Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות

Edward216
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז בשעה טובה אבא שלי החליט לתת לי את הרכב שלו, אבל משום מה התעקש שלפני זה אני אעשה העברת בעלות על השם שלי. כנראה שמחר אני אסע אליו ומשם ניסע לדואר כדי להסדיר את העניין.

רציתי רק לשאול אתכם מספר שאלות שלא הבנתי וגם הוא לא ממש ידע לענות לי עליהן ככה שאשמח לתשובה.

דבר ראשון, מה בעצם האחריות שנופלת עליי כ"בעל הרכב"? רק משהו פורמלי או יותר מזה? :?

דבר שני, מה בעצם צריך לסדר חוץ מהבר הזה שעולה 180 שקל בדואר? ביטוח, משהו? כי הביטוח מכסה אותי אבל הוא על שמו, לא? או שהוא על הרכב עצמו?

ודבר אחרון, האם כדאי להעביר את האוטו על שמי או על שם אמא שלי? אני בן 18 כרגע אז רציתי לדעת אם זה יגביל אותי במשהו או יעלה יותר כסף בסופו של דבר.

טוב תודה רבה לכל העונים :-) ושיהיה לכם שבוע מעולה,

אדי

פורסם

מזל טוב קודם כל !

א - אחריות לגמרי,כלומר כל דוח תנועה\תאונה חס ושלום\טסט וביטוח בתוקף הם באחריותך הבלעדית בעיני החוק

ב - היה תקדים משפטי שקבע שאם בעל הרכב מבטח את רכבו הבעלים החדשים (אם הוא עומד בהגדרות הפוליסה כמובן - כל נהג\צעיר\חדש) מכוסה אפילו שהבעלים הקודמים כבר מכר אותו (מבטח רכב שלא ברשותו) והתקדים היה לעיניין ה"תשאיר לי את הביטוח יום יומיים אד שאני אתארגן" בשעת מכירת הרכב,אבל תעביר\תעשה פוליסת ביטוח חדשה על שימך על מנת להמנע מבעיות של התנערויות מאחריות מצד הביטוח\משטרה\משרד התחבורה

ג - למיטב ידיעתי מגיל 18 אתה בוגר בעיני החוק,ממליץ לך להעביר על שימך (במיוחד אם אתה מתכוון לעשות פוליסת ביטוח זולה יותר של נהג חדש וצעיר אומנם אך נהג יחיד ברכב)

מקווה שעזרתי :mm_wink:

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

תודה רבה אלעד תגובה ממש מהירה :-D

רק בעניין הביטוח לא ממש הבנתי, כשאבא שלי עשה את הביטוח הוא עשה ככה שגם אני אכלל בו... למרות הקירבה המשפחתית הביטוח עדיין יכול להתנער מאחריות? פשוט אני מעדיף לנצל את הביטוח הזה עד תום ולא להיכנס לבירוקרטיה מיותרת עד כמה שאפשר...

בעצם מה שאני שואל זה אם אני יכול להשאיר את זה כמו שזה עד שאני אחדש ביטוח או שמבחינת החוק זה אסור?

עוד פעם, תודה מראש לעונים ולך אלעד על התגובה המהירה ביותר :-)

פורסם

סיפור שהיה כך היה

בחור א' קנה רכב מבחור ב'

כרגיל (לרוב) בחור א' ביקש מבחור ב' שישאיר לו את הביטוח כמה ימים עד שהוא יעשה פוליסה לעצמו

אך אבוי! בחור א' (שקנה את הרכב) עשה תאונה והביטוח כדרכו בקודש התנער מכיסוי בתואנה שפוליסת הביטוח של בחור ב'

מכסה את הרכב רק שהוא רשום על שמו (מה שכבר לא)

הלכו לבית משפט והתברר שיש סעיף בחוק הביטוחים או איך שקוראים לזה שאפשר לבטח חפץ שלא רשום על שימך

בחור א' (שבטח כאב לו הגב וכ"ו מהתאונה) שמח וקפץ על הקביים

ככה שלא משנה קירבה משפחתית או רחוקה חשוב רק שיש מישהו שביטח את הרכב אפילו אם הוא לא הבעלים שלו

בכול אופן כדי שלא תכיר את בתי המשפט והפקידות הסימפטיות

תעביר את הביטוח על שימך ותחסוך כמה גרושים אם תהיה יחיד שמורשה לנהוג ברכב

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אם לאמא אין רשיון עדיף שהרכב יהיה על שמה, ככה כל דוח ע'י מצלמה יהיה רק דוח ללא נקודות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...