Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומנדקר WC56 יומן שיפוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כאן שמאן דהוא התלונן שנהיה כאן קצת מצ'עמם, אז, החלטנו עזרא ואנכי לשתף אתכם בחווית שיפוץ של קומנדקר דודג' 1942 שברשותינו.

למעשה, כלי הרכב שקראנו להם בצבא "קומנדקר" היו בעצם "נושאת נשק", מה שהאמריקאים קראו wepon carier ומכאן מגיע השם נ.נ.

קומנדקר אמיתי כמו זה שבתמונה (שאני מקווה שהצלחתי להעלות) היו בודדים בארצנו. אחד מהם שופץ להפליא על ידי חבר מועדון. עזרא ואנכי "העלינו" ארצה, ואנחנו מתכונים לשתף אתכם במסע השיפוץ היסודי שהוחל בו לא מכבר.

הרכב תוכנן להיות רכב פיקוד לקצינים בכירים. לצורך כך צוייד במערכת חשמל 12V בזמן שרב כלי הרכב הצבאייים שיוצרו באותה תקופה היו 6V, וזאת על מנת לאפשר מכשירי קשר. על גבי לוח שהוצמד למישענת המושב הקידמי ניתן היה להצמיד מפות.

20,000 יחידות כאלה יוצרו בין השנים 42-45. תיבת הילוכים ללא סינכרונים, ותיבת העברה בעלת מהירות אחת. ענתיקה אמיתית, אפילו יותר מהקומנדקרים ששירתו בצה"ל. יש אומרים שהגנרל פאטון ניהל את הקרבות מרכב כזה.

בתמונה הרכב כמו שהיגע....לפני שהפשטנו אותו.

עזרא ואריה

הקומנדקר והsm 010.jpg

פורסם

יוווו..נהגתי בכזה בדיוק בצבא. לחטיבת שריון המילואים שלי היה רכב כזה בימ"ח ולא יכולתי אז להתאפק...

מזכיר נשכחות.

קבלו את הלינק הזה להנאתכם:

http://home.tampabay.rr.com/oldman/Command%20Car.htm

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא היו כאלו.

היו טנדרים כאלו, היו אמבולנסים כאלו, אך לא רכבי פיקוד.

יש אחד כזה משופץ, שהיה שנים אצל ל.כ. ללא רשיונות.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

קראתי, בני.

אם לא הייתי ברור - לא היו בארץ, ואם, בכלל - אז בכמות של יחידות ספורות.

אמבולנסים וטנדרים (נ.נ.) - באלפים (בארץ).

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

היו !!! מעטים מאד אמנם, אבל היו. אבא שלי מדור תש"ח קורא להם staf car. מכל מקום, בודדים שירתו בצה"ל. יש גם חבר מועדון שסיפר לי שנהג על כזה כשהובילו את עצמות הרצל לקבורה.

יחסית יוצרו די מעט מהדגם, ושרדו מאות בודדות.

אריה

פורסם

אחלה אוטו, בהצלחה! נכון לעכשיו, אגב- הוא מניע ונוסע, או שגם מנוע וחלק המכני דורשים שיפוץ? ומה זה המשאית הגדולה הלבנה עם ארגז הגבוה, שעומדת ברקע- אפשר תמונות שלה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אנחנו קראנו להם - "פטרוצ'לי" - או שאני טועה?

אתה טועה, מה שאנחנו קראנו פטרוצ'לי הוא דגם מאוחר הרבה יותר. זהו הדודג' m37 משנות החמישים.

אריה

• תוכן חדש...