Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע ל-205, צמיגות כדאית ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחלתי להשתמש בשמן קצת יותר איכותי גם לפיז'ו ולא רק לפולקסווגן, מדובר בליקוויד מולי סינטטי מלא 10W40.

מאז המעבר לשמן הזה נראה כי הרכב מאבד בערך חצי ליטר שמן ל-1000 ק"מ, האם הדבר יכול להיות קשור לשמן ? מה מומלץ ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

אומרים שברכב ישן במעבר לשמן צמיגי פחות, יתכנו נזילות, ולכן זה הכי טוב רק במצב שאין נזילות. לפעמים כשהאוטו אוכל קצת שמן, הוא גם אוכל יותר מהסינטטי כי יותר נוזלי וקל לו לברוח. ואז: או לטפל בשורש הבעיה באופן יסודי שאולי לא משתלם לך, או לרדת לשמן צמיגי יותר.

פורסם

אין יתרונות לשימוש בשמן הנ"ל במנוע ? אפילו עם האיבוד שסיפרתי עליו ? לא מדובר במשהו קריטי אני ממלא בקבוק של חצי ליטר פעם בשבועיים שלוש...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

לא צהוב, אריזה זהובה כזאת, לא סינטטי מלא ?

מה בקשר לצמיגות ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

השמן ששמת הוא לא סינטטי מלא .

דרך אגב , גם אצלי ב-205 , לאחר מעבר לליקווי מולי 10W-40 - חצי סינטטי , מיכל כסוף , ישנה צריכת שמן קלה .

זה לא היה לפני . אני לא יודע באיזה שמן השתמשו לפני .

לאחר המעבר כאמור לליקווי מולי , חלה עליה בתצרוכת שמן .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

גם לי היה ניסיון אם השמן הזה ברכב אחר אומנם אך עם המעבר אליו עלתה צריכת השמן באופן משמעותי.

לכן אני לא בדיוק ממליץ עליו.

אני בפזיו 205 שלי משתמש ב ELF חצי סינטטי בעלות של 70+ ש"ח ל 4 ליטר.

וב 10K ק"מ יצא לי להוסיף בסה"כ כמות של 200 מ"ל שמן, וזאת בערך 5K ק"מ אחרי הטיפול כאשר מפלס השמן ירד לחצי במדיד.

פורסם

השאלה אם יש רע בזה שאני פשוט ממלא קצת כל כמה מאות קילומטרים ? אני דווקא דיי מרוצ המהליקוויד מולי הזה, המנוע מרגיש מעט אחרת ואני מעדיף אותו, מה אתם אומרים ? לא כדאי ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

איך אתה יכול להיות מרוצה משמן שגורם לעליה בצריכת השמן של המנוע? :shock: לא חבל על הכסף?! :?

קיבלת כאן המלצה לפחות לשמן אחד שלא ייגרום לעליה בצריכת השמן.

פורסם

לא מערבבים שמנים כלל, ובוודאי לא בעלי צמיגות שונה.

מומלץ לרוקן, ולחזור לשמן מינרלי, בצמיגות, 50 / 20 בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני בפזיו 205 שלי משתמש ב ELF חצי סינטטי בעלות של 70+ ש"ח ל 4 ליטר.

צביקה השמן הנ"ל אינו מומלץ ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...