Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על רכב שנרכש ע"י החברה בליסינג מימוני, ולא בליסינג תפעולי, החברה מצמידה לעובד רכב בתלוש המשכורת,

ובכך החברה תקבל בחזרה החזר המס על ערך הרכב.

החברה צריכה לשלם מסים מיוחדים בגין הצמדת הרכב לעובד? בהנחה שהעובד ישלם על הדלק וכל ההוצאות הנלוות לרכב.

ההצמדה כאן היא רק בכדי שהעובד יקבל בחזרה את המע"מ, בעיקרון העובד יתן לחברה את הכסף שאיתו תשלם לליסינג ובכך ירוויח 15.5% ממה ששילם בחזרה.

אני זקוק לתשובה במהירות, תודה.

פורסם

העובד יצטרך לשלם, לפי מיטב הבנתי, שווי שימוש ברכב.

הרי הרכב נקנה עלידי החברה והוא רכוש שלה שהשימוש בו ניתן כהטבה לעובד. זה שהעובד הלווה קודם את הכסף לחברה לא ממש משנה, הרי היא תחזיר לו את הכסף או שווה כסף.

הרוח לחברה - הוצאות המימון מוכרות במס.

הרווח לעובד - מוטל בספק, הוא חוסך את המע"מ אבל צריך לשלם שווי שימוש, שלא היה משלם לו היה קונה את הרכב פרטית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני מדבר על מין קומבינה, החברה מצמידה לעובד פיקטיבי עם תלוש פיקטיבי רכב.

הכסף ניתן לחברה ע"י העובד, לא בהלוואה, החברה מצהירה על רכישת הרכב, שכרגע רשום על שם חברת הליסינג,

החברה בעצם קונה את הרכב, ומצמידה אותו לעובד, ובכך היא תזדכה על המע"מ וה"עובד", יסע ברכב בצורה חופשית וירוויח חזרה את המע"מ על הרכב, ובכך העסקה תצא לו הרבה יותר משתלמת.

בעיקרון אותו אדם שיקבל את המכונית ישלם סכום הרבה יותר נמוך.

עכשיו הבעיה היחידה שעולה היא עלויות הצמדת הרכב לעובד, מה ההליך? כמה החברה צריכה לשלם? והאם ניתן לוותר על התשלום או הצהרת ההצמדה בדרך כלשהיא ועדיין להרוויח את המע"מ חזרה על הרכב.

פורסם
אני מדבר על מין קומבינה, החברה מצמידה לעובד פיקטיבי עם תלוש פיקטיבי רכב.

הכסף ניתן לחברה ע"י העובד, לא בהלוואה, החברה מצהירה על רכישת הרכב, שכרגע רשום על שם חברת הליסינג,

החברה בעצם קונה את הרכב, ומצמידה אותו לעובד, ובכך היא תזדכה על המע"מ וה"עובד", יסע ברכב בצורה חופשית וירוויח חזרה את המע"מ על הרכב, ובכך העסקה תצא לו הרבה יותר משתלמת.

בעיקרון אותו אדם שיקבל את המכונית ישלם סכום הרבה יותר נמוך.

עכשיו הבעיה היחידה שעולה היא עלויות הצמדת הרכב לעובד, מה ההליך? כמה החברה צריכה לשלם? והאם ניתן לוותר על התשלום או הצהרת ההצמדה בדרך כלשהיא ועדיין להרוויח את המע"מ חזרה על הרכב.

לא רושמים דברים כעלה בפורום, משטרה תתפוס אותך ותקבל דוח! :snipersmi

:lol:

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

אני מדבר על הכל בצורה תיאורטית, :roll:

המדינה דופקת את האזרח עם כל המיסים, חייבים למצוא דרך להקל על הכיס.

פורסם
חייבים למצוא דרך להקל על הכיס.

הדרך עוברת דרך רואה חשבון טוב או עורך דין מתמחה בנושא.

אני אגב, לא מכיר קיצור לדרך הזו.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

גם העובד וגם החברה משלמים שווי שימוש ברכב לביטוח לאומי, ככה ששום קומבינה לא משתלמת.

מה גם שבכל מקרה השווי שימוש ברכב ייצא לו הרבה יותר יקר מה-15.5% הנחה שהוא יקבל.

פורסם

אז מה הטעם בהצמדת רכב? אם 15.5 אחוז הם נגיד 15 אלף שקל, על כל הסכום של הרכב, והרכב מוצמד לעובד נאמר ל20 חודשים, ועדיין העובד והחברה משלמים סכום שבסופו של דבר יהיה גבוהה מהסכום הזה, אין טעם בהצמדת רכב, זה יקר ומיותר, מה גם זה לא נשמע הגיוני בכלל.

אתה יודע מה העלויות במדוייק?

פורסם

תקשיב, תחליט למה אתה מתכוון, לעובד מן המניין שמוצמד לו רכב, או לקומבינה כזו או אחרת?

מה שקורה בפועל לעובד רגיל בחברה, זה שהוא משלם שווי שימוש ברכב, סכום קבוע כל חודש שתלוי בקבוצת הרישוי של הרכב, ובתמורה הוא מקבל רכב לנסוע בו והוא לא משלם שום הוצאה נוספת על הרכב (דלק, תיקונים, ביטוח וכו').

מצד שני, החברה המעסיקה משלם גם היא שווי שימוש ברכב, ואת כל ההוצאות הנלוות על הרכב. זה נכון שהיא מקבלת החזרי מס כי זו הוצאה מוכרת, אבל זו עדיין הוצאה לחברה.

משתלם? אין כאן עניין של משתלם או לא, זו הוצאה לכל דבר, וזה חלק מתנאי העסקתו של העובד.

כך שאתה יכול לחשב לבד שאין דרך להרוויח לעובד פיקטיבי שלוקח על עצמו את כל ההוצאות ומקבל בתמורה הנחה בדמות החזרי מס.

פורסם

אוקיי הבנתי, ומה המחיר שעל אותו העובד לשלם על הצמדת הרכב? וכמה זה יוצא לחברה?

בעיקרון אותו עובד יצטרך לכסות את המיסים של הצמדת הרכב, ואני מעוניין לדעת כמה זה יוצא בערך.

פורסם

אני אומר שוב, המחירים תלויים בקבוצת הרישוי של הרכב (יענו - מה המחיר שלו כחדש).

אני לא יודע אותם במדויק, כי עדיין אני לא מנהל חברה משלי.

אבל שוב, בשורה התחתונה, זה לא ייצא משתלם להריץ שום קומבינה. בוודאות.

פורסם

נאמר שרכב עולה 100,000 (מליסינג כולל המע"מ על כל הסכום) - אני מזדכה חזרה על 15.5 אחוז ממה שהוצאתי עליו, הרכב עולה לי בסופו של דבר - 84,500.

אתה בעצם אומר שהעלות של הצמדת רכב לעובד לחודש * 24 (למשל) גבוהה מ15,500 ש"ח? אם כן זה פשוט מטורף.

אין שום סידור שבו באמת ישתלם לקנות רכב על שם חברה בע"מ וזה ישתלם?

פורסם

לא, אין. בדקתי את זה בעצמי + רו"ח + אשתי שהיא גם רו"ח וגם מנהלת הכספים בחברה שלי.

רוצה לשמוע משהו יותר מבעס ? מ 1 ביוני 2005 גם אין אפשרות לקזז מע"מ בגין רכישת רכב, כמו שהיה אפשר פעם על טנדרים ,אז בכלל כל הסיפור לא רלוונטי.

http://www.mof.gov.il/taxes/mishar-r.htm

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...