Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה אני מתארגן על משכנתא?

psychuil
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני והחברה שוקלים לקנות דירה.

עכשיו איפה אני יכול למצוא את המשכנתא הכי כדאית? לזה שאנחנו חיילים משוחררים יש איזשהו משקל חיובי פה?

כרגע אנחנו לא נשואים, אבל אנחנו ידבצ"ים, אם זה עוזר :D

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו איפה אני יכול למצוא את המשכנתא הכי כדאית?

עכשיו הכל סגור. חג.

אחרי החג קבע לך פגישה במספר בנקים (כולל זה שיש לך חשבון בו) ובקש הסבר על המסלולים והתנאים השונים.

אחרי שתקבל מספר הצעות, והמלצות למסלול המתאים לך ביותר התחל להתמקח כמו בשוק עם הבנק.

תנאי המשכנתאות זה מסחרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משכנתא לוקחים זוגות צעירים נשואים.(בשביל לקבל זכאות של משרד השיכון הכוונה)

אתה יכול לקחת הלוואה מהבנק אבל יקרעו לך את התחת בריבית וזה לא יהיה ל 30 שנה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניית דירה עם חברה? אם אתה לא מתכוון להתחתן איתה - אתה תבין מהר מאוד שזו לא בחירה חכמה, הייתי מסתכל על הטווח הרחוק.

אני לא אומר שלא תתחתן איתה אבל אתם עוד צעירים ויכולים לקרות הרבה דברים בדרך.

להשכיר ולראות איך מסתדרים - לגטימי, מובן ועדיף.

תחשוב טוב האם באמת אתה רוצה לעשות את הצעד הזה..

אם כן - לא נראה לי שזה יהיה הדבר הנכון לעשות. דברים אלו נאמרו בנימה ידודותית ולא באו לבאס או לדכא אותך.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקחת משכנתא עם חברה זה ממש לא הצעד הנכון! :?

גם זוגות נשואים ואף עם ילדים מפחדים מהמשכנתא, שמקשרת בין האנשים לטווח מאוד ארוך. בשלב הזה בחיים כדאי לך להתרחק מהבנק ומחויבות כספית כמו מאש! :lol: תחייה קצת עם החברה, תראו עם אתם מסוגלים לפחות לשכור דירה ביחד ולתחזיק משק בית. לאחר מכן המחשבות יתיישבו לשניכם בראש ותבינו יותר טוב מה לעשות הלאה. תתחילו עם דירה זולה להשכרה ורכישת כמה רהיטים זולים ביחד.

בהצלחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניית דירה עם חברה? אם אתה לא מתכוון להתחתן איתה - אתה תבין מהר מאוד שזו לא בחירה חכמה, הייתי מסתכל על הטווח הרחוק.

אני לא אומר שלא תתחתן איתה אבל אתם עוד צעירים ויכולים לקרות הרבה דברים בדרך.

להשכיר ולראות איך מסתדרים - לגטימי, מובן ועדיף.

תחשוב טוב האם באמת אתה רוצה לעשות את הצעד הזה..

אם כן - לא נראה לי שזה יהיה הדבר הנכון לעשות. דברים אלו נאמרו בנימה ידודותית ולא באו לבאס או לדכא אותך.

ליאור

לקחת משכנתא עם חברה זה ממש לא הצעד הנכון! :?

גם זוגות נשואים ואף עם ילדים מפחדים מהמשכנתא, שמקשרת בין האנשים לטווח מאוד ארוך. בשלב הזה בחיים כדאי לך להתרחק מהבנק ומחויבות כספית כמו מאש! :lol: תחייה קצת עם החברה, תראו עם אתם מסוגלים לפחות לשכור דירה ביחד ולתחזיק משק בית. לאחר מכן המחשבות יתיישבו לשניכם בראש ותבינו יותר טוב מה לעשות הלאה. תתחילו עם דירה זולה להשכרה ורכישת כמה רהיטים זולים ביחד.

בהצלחה!

תפנים את מה ששני אלו כתבו לך פה.

אין לזה קשר לטיב היחסים שלך ושל חברתך או לגבי התכניות שלכם לעתיד, אלא לסגנון חיים של התחייבות ל-X כסף שיוצא בקביעות כל חודש מהכיס שלכם ואיך אתם מתמודדים עם זה...במיוחד שאתם זוג צעיר אחרי צבא. לכו על שנה שנתיים של שכירות באזור בו אתם שוקלים לרכוש דירה כדי להתאים את סגנון החיים שלכם להוצאה הזאת וגם כדי להכיר את האזור (במידה ואתם לא מכירים) לצורך החלטה סופית האם שם אתם רוצים לרכוש דירה.

זכאות לזוגות צעירים זה מושג שכמעט עבר מהעולם. אם אתה לא אתיופי+יתום+גר בירוחם (אני בכוונה מקצין)...אין לך מה לבנות על זכאות משרד השיכון. מאז תקופת ביבי כשר אוצר הקרטריונים לקבלת סיוע הוקשחו משמעותית.

ובקשר למשכנתא- למרות שאתה מתעסק עם גופים רציניים כמו בנקים, תתפלא כמו שוק ומסחרה אפשר לעשות איתם עם המשכנתא. לפני חודשיים לקחתי משכנתא ולא האמנתי לאיזה מספרים ירדתי איתם! עשיתי מכרז בין שלושה בנקים שכל אחד מציע כמובן חלוקה לשלושה מסלולים שונים של סכום ההלוואה, כל בנק היה אטרקטיבי במסלול אחד ופחות אטרקטיבי במסלולים של חלקים אחרים בהלוואה. אספתי את החלקים הטובים ביותר מכל בנק והחלטתי שזה מה שאני רוצה- הטוב מכל העולמות. בהתחלה כל הבנקים אמרו שאין סיכוי ושזה לא עובד ככה...בזכות אדישות (היה לי הרבה זמן לתת את הכסף, לא הייתי לחוץ) ניהלתי איתם מו"מ של חודשיים ובסוף קיבלתי הצעות טובות מאוד משני בנקים (טפחות ומשכן). בסוף לקחתי במשכן כי חשבון העו"ש שלי מתנהל בבנק הפועלים ואני מאוד מרוצה מהסניף שלי ולא רציתי לעזוב בלי סיבה. (חלק מהבנקים מתנים את התנאים בהעברת חשבון העו"ש אליהם).

באופן כללי, אם אתם לא חובבי סיכונים ההמלצה היא לפזר את המשכנתא בין לפחות שני מסלולים. אני פיזרתי בין 3 מסלולים (ריבית קבועה צמודת מדד, ריבית פריים, ריבית חצי קבועה צמודת מדד). לא תמיד לקיחת משכנתא היא צעד כלכלי או נכון לזוג צעיר, אנחנו לקחנו כי בשילוב ההון העצמי שהיה לנו לדירה ההחזר החודשי של המשכנתא יצא דומה מאוד לעלות שכירות של נכס זהה למה שקנינו.

ברור שההחזרים יעלו עם הזמן בגלל ההצמדה, אבל גם מחירי השכירות עולים (בשיעור נמוך יותר, אבל עולים) ובצורה כזו אנחנו לפחות לא משלמים כסף על ריק אלא עבור נכס שלנו.

חשוב מאוד לזכור שהסיבה המרכזית לרכישת דירה היא פסיכולוגית. אין כמו לחיות בבית שלך...זה בערך כמו רכב שכור לרכב שלך (חוץ מנושא ירידת הערך, בדירות הערך עולה ולא יורד בד"כ)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת היא שהמשכנתא תהייה עלי בגיבוי ההורים, והיא תשלם שכר דירה לי, במקום לאיזשהו בעל בית. ככה אין לנו התחייבות משותפת.

הזכרתי את זה מתוך תקווה שיש איזשהם הטבות לזוגות צעירים.

ואנחנו כבר גרים ביחד, אז במקום לרוץ מדירת שכירות אחת לאחרת, עדיף לקנות דירה, ולהשקיע בה כבר ובמקרה הכי גרוע אני אשמור אותה לעצמי, או אעבור לקטנה יותר ואשכיר אותה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת היא שהמשכנתא תהייה עלי בגיבוי ההורים, והיא תשלם שכר דירה לי, במקום לאיזשהו בעל בית. ככה אין לנו התחייבות משותפת.

הזכרתי את זה מתוך תקווה שיש איזשהם הטבות לזוגות צעירים.

ואנחנו כבר גרים ביחד, אז במקום לרוץ מדירת שכירות אחת לאחרת, עדיף לקנות דירה, ולהשקיע בה כבר ובמקרה הכי גרוע אני אשמור אותה לעצמי, או אעבור לקטנה יותר ואשכיר אותה.

יש הרבה היגיון במה שאתה אומר.

אבל אם אתם עדיין לא גרים יחד, אז עדיין כדאי לך להשכיר איתה קודם כל.

כי אתה יודע איך זה, שעסקים מתערבבים בין חברים לפעמים זה לא נגמר יפה.

סיפור:

ביישוב במרכז הארץ, הייתה התפתחות בנייה, מין נחלת בנים כזו, ומכרו בה קרקעות בזול לבני משפחות תושבי היישוב.

אחת המשפחות רצתה מאוד לקנות שמה קרקע, אבל אסור שלאותה משפחה יהיה 2 קרקעות.

אז האישה ביקשה מאחותה לרשום את הקרקע על שמה, והאחות, כמו כל אחות טובה הסכימה מייד.

אחרי למעלה מ-15 שנה בה הזוג שילם משכנתא על חלקת האדמה ההיא, הם החליטו לבנות עליה בית.

מכרו את הבית הישן, וביקשו מהאחות להעביר חזרה על שמם את הקרקע.

ההיא הגיבה בשלילה, בטענה שהקרקע שייכת לה. ודרשה פיצוי בעבורה. :lol:

יש עוד אלפי מקרים כאלו.

אז לדעתי, תעשו נסיעת מבחן בדירה שכורה ואז תחליטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי יותר הגיוני שהבנק נותן יותר הקלות/הטבות אם כבר אז לזוגות נשואים (תקנו אותי אם אני טועה).

בגדול זה נכון.

בנקים מחשבים את הסיכוי של כל זוג להחזיר את המכנתא. זוג שהוא נשוי ובעל עבודה קבועה, תואר, גיל מסויים ועוד 1001 פרמטרים יקבל תנאים טובים יותר מזוג נשוי בן 20 בלי עבודה קבועה.

עוד פרמטר חשוב הוא הנכס הנרכש, הבנקים שמחים יותר לתת משכנתא לרכישת נכס מניב לעומת נכס במקום שלא יניב תשואה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...