Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על מזגן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיפלומה בקירור ומיזוג אוויר

תפקיד אביזר ההתפשטות [קפילר או שסתום התפשטות] הוא ליצור מפל לחץ ומפל טמפרטורה ובאיזה שהוא מקום להגן על המדחס מפני מכת נוזל אם לא יהיה מפל טמפ' ולחץ לא יהיה לגז אפשרות לקלוט חום

הטוב מבין השניים הוא שסתום התפשטות כי צינור קפילרי מעביר כל הזמן את אותה כמות ההתפשטות קבוע השסתום יכול להיפתח ולהיסגר לפי דרישה של המערכת במערכת אם קפילר אסור שיהיה כונס נוזלים במערכת אם שסתום רצוי אבל לא חובה ברכב בדרך כלל המייבש הכונס והעין ביקורת מורכבים בתור חלק אחד

אפשר להוסיף למערכת גם הגנות מפני לחץ גבוה או נמוך

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה קשה...

מצד אחד בקיץ באלפא סוד קיבלתי שפשפת לא פעם ולא פעמיים מרוב הזעה באיזור החמינדוס, לגבי החמינדוס מומלץ לרוקן אותם לפני הנסיעה בקיץ ואז הם מיתכוצים ולא יהיה לך שפשפת!!! וזה אחד הדברים שבגללם אי אפשר להשתמש בה כרכב יומיומי לפחות חצי שנה בישראל של היום עם הפקקים.

מצד שני, המחשבה על ניתוח לב פתוח במערכת חשמל איטלקית זקנה (ומקורית!) והכנסה של מזגן לרכב שמעולם לא היה בו באף דגם מזגן מעוררת בי קצת חלחלה, מיצטער להודיע לך שמזגנים היו ועוד איך היו מורכבים באלפא סוד!!! מה שלא מפריע לי להחזיק ארגז עם מערכת מיזוג קומפלט של אלפא 33 איפשהו בבוידעם :-)

שלום.

אני חושב שמזגן זה רצוי ומומלץ בכול רכב גם שומר על פנים הרכב בחום הגבוה של ישראל.

גם מקרר את החמינדוס [ביצים רבותי ביצים] ואין שפשפת!!!

וגם טוב ומרגיע לנהג.

אגב, אין כל בעיה של כוח, כי רכב אספנות נועד לראווה והנאה ולא לפיתוח שרירים.

אני בשיפוץ הרנו 15 [הידועה לכול בשמה הצוחפתי " שרמונטיה"] דבר ראשון הרכבתי והתאמתי מזגן!!! אני לא מוכן לנסוע בלי מזגן!!!

אני מצרף מיספר תמונות על התאמת והרכבת המזגן.

בברכה בני ל.

אגב מדובר בהוצאה לא קטנה של כסף, אבל שווה כל שקל.

CIMG0225.JPG

CIMG0380.JPG

CIMG0416.JPG

CIMG0423.JPG

CIMG0427.JPG

CIMG0479.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
דיפלומה בקירור ומיזוג אוויר

תפקיד אביזר ההתפשטות [קפילר או שסתום התפשטות] הוא ליצור מפל לחץ ומפל טמפרטורה ובאיזה שהוא מקום להגן על המדחס מפני מכת נוזל אם לא יהיה מפל טמפ' ולחץ לא יהיה לגז אפשרות לקלוט חום

הטוב מבין השניים הוא שסתום התפשטות כי צינור קפילרי מעביר כל הזמן את אותה כמות ההתפשטות קבוע השסתום יכול להיפתח ולהיסגר לפי דרישה של המערכת במערכת אם קפילר אסור שיהיה כונס נוזלים במערכת אם שסתום רצוי אבל לא חובה ברכב בדרך כלל המייבש הכונס והעין ביקורת מורכבים בתור חלק אחד

אפשר להוסיף למערכת גם הגנות מפני לחץ גבוה או נמוך

רציתי לשאול אותך מה בדיוק רואים בעין ביקורת ?

והאם ההגנות שאתה מדבר עליהן זה שסתום לחץ עם פיקוד על סגירת המדחס במצב של לחץ יתר ?

פורסם

בעין ביקורת רואים אם יש מספיק גז או חסר בצורה של עינית חלקה או עינית שזז בתוכה נוזל [בועות] ויש עיניות שגם רואים אם יש לחות במערכת

שסתום לחץ יתר הוא אחד ההגנות יש עוד הגנה נגד לחץ נמוך

פורסם
בעין ביקורת רואים אם יש מספיק גז או חסר בצורה של עינית חלקה או עינית שזז בתוכה נוזל [בועות] ויש עיניות שגם רואים אם יש לחות במערכת

שסתום לחץ יתר הוא אחד ההגנות יש עוד הגנה נגד לחץ נמוך

תודה על ההסבר, תמיד לא היה לי ברור העניין.

אם כבר מדברים, אני יודע שהוחלף בשנים האחרונות הגז במערכות המיזוג, דבר שנועד לשמור על הסביבה וגם להוסיף ליעילות המערכת, אתה יודע אם במערכות אורגינאליות ישנות אפשר לעבוד עם הגז החדש ?

פורסם

בעבר השתמשו בגז שנקראR12 טוענים שהוא מזיק לסביבה לכן החליפו אותו בגזR134a שמזיק פחות לסביבה אבל הוא טיפה פחות טוב מה12 למרות שהם מאוד דומים במדחסים של הR12 היה שמן מינרלי במדחסים שלהR134 שמן סינטטי ואסור להשאיר את המערכת פתוחה הרבה זמן כי אז השמן מיתקשה [הוא הופך למשהוא דומה לגבינה 5%] ואז צריך לעשות שטיפה יסודית ולהחליף כמה חלקים

במערכות ישנות הפועלות על R12 אפשר לעשות הסבה לR134a צריך להחליף מדחס, מייבש ולעשות שטיפה למערכת

פורסם

אם איזה חומר צריך לעשות שטיפה של המערכת ?

ואם אתה מחליף את המדחס אתה לא מחוייב להחליף גם את המעבה והמאייד כדי שיתאימו למדחס החדיש ?

כמו שציינת צריך שתהיה התאמה בין החלקים כדי לא לגרום לנזק לא ?

פורסם

אפשר לעשות שטיפה אם גז 411 או יש חומר אחר נוזל מכניסים אותו למערכת בלחץ ואחר כך מרוכנים אותו [אני לא זוכר איך קוראים לחומר אבל יש כזה חומר]

אין צורך להחליף את שאר החלקים בסך הכל הגזים דומים [הלחצים כמעט אותו דבר] רק צריך שהמדחס החדש יהיה אם נתונים דומים יש מדחסים שניתן לשפץ ואז אפשר לשפץ אותו ולהתאים אותו לגז אחר בגדול אם היה אפשר לשתוף את כל חלקי המדחס בלי לפרק אותו אז היה צריך רק להחליף שמן אבל אין אפשרות לעשות שטיפה כזו

צריך להתאים את החלקים כדי להבטיח למשל שמאייד קטן מידי לא יגרום לכניסת נוזל למדחס או מעבה גדול מידי יגרום לגז בקו נוזל או שסתום התפשתות אם דלתא T גדול יגרום להצפת המאייד ויש עוד הרבה מקרים

מערכת צריכה להיות מתוכננת יש חישובים יש דיאגרמות

• תוכן חדש...