Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בשבוע שעבר מכרתי את הקורולה ורכשתי פוקוס 2005, 51,000 ק"מ.

הרכב נלקח לבדיקה במכון והייתה הערה על נקישה בעת החלפת ההילוכים. בהשוואה למאזדה 3 לדגמא, העברת ההילוכים יותר מורגשת בעיקר כאשר מלטפים את דוושת התאוצה, אך מאוד חלקה במצערת מלאה.

מכיוון שאינני מכיר את הדגם מספיק טוב, הוא נלקח למורשה יבואן לבדיקה ולא מצאו קוד תקלה בדיאגנוסטיקה וכמו כן הבוחן אמר שהוא לא רואה בעיה בנסיעה.

צבע נוזל תיבת ההילוכים ורדרד שקוף.

הייתי רוצה לשאול בעלי פוקוס, האם גם אצלם העברת הילוכים בסל"ד נמוך מורגשת עם נקישה קלה לפעמים?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

בדרר כלל כאשר אחד השסתומים בגיר לא תקין אז פולת קוד תקלה. מחיר של בוכנה סביבות 300 שייח, אבל צריך לראות קודם.

פורסם

תודה לשניכם.

דניסאן (עדיין מדובר בצורה הישנה, טרום מתיחת הפנים)

לא מדובר בהעברה גסה, אלא נקישה קלה, האם יש לך עוד כיוונים לבדיקה? הבנתי שלא מחליפים ATF בדגם הזה.

פורסם

לא הצלחתי למצוא סיסטמה מסויימת, מלבד העובדה שאין נקישות שהחלפת ההילוך מתבצעת מעל 3200-3500 סל"ד.

בנוסף שמתי לב, שעם אני מרפה מדוושת התאוצה אז החלפת ההילוך חלקה לגמרי.

אני שוב חוזר, שני אנשים נהגו על האוטו ולא הרגישו דבר חריג, אבל אני פרפקציוניסט וכל "פיפס" קטן מעצבן אותי. אני לא שולל את העובדה שזו אופי התיבה, אבל את זה אבחן כאשר אבצע נסיעה בפוקוס 2004 של סבא וסבתא שלי.

פורסם

פוקוס 2005 שגמעה כבר 131 אלף ק"מ, העברת הילוכים חלקה ונעימה.

אולי באמת יש בעיה בתיבה,אך כפרפקציוניסט לחברו, אני מציע לך לנסות בכוח להתנתק מה שנאמר בעת הבדיקה,ולחשוב "אובייקטיביית",האם בתור אדם שפעם ראשונה נוהג ברכב,באמת באמת אני מרגיש משהו חריג.

מעבר לכך תתחדש על הרכב. מצויין,מרווח,ואיזה הגה...!פשוט מעולה.

רן

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכונים:

לאחר קבלת הצעת מחיר ממוסך פורד בבני ברק, פניתי לשירות הלקוחות של אלבר בטענה שהתגלתה תקלה ברכב שקניתי מהם ושאני מבקש שהעלויות יהיו על חשבונם. אחרי יומיים, שהם לא החזירו תשובה ואני כבר דמיינתי לעצמי בראש מכתבים מעורכי דין וכד', קיבלתי שיחת טלפון נעימה ממחלקת שירות הלקוחות שלהם והם הפנו אותי למוסך מורשה פורד אשר יש להם הסכמים איתם והתחייבות לתקן את התקלה ומידה ותמצא.

5 ימים אחרי, הייתי במוסך שילובים בחולון, קיבלו אותי באדיבות וסבלנות והגיעו למסקנה שצריך להחליף בוכנה בגיר, לפרק את הקרטר, לרוקן את כל הנוזל ולהחליף את מסנן תיבת ההילוכים. שיחה קצרה לאלבר והם אישרו את התיקון ותוך שעה וחצי כבר שחררו אותי.

עד כאן, הכול טוב ויפה וברצוני לציין שוב את שביעות רצוני מהיחס שקיבלתי באלבר.

לצערי, הבעיה לא נפתרה והתיבה מתנהגת בדיוק כמו לפני התיקון. חשוב לציין שהתחברות למחשב, גם לפני וגם אחרי לא פלטה קוד תקלה כזה או אחר.

האם למישהו יש כיוון נוסף? (מלבד לחזור לאותו מוסך)

תודה,

גיא.

פורסם

אמרתי לך לאין קשר בין בוכנת הסרוו בקרטר לנקישות ההילוכים אצלך.

במודלים היותר ישנים של הפוקוס בוכנה זו היתה פשוט נמסה מהחום ואז העברות הילוכים בין 2,3 ו-4 היו בלתי נסבלות כולל החלקות הילוכים והסורק היה פולט קודי תקלה כמו p0731,p0732'p0733,p0734 .

נסה מוסך מורשה אחר באיזור המרכז.

פורסם

לא לעצור ולהמשיך ללחוץ על אלבר, שיחליפו גיר כולו.

מנסיון של חבר ואלבר, הייתה לו בעיה בגיר של אימפרזה. הוא סבל קצת מהיחס ומהמוסך אך בסופו של דבר נפל עליו גיר חדש חדש (לא משופץ) מהניילונים על חשבון אלבר. כך שכל הכוח בידך, להמשיך עם הטלפונים ולחצים. אתה כן תאבד זמן ועצבים, אך סביר להניח שתזכה לגיר חדש. כל הזכויות במקרה הזה הן שלך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...