Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כידוע, ברשותי רנו קליאו 93 ידנית רגילה לחלוטין. היא באה אצלי עם טמבונים שחורים כשהצבע של הרכב הוא לבן.

חשבתי אולי לצבוע אותם לצבע הרכב - לבן.

שוטטתי המון בפורום וקראתי על הרבה פרוייקטים של צביעת חלקי פלסטיק ברכב, חיצוניים ופנימיים בשימוש בספריי צבע סטנדרטי (כמובן שיש סוגי איכויות.. אך הכוונה היא שלא היה שימוש בצבע עם מקשה כמו צביעה מקצועית)

רציתי לקבל דעות ממי שאי פעם היה לו ניסיון בזה, האם כדאי? אני מעונין לרכוש ספריי צבע איכותי עד כמה שאפשר (יש את אלה ב 40-50 שקל לספריי) לשייף טוב את הטמבונים, לצבוע בסיס, ולאחר מכן צבע לבן כמו של הרכב. ולאחר מכן לצבוע אולי אפילו שכבת לכה על הכל.

השאלה עד כמה צביעה מסוג זה עמידה? ועד כמה היא תחזיק מעמד בתנאים רגילים של גשם, שמש, לכלוך, מים, וכדומה..

אשמח לקבל כל אינפורמציה (קראתי המון בפרוייקטים שכבר עשו. אך הייתי רוצה לקבל מידע יותר ספציפי לגבי צביעה של טמבון שהוא חלק חיצוני וסופג הרבה יותר "מפגעים" מפלסטיק פנימי.. מה שגם רוב אלה שצובעים טמבונים בצביעה עצמית צובעים בצבע המקורי של הטמבון.. כשאני מעונין להפוך את צבע הטמבונים משחור ללבן)

שקלתי צביעה מקצועית אך זה לא משתלם כיוון שהצבע הכללי של הרכב הוא לא 100% בכל מקרה ככה שזה ייראה מוזר אם 2 טמבונים יהיו צבועים בצורה מושלמת כשהצבע הכללי של הרכב לא.

אודה לכל עצה

בתודה

:wink:

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

לא כדאי בכלל!

התוצאה זוועתית הן בגלל שאין לך אפשרות להתאים את גוון הלבן מהספריי ה"רגיל" והן בגלל שאינך יכול לצבוע ישירות על הפלסטיק של הפגושים ללא הכנה מוקדמת (שיוף, צבע יסוד וכד') יסודית, אותן קשה מאוד לבצע באמצעים ביתיים.

ואז נשארת עם עניין עמידות הצבע. צבע ספריי בהחלט לא מחזיק יפה על פלסטיק של פגוש והוא יתחיל להתקלף לך תוך זמן קצר.

התוצאה של התוכנית שלך תהיה אוטו מכוער מאוד. הקליאו נראית חמודה מאוד עם פגושים שחורים דווקא.

פורסם

יש ספריי צבע מיוחד לפלסטיק לא צריך שום הכנה מוקדמת ובא במספר גוונים.

אני צבעתי את החצאית של הטמבון של 205 משחור לאדום כי זה צבע הרכב.

רק לעבור על הטמבון עם חומר להסרת שומנים וגריז אני ריססתי קצת ספריי מגעים (אלכהול) על סמרטוט ועברתי על הטמבון לאחר מכן ריססתי את הספרי שעה לייבוש ואז עוד שכבה. כל העבודה לקחה לי 3 שעות בגלל זמני היבוש והניקוי.

מבחינת צבע אז הגוון של האדום שקניתי התאים בדיוק לרכב.

לגבי הלבן אין לי מושג אבל בהחלט יכול להיות הבדל קל בגוונים.

אם יהיה לי זמן אני אעלה תמונה של איך זה נראה.

לגבי עמידות אני לא רואה שום בעיה את הצביעה עשיתי לפני חצי שנה ובינתיים אין שום סימנים לקילופים.

הערה אישית:

את רכבי קניתי בכמה גרושים לכן לא ממש אכפת לי לעשות עליו כל מיני ניסויים. אם רכבך יקר או יקר לך אז אולי בכל זאת תגש לפחח לביצוע העבודה כי אם תצבע ולא יצא טוב אז יעלה לך להחזיר את המצב לקדמותו יותר מאשר היה להעזר בבעל מקצוע מההתחלה.

• תוכן חדש...