Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על מזגן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בן אדם מפונק...

:lol:

ברכב הנוכחי שלי לא הייתי שם (אופל רקורד 59'), ברכב הבא, ככל הנראה כן.:wink:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה קשה...

מצד אחד בקיץ באלפא סוד קיבלתי שפשפת לא פעם ולא פעמיים מרוב הזעה באיזור החמינדוס, וזה אחד הדברים שבגללם אי אפשר להשתמש בה כרכב יומיומי לפחות חצי שנה בישראל של היום עם הפקקים.

מצד שני, המחשבה על ניתוח לב פתוח במערכת חשמל איטלקית זקנה (ומקורית!) והכנסה של מזגן לרכב שמעולם לא היה בו באף דגם מזגן מעוררת בי קצת חלחלה, מה שלא מפריע לי להחזיק ארגז עם מערכת מיזוג קומפלט של אלפא 33 איפשהו בבוידעם :-)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בכל הרכבים שלי יש מזגן, מזגן זה אחד התנאים שלי, אני בן אדם מפונק...

לא עניתה על השאלה באיזה רכב מדובר? זה סוד ?

לא זה לא סוד. ודווקא כן עניתי על השאלה שלך אך מכוון שאסור לפרסם בפורום אז קבל הסבר בפרטי...

פורסם

עם אפשר להוסיף...... רק מזגן

עופר (יש מזגן פורד קורטינה 1969)

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם

יש לי קדילאק 56 ללא מזגן (של עניים). חשבתי להתקין מזגן ואז נסענו בטיול של המועדון לסחנה, ביום חמסין 35 מעלות. כל החלונות פתוחים כמו פעם והיה נחמד להרגיש חום ורוח כמו פעם. אז החלטתי כי חצי שנה לא צריך מזגן כי חורף, חודש לפני הקיץ וחודש אחרי הקיץ 50% שלא צריך מזגן. אני נוסע ברכב פעם בשבוע = לא נורא אם אין מזגן!

שלמה דן גדרון

פורסם
עם אפשר להוסיף...... רק מזגן

עופר (יש מזגן פורד קורטינה 1969)

לא הבנתי ? אתה מחפש מזגן לקורטינה 69' ? או שיש לך ואתה מאוד מאוד מבסוט מהתוצאה ?

אם יש לך, אז אתה משתמש בפתחי האויר המקוריים בדשבורד או שהתקנת וונטים?

פורסם
לא הבנתי ? אתה מחפש מזגן לקורטינה 69' ? או שיש לך ואתה מאוד מאוד מבסוט מהתוצאה ?

אם יש לך, אז אתה משתמש בפתחי האויר המקוריים בדשבורד או שהתקנת וונטים?

יש מזגן ואני מאוד מאוד מבסוט מהתוצאה

כן אני משתמש בפתחי האויר המקוריים בדשבורד

עופר

פורסם
יש מזגן ואני מאוד מאוד מבסוט מהתוצאה

כן אני משתמש בפתחי האויר המקוריים בדשבורד

עופר

תגיד, התחברת גם ליציאות הפשרת האדים של השמשה הקידמית (אם יש לך כאלה) ?

כמה עלה לך הפרוייקט כולו?

ספר קצת עליו למשל מי ייצר את התושבת למדחס ואיך הסתדרת עם הפולי והחגורה ?

אני באמצע פרוייקט מזגן לווריאנט שלי וזה עסק לא פשוט, הכל כלכך צפוף שם.

דרור

פורסם

אכן פרוייקט כשנה

לא התחברתי ליציאת הפשרת האדים (יש פתחים לא בשימוש כרגע)

כמה עלה לא יודע בדיוק זה היה בשלבים

הכול התחיל מנזילת יחידת החימום בתוך הרכב.

לאחר הוצאת היחידה מצאנו יחידה פנימית שמתאימה בדיוק לתושבת המקורית (מתחת לדשבורד)

התושבת למדחס ניבנתה ע"י אבא שלי (כמו כול המזגן)במקום הדינמו המקורי התושבת כללה חיבור

של אלטרנטור מעל המדחס כך שהמדחס מול הפולי. הרצועה מחבקת כ75% מהפולי. הפולי הכפול נחרט במיוחד ע"י חרט לפי מידות הפולי הרגיל.

תמונה מצורפת בדיקת התקנת המזגן וציון טוב מאוד

עופר

PICT0014.jpg

פורסם
אולי זאת ההזדמנות לבקש ממי שיודע איך עובדת מערכת מזגן ברכב, להסביר מה כוללת התקנה כזאת ברכב שלא היה בו מזגן מעולם ומה תפקדיו של כל חלק

אני לא מומחה למזגנים אבל צריך את החלקים הבאים: מדחס,צנרת יציאה מהמדחס לרדיאטור שמקרר את הגז הדחוס,רדיאטור לקרור הגז, מייבש,צנרת שהולכת ליחידת הוצאת האויר הקר בתוך הרכב הכוללת בד"כ מפוח, רדיאטור בו הגז הדחוס מתפשט , יצואות אויר קר וידיות ו/או כפתורי הפעלה. משם הגז מוזרם חזרה אל המדחס דרך קו נוסף של צנרת.

המדחס דורש מעמד וחיבור לבלוק,דרוש גם פולי כפול לרצועה נוספת.

זה פחות או יותר מה שאני זוכר.

פורסם

עוד לא סיימתי את הדיפלומה אז אני יכול להגיד שאני מבין רק קצת בקירור ומיזוג אוויר

בקירור אין דבר כזה שנקראה רדיאטור יש מאייד ויש מעבה היחידה הפנימית נקראת מאייד או מאדה תפקידו לקלוט את החום מתוך הרכב והיחידה החיצונית מעבה תפקידה להיפטר מהחום של המאייד והמדחס בנוסף לרישימת החלקים היפה שכתבת צריך גם אביזר התפשטות צינור קפילרי או שסתום התפשתות רוב הרכבים מצוידים שסתום התפשתות אבל יש מעט רכבים אם קפילר אם יש שסתום התפשתות צריך מיבש אם כונס

המערכת צריכה להיות מתוכננת שלא יהיה חלק אחד גדול או קטן יותר ואז יהיה נזק למערכת

פורסם
עוד לא סיימתי את הדיפלומה אז אני יכול להגיד שאני מבין רק קצת בקירור ומיזוג אוויר

בקירור אין דבר כזה שנקראה רדיאטור יש מאייד ויש מעבה היחידה הפנימית נקראת מאייד או מאדה תפקידו לקלוט את החום מתוך הרכב והיחידה החיצונית מעבה תפקידה להיפטר מהחום של המאייד והמדחס בנוסף לרישימת החלקים היפה שכתבת צריך גם אביזר התפשטות צינור קפילרי או שסתום התפשתות רוב הרכבים מצוידים שסתום התפשתות אבל יש מעט רכבים אם קפילר אם יש שסתום התפשתות צריך מיבש אם כונס

המערכת צריכה להיות מתוכננת שלא יהיה חלק אחד גדול או קטן יותר ואז יהיה נזק למערכת

דיפלומה במה ?

מה בדיוק תפקידם של הצינור הקפילרי ו/או שסתום ההתפשטות ?

• תוכן חדש...