Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

4000 מייל עם Asus eee (ודודג' אוונג'ר)

Benni Haspel
שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רק לתזכורת, לפני כמה שבועות פתחתי את השירשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196269

שהוביל לרכישת מחשב זעיר מסוג אסוס EEE במבצע של בזק.

לאחרונה שהיתי בשבדיה וארה"ב ובארה"ב נסעתי עם האסוס (והדודג'...) מוושינגטון לניו יורק ומשם ליוסטון שבטקסס דרך מרכז ומערב תיכון של ארה"ב.

זאת היתה פעם ראשונה שאני לוקח מחשב נייד איתי לנסיעותיי (ואני נוסע כמה וכמה פעמים בשנה).

אין מילים לשבח את המחשב-צעצוע הזה. הגודל שלו (הקוטן שלו) איפשר לדחוף אותו לכל נישה, למשל לתא הכפפות של הרכב...או לתיק יד רגיל.

בכל מוטל נידח באינדיאנה או באוקלהומה הוא התחבר מיד ולשמוע את המשפחה בסקייפ דרך הרמקולים היה ממש תענוג.

שלושת עוגני הUSB ועוגן אוזניות/מיק (יש לו רמקולים מובנים) איפשרו שיחות וידאו ועוגן ה SD איפשר לי להראות ישר מהצ'יפ של המצלמה מבלי להעמיס על האין זכרון של האין דיסק קשיח.

בקיצור, הדבר הזה נתן לי גמישות יוצאת מן הכלל: כשהייתי צריך הוא היה שם, כשנמאס לי ממנו הוא פשוט נעלם באיזה נישה.

אגב, שנינו (והדודג'...) ניצלנו מסופת טורנדו באוקלהומה וה"נזק" היחיד היה נפילת האסוס לרצפה כשהכל רעד, אבל לא קרה לו כלום..

ברור שהמסך הזערורי לא הכי נוח והוא גם לא הכי אקטיבי ויש לכוון אותו כל פעם. אני מבין שהחודש יוצאת גירסה יותר משוכללת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בני בתור אחד שהמליץ לך על המכשיר אני שמח שאתה נהנה ממנו והוא מאפשר לך עבודה שוטפת בכל הצרכים שלך...

כמו שאמרת יוצאת בזמן הקרוב גירסא חדשה יותר, ככל הנראה גם יהיה משולב מסך גדול יותר... המחיר לעומת זאת צפוי לעלות

אז יש עוד מה לחכות ולראות..

אבי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגרסה החדשה יהיה מסך 9 אינץ' (לעומת 7) אבל המחשב עצמו יישאר באותו גודל פיזי, מי שראה את הeee הישן יודע שיש הרבה מקום..

הזכרון ram יגדלה לג'יגה 1 והנפח אחסון ישאר פלאש אבל יהיה הרבה יותר גדול, 12 (בגרסת ווינדוס) ג'יגה או 16 (בגרסת לינוקס) (זה כבר כמות שמספיקה בלי שום בעייה למי שלא מתקין משחקים כבדים [שבמילא לא יעבדו טוב בeee] ומוריד מלא סרטים)

גם הרזולוציה גדלה ל 1024 x 600, נוספה מצלמת רשת מובנית, המשטח של העכבר גדל, והמחיר גדל גם...

אם היה מעבד קצת יותר נורמלי כבר הייתי רוצה כזה:roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחיר לצרכן 1999 ש"ח, אינטרנט אלחוטי מובנה, ללא כונן אופטי (דיסקים), מערכת הפעלה לינוקס, ניתן להזמין אקספי בתוספת של 300 שקלים, מגיע במגוון צבעים, בינתיים נתקלתי בארץ בשחור ולבן, בדקתי אותו אכן צעצוע נחמד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגרסה החדשה יהיה מסך 9 אינץ' (לעומת 7) אבל המחשב עצמו יישאר באותו גודל פיזי, מי שראה את הeee הישן יודע שיש הרבה מקום..

הזכרון ram יגדלה לג'יגה 1 והנפח אחסון ישאר פלאש אבל יהיה הרבה יותר גדול, 12 (בגרסת ווינדוס) ג'יגה או 16 (בגרסת לינוקס) (זה כבר כמות שמספיקה בלי שום בעייה למי שלא מתקין משחקים כבדים [שבמילא לא יעבדו טוב בeee] ומוריד מלא סרטים)

גם הרזולוציה גדלה ל 1024 x 600, נוספה מצלמת רשת מובנית, המשטח של העכבר גדל, והמחיר גדל גם...

אם היה מעבד קצת יותר נורמלי כבר הייתי רוצה כזה:roll:

הכל נכון חוץ מפרט קטן אחד: לגירסת הלינוקס 20 ג'יגה ולא 16.

הגירסה הזו, שנקראת EEE900, כבר משווקת במדינות מסויימות בחו"ל. בעוד כשלושה שבועות ייצא לשוק ה-EEE901 שיגיע עם מעבד אינטל אטום, שעדיין לא ברור אם הוא "קצת יותר נורמלי" או לא.

כבר יש בשוק כמה מתחרים ל-EEE, בין השאר של HP, ובקרוב מאוד MSI יוציאו דגם דומה בשם WIND שיהיה קצת יותר גדול, יגיע עם מסך 8.9 או 10.2 אינץ' ודיסק קשיח קונבנציונלי של 80 ג'יגה. אייבורי אומרים שה-WIND יעלה בישראל קצת פחות מ-2000 שקל.

בלוג מומלץ (באנגלית) למי שמתעניין במחשבים כאלה: http://www.liliputing.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגירסה הזו, שנקראת EEE900, כבר משווקת במדינות מסויימות בחו"ל. בעוד כשלושה שבועות ייצא לשוק ה-EEE901 שיגיע עם מעבד אינטל אטום, שעדיין לא ברור אם הוא "קצת יותר נורמלי" או לא.

כבר יש בשוק כמה מתחרים ל-EEE, בין השאר של HP, ובקרוב מאוד MSI יוציאו דגם דומה בשם WIND שיהיה קצת יותר גדול, יגיע עם מסך 8.9 או 10.2 אינץ' ודיסק קשיח קונבנציונלי של 80 ג'יגה. אייבורי אומרים שה-WIND יעלה בישראל קצת פחות מ-2000 שקל.

בלג מומלץ (באנגלית) למי שמתעניין במחשבים כאלה:
http://www.liliputing.com

אם מדובר במחשב לצורך ניידות אז ברור שלמחשבים הקטנים יש יתרון, אבל היתרון של הגודל הוא גם החיסרון אם אתה בונה על המחשבים הניידים הללו לשימוש ביתי (מסך 7-10" הוא קטן מאוד לשימוש ביתי ממושך - וכאן מתחילות הבעיות).

אם מדובר על מחשב לצורך נוחות (בתוך הבית), המחשבים הזולים (כגון
זה
או
זה
) עושים את העבודה מצויין.

כשמכניסים את נושא הניידות לכל מקום (ניידות יום-יומית לצורך העניין) העסק משתנה לגמרי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלוג מומלץ (באנגלית) למי שמתעניין במחשבים כאלה: http://www.liliputing.com

אם יש לך קישור לתת, אני אשמח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק להוסיף למה שנאמר כאן שמחירי המחשבים הניידים בארץ גבוהים ללא שום הצדקה.

באתר של "דל" "הרכבנו" מחשב נייד inspiron 1720 והגענו ל 2800שקל כולל משלוח ומיסים(הכל בתוך ארה"ב) ומה שנותר זה לגייר אותו. בארץ לא יצאנו בפחות מ 6500 ש"ח על אותו דבר.

אותו יחס גם במחשב XPST M1330 הקל יותר שמתחיל בארה"ב (באתר היצרן) כ 1000 דולר ( כ 3500 ש"ח) וכאן מתחיל (בזאפ) ב קרוב ל 6000 ש"ח ועוד אבסורד? דל XPS 1530 (מסך יותר רחב), עולה בארה"ב בגרסה הבסיסית כמו אחיו של 13 אינטש, אבל כאן הוא עולה בכ 500 ש"ח יותר. (החל מ 6500ש"ח למחשב שעולה שם 1000 דולר - 3500 ש"ח) למה? ככה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק להוסיף למה שנאמר כאן שמחירי המחשבים הניידים בארץ גבוהים ללא שום הצדקה.

באתר של "דל" "הרכבנו" מחשב נייד inspiron 1720 והגענו ל 2800שקל כולל משלוח ומיסים(הכל בתוך ארה"ב) ומה שנותר זה לגייר אותו. בארץ לא יצאנו בפחות מ 6500 ש"ח על אותו דבר.

אותו יחס גם במחשב XPST M1330 הקל יותר שמתחיל בארה"ב (באתר היצרן) כ 1000 דולר ( כ 3500 ש"ח) וכאן מתחיל (בזאפ) ב קרוב ל 6000 ש"ח ועוד אבסורד? דל XPS 1530 (מסך יותר רחב), עולה בארה"ב בגרסה הבסיסית כמו אחיו של 13 אינטש, אבל כאן הוא עולה בכ 500 ש"ח יותר. (החל מ 6500ש"ח למחשב שעולה שם 1000 דולר - 3500 ש"ח) למה? ככה.

נכון שיש הפרש עצום במחיר, אבל אל תשכח שכדי שהמחשב יגיע לארץ יש עלויות של ביטוח, משלוח ומשרד עם 1200 אנשים שמכינים קפה אחד לשני ומחמיאים על התחת שלהם.

למרות שהיבואן לא קונה באותו המחיר שאתה קונה, הוא גם צריך לצרוב עברית על המקלדת, ווינדוז בעברית, לתרגם ספרות טכנית, להכשיר טכנאים ובלה בלה בלה,

בקיצור, סיפור מהפטרה,

עדיין, את כל זה אפשר לצמצם ב-1000 שקל למחשב ואז נכנס הרווח הנקי.

----

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...