Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדחס עובד כמו שצריך כי הוא מקרר כל עוד הוא עובד, אבל הוא מפסיק די מהר כאילו הטרמוסטט מפסיק את פעולתו למרות שהטמפרטורה לא נמוכה. התוצאה היא שהמזגן מקרר אבל לא מספיק.

הייתי אצל מזגניסט והוא הסכים שהמדחס לא צריך להפסיק לעבוד אבל טען שיכולים להיות מספר גורמים: יכולה להיות סתימה באיזה מקום, בעיה עם הפילטר, טרמוסטט וכו'. ביקש שאגיע שבוע הבא.

אין בעיה של גז (כך לפחות הוא אמר, וזה גם נראה כך כי המזגן מקרר היטב כשהוא עובד).

חשבתי לבדוק את הטרמוסטט לבד לפני שאני ניגש למוסך.

כמה מסובך להגיע לפוטנציומטר ואיפה זה נמצא בקורסה (95 - מזגן לא מקורי - אלקס אורגינל)?

חשבתי אולי לסובב אותו קצת ולבדוק אם הבעיה נובעת מרגישות גבוהה מדי של הטרמוסטט.

המזגן הותקן בארץ, של חברת אלכס אורגינל. אני מאזור חדרה.

פורסם

אני לא מכיר את המזגן שמותקן אצלך אבל לא סביר שניתן לכוון את התרמוסטט.

כעיקרון במזגנים מקוריים ישנם ניתוקים של פרסוטט (לחץ), טמפ' נוזל קירור, טמפ' סביבה, טמפ' בתוך הרכב, מחשב ניהול ויתכנו עוד. כנראה שאצלך זה רק פרסוטט ועוד איזה 1-2 תרמוסטטים. כמו כן תיתכן בעיה בממסר או ביחידת בקרה של המזגן.

בקיצור יש לבצע בדיקה יותר מעמיקה, שעלולה להיות מסובכת לביצוע מעשי אם התקלה לא מופיעה באופן קבוע.

פורסם

שיטת הבדיקה צריכה להיות ע"י בדיקה, כשמדחס המזגן מפסיק לפעול, האם הטרמוסטט ניתק אותו או שמתג הלחץ (טרינרי) ניתק אותוכמובן שגם בודקים ורואים את הלחצים של מע' המזגן ואת הטמפרטורה.

בהרצליה יש מזגניסט שהוא סוכנות של "אלכס אורגינל" ואם זה מתאים לך אז כתוב ותקבל את פרטיו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי,

הלכתי בבוקר למוסך אחר והוא אכן בדק לחצים. הלחץ הנמוך היה נמוך מדי. בדיקה של כמות הגז הראתה שחסר הרבה גז. הוסיפו גז וזה פתר את הבעיה: המדחס הפסיק רק כשהגיע ל7.5 מעלות. נראה שזה פתר את הבעיה.

פורסם
תודה רפי,

הלכתי בבוקר למוסך אחר והוא אכן בדק לחצים. הלחץ הנמוך היה נמוך מדי. בדיקה של כמות הגז הראתה שחסר הרבה גז. הוסיפו גז וזה פתר את הבעיה: המדחס הפסיק רק כשהגיע ל7.5 מעלות. נראה שזה פתר את הבעיה.

הפרסוסטט ניתק את המדחס בשל חוסר גז.

בטל את עצתי הקודמת.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...