה? ההילוכים יכנסו בדיוק כמו שהם רק עם טיפה קושי?

אוהד.

פורסם

אם תקצר את המוט באותה מידה שנוספה לגובהו בגלל התקנת הראש החדש (1-2 סמ' לדבריך), לא יחול כל שינוי באורך המנוף ובכוח אותו צריך להפעיל על מנת להעביר הילוך.

פורסם

אתה יכול להיות בטוח ב-1000000000000% שלא יגרם נזק להילוכים מזה שתקצר את המוט,זה סה"כ חתיכת מתכת.

אמר פה מישהו וצדק, זה אכן יגרום לך הרגשה של העברת הילוכים נוקשה יותר מהסיבה שיהיה לך פחות מנוף,ובמקביל זה "יקצר" את מהלך הידית,כמובן שזה תלוי בכמה באמת תשנה את הגובה הכולל של הידית ביחס למצב המקורי שהיה (יחד עם התפוח).

בהצלחה.

פורסם

אין מה להוסיף לתגובות של כולם, אבל מה שכן מעניינת אותך ואותי גם - זה האם לא יגרם נזק לשטנגות ולכל המנגנון שם מהניסור?

האם יש צורך לקבע איכשהו את הידית?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בזמן הניסור הידית תזוז מן הסתם ויכולה להיות תזוזה חזקה לתוך מצב ביניים בין ראשון ושלישי לדוגמא ואז בטוח יהיה נזק.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר את זה באמת, איך אני יכול לקבע את הידית שלא תזוז בזמן הניסור?

אוהד.

פורסם

תחזיק את הידית ותחתוך עם דיסק חשמלי כך יהיה הרבה פחות תזוזה מאשר עם מסורית ידנית .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

עשיתם מזה פרוייקט חץ........

סה"כ תופסים את הידית עצמה עם איזה פלאייר או מפתח שוודי (בשביל הבטיחות), ובדיוק 15 שניות של ניסור זהיר עם דיסק, בלי שום נזק לשטנגות או משהו אחר.

פורסם

רק תיקח נייר גדול תעשה בו חור ותכניס את הידית. ככה לא יפול לכלוך על הריפוד ומסיביב לידית.

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

• תוכן חדש...