Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תלוי למה וכמה אמפר אתה מעביר בו.

אם למשל יש לך ברכב חוט קרוע, והוא באותו העובי כמו החוטי חשמל של הכבל מאריך, אז אפשר להחליף בניהם.

מה שקובע אם מתאים או לא, זה העובי של החוט.

הבעיה היא בחוטים של כבל מאריך זה הצבעים של החוטים, שברכב הם עלולים לבלבל חשמלאים בעתיד.

שימוש בחוטים בצבעים לא נכונים זאת עבודה חאפרית.

פורסם

שים לב ! כבלי חשמל (מאריכים) הפשוטים הינם בעלי שטח חתך של 1.5 ממ"ר ומצופים ב-PVC המתאימים לטמפ' של עד 80 מעלות צלזיוס לכן לפי התקן SAE לא מתאימים לחיווט בתא המנוע.

בתא המנוע יש להשתמש במוליכים המתאימים לעמוד בטמפ' של 125 מעלות צלזיוס לפחות.

בדרך כלל על כבל/מוליך חשמלי תיקני רשומים פרטים בסיסים כמו טמפ' ושטח חתך ומספר התקן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי הבנתי, ולשימוש בתוך תא הנוסעים מתחת לדשבורד כגון החלפת חוטיי חשמל קרועים/בלויים או הארכות לחוטיי חשמל קיימים אפשרי להשמתש בהם לדעתך?

פורסם

לדעתי, לא מומלץ בכלל להשתמש בחוט חד גידי שכזה.

יש חוטים ברכב בהם זורם זרם רב, ואז באה לידי ביטוי תופעת skin effect, שגורמת לזרם לזרום רק במעטפת של החוט. לכן החוטים של הרכב מורכבים מהמון חוטים קטנים מאוגדים יחד, כך מתקבל שטח מעטפת גדול יותר.

אם בחוט אמור לזרום זרם DC בלבד ואתה בטוח בכך, תשכח מה שאמרתי.

בכ"א אני לא הייתי לוקח את ההימור הזה, אל תתרשם מכך שהחוט עבה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לחיווט פנימי בתוך הרכב במידה ושטח חתך הכבל מתאים אזי אין שום בעיה.

לכול המגיבים...

מוליך חשמל לרכב לא עשויים מזהב ולא מצופים בסיליקון או טפלון. יש לבחור את שטח החתך המתאים וסוג הציפוי של המוליך לטמפ' הסביבתית.

מוליך חשמל לרכב עשויים בדרך כלל מ-PVC או PVC מוצלב או פוליפילן.

נכון יש מקומות שיש להשתמש במוליכים מתאימים לפי הוראות הייצרן בלבד (חיישנים/מפעילים שונים).

לפות האשכול, אנא ציין איזה חוטי חשמל (של איזה צרכנים) אתה מעוניין להחליף ואני אתן לך תשובה מדוייקת לגבי שטח חתך מתאים וסוג הכבל.

פורסם
לדעתי, לא מומלץ בכלל להשתמש בחוט חד גידי שכזה.

יש חוטים ברכב בהם זורם זרם רב, ואז באה לידי ביטוי תופעת skin effect, שגורמת לזרם לזרום רק במעטפת של החוט. לכן החוטים של הרכב מורכבים מהמון חוטים קטנים מאוגדים יחד, כך מתקבל שטח מעטפת גדול יותר.

אם בחוט אמור לזרום זרם DC בלבד ואתה בטוח בכך, תשכח מה שאמרתי.

בכ"א אני לא הייתי לוקח את ההימור הזה, אל תתרשם מכך שהחוט עבה.

אני רוצה לצטט חלק מתגובה שנכתבה בעבר ע"י משתמש פורום חכם בהקשר דומה:

לא להעלב, הטרמינולוגיה שלך מעלה חשד שאולי אתה חושב שאתה יודע על מה אתה מדבר, אבל כמו שכתב חנניה רייכמן ז"ל:

טיפש, במקום נימוק נבון, תוקע יד לערבון.

צר לי ידידי אבל אתה לא בכיוון וזה בלשון המעטה. אל תעלב, קח את ההערה כביקורת בונה ולהבא שים לב שכשאתה כותב אתה באמת יודע על מה אתה מדבר.

פורסם

אביב, אתה יותר מכולם צריך לדעת בדיוק על מה אני מדבר, ויותר מכך, לדעת שכל מה שאמרתי נכון , אמיתי וקיים.

לעניין הרכב אולי זה פחות רלוונטי, מכיוון שברגע שעברנו את האלטרנטור ווהמייצב, מבחינתנו כל המתחים והזרמים ברכב הם DC, אבל נכון יותר להעמיד דברים על דיוקם. פותח השרשור לא ציין איזה חוטים הוא רוצה להחליף ומה תפקידם ברכב (הוא הגדיר "שימושים שונים בתחום הרכב"), ולכן ראוי לתת לו תשובה כמה שיותר כללית. (זה שאולי SKIN EFFECT פחות רלוונטי לעניין, לא הופך את התופעה ל"לא קיימת" בעליל).

ונכון, התופעה מתרחשת בעיקר בתדרים גבוהים, שאותם סביר שלא נמצא ברכב כלל, אך שוב, זו לא עילה "לחסוך" מידע נכון מהשואל.

בהחלט קיימות מערכות תלויות תדר ברכב, לדוגמא מערכות בבניה עצמית, ראה ערך השרשור של הבחור שהעלה מעגל חשמלי לא מזמן, שרמז על רצונו להתקין מערכת HYDRO לרכב. הוא תכנן להגיע לתדר של 200KHZ.

לכן, להגיד שאני לא יודע על מה אני מדבר זה קצת הגזמה לטעמי, עם זאת דבריך הובנו והופנמו (ואל חשש, אני לא האחד שיפגע מדברי תוכחה/הוכחה :wink: )

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז, כבלי מאריך ופתילי זינה לבית,לתעשייה ולציוד מיטלטל עשויים ממספר גידים השזורים בצורת 8 (לפי התקן) ולא גיד אחד.

פורסם

מדברי פותח השרשור הבנתי שהוא מתכוון לכבל 2.5 רגיל (3 חוטים בעלי גיד יחיד כ"א), כמו שיש לי בכבל מאריך שלי :oops:

images.jpg

פורסם

מי אמר שהוא גמיש? התמונה היא לצורך המחשה :?

(באמת חבר'ה, קצת פידבק, אני יודע לזהות כבל חד גידי ורב גידי. זה סרט לעבוד עם חד גידי, כי החוטים עבים מאוד ולא גמישים.)

• תוכן חדש...