Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי כל שמן מנוע תוצרת הארץ הוא זבל של שמן לעומת המתחרים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מטריקס,

לטעמי אתה מכליל.

לא חסרים שמנים מיובאים "מפוקפקים".

אם התכוונת לומר שהשמנים האיכותיים באמת הם מייבוא ולא מתוצרת מקומית - מסכים.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

השורה האחרונה שלך.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הדיונים על השמנים מרגיזים אותי כל פעם מחדש! תוכלו למצוא מספר כאלו ארוכים כאורך הגלות.

עד שמישהו לא יוכיח אחרת אתם מבלבלים את המוח ותסלחו לי על הבוטות.

אף אחד שטוען לכאן או לכאן לא בדק בדיקה ולו הפשוטה ביותר לגבי אי-אילו מתכונות השמנים, שלא לדבר על בדיקות מעבדתיות.

אז בבקשה תשמרו את הקביעות הנחרצות שלכם לעצמכם.

הדבר היחידי שאפשר להניח (וגם זה במקרה הטוב) הוא ששמן יקר יותר כנראה איכותי יותר, ושוב גם זה בתקווה גדולה.

לאחרונה הוצע לי ע"י היבואן של רויאל פרפל (לאור הנדסה) להגיע אליו עם כל שמן שאני רוצה ובמקום נבצע עליו בדיקה שנקראת Timken test (על שם חברת המיסבים כמובן). הוא טוען שרויאל פרפל היה טוב יותר מכל שמן שהם בדקו. למי שלא מכיר מדובר בבדיקה לתכונות המכאניות של השמן, בפרט היא בודקת את יכולת הסיכוך של השמן.

1. אם היה לי זמן לנסוע לקריית טבעון בשביל זה ורצון לקנות כמה סוגי שמנים איכותיים לפני כן בשביל הבדיקה אוליי הייתי עושה זאת. לצערי אין לי את הראשון ובקושי את השני.
  2. זוהי אחת הבדיקות מיני רבות שיש לבצע וגם אם השמן שלהם לוקח בבדיקה זו עדיין לא אומר שהוא טוב מהשאר בהיבט כולל.
  3. הבחור אמר שלאחר שימוש בשמן זה ובשמנים אחרים הם שלחו אותם למעבדות בלתי תלויות בחו"ל ושוב התוצאה הייתה שהשמן שלהם טוב יותר. הצעתי לו להעלות את הדוחות לאינטרנט והוא השיב שהם עובדים על הקמת אתר חדש וישקלו זאת.

פורסם

הבדיקה שהזכרת נכונה יותר לשמנים לתעשייה או ממסרות ולא למנוע מכוון שהיא בודקת המצאות ואיכות תוספי EP בשמן. תוספי EP נמצאים לרוב בשמני ממסרות ולא מנוע.

פורסם

AVIVZ,

ייתכן מאוד שהשמנים הטובים מייצור מקומי ומהמותגים המובילים דומים בתכונותיהם.

אני מניח שלאף אחד מאיתנו אין יכולת לאמת או לשלול טענה זו.

ברגע האמת, מול מדף השמנים בחנות, האם תקנה שמן סינטטי / חצי סינטטי מתוצרת מקומית או תעדיף שמן דומה ממותג ידוע (נניח MOBIL)?

מתוך סקרנות, הרשה לי לשאול אותך - באיזה שמן אתה משתמש ברכב הפרטי והאהוב שלך?

אני יודע מה אני רוכש.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

באופן מסורתי הייתי משמש ב-LM חצי סינטטי ולאחרונה ניסיתי לעבור לרויאל פרפל סינטטי מלא.

הסיבה היא שאני מקווה ששמן יקר מחברה בעלת שם עולמי יהיה איכותי. לא בגלל שהחלטתי שרירותית לגבי איכותם של שמנים כאלו ואחרים.

דניאל לגבי בדיקת Timken לדעתי היא רלוונטית מאד לכל שמן שמטרתו לסכך (בניגוד למשל לשמן שכל מטרתו להסיע חום). כמו שציינתי בדיקה זו הינה אחת מיני רבות שרלוונטיות לשמן מנוע. נכון שכאשר מדובר בשמני ממסרה התכונות המכאניות הן העיקר אבל אין זה קשור לעניינינו.

פורסם

מוסכים שניתקלתי בהם לא ממליצים על שמנים "זולים" מן הסתם, וגם לא על שמנים "איכותיים מחו"ל". ודווקא ה שלושה מוסכיםהאחרונים המליצו לי על שמני מנוע של פז וסונול.

חנויות שמוכורת שמנים, לא ממליצות (לי לפחות) על שמנים ישראלים, אלא על התוצרת חוץ, ברמה סבירה -. הם לא ממליצים על הרמה הגבוהה כמו קסטרול טוטל ואלף וכו..

וגם בגלל הסיבה הזו אני (אישית) לא מצליח להשיג שמנים אלה באיזור הרצליה. אשמח לעזרה.

רון.

חובב מתחיל :roll:

פורסם

AVIVZ,

מסכים בהחלט.

היות הפרש המחיר בין שמנים ממותגים "עלומים" לבין מותגי הפרמיום אינו גבוה (לפחות ביחס לנזק הפוטנציאלי שייגרם משמן לא איכותי) - אני רוכש שמני פרמיום, ולו רק לטובת השקט הנפשי.

אגב, אם החברים מ "לאור הנדסה" (אורי, יוסי, סאמר ושות') מאמינים במוצר ומעוניינים לקדם את המותג - מדוע שלא יתנו חסות למתחרים / תחרויות / ארועים מוטוריים? הם בהחלט יודעים לקדם מותגים אחרים אותם הם משווקים (אטמים מכאניים ג'ון קריין).

ronadav,

לא מצאתי את השמן שבנדון באתר של "סונול". לאיזה שימוש הוא מיועד? באיזה תקנים הוא עומד (רשום על האריזה)?

106GTI - Deus ex machina

פורסם

דניאל לגבי בדיקת Timken לדעתי היא רלוונטית מאד לכל שמן שמטרתו לסכך (בניגוד למשל לשמן שכל מטרתו להסיע חום). כמו שציינתי בדיקה זו הינה אחת מיני רבות שרלוונטיות לשמן מנוע. נכון שכאשר מדובר בשמני ממסרה התכונות המכאניות הן העיקר אבל אין זה קשור לעניינינו.

זה בדיוק העניין, שבדיקה זו אינה ממחישה את רמות הלחץ שקיימות במצבי סיכה גבולית במנוע, שהם נמוכות בהרבה מהלחצים בממסרות, שמן שמכיל MOS יראה בבדיקת Timken תוצאות יותר טובות מאשר שמן שחסר את תוסף, אך זה כבר לא רולוונטי.

ולעניין, חברות השמן בארץ מייצרות שמן ברמה טובה, וכדי לדעת האם שמן מתאים יש להתייחס לרמות הצמיגות ודירוג האיכות יותר מאשר שם המוצר הספציפי.

פורסם
AVIVZ,

אגב, אם החברים מ "לאור הנדסה" (אורי, יוסי, סאמר ושות') מאמינים במוצר ומעוניינים לקדם את המותג - מדוע שלא יתנו חסות למתחרים / תחרויות / ארועים מוטוריים? הם בהחלט יודעים לקדם מותגים אחרים אותם הם משווקים (אטמים מכאניים ג'ון קריין).

איך קידום התחרויות / אירועים מוטוריים יתרום לשימון המנוע בדיוק? הוא רק יעלה את מחיר השמן. אה, שכחתי - אז הוא יהיה באותה רמת מחירים של מותגי הפרימיום :)

פורסם

זה בסדר, השמן שלהם גם ככה מהיקרים ביותר, אם לא היקר ביותר. זו גם הסיבה שקשה להם לשווק אותו לתחום הרכב וזאת לפני שעבר עוד יד בדרך ללקוח.

• תוכן חדש...