Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע 306 1.4 99'

יוני 110
שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הסיפור הוא כזה:

פזו 306 1.4 שנת 99 עם 182000 ק"מ, לאחרונה הרכב התחיל לבלוע שמן בכמויות מסחריות. בגלל חוסר זמן ואילוצים (רכב של האישה) כל שבוע בערך הוספנו ליטר וחצי שמן.

היום נוצר מצב שאני בבית והרכב גם, נבדק הנושא (עד כמה שאני מבין) והממצאים הם:

1. חוסר בנוזל קירור

2. במנוע היה בערך 2 ליטר שמן

3. לאחר הוספת נוזל קירור עלה מהמיכל שמן

ממה שאני יודע ומבין זה מעיד על ראש

רק לצין שהרכב לא התחמם מעולם (לפחות לא מאז שהוא אצלינו- שנה וחצי ו35000 ק"מ), גם לא בתקופה האחרונה ואין פגיעה בביצועים.

עכשיו שאלת השאלות, מה כדאי לעשות?

לתקן את הראש הנוכחי או מראש להחליף מנוע במנוע מפירוק/ יבוא?

מה העלויות של 2 האפשרויות?

מוסכים ממולצים?

העניין די דחוף לצורך קבלת החלטות (אבל זה ממש לא ענין של חיים ומוות)

עזרתכם המלומדת.

יוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה אזור אתה בארץ?

מנוע מפירוק יעלה לך הרבה יותר מתיקון (או החלפה של הראש), וגם תקבל "חתול בשק", כי לך תדע מה המצב של הבלוק.

עלויות אני יכול רק להעריך בגדול מאוד. ראש מנוע יעלה 2000 ש"ח לפחות. מחיר של מנוע כזה בטח מתחיל מ2000 ש"ח לפני עבודה וחלפים. תעשה את החשבון לבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, העלות בהחלפת מנוע תהייה גבוהה יותר אבל עדין לא נתקלתי בעבודה במוסך שנגמרה ללא תוספות, ואז כמובן העלות גדלה והפער מצטמצם.

איזור המרכז/ ירושלים

עוד סיבה להחלפת המנוע היא שהרכב לא חדש ויש לו כבר 180K ק"מ- כמה מנוע כזה מחזיק בדר"כ?

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בתיקון כזה הייתי נכנס למספר מוסכים שיתנו לך הצעה כללית ושיגידו לך מה זה כולל.

תן להם את כל הסימפטומים ותתייעץ איתם לגבי מה יותר נוח לך.

כלכלית לדעתי שווה לעשות ראש מנוע, אבל רק במקום שמבין ויודע...

שמביאים מנוע "חדש", צריך בכל מקרה להחליף לו את האטם ראש, (כדי למנוע כאבי ראש בהמשך).

אני מתקן במורשה במוסך פלגר, שם אני יודע שאני מקבל את הטוב ביותר.. זה יוצא בסביבות ה-3,000 שקל.

אם תרצה להחליף מנוע באוטו אני יכול להפנות אותך לבחור עם לב זהב עם מוסך במישור אדומים ליד ירושלים - צורי - 0505758752

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש 308 1.2, סביבות 100,000 ק"מ, רק עם מנוע גמור, לא סטיישן ולא בצבע אדום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון אישי, טיפול כזה בראש מנוע יגמר ב3000-2500 ש"ח גג להכל כולל הכל. עם טיימינג, משאבת מים, נוזל קירור של PSA ובקיצור כל מה שצריך כולל חריטה וכולל כל מה שרק תרצה לדמיין, במוסך שעושה עבודה טיפ-טופ.

רק מנוע יעלה לך 2000 ש"ח וזה לפני "אלמנטים".

נניח ואתה מתקין מנוע מפירוק - אתה יודע כמה קילומטרים הוא עבר? אולי הוא עבר 150K קילומטרים קשים במיוחד וב200K יתפגר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המנוע לא היה אוכל שמן לפני כן והיה מתפקד כמו שצריך אל תעיז להחליף מנוע!עדיף לך טיפול ראש רציני וזהו. חוץ מזה אל תשכח את הפרוצדורה במשרד הרישוי.לא יודע מאיזה איזור אתה אבל במשרד הרישוי חולון זה יום שלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המנוע לא היה אוכל שמן לפני כן והיה מתפקד כמו שצריך אל תעיז להחליף מנוע!עדיף לך טיפול ראש רציני וזהו. חוץ מזה אל תשכח את הפרוצדורה במשרד הרישוי.לא יודע מאיזה איזור אתה אבל במשרד הרישוי חולון זה יום שלם

שלום.

אמנם אתה צודק לגבי החלפת המנוע כי אם המנוע תקין חבל ומיותר להחליף אבל!

הפרוצדורה של החלפת מנוע לא דורשת כלל התיצבות במישרד רשוי ולהפסיד יום עבודה. זה היה נכון בעבר.

נכון להיום ניגשים למכון רשוי הקרוב לביתך ומבצעים את הליך החלפת המנוע בניירות במקום. כולל מנוע מפרוק מקומי.

ליוני! אם אתה רוצה אתה מוזמן אלי לבדיקה וחות דעת על המנוע שלך אם כן צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...