Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4 הילוכים, כמובן

אני יודע, שמשום מה לארה"ב, ארץ בה ייבאו כל כך הרבה שנים וולוו 240, הם לא יובאו עם zf .

מצד שני קראתי המלצה חמה על zf ביחוד למנוע 2300.

קראתי בעבר דעות מאוד מוסמכות ומנומקות היטב כאן - אשמח שוב להתעדכן; ואני שמח שניתן לי זמן לבחון שוב הנושא -

וזו הסיבה שדחיתי החלפת הגיר לחודש יולי.

שוב תודה לכם מראש

ינון יהל

פורסם

מהמלצותיכם כאן אני חושב לפנות ולהתיעץ גם עם מוסך זיסו, אחרי שהייתי כבר אצל מוסך חיבה ואצל חלקי החילוף של שלמה בבני ברק. - רח' הירקון

שאלת תם: יש סיבה שמוסכי דוד יוסף ומרדכי מהשומר 135 בני ברק - לא מומלצים כאן בכלל

פורסם

דבר עם זיסו, הוא ישמח לתת לך מידע.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
גיר zf 4hp 14 מסיטרואן BX מתאים

:shock:

BX זה הנעה קדמית ווולבו 240 אחורית. איך יתאים? תתיעץ עם מוסך ושים גיר שאמור להיות במקור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום רב

ראשית כרגע מה מותקן ברכב שלך . מכיוון שיש שוני במוט תמסורת לאקס אחורי ( drive shaft ) ובידית הילוכים ( למרות שאפשר לנסוע עים ידית לא מתאימה )

הגיר האוטומטי תוצרת zf הוא גיר מאוד חזק ואמין ( אחת הסיבות אשר הוא משודך למנועי 2.3 ) ולגיר זה יש נעילת ממיר מומנט ( דבר שיש בגיר יפני אך ורק בגירים אשר שודכו למנועי טורבו )

אינני יודע למה רשם ברזילי שבגיר היפני עדיף על הגרמני כי בוולוו ואני מדגיש בוולוו הגיר הגרמני פנטסתי ( יצא לי להחליף מאות גירים יפנים וגירים גרמנים בודדים בלבד )

בברכה ואים יהיו שאלות אתה מוזמן לרשום לי

זיסו יוסי

פורסם

אם אתה אכן ממוסך זיסו, אני מתכוון בין כה להגיע אליך ולהתיעץ.

אני נוסע כרגע עם הגיר המקורי של הרכב - מודל 1983 - כלומר בשימוש מאוקטובר 1982 - 3 הילוכים. והוא עשה כבר את שלו.

זו לא פעם ראשונה שאני שומע דעות סותרות לגבי ה-zf מול ה- aw . ושמעתי אפילו על ה-zf שהוא יותר מדי טוב...

לעומת זאת, לא מעט דגמים הגיעו לארץ עם ה- overdrive ושמעתי שהם נוסעים טוב או טוב מאוד. אני צריך גיר טוב וחזק 4 הילוכים, וכאשר אגיע אליך למוסך זיסו אשמע בהחלט את עצתך. את ההחלפה אעשה בעוד חודש וחצי בכל מקרה - חשבתי שאאלץ לעשות זאת כבר לפני חודשיים, אבל הגיר עדיין סוחב.

פורסם

כמו שאמרתי לך בזמנו- רוב הסיכויים שאי אפשר להתקין גיר 4 הילוכים ב-240.

אפילו אם המנועים הם זהים, הבודי והרצפה שונים מאוד, ולכן התושבות והדרייבשפט לא יתאימו.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף דבר הוחלף הגיר ביוני. עובד יופי כולל הדרייב שאפט וה-overdrive

אחרי החלפת המנוע לפני כמה שנים, והרדיאטור, נותר לי רק לטפל עתה בהגה כח ולשפצו. וקוסמטיקה בפנים.

תודה שוב למתענינם ולמגיבים (אם כי באיחור מה)

פורסם

אם אני לא טועה אפשר להרכיב ב240 גיר כמו של 940 ששמעתי שהוא משפר פלאים את צריכת הדלק, בדוק את הנושא (אני לא בטוח בכלל!)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

שמי סילביו ואני חדש באתר,

ברשותי וולוו 240 שנת 1985עם מנוע B200K ארבעה הילוכים ובנוסף וולוו 240 שנת 1983 עם מנוע B230F שלושה הילוכים.

הייתי מעוניין לקבל חוות דעת אובייקטיבית ברמת העקרון אם איזה וולוו להישאר ומאיזה "להפטר" ולמה?

אחת האופציות היא להעביר את הגיר ארבע הילוכים לוולוו עם ה-B230F ולהשתמש ברכב החדש יותר לחלפים.

אשמח לקבל תגובה,

תודה ושבוע טוב לכולם,

סילביו

פורסם

אינני יודע מדבריך, אילו דגמים ברשותך. ב- GLE יש כמה יתרונות שאין בדגמים אחרים.

וחשוב מכך, מה מצב המנועים והגירים. ה-240 שלי (1983) אצלי כמעט 9 שנים והחלפתי גם מנוע

ל-2300 וגם גיר, ל-4 הילוכים. בתל אביב, במוסך חיבה, יעשו בעבורך שיקלול אמין באיזה מן המכוניות להחזיק,

לנסיעה ובאיזו לחלקים.

מכל מקום, תהנה!

אגב, מתי ואיפה וממי יש לך את 2 המכוניות?

• תוכן חדש...