Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם לא דובר על זה כאן, אבל מעניין אותי לשמוע מה הסטודנטים שביניכם חושבים (ואני יודע שיש כאן סטודנטים).

לומר את האמת, נחמד לי קצת חופש מהלימודים, אבל בה בעת אני מודע לחלוטין לכמה איומה ונוראה היא השביתה הזו. הבעיה הגדולה ביותר היא האפאטיות אליה כולנו נקלענו. זה ממש כאילו לאף אחד לא אכפת, ואנחנו הסטודנטים מתחילים להתעורר רק בזמן האחרון, כשזה באמת נעשה מאוחר מאוד.

והכי גרוע - שזו בכלל לא השביתה שלנו. מצטער, אני אמנם מאמין בזכותם של המרצים לקבל את המגיע להם, אבל לא על הגב שלי. הספיקה לי השביתה של שנה שעברה, תודה. הבעיה הגדולה היא שהמרצים לא באמת ממהרים לשום מקום. מעניין את התחת שלהם שהסטודנטים נדפקים. הם יושבים להם במשרד או במעבדות, עושים את המחקר שלהם, מרוויחים משכורת חלקית (שגם היא לא קטנה במיוחד - סה"כ מדובר על שכר רגיל של 20000 בממוצע למרצה בכיר) ולא ממהרים לדבר עם אף אחד. מי שבהיסטריה כאן זה רק אנחנו הסטודנטים, וגם ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות) - שצריך לדאוג גם לאוניברסיטאות עצמן.

בשורה התחתונה המספרים איומים ונוראים - שלושת רבעי סמסטר הלכו, והשנה כולה עומדת בפני ביטול (קשה מאוד טכנית לבטל רק סמסטר אחד). האפשרויות נעות בין גרוע לנורא ואיום - או שנלמד שני סמסטרים בלחץ נוראי וללא חופשת קיץ בכלל, או שתבוטל השנה, עשרות אלפי סטודנטים לא יצאו לשוק, סטודנטים חדשים לא יוכלו להתחיל את הלימודים בשנה הבאה והמדינה תאבד מיליארדי שקלים.

ולמה אני אומר את כל זה עכשיו? כי בדיוק רפרפתי היום במגזין הסטודנטים המטופש להחריד של אוני' ת"א - "תזה". בעמוד האחרון יש ראיון עם צבי הכהן, מנהיג מאבק הסגל הבכיר. לאחר שקראתי את רוב דבריו והנהנתי בהסכמה עם רובם, הגעתי לשאלה האחרונה. "האם יש מסר שאתה רוצה להעביר לציבור הסטודנטים?". התשובה שלו מצוטטת כאן:

"אני קורא לסטודנטים, הנפגעים העיקריים מהשביתה, לצאת לרחובות. לא כהבעת תמיכה בנו, אלא כדרך למזער את הנזקים שנגרמים להם. הרבה תלוי בכם. זה שהסטודנטים יושבים בשקט, גורם לכך שהתקשורת לא מסקרת, השביתה לא מגיעה לתודעת מקבלי ההחלטות והטיפול בה נדחק לתחתית סדר העדיפויות שלהם. התערבות סטודנטיאלית לא תשנה דבר מבחינת תוצאות המו"מ עם האוצר, אך היא יכולה לקצר את השביתה ובוודאי להקטין את הפגיעה בכם."

הדברים האלו כל כך מרתיחים, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. המרצים המדושנים הללו לא פוצים פה במשך חודשים, יוצרים "מאבק" בשקט תעשייתי שלא נראה מעולם, לא אכפת להם מכלום, וכל מה שהם מוכנים לעשות זה להציע לנו להאבק בשבילם! יותר מזה - הדברים של צבי הכהן כמעט גורמים לנו, הסטודנטים, להיראות לא בסדר. מבחינתו, אנחנו הם אלו שצריכים לצאת לרחובות ולהרים קול צעקה. אנחנו צריכים לעשות את העבודה בשביל המרצים! זה שאנחנו לא עושים את זה, מבחינתו, זה לא בסדר! מה שעצוב זה שבסופו של דבר, אנחנו נידפק ולא משנה מה יהיה.

האמת, עם היחס שאני מקבל מהמרצים הבכירים שלי, אני לא מבין למה אני עדיין מתפלא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה מאבק של מרצים? הרי כל עוד הם הריצו את השביתה שלהם במקבלים לשביתת המורים, היה ברור שאף אחד לא ישים עליהם. ז"א שמבחינת מודעות הציבור לשביתה, הרי שרק עכשיו הוא מתוודע לכך.

בנוסף, עצם היותם פרופסורים ודוקטורים "פוגע" בהם מבחינת תמיכת הציבור מכיוון שהם נחשבים לאליטה ומה גם שלי קשה לתאר ולו מרצה אחד שלי שייצא לרחוב להפגין עם שלטים או חלילה צעקות רמות (אלא אם יבוא סטודנט וישאל שאלה לא קשורה).

חוץ מזה, רושם אישי שלי מהמרצים שלי הוא שהחלק ה'לימודי' מהווה טרחה לא קטנה עליהם ואין להם כ"כ כוח לסטודנטים פעורים שרק מפריעים להם בשאלות מטופשות והם בכלל מעדיפים להקרא 'בכיר' בלבד, ללא החלק המציק בכינוי - 'מרצה'.

בשורה התחתונה, לא משנה איזו נוסחת פשרה תהיה, אנחנו הסטודנטים נסבול:

את השנה לא יבטלו, זו מכה קשה מידי והקיץ ארוך מספיק (מבחינת כולם, פרט לסטודנטים שצריכים גם לעבוד כדי לממן את עצמם, כמובן) בשביל להאריך את השנה.

החודשיים האחרונים היו מבוזבזים מבחינת רבים מאיתנו - לך תתחייב לעבודה חדשה כשאתה לא יודע מתי תחזור ללימודים ומה יהיה העומס לכשתחזור וכמובן שבקיץ, שם טמון ה'כסף הגדול' יקוצר גם הוא.

אז בעצם היי, למה בעצם לא להאשים את הסטודנטים שהם לא עושים את העבודה שלהם?

הרי אחרי הכל, רק הם יסבלו..

פורסם

חצופים המרצים... ממש לא מעניינים אותי. לא בא להם, שילכו לעבוד באזרחות.

אני גם סטודנט, ושילמתי כבר חודשיים שכ"ד על כלום.

אם להיות כנה, אני לא אצא לרחובות בשביל כלום. כל מה שמעניין אותי זה לסיים את התואר, להשתלב בעבודה וזהו. אני אשלם חצי מהמשכורת מס, וחצי מהסכום מס על רכב שאקנה (שזה יוצא 75% מס על שנה ראשונה של עבודה נניח, למי שלא שם לב) - זו תרומתי ה(לא) צנועה למדינה, ובעקיפין להשכלה. המרצים רוצים לשנות סדרי עולם - אוקיי, אבל לא על חשבון גב הסטודנטים (שחלשים כלכלית גם ככה). לדעתי צריך לסגור את האוניברסיטה ולשרוף צמיגים. אני עצבני בחודש האחרון כמו שלא הייתי עצבני הרבה זמן.

אגב, הכי מצחיקים אותי כל המתלהמים שרוצים עובר בינארי. כאילו, הלוואי וזה יקרה, אבל לקוות לזה זה לחיות באשליה.

רוני - אתה בפקולטה להנדסה בת"א, לא? שמעתי הדיקן שלכם מותק :lol: (כמו המן הרשע ;-))

אפשרי לתבוע אותם תביעות קטנות?

פורסם

גם אני פגוע מהשביתה הזאת.

כרגע הייתי מעדיף שיבטלו את הסמסטר בגלל כל מיני סיבות (אבא שלי מגיע לארץ עוד שבוע, יש לי עומס בעבודות וכו'), וגם כי אם אני אחזור כרגע ללימודים זה יהיה ממש על הפנים מבחינת מוטיבציה.

בימים האלו יש לי רק שיעור אחד בשבוע, שבשבוע שעבר התבטל בגלל חנוכה. הכי גרוע שאלו שיעורי ספרדית, שאני מדבר כשפת אם (אני לוקח ספרדית בשביל ללמוד את הדקדוק של ספרד ולא של דרום אמריקה).

לבטל את השנה הם לא יכולים, אבל את הסמסטר אני מקווה שכן.

פורסם

שוב פעם אני נדפקת מהשביתה המזורגגת הזו. במקום לסיים את אחד החוגים לי מהדו חוגי, ולהתחיל תואר שני מוקדם אני אאלץ כנראה לעשות השלמות בשנה הבאה אפילו שכמות הקורסים היא כזו שאני יכולה להתמודד איתה בסמסטר.

BLOODY BASTARDS.

חוסר המעש הזה וחוסר הידיעה, אני בטוחה, הורגים את כולנו ולא מאפשרים לנו לנהל סגנון חיים נורמלי. כפי שנאמר, לכו תתחייבו לעבודה...

לצערי זה דופק לי לא רק את אפשרויות העבודה בארץ אלא גם את אלו שבחו"ל שהייתי אמורה ליסוע אליהן בקיץ. שמעתי שמועות על כך שנסיים את הסמסטר השני רק ב-22.08 - זה אומר שכל ספטמבר יהיו לנו מבחנים ולא יהיה לנו שמץ של חופש. אבל מצד שני לדעתי, זה עדיף על להפסיד שנה שלמה (אבל אני יכולה לומר את זה רק בגלל שאני גרה עם ההורים. אלו שלא, אני מניחה שלא יחשבו כמוני).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני אפאטי, בדיוק כמו שתיארת.

לי דווקא יש המון מה להפסיד מהשביתה הזאת. ביטול של שנת הלימודים הנוכחית הוא קריטי עבורי, היות ואני עתיד להתחיל לימודים בשנת הלימודים הבאה. הפסד של שנה עכשיו פירושו שאני לא מתחיל את התואר שאני רוצה וצריך לחפש אלטרנטיבות חלופיות. לא כיף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני בין הנפגעים. לפי מה שאני מבין ויודע הסיכויים שיבטלו את הסמסטר קלושים עד אפסיים. ברגע שהשביתה תסתיים וזה להערכתי יקרה בשבוע הקרוב- יתחילו הלימודים ,חופשות יקוצצו,שני המסטרים יקוצרו בשבועיים ואת השאר נשלים בקיץ. :evil:

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

קודם השביתה המפגרת של הסטודנטים, אח"כ השביתה של המרצים, אמנם השביתה של המרצים הרבה יותר מוצדקת מאשר השביתה של הסטודנטים, אבל אני עדיין נגד השביתה של המרצים.מה שהכי מרגיז זה ששונשיין וכל שאר הטמבלים שלו בהתאחדות קוראים לצאת לצד המרצים ואשכרה לא נותנים לקיים שעורים שכן מתקיימים, למזלי אצלנו אין שביתה וטוב שכך, כמה שפחות שביתות טוב יותר לכולם. אגב הסיכוי שיבטלו את הסמסטר קיים, ב 95 ביטלו את הסמסטר, וכולם קיבלו ציונים עוברים ללא בחינות, שזה ממש חרא, עזבו את הציונים, מה יהיה הלאה עם הידע? הרי קורסים מבוססים על קורסים קודמים, אז לא מספיק הציון, צריך ידע.

ROOONEEYY

פורסם
עזבו את הציונים, מה יהיה הלאה עם הידע? הרי קורסים מבוססים על קורסים קודמים, אז לא מספיק הציון, צריך ידע.

מילים בסלע!

מה אנחנו עושים שם אם לא ללמוד. אנחנו סתם מבזבזים את הזמן? מבחינתי כשלא מלמדים אותי משהו שהיו צריכים ללמד זה אומר שיש משהו שמעניין אותי (בגלל משהו בחרתי בתואר הספציפי הזה) ושאין לי אותו. אולי עכשיו זה לא נראה קריטי, אבל בעתיד אולי זה כן יהיה.

פורסם
קודם השביתה המפגרת של הסטודנטים, אח"כ השביתה של המרצים, אמנם השביתה של המרצים הרבה יותר מוצדקת מאשר השביתה של הסטודנטים, אבל אני עדיין נגד השביתה של המרצים.מה שהכי מרגיז זה ששונשיין וכל שאר הטמבלים שלו בהתאחדות קוראים לצאת לצד המרצים ואשכרה לא נותנים לקיים שעורים שכן מתקיימים, למזלי אצלנו אין שביתה וטוב שכך, כמה שפחות שביתות טוב יותר לכולם. אגב הסיכוי שיבטלו את הסמסטר קיים, ב 95 ביטלו את הסמסטר, וכולם קיבלו ציונים עוברים ללא בחינות, שזה ממש חרא, עזבו את הציונים, מה יהיה הלאה עם הידע? הרי קורסים מבוססים על קורסים קודמים, אז לא מספיק הציון, צריך ידע.

אתה יודע, ככל שאני מתעמק בזה, אני חושב בדיוק ההפך. כשהסטודנטים (אנחנו, להזכירך) שבתו, זה היה הרבה מעבר לסתם קיצוץ בשכר הלימוד - היו במאבק הזה אלמנטים רבים שעתידים היו להשפיע על ההשכלה הגבוהה כולה. ועזוב אם היא הצליחה או לא.

לעומת זאת, כשהמרצים שובתים, ולמרות כל ההצטדקויות שלהם, זו בפירוש לא שביתה על עתיד ההשכלה הגבוהה. זהו מאבק להעלאת שכר המרצים, נטו (ולהזכירך שזה לא שהם רעבים ללחם).

וכאן מגיע הפאנצ'ליין - חבורת האינטרסנטים הזאת החליטה שכדי שהשביתה שלהם תצליח, הם צריכים לפגוע במישהו אחר. את המאבק שלהם הם לא יכלו לעשות בעצמם - הם היו צריכים לגרור אותנו לתוך זה, במחשבה שאנחנו נפגע מזה כל כך שנהיה חייבים לעשות משהו - להפגין, להרים קול צעקה, אולי הם גם רצו שאנחנו ננהל בשבילם את המאבק?

במקום להשבית את המחקר שלהם (בו הם כמובן ממשיכים בימים אלו בשמחה רבה - זה לא שהם לא עובדים במהלך השביתה, כמו המורים למשל) הם משביתים את הלימודים ופוגעים תוך כדי כך בעשרות אלפי סטודנטים.

אני חייב להגיד - האנטי שאני מפתח כלפי האוניברסיטה הולך וגודל מדי יום, והאמת שזה לא רק בגלל השביתה - לאורך שנתיים של לימודים נתקלתי בהרבה יותר מדי מרצים בכירים שלא מעניין אותם כלום - התנהגות מבישה כלפי הסטודנטים, חוסר רצון לעזור, ללמד, להשקיע. אישית נפגעתי מזה לא פעם (ובסמסטר האחרון אפילו נפגעתי באופן קיצוני - נכשלתי במבחן, ערערתי והמרצה העלה לי את הציון ל-54 בלבד, למרות שהיה יכול להעלות גם ל-60 ואפילו ל-70 אם היה בודק את המבחן כמו שצריך. כמובן ששיחות, אימיילים ופקסים למספר גופים לא עזרו בדבר).

ד"א, עכשיו אגודת הסטודנטים באוני' ת"א העלתה באתר שלה מתווה להמשך השנה שלאחר השביתה:

http://www.student.co.il/?CategoryID=623&ArticleID=2125&Page=1

מספיק לקרוא את ההתחלה בשביל לראות שחבורת המפגרים הזאת פשוט לא יודעת חשבון. אם כל סמסטר יכלול 11 שבועות, ולסמסטר הזה נותרו עוד ארבעה (כולל השבוע הבא), אז הוספת 3 שבועות עד לסיומו ולימוד בימי שישי במשך עשרה שבועות (שזה בעצם יותר ממשך הסמסטר, אבל שיהיה) מסתכמים ל-9 שבועות בסה"כ, ולא 11!!!

ואח"כ מתפלאים שמערכת ההשכלה הגבוהה רקובה מהיסוד...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשהסטודנטים שבתו, הייתי רוצה לראות מי בדיוק יעצור אותי מלהגיע לכיתה וללמוד, אני נגד השביתה של הסטודנטים, ולכן לא שונשיין ולא ברדה או כל שאר הדבילים שיושבים שם באגודה ומונעים מאינטרסים פוליטיים לא יכריחו אותי לשבות ולא ללמוד. ברגע שאני ארגיש שהשביתה מוצדקת אז אני אשבות ,עד אז לאף אגודה אין זכות למנוע ממני כניסה לכיתות ולימוד. ואפילו שאני סטודנט, זה אומר אני חייב להסכים עם השביתה? שביתת הסטודנטים הייתה הכי מיותרת שיכולה להיות, שכר הלימוד בישראל הוא לא ממש גבוה.

בנוגע לשביתה של המרצים: נכון היא על העלאת שכרם, בדיוק כמו שהסטודנטים הפגינו להורדת שכר הלימוד ולא אעלק "על עתיד ההשכלה הגבוה". אז נכון אני נגד ההשבתה שלהם ונגד זה שהסטונדטים לא לומדים אבל בתאכלס איזה דרך יש להם להשיג את מה שהם רוצים? למישהו יזיז את הביצה הימנית אם הם יחליטו להפסיק את כל המחקרים? אז הם מבחינתם מטילים את כל כובד משקלם ומפסיקים ללמד, נכון אני לא מסכים עם כך אבל איזה פתרון יש?

בנוגע לאנטי שלך: שמעתי הרבה סיפורים אל אוניברסיטת ת"א. אני אישית במהלך ה3 שנים שאני לומד לא נתקלתי בכך, אבל אכן על ת"א שמעתי לא מעט סיפורים, כנראה שזו בעיה נקודתית עם ת"א. במרבית המקרים המרצים הם בסה"כ בני אדם ומי פחות ומי יותר הם אנשים בסדר.

נ.ב אל תצפה ליותר מדי מאגודת הסטונדטים, במיוחד של אוני' ת"א, הם פשוט מטומטמים אחד אחד שם. :evil:

ROOONEEYY

פורסם
למישהו יזיז את הביצה הימנית אם הם יחליטו להפסיק את כל המחקרים? אז הם מבחינתם מטילים את כל כובד משקלם ומפסיקים ללמד, נכון אני לא מסכים עם כך אבל איזה פתרון יש?

אם הם היו מטילים את כל כובד משקלם, הם היו מפסיקים גם את המחקרים.

אבל הם רוצים לרקוד על שתי חתונות ולכן מצד אחד הם כביכול שובתים (ע"י הפסקת הלימודים) אך מצד שני עדיין מקבלים משכורת על ביצוע מחקרים (כאשר אני מניח שהמחקרים מהווים את החלק הארי של שכרם).

פורסם

נקודה למחשבה -

אם יבטלו את הסיסמטר באופן גורף ובעיקבותיו כנראה גם את כל השנה, מה יהיה עם הסטודנטים שבכל זאת למדו חלק מהקורסים שלהם? חלק נכבד מתלמידי שנה א' וב' לומדים עם מרצים שלא מהסגל הבכיר והקורסים שלהם מתקיימים כסידרם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...