Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע לגבי האאודי, אבל בשנות ה-90 המוקדמות לוטוס ערכה סדרה של ניסויים שמטרתם הייתה לחסוך במשקל הרכב ע"י ויתור על חומרי בידוד ועשיית שימוש במערכת הסטריאו לביטול רעשים ע"י שידור תדר הפוך.

הניסויים נערכו על מיני מטרו אם איני טועה, ונחלו הצלחה לא רעה בכלל, כאשר ברכב הותקנו מיקרופונים שרשמו את הרעש ומחשב שהתחבר למערכת הסטריאו ושידר גלים נגדיים לביטול הרעש המזוהה - הרכב היה כלכך שקט שלא ניתן היה לזהות אם הוא נוסע או עומד או אם המנוע דולק על סמך שמיעה כל עוד נמצאים בתוכו כמובן.

משהצליחו לבטל את הרעש המקורי, הלכו מהנדסי לוטוס עוד צעד קדימה:

במחשב הותקנה תוכנה שהתחברה לחיישן מצב המצערת ולעוד חיישנים, ובמקביל לגלי הביטול שידרה גלי קול המחקים את רעש המנוע של רכבים שונים, כך שמי שיושב ברכב יכול בלחיצת כפתור להחליף את "הרעש" שהוא שומע בוקע כביכול מהמנוע שלו ל"רעש" המחקה את פרארי, למבורגיני, פורשה 911 וכו' והכל בסינכרוניזציה עם הסל"ד.

הרכב המדובר נבחן בשעתו בתוכנית רכב בריטית (אולי טופ-גיר פשוט לא זוכר) ובתור מי שראה אותה אני יכול להגיד שזה היה יותר מדהים ממצחיק, ואוסטין הקטנה נשמעה בדיוק כמו למבורגיני כשישבו בפנים.

ככל שזכור לי לוטוס ויתרו על המערכת לבסוף מטעמי עלות, ואולי גם משום שללקוחותיהם רעש לא ממש מפריע כמו ללקוחות לקסוס למשל..

HFturbo

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק לגבי האוזניות של BOSE; בטנק המרכבה החדש (סימן 4) יש שימוש באוזניות עם הטכנולוגיה שצוינה, אני לא בטוח שבכל הכלים, יש מצב שהמערכת הותקנה בטנקים מרמת פיקוד מסוימת ומעלה.

בשיפוצים

פורסם

טייסים בעל אל משתמשים באוזניות כאלה לפי מה ששמעתי ואוזניות הם של חברה BOSE ולא BOSS ולכן המחירים שהבאת לגבי הרמקולים לא כל כך רלוונטים מכיוון שיש חברה סינית BOSS

אח שלי קנה לא מזמן אוזניות של PANSONIC שעובדות על אותה טכנולוגיה זה מגניב מאוד זה יכול לבטל רק רעשים קבועים כמו אוטובוס במהירות קבוע מטוס וכאלה חוצמזה אני לא יודע איך זה עובד..

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

BOSS במקורה היא חברה יפנית, מה שקרה לה אח"כ זה כבר סיפור אחר.

לגבי נושא הביטולים - זאת טכנולוגיה עתיקה בעקרון והיא התחילה במיקרופון האולפני שיודע לקלוט משני כיוונים וככה רעשי הרקע מתבטלים והזמר נקלט בצורה טובה לתוך המיקרופון.

אותו דבר עובד בכל עקרון פיסי לגבי כוח נגדי.

זה לא מדע בדיוני והייתי בטוח שמישהו חשב על כזה דבר, אני ממש לא מתפלא שזה אאודי.

אני גם לא אתפלא אם זה קיים במרצדס וב.מ.וו ושאר ירקות היוקרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערב טוב ושבת שלום לכולם

אנשים מדברים כאן על מהירות של 160 קמ"ש ומעלה... ואיך שומעים במהירות כזו...

אז קודם כל, להזכירכם בארץ מקסימום מותר 110

דבר שני, במכוניות היוקרה,מישהו הזכיר כאן לקסוס (שיש בה דרך אגב מערכת מדהימה), המכוניות שקטות מבחינת הבידוד והכל כדי שבמהירות גבוהה שהן משייטות בה בקלילות ולא כמו סובארו עם כל הכבוד, מי שנמצא ברכב לא יסבול מרעשים של המנוע ורוח.

המכוניות הללו לא עברו תכנון וביצוע כזה כדי שמישהו יוכל לשמוע מוזיקה בעוצמה של דיסקוטק במהירות של 200+

מי ששומע מוזיקה בכזו עוצמה במהירות כה גבוהה מוצא עצמו מהר מאוד במקום מאוד מאוד מאוד שקט מתחת לאדמה....

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

אז מה אתה אומר שבוגאטי שומעים את הרעשים רק במהירות 270 קמש ומעלה, וזה משהו שאין למהנדסים שליטה עליו, אבל בטח תוכנן האוטו שיהיה שקט, אני מוסיף לך סרטון על בוגאטי שמגיעה למהירות 410 קמ"ש, בתוכנית שראיתי בטלוויזיה הנהג אמר שהוא התחיל להרגיש שהוא נוסע ברכב ועל כביש רק במהירות 270 קמ"ש מרוב השקטיות בסלון הרכב.

ובחו"ל במיוחד בגרמניה הייצרנים מאוד משתדלים להביא את הרכב שיהיה שקט בזמן נסיעה, אל תיקח את ישראל לדוגמא (110 קמ"ש) קח את גרמניה עם הגבלה ל- 220 קמ"ש.

בוגאטי מהירות 410 קמ"ש

http://youtube.com/watch?v=SOAyLGH1sFo&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

כנראה שלא קראת או שלא הבנת מה שאמרתי

אסביר שוב בקצרה, היצרנים והמתכננים של הויירון לא סידרו את הבידוד שלה בצורה הזו כדי שמי שנוהג בה יוכל לשמוע טראנסים בעוצמה מטורפת במהירות של 300 +, כל מכוניות היוקרה וגם הספורטיביות מתוכננות שמי שנוהג ברכב יהנה מהנהיגה, אם מהשקט ברכב ואם מנפלאות הסאונד של המנוע במכוניות הספורטיביות למשל. אף אחד לא קונה פרארי כדי לשמוע טייסטו בפול ווליום במהירות של 250...

לגבי גרמניה, דבר ראשון ההגבלה שם היא לא 220. היצרנים הגרמניים, למעט פורשה, מגבילים את המכוניות שלהם למהירות של 250,ההגבלה היא אלקטרונית. ה M5 למשל סוגרת ללא הגבלה 330.. הכבישים המפורסמים ללא הגבלה, האוטובאנים, מחייבים אותך (במידה ואתה תושב גרמניה) מעבר של הכשרה מיוחדת ע"י הרשויות אם אתה רוצה לנהוג בהם. לאחרונה דובר שם גם על שינוי של המהירות בהם,הורדה, זאת לאור נושא איכות הסביבה.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=18649

זה דבר 1 בינתיים

על אותו העיקרון עשויה גם המערכת ... החלקים שעושים את התדר ההפוך מסתנכרנים אם המחשב ומקבלים גם את אות השידור של תדר הרמקול ומחזירים הכל חוץ מ התדר שאושר ע"י המחשב

כנראה שהבן אדם התכוון שה30K זה כולל את המ"ע של ביטול תדרים עם כל מיני חיישנים והתקנה, אבל! (וזה אבל ענק )

ב30K אפשר לבצע "בידוד למטורפים" כמו שעשה ידידינו אלי, ישאר תקציב לא מבוטל לסט, מגבר, סאב, HU = ברמה גבוהה מאוד.

הקטע פה ש מי שמזמין A6 חדשה עם הניילונים, אז כנראה שהוא לא קונה אותה מהכסף האחרון שלו על חשבון לחם בבית,

ועוד 30K לא יזיזו לו כל כך, והיתרון שהרכב בא עם הניילונים ועם המערכת , כלומר, לא צריך לבזבז זמן על ההתקנה/איטום.

להגיד את האמת לא נסעתי באאודי מדגם שלי בלי מערכת בהזמנה אישית אני יודע שהתוספת הייתה סביבות 30K פלוס מינוס כמ האלפיות אבל זאת הייתה התוספת ששולמה על מערכת

מי שאמר שהטויטר שלהם עולה 2 שקל (בהגזמה) ואני שילמתי יותר מידי אני לא כל כך בטוח כי 1 שם החברה זה BOSE 2 גם אם זה אותו יצרן שאני לא כזה בטוח בכל מקרה קיבלתי תמונה יותר מהולמת למחיר.

אגב SOUNDMAN אמרת שבחלומות שלי יש 13 רמקולים ? קח תקרא ותפנים

http://www.audi.co.uk/audi/uk/en2/new_cars/a6/saloon/electronics/bose_surround.html

אני עדיין עובד על להביא את הצילומים של המסמך שממנו קראתי את המידע על המכשירים שמפיקים תדרים הפוכים באאודי

כרגע זה בעייתי בגלל העבודה ,אני ינסה להשיג את המידע באינטרנט

http://www.audi.co.uk/audi/uk/en2/tools/glossary/infotainment/bose_surround_sound.html

פורסם

ירוסלב.

לא אמרתי את זה! בקשתי קישורים לדברים שלך!!

2. אני עדיין מחכה לקישורים על היוצר שמסביב שמבטל את הסאונד

את הפטנט את מכיר. ממכשיר שמיעה ללקוי שמיעה. אוזניות לבחוץ. מערכות עריכת סאונד. ועוד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אין פה מה להפנים, כוונת המשורר היא שנכון אפשר גם להכניס 100 אלמנטים בתוך מיני קופר אבל אין זה מעיד על האיכות, המערכת באודי מתוכננת להיות סוראונד אנחנו לא מנסים להגיע לזה, שמתה לב שאנחנו מנסים להשאר עם האלמנטים מקדימה ולא מאחורה? סוראונד? מגניב לסרטים לא יותר.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

לתופעה של ביטול התדרים קוראים התאבכות הורסת. משדרים אות שמורכב מתדרים בעלי מופע שונה על מנת לבטל תדרים ספציפיים.

התופעה מתרחשת כאשר ההפרש בין שני הדרכים של שני הגלים הוא כפולה איזוגית של מחצית אורך הגל, משרעת הגל (העוצה) השקולה תיהיה 0.

פורסם

אני לא לגמרי בטוח למה התכוונת שזה לא תמיד נכון , אבל עבור שמיעה נכונה בסטריאו כל תוספת של רמקולים בתדרים כאעלו או אחרים תפגום בתוצאה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מכיר אישית את המערכת בA6 (הייתה במשפחה, עד שנגנבה :-() היא מגיעה עם 13 אלמנטים של BOSE ,

HU של אלפיין OEM ומגבר דיגיטלי של אלוהים יודע איזה חברה עם סאונד פרוססור , יש איזה מיקרופון קטן מעל המראה , זה מתפקד כמו האימפרינט (עושה אקוליזציה ב8 ערוצים).

זה בא בכל הגרסאות אבנט , ללא תוספת מחיר ,( עניין של גימור ).

לגביי שמשות בולעות סאונד ,מכשיר תדרים הפוכים וכו' זה כבר באודי דגם מסע בין כוכבים :-), (מספרים יותר מדיי סיפורים על הסאונד פרוססור .

שומעים יפה מאוד וחזק , תמונה ממש טובה , מירכוז סוף הדרך(מיד ריינג באמצע הדשבורד ,2 וחצי אינטש, פונה כלפיי מעלה )טריק מדליק .

לקח לי יותר מ25 K כדיי להגיע לתוצאה טובה ברכב אחר .

ובA6 יש רעשים מבית הגלגלים ומהמראות כבר מ150 :-)

יורסקור , מתי עשית תורת הגלים 1?

• תוכן חדש...