Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחסי אנוש בין נהגים- מהם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באותה מידה אתה יכול לגשת לבחורה שמוצאת חן בעיניך ברחוב וללקק לה את האוזן. לצערך בישראל לא מקובל לסמן כך לבחורה שהיא נחמדה בעיניך, אבל יש שבטים באמזונס בהם זה נהוג.

ענק ! :lol: :lol: :lol:

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להשתמש בסימנים שמובנים בעיקר לך לא מעיד על רמה גבוהה במיוחד של תקשורת.

כך גם השוואה של אירופה לשבטים באמזונס. ותודה על השיעור בסוציולוגיה.

פורסם

דווקא אני משתמש בהבהוב על מנת לתת, סליחה, להעניק זכות קדימה.

נגיד ואני נוסע בכביש, ממולי ישנו רכב המאותת שמאלה. לי יש את זכות הקדימה להמשיך ישר.

במידה ואני אעצור ואהבהב - נתתי לו את זכות הקדימה.

לא פעם ולא פעמיים יצא לי לעשות את זה. בעיקר שמדובר בל'.

פורסם

הסימנים המוסכמים כבר נאמרו אבל יש לי כמה מילים להוסיף:

1. יצא לי לנהוג משאית בארה"ב ושם, כנהג משאית, גיליתי משהו שכמעט ולא קיים בארץ בין משאיות. כאשר משאית יוצאת לעקיפה הנהג של המשאית הנעקפת מכבה או מרים את האורות לשניה שנתיים ברגע שהנהג של הרכב השני סיים את העקיפה ויכול לחזור בבטחה לנתיב הימני, הנהג העוקף בד"כ ישיב בדאבל וינקר (המשאיות ה"מגניבות" ממש הופכות לדיסקוטק לכמה שניות). בארץ יצא לי פעם אחת שמשאית עקפה אותי והנוהל הזה עבד.

2. דבר שני שקרה היה בכביש הערבה. נהגתי מאחורי משאית ולצערי עקב כך שהכביש חשוך ולא רואים רחוק מספיק העקיפה די קשה. נהג המשאית שלפני הרים את האורות שלו כדי שאני אוכל לראות קדימה ולהחליט אם אני יכול לעקוף. אני חושב שזו הפעם הראשונה שראיתי מישהו שממש מסייע לי לעקוף אותו ולמקסם את הבטיחות בעקיפה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

בארה"ב נהגי המשאיות שאני ראיתי איכותיים מאוד, בעליות/ירידות/סיבובים וכבישים מוזרים למיניהם, כאשר אתה נתקע מאחורי משאית, הנהג כשרואה אותך מחפש מקום רחב מספיק בשוליים לרדת ולאפשר לך לעקוף. בנוסף יש להם גם אזורים מיוחדים בשביל המעשה הנדיב הנ"ל, מין שוליים מורחבים במיוחד שהמשאית תוכל לפנות את כל הנתיב. בארץ צריך להגיד תודה שיש בכלל שוליים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אכן המחווה הזו מוכרת, גם אצלנו בארץ.

לא אחת בטיולי אופנועים אנו נאלצים להמתין לאחר רכב איטי מכיוון שיש קו הפרדה לבן רצוף, רבים מהנהגים (בעיקר בצפון הארץ) מאפשרים לרוכבי הדו גלגלי לעבור בביטחה כאשר נצמדים כמה שיותר לימין הדרך על מנת לתת לאופנועים לחלוף ביטחה ועל מנת שלא יחצו קו לבן.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אולי הכוונה לזה שאם אתה אחרון בפקק אתה מדליק את כל האיתותים. את זה כבר יצא לי לראות.

אני משתמש בהדלקת ארבעת אורות האיתות (Hazard) על מנת לסמן לרכב המגיע מאחור כי התנועה בכביש המהיר לפני עצרה או האטה. זה מאפשר לו לבצע האטה או בלימה בטוחה ומונע תאונות שרשרת.

פורסם

כפי שציינו כבר מעליי, אמנם לא משתמשים בזה בארץ, אבל המנהג הזה (הפעלת אתתי החירום כשאתה הרכב האחרון בפקק) מקובל מאוד באוטוסטראדות של צפון איטליה. גם שם סוללים כבישים חדשים, גם שם יש תאונות דרכים וגם שם יש פקקים. בביקורי הראשון (ונכון לעכשיו-גם האחרון) שם, נדהמתי לראות, שוב וחוזר חלילה, עד כמה המחווה הקטנה הזאת עוזרת לשמור על הערנות של הנהגים שמאחור ומסייעת להם לבלום בצורה הדרגתית ורגועה- אולי זה בגלל ששם, בגלל המהירות הגבוהה בה נעים בדרך כלל על האוטוסטראדה, האטה פתאומית, בגלל פקק, תגרום לתאונת שרשרת (תארו לכם את זה+ גשם\ערפל כבד, שממש נפוצים שם בעונה). שוב, אני לא יודע למה, אבל זה עובד בצורה מעוררת התפעלות.

מצאתי הודעה שבה ליאור (WIKING) רשם דברים דומים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1452050&postcount=4

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
הסימנים המוסכמים כבר נאמרו אבל יש לי כמה מילים להוסיף:

1. יצא לי לנהוג משאית בארה"ב ושם, כנהג משאית, גיליתי משהו שכמעט ולא קיים בארץ בין משאיות. כאשר משאית יוצאת לעקיפה הנהג של המשאית הנעקפת מכבה או מרים את האורות לשניה שנתיים ברגע שהנהג של הרכב השני סיים את העקיפה ויכול לחזור בבטחה לנתיב הימני, הנהג העוקף בד"כ ישיב בדאבל וינקר (המשאיות ה"מגניבות" ממש הופכות לדיסקוטק לכמה שניות). בארץ יצא לי פעם אחת שמשאית עקפה אותי והנוהל הזה עבד.

2. דבר שני שקרה היה בכביש הערבה. נהגתי מאחורי משאית ולצערי עקב כך שהכביש חשוך ולא רואים רחוק מספיק העקיפה די קשה. נהג המשאית שלפני הרים את האורות שלו כדי שאני אוכל לראות קדימה ולהחליט אם אני יכול לעקוף. אני חושב שזו הפעם הראשונה שראיתי מישהו שממש מסייע לי לעקוף אותו ולמקסם את הבטיחות בעקיפה.

לא הבנתי את 1. תוכל לחזור עליו? למה הכוונה שהמשאית הנעקפת "מכבה או מרימה את האורות לשניה שתיים"

דאבל וינקר הכוונה אורות גבוהים?

למה שמשאית נעקפת תכבה את האורות שלה? במה זה יעזור לסיום העקיפה?

לגבי 2. מאיפה לך שהוא התכוון להאיר לך את הדרך? אולי היה לו חשוך בעצמו ורצה להאיר, לעצמו, את הדרך?

אני אישית אוהב לתת זכות קדימה לנהגים. לא לנהגי מוניות סליחה אם קיימים פה כאלה. הם בד"כ נדבקים אליך מאחורה ומלחיצים אותך ואשכרה גורמים לך לנסוע במהירות שאתה לא מרגיש בה בנוח ובטוח. ולא שאני אוהב לנסוע על 60 בכביש של 100. יש גם פרייבטים שנדבקים מאחורה, בכלל זה מעצבן לנסוע לאט בשביל הפנאן בעירוני שאתה לא יודע אם הנהג שמאחורייך עוד שניה תולש את שיערות ראשו מרוב עצבים.

באמת חבל שאין תרבות נהיגה בארץ. אני שומע עכשיו הרבה סיפורים על אופי נהיגה בחו"ל ואני לא מאמין שדברים כאלה ייקרו פה בארץ.

אצלי היה מקרה נחמד אולי אני מתלהב כי אני נהג חדש יחסית (חצי שנה). הייתי על איילון צפון בדרך לת"א והייתי על השמאלי ולא עברתי את ה 100. הכביש היה ריק אז נסעתי להנאתי. לאחר כמה זמן הצטרפה אלי מאחורה מאזדה 3 כחולה אז תכלס הגיע הזמן לפנות את השמאלי. אותתי ימינה והסתכלתי במראה האחורית לראות מה קורה וראיתי שהמאזדה מסמנת כבר ימינה לעקוץ אותי (כן, מימין). באותו רגע גם אני וגם נהג המאזדה סגרנו את האיתותים שלנו. הוא-כי הוא רואה שאני מפנה לו את השמאלי ועובר ימינה . אני-כי הוא סימן ימינה ועמד לצאת לעקיפה לא רציתי לסכן את שנינו באותו רגע ושאני אכנס ביחד איתו ימינה. לאחר שראיתי אותו שהוא ביטל את הסימון ימינה סימנתי ימינה פעם נוספת ועברתי. מן התלהבות של צעירים-אהבתי את זה. תקשורת בין נהגים בגרוש.

פורסם

המשאית הנעקפת נותנת כמה פעמים באורות הגבוהים, מעין היבהוב באורת הגבוהים, על מנת שנהג המשאית שעוקפת ידע שהוא יכול לחזור לנתיב ולסיים את העקיפה, כלומר שהוא כבר עקף את המשאית הנעקפת. זה נועד בעיקר לסמיטריילרים ומשאיות ארוכות שהראות בהן קשה, וככה הנהג הנעקף עוזר לנהג העוקף לדעת מתי הוא כבר עקף את המשאית במלואה ומתי הוא יכול לחזור לנתיב.

התרד הזה מזכיר תרד שאני פתחתי בזמנו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130184

ROOONEEYY

• תוכן חדש...