Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת פתיחת העונה באליפות העולם בראלי יצאה קבוצת פרודרייב, הקבוצה הרישמית

של סובארו בראלי העולמי מזה שנים בהצהרה כי את תחילת השנה הם יעשו עם המכונית

מהשנה שעברה כשבמקביל נעשות עבודות פיתוח ומבחן על המכונית החדשה שתוצג במהלך השנה.

תלכו אחורה בזמן ותגיעו לפתיחת כל עונה כמעט בשנים האחרונות והסיפור די דומה.

סיטרואן ופורד לוקחות את העסק ברצינות ויש גם תוצאות ואילו בקבוצה הכחולה העניינים

לא זזים בקצב הרצוי, התוצאות לא מגיעות ובכל פעם האשמה נופלת על משהו אחר .

אז מה קורה בעצם בסובארו ? למה הם לא מצליחים להתרומם ?

הדעה האישית שלי אומרת שסובארו חייבים שינוי ודחוף. השינוי הוא דווקא בנקודה שאף אחד לא

מצפה לה ואני בטוח שתזעזע חלק מכם.

לדעתי השינוי בסובארו צריך לבוא בדמות החלפתו של פטר סולברג בנהג אחר !

זה מאד יפה לבוא ולהגיד שהוא אקס-אלוף עולם (2003 זוכרים ? ) אבל..ואת הדעה הזו השמעתי

פה כבר בעבר, גם אז לדעתי אם אדום פרנקלין מסיטרואן היה סומך על נהג צרפתי צעיר בתחילת

הדרך בשם סבסטיאן לואב, שלא יעשה שטויות ויצליח לנצח בבריטניה 2003, האליפות היתה עוברת

לצבע האדום של סיטרואן , פרנקלין לא חשב כמוני וסולברג זכה באליפות ורץ להתחבק עם כולם . ומאז ...?

כן , זהו בדיוק, מאז לא הרבה.

סולברג , פטר סולברג, הוא בחור חביב וסימפטי ואין ספק שהוא נהג ראלי מעולה אבל כנראה שאין לו

את היכולת לסחוב קבוצה ולהכין אוטו בצורה הטובה ביותר, ב-2003 היה לו את טומי מאקינן , 4 פעמים אלוף עולם ,

שסייע לו במטלות.

סולברג הוא לא מיכאל שומאכר שמסוגל לבנות קבוצה ולרכז אותה סביבו ולהביא גם הצלחות בדרך.

ועכשיו זה הזמן לבצע את ההחלפה הזו. עדיין לא מאוחר ולו רק מכיוון שאוטוטו נכנסת הסובארו החדשה

ששוב כולם תולים בה תקוות (שווא ...? ) ניתן לוותר על סולברג ולתת את ההגה לנהג אחר ולא חסרים

נהגים שיוכלו לעשות את העבודה ואולי טוב יותר מהנהג הנורבגי .

מי ? אתם שואלים - דובאל למשל .

יש לי עוד הרבה מה לכתוב , אבל אני רוצה לשמוע מה אחרים חושבים.

דובי

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי, כמה הנהג באמת מעורב ומשפיע על מה שקורה בקבוצה?

אני לא יודע, אבל אם ההשפעה היא כל כך גדולה כמו שאתה מתאר אז אתה צודק!

סולברג למרות ההשיגים (ויש יותר מהאליפות "ההיא" כי אחריה הוא היה שני למספר שנים וזה מכובד מאוד) הוא לא WINNER כנראה, לא מספיק...

אולי סובארו בעצם צריכה לצוד איזה כישרון חדש, קצת לרדת בשאיפות לעונה שתיים ואז לחזור בגדול...

מה עם אטקינסון? איך העתיד שלו נראה לכם?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

נהג ברמות הללו של אליפות העולם משפיע ועוד איך ולו רק בגלל שבסופו של יום (או במשך כל היום..)

הוא זה שצריך לנהוג ברכב וצריך שהרכב יהיה מתאים ומותאם אליו ולנהיגה שלו.

בדרך כלל על פי הדעה של הנהג בונים ומשפרים את הרכב.

אזכיר משהו קטן - בראיון שנערך עם סולברג בסוף העונה, לגבי המכונית החדשה,

הוא ציין כי הוא היה זה שלחץ בעד התצורה הנוכחית של הרכב והיה שותף מלא בבנייה שלו, והאמת כך צריך להיות.

שוב , הכי קל לי לתת דוגמא ממיכאל שומאכר ושתי הפעמים שבנה סביבו קבוצה - בנטון ופרארי .

גם לואב די ממרכז סביבו את הקבוצה והיה שותף מלא בבנייה של ה-C4 , עוד מימי הזמנים שהתחרה

עם הקסארה ופיתח במקביל את המכונית החדשה.

סולברג טיפוס מאד מוחצן (שמעתי מישהו צועק "הוליווד" ? ) צבעוני וחביב וזה נהדר, ביחוד מול טלויזיה וקהל,

מה שמביא הרבה עניין מסביב לסובארו, תקשורת וכמובן פירסום.

אבל מה לגבי תוצאות ? מצטער , מקום שני לא מקובל עליי, אף אחד לא נמצא באליפות העולם בכדי לסיים שני.

נחזור מעט בשנים אחורה והפעמים היחידות שאפשר באמת לראות את סובארו בולטת היו הימים של מקריי וסיינז

אי שם בשנות ה-90 , הנפילה או הירידה ביכולת החלה איפשהו כאשר ריצ'ארד בארנס עזב את הקבוצה.

מבחינת דומיננטיות בתוך הקבוצה נראה כאילו סולברג לא פחות "אטרקטיבי" מהספרדי או הסקוטי אבל כנראה

שבשאר הדברים, הדברים החשובים באמת, סולברג פשוט לא מספיק...

אטקינסון ? הוא טוב, אבל לא יותר טוב מכל שאר הנהגים.

אני הייתי שם את ההגה בידיים של צעיר ורעב ועדיף נהג בריטי - גאי ווילקס , אלוף בריטניה בראלי 2007 שהוכיח

את עצמו גם ב-JWRC במדי סוזוקי .

rally_winner_wilks_gallery_470x313.jpg

דובי

פורסם

אני לא כל כך מסכים עם דעתו של דובי (שזלמן לא יחשוב שהוא בדעת מיעוט ;-) )

אני גם לא חושב שפרנקלין הוא זה שגרם לסולברג לזכות באליפות 2003, מה היה קורה אם לואב היה לוחץ עד הסוף, עושה טעות קטנה ועף מהמסלול?! (כולנו יודעים מה זה מירוץ וגם זה יכל לקרות).

הבחור היה אלוף עולם!! אל תיקח את זה ממנו בכזה זילזול.

אולי בתור נהג פיתוח, אין לו את זה כמו לאחרים - אין לי מושג, כי אני לא יודע מה קורה כל כך בתוך הקבוצה. התוצאות מוכיחות שהאימפרזה לא מספיק תחרותית לפוקוס ול-C4 (אפילו לקסארה היא לא תחרותית).

אבל אם אני מסתכל על השנתיים האחרונות, סולברג סבל ממספר בעיות, דוג' שעולה לי כרגע בראש; כשלים בבלמים שנתגלו אצלו מירוץ אחרי מירוץ והיה סיפור על כך שמישהו מבפנים חיבל לו בכך.

קשה לי לקבוע בודאות - אבל אני לא יודע אם סולברג יישר קו בכל מה שנוגע לסגנון נהיגה שהכתיב לואב מאז הוא נכנס למערכה.

אותי היה מעניין למשל לראות את סולברג במכונית כמו הפוקוס והיה לי קל יותר לקבוע, בכל מקרה אני חושב שסולברג עוד לא אמר את המילה האחרונה.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

.

אבל מה לגבי תוצאות ? מצטער , מקום שני לא מקובל עליי, אף אחד לא נמצא באליפות העולם בכדי לסיים שני.

דובי

לדעתי אתה טועה פה.

הרי לא תגיד ככה על גרונהולם שהיה שני ללואב בארבע השנים האחרונות.

נראה לי שקל לנו (כולנו) קצת לזלזל בהישיגיו של סולברג אולי בגלל הרעש שיש סביבו ובגלל שנתיים קשות שלא רק באשמתו.

לא כך?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני נאלץ להסכים עם דובי. סולברג הוא אולי הנהג הסלבריטאי ביותר מבין הנהגים, אבל במקרה שלו זה לא בא בזכות הישגים יוצאי דופן. הוא נמצא רחוק מדי ממובילי הטבלה (ואני לא מדבר רק על לואב וגרונהולם אלא גם על הירבונן וסורדו ואחרים) במקרים רבים, אפילו כשהאוטו שלו תקין. תקופת הזוהר שלו הייתה בזמן שלואב עוד לא היה בטופ (וכמו שדובי אמר - הוא ניצח ב-2003 די בחסד ולא בזכות - לואב היה יכול לנצח אותו אם היו מורידים לו את הרצועה) ובזמן שגרונהולם היה תקוע עם בעיות אמינות בפיז'ו.

נכון שסובארו אשמים גם הם, שהם לא מצליחים לייצר מכונית מספיק אמינה, אבל נראה שגם כשהיא עובדת סולברג לא מספק את הסחורה. עובדה שהנהגים הצעירים והפחות מנוסים מתעלים עליו בלי יותר מדי בעיות (הירבונן וסורדו) ואפילו אח שלו שנהנה מפחות תמיכה של הקבוצה, הוביל עליו לאורך חלק מהעונה בניקוד הכללי (וגם הוא סובל מחוסר מזל).

לדעתי סולברג עבר את השיא שלו, וכעת רק מזל (ורכב תקין) יצליחו להעלות אותו עוד קצת בדירוג. בכל מקרה, כל עוד לואב מתחרה, סולברג כנראה לא יזכה להיות שוב מספר 1.

באשר לאטקינסון - בשנים האחרונות הימרו 3 הקבוצות הגדולות על נהגים צעירים, "ממשיכי דרך". הירבונן התגלה כהימור מדהים. סורדו כהימור טוב מאוד (שעתיד עוד להשתפר, בעיקר מבחינת העקביות) ורק אטקינסון... נו, איכזב.

יש לו קצב גבוה והוא מסוגל לנצח סטייג'ים, אבל אין לו את העקביות לסיים ראלי שלם בלי בעיות, ובטח שלא להתקרב לעמדת ניצחון. בינו לבין הירבונן וסורדו - השניים האלו זכו לפחות נקודות ממנו במשך העונה רק באירועים בהם הם לא סיימו (ולהירבונן זה קרה רק פעם אחת), כך שבפירוש הקצב שלו פחות מהיר. יותר מזה, בעונה הלפני קודמת הוא השיג מספר זהה של נקודות לטוני גרדמייסטר (20), רק שטוני, שהתחרה בקבוצה פרטית עם מכונית ותיקה, עשה את זה עם השתתפות בשלושה מרוצים בלבד, ואטקינסון עשה את זה לאחר שהשתתף בכל המרוצים עם המכונית הראשית של סובארו... אני חושב שזה אומר משהו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רבותי

לדעתי סוברו מסתכלים על ביזנס ולא על WRC

בשבילם אליפות העולם היא מצגת למכירת מכוניות ספורט (התמקדות בגרופ N )

ולכן הם מוכרים מכוניות הנעה כפולה יותר מאשר מכוניות הספורט של סיטרואן או פורד.

ההשקעה שלהם ושל מיצובישי זה למכור STI ו EVO לציבור הרחב.

לכן התזה הפסיכית שלי אומרת שלכאן הם מכוונים ולעניות דעתי פה הם מנצחים.

בתכלס סיטרואן ופורד מככבים בראלי

האם פורד מוכר פוקוסים יותר? לא יודע

מה דעתכם על היציאה שלי?:shock:

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

ברור שסובארו משתמשים בראלי בשביל למכור אימפרזות והנעה כפולה - אם כל קונה של STI או WRX ירגיש קצת, אבל ממש קצת כמו סולברג - הם עשו את שלהם. ואולי בגלל זה הם ממשיכים עם פטר - כולם רוצים להיות הוא וקל להזדהות עם מישהו כמוהו.

אבל מן הסתם גם פורד וסובארו (וכעת גם סוזוקי) לא עושים את זה רק מהאהבה לספורט המוטורי. הם רוצים למכור מכוניות, וההילה המתקבלת מהמרוצים, גם אם היא לא נדבקת לדגם ספציפי כמו בסובארו, נותנת להם הרבה במישור הכלכלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום לכולם ידעתם שאגיב נכון? :-o

דובי הכל טוב ויפה מה שאתה כותב ולכן בוא ננסה להתמקד, פטר היום הוא נהג הראלי המרוויח ביותר בהסטריה עובדה שלא תוכל לקחת ממנו. מה שמעניין הוא שלוב אלוף עולם ב 4 שנים האחרונות לא מרוייח 2 שלישים מפטר למה ? לדעתי סוברו בונים על פטר כמידיה שאין לו תחליף ולא משנה איך שהוא נוהג, אני גם חושב שפטר יחזור בגדול כשיהיה לו אוטו שיוכל להתחרות, זה לא מזכיר לכם את דיוד בקאם? סובארו בונים על פטר שיביא להם את הכספים להמשך ואני מקווה שהוא יראה גם מה שהוא יודע.

ובמידה ומישהו מעונייין לדעת כמה פטר מרוויח? הוא עומד היום על 15.000.000לעונה ואם תסתכלו טוב בכל השדורים הם מתרכזים בו.

המשיכו לנהוג בזהירות חבריה כי הכבישים בארץ מסוכניםםםםם זלמן

פורסם

זלמן

כתבת וכתבת יפה - סולברג מרוויח הכי הרבה וזה טוב , אבל זה לא מה שמביא נצחונות.

זה טוב שסובארו מחזיקה את סולברג בשביל שיעשה "רעש וצלצולים" אבל זה עדיין לא מה שהם מחפשים או מה שהן מצהירים עליו לפחות.

תחשוב על זה ככה - הם משלמים לו מיליונים בשביל הצבעוניות שהוא מוסיף אבל זה לא מחזיק מים . צריך תוצאות ואת זה הוא מתקשה לנפק באופן כמעט עיקבי מזה מספר שנים.

הגירסה של דני, עד כמה שתישמע מוזרה (ושוחחנו עליה אתמול ) נשמעת הגיונית יותר . הסמל והצבע נמצאים ב-WRC ואת הכסף הם עושים ממכירת אימרפזות GP-N ברחבי העולם או סתם אימפרזות "אזרחיות" לכביש שחיות בזכות מכוניות הראלי.

לא קיבלתי תשובה - להחליף או להשאיר אותו ? אני יודע שאתה משוחד...:wink:

דובי

פורסם

ושלום שוב

דובי פטר לא צריך להביא נצחונות הוא כבר ניצח!!!!!!! ברגע שכל הספור מתמקד בו מה עוד צריך? במידה ותכנס לאתרים הסקנדינבים ותסתכל יש לפטר להקת מעריצים רק בסקנדנביה של 180.000 איש זה לא אומר משהו? וסובארו הפנימו להבין שהוא זה שיביא להם עוד ועוד עסקים, בסופו של יום מה באמת הקבוצות האלו מחפשים? שמות? לאאאאאא עסקים וזה מה שפטר מביא.

ואתה יודע מה כשבעוד 10 שנים ישאלו ילד מי הנהג הראליי שאתה מכיר הוא יענה פטר ולא לוב או כל אחד אחר כמו שכל ילד יענה דיויד באקם לפני הרבה שחקנים טובים ממנו רק שהוא זה שכבש את המידיה.

ממתין לפטר להראות שהוא יותר ממידה זלמן :evil:

פורסם

זלמן

אתה מכור וזה כל הסיפור

האמת סולברג נהג סקנדינבי מהנחותים ביותר שהגיע לסבב העולמי

בית היוצר הסקנדינבי שהוא חממה הכי טובה על כדור הארץ ייצר ומיייצר נהגים שעם כל הכבוד לפוזה של סולברג

מקצועית הוא אחרון ברשימה.

כמה דוגמאות

סלונן, ואטאנן,מקינן,קאנקונן,אריקסון,הירבונן,לאטבאלה,רוצה עוד? שקאנקה, גרונהולם, איפה הם ואיפה הוא.

זלמן אני גם לא בטוח שאתה צודק לגבי הסכום שהוא מקבל, על זה צריך לשאול את דיוויד ריצרדס (פרודרייב)

בוא קח הימור פראי ממני הסוברו החדשה? זה לא זה.

מירוצי מכוניות

פורסם

פטר עושה טוב לראלי. רוב הנהגים מעניקים ראיונות די עילגים. פטר הוא מכונת יחסי ציבור משומנת. יכולתם לראות את זה באירוע ברמת הכובש וגם אני ראיתי את זה ממש מקרוב בראלי ירדן. מאז שברנס ז"ל לא נוהג וקולין מקריי ז"ל פרש הנהגים "יבשים".

יחסי ציבור והענות טובה לטלויזיה מביאה חשיפה וספונסרים.

להבדיל מפורד וסיטרואן שבנו מכוניות יעודיות בפורמט WRC מלא עם גוף רחב, סובארו עדיין מתחרה עם אימפרזה מודל 2001 בבסיס. האם ה B3 תהיה התשובה ימים יגידו. עדיין לתקופה קצרה ובעיקר כשאין עליו לחץ ( במצב סופר ראלי) סולברג מהיר מאוד ומנצח קטעים בודדים. לאורך מירוץ היכולת לעמוד בלחץ ולהישאר מפוקס טובה פחות וכך גם התוצאות.

מעבר לחוסר מזל מכאני קיימות גם תאונות. סולברג עושה שטויות מדי פעם ומאבד מקומות בפודיום די בטיפשות.

אם סובארו רוצה להצליח היא צריכה לקחת נהג נוסך שיסחוב אותה על הגב

נקווה לעונה טובה

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

זאב

הפורמט של היחצנות של סולברג היא לחלוטין לא נכונה

רק במדינות עולם שלישי בספורט מוטורי כמו ישראל הרושם שהוא נוסך הוא כה חזק

יובש או לא ,רק להמחשה, טומי מקינן אליל בכל העולם הנאור,לואב מרוויח לא פחות עם חוזה פצצה בסיטרואן ואהוב מאד בכל העולם.

מקינן שפרש לפני 5 שנים עומד לרכוש (שמועות) את סדנת פרודרייב, אז היכן ההשוואה?

צר לי, סולברג החביב נהג שאינו שווה קבוצת מירוצים כמו סוברו.

הוא סוכן מכירות טוב, אולי הכי טוב, אך אנו במירוצים עסקינן.

שבת שלום

מירוצי מכוניות

פורסם

זאב אל תשמע לו:roll:

ועכשיו חידון ליום שישי. למי יש מוסך לסיטרואן? ונוהג בסובארו??:idea: התשובה בשבוע הבא.

שבת שלום לכולם וסעו בזהירות זלמן

• תוכן חדש...