Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

החלטתי מזמן שאני רוצה ותמיד דחיתי את זה עד שעכשיו יש קצת כסף מיותר ואני רוצה לקנות מגבר וסאב, התקציב זה עד 1000 שקל לשניהם.

ממה שראיתי בזאפ (זה סתם להשוואת מחירים, בפועל אני ילך לחנות וישמע אחד אחד עד שמשהו יהיה מוצא חן העיני בטווח המחירים) אפשר להשיג מגבר וסאב עד 1000 שקל (נגיד בחריגה של 50-100 שקל גג),

נתחיל ממה שיש לי כרגע:

רדיו דיסק (הד יוניט) - Pioneer DEH-1900MP היא חדשה ודיי בסיסית אמפי3 ועוד כל מיני שטויות, נותנת צליל איכותי וטוב (לדעתי).

2 רמקולים מקדימה 4" של פיוניר לא יודע הספק לא כזה מעניין גם.

2 רמקולים אחורה על המגש 350 וואט של קנווד, הם ממש חזקים ועושים את העבודה.

קראתי מאמרים באתר וקצת חיפושים באינטרנט והבנתי שצריך קודם כל לחפש מגבר,

לא מצאתי משהו ספציפי אבל אני צריך מגבר 4 ערוצים , ראיתי שרוב המגברים בטווח המחירים שלי מוציאים 60 וואט לכל ערוץ (לא הבנתי אם זה מקס או אראמאס נטו), אז אם הסאב עצמו הוא 1000 וואט לדוגמא, המגבר לא יוכל להזיז אותו אז אני רוצה לגשר 2 יציאות (שהבנתי שזה אפשרי).

בנוסף ל2 רמקולים מאחורה לכל רמקול לחבר ערוץ, ואז נשארתי עם ערוץ אחד בודד שאין לי מה לעשות איתו? או שלא הבנתי נכון...

הסאב לדוגמא ראיתי של פיוניר Pioneer TSW306C שעולה 450-550 שקל ראיתי שיש אותו להרבה אנשים וראיתי שגם הרבה אמרו שהוא סתם חרא.

אז אשמח לקבל המלצה לסאב ולמגבר (לא רוצה משומש) כי מחיפוש בסאב אפשר למצוא מגבר של ג'יביאל ב550 שקל (2 ערוצים 60 לכל ערוץ) והסאב שכתבתי קודם ובנוסף הסבר אם משהו שכתבתי לא נכון כאן.

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

קודם כל אתה צודק.

לא הבנתה נכון

אז ככה :

המגבר שאתה מדבר עליו מורכב מ4 יציאות

שכאשר כל זוג יציאות מייצג זוג אלמנטים

או במקרה של סאב - אלמנט אחד (כי משתמשים ב+ מצד אחד וב- מצד שני).

וכמו שהחושים שלי אומרים שלי בתקציב של 1000 שקל אתה לא קונה סאב 1000W.

לרוב בתקציבים האלו אתה קונה סאב של איזור ה150W (אל חשש הוא מרביץ לא רע בכלל בדר"כ)

ועכשיו אני יכול רק להניח מהשאלה שלך שמקדימה יש לך 4" פשוטים אז אין יותר מדיי מה להגביר בהם.

תגביר את האחוריים

וכשיהיה לך עוד קצת כסף ספייר בכיס. תשקיע בקומפוננט חביב לקדימה ותגביר אותו.

מבטיח לך שאתה תשדרג לעצמך את החווית שמיעה בכמה דרגות.

שיהיה בהצלחה. :)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

רגע אבל לא הבנתי דבר אחד, אז אני צריך מגבר 4 יציאות או מגבר 2 יציאות?

אם הבנתי נכון כל יציאה זה בעצם כמו במגבר ביתי, יש הידקי פלוס ומינוס ואליהם מתחבר רמקול אחד.

כמו שאמרתי 4 יציאות = 4 רמקולים? ==> יציאה לרמקול אחורי שמאל, יציאה לרמקול אחורי ימין ויציאה שלישית לסאב או! שאפשר לגשר בין היציאה השלישית לרביעית ואז בעצם כל היציאות מנוצלות.

או

לרמקולים הקדמיים אין לי מה לגעת בהם ושהרדיו דיסק יתפעל אותם לבד.

בנוסף לגבי הסאב שאמרתי של ה1000 וואט, זה כמובן 1000 ואט מקס שאמרת יוצא האראמאס שלו 150 וואט, אז אם המגבר יוציא 60 וואט לכל יציאה, אני מגשר 2 יציאות יוצא לי 120 וואט, מכך יוצא שהסאב יהיה מנוצל כמעט עד הסוף? (או ששוב לא הבנתי וה60 וואט שמוציא המגבר עם מקס ובפועל אראמאס יהיה 30 וואט?).

אשמח לקצת סדר בדברים,

בנוסף המלצה לסאב ומגבר.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

נכון הבנתה את הרעיון

קח בחשבון שבדר"כ כאשר עושים גישור

מקבלים יותר מכפול תלוי במגבר

תבדוק בתיעוד שלו.

אבל בעיקרון הבנתה

וקח בחשבון שגם אם בסופו של דבר המגבר יתן פחות מהסאב זה יעבוד

זו לא פרקטיקה נכונה.

אבל זה יעבוד.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

אוקיי אז עד עכשיו אני מתקדם וזה טוב,

צריך רק המלצה למגבר חדש בעל שם\חברה 4 יציאות חדש בעל הספק גבוה במחיר של עד 500-600 שקל.

וסאב בלי תיבה שיתמוך בגישור 2 יציאות כמו בשרטוט בניצול מקסימלי או קרוב למקסימלי,

על התיבה אני רוצה עוד ללמוד ולבנות לבד קופסא מלבנית לפי נפח שמיועד לה ואשמח אם מישהו יפנה אותי לאתר או נוסחא מסוימת שרשום שם איך לחשב את הנפח וכמה ס"מ אורך רוחב וגובה.

בנוסף רק להסבר קטן מה זה אומר שעושים גישור אז מקבלים יותר מכפול, נניח והסאב נותן לכל ערוץ 60 וואט (שעדיין לא הבנתי אם זה מקס או אראמאס) אז אם אני מגשר 2 יציאות שכל אחת 60 אני בתאכלס אמור לקבל 120 וואט לא?

יש עוד משהו שקראתי כאן בפורום שבמצב של גישור ההתנגדות של כל יציאה מתחלקת ב2 וככה ההספק של כל יציאה גדל פי 2 כתוצאה מזה בגישור עצמו אני מקבל פי 4, הגיוני? (60 וואט הופך ל 120 לכל יציאה ואז 120 כפול 2 בגישור).

**אם היציאה של המגבר זה 60 וואט מקס לדוגמא, אז מכך יוצא שאני יקבל 30 וואט אראמאס לכל רמקול וזה ממש חלש לא?

תודה,

אוהד.

פורסם

שלום לך,

עדיף לך להגביר במה קידמית,יש כאלה שאין להם רמקולים מאחורה, רק סאב וקופוננט מקדימה,

עם תוכל לחכות ולחסוך עוד כמה שקלים זה יהיה מעולה!זה כמו שתיקנה רמקול באלף שקל ומגבר 4 ערוצים במתאיים שקל

בכל מקרה יש לך את המגבר הבא של מאגנט שהוא 4 ערוצים 130 RMS לכל ערוץ אבל הוא עולה 849 שקל,יקר לך מידי?

ואני אומר לך את זה מניסיון של המגבר הזה, יש אותו לחבר שלי, יש מגברים יותר זולים, אבל אני לא יגיד לך סתם ואחר כך תחליף אחריי יום.

ויש עוד דרך, שתיקנה מגבר שתי ערוצים רק לסאב בנתיים, ואחר כך שיהיה לך כסף עוד מגבר שתי ערוצים למאחור זה כבר שיקול שלך

עם יש לך עוד שאלות תשאל

נ.ב: יש גם מאק אודיו ששמעתי שהוא טוב!(רק קראתי עליו ואמרו שהוא מעולה!תדבוק את העיניין לעומק הוא עולה 800 שקל)

בברכה יניב

פורסם

אהלן יניב תודה על התשובה,

להגביר את החלק הקדמי זה קצת בעייתי, הרכב המדובר זה מיצובישי קולט 94', הרמקולים הקדמיים היחידים שאפשר לשים שם זה 4" קטנים מתחת לדש-בורד, בדלתות עצמם אפשר לעשות חורים ויש אפילו מקומות לעשות הבעיה זה לבצע חיתוך ואני לא מעוניין לגעת בדלת.

בנוסף במושב האחורי בדפנות המושב יש מקום לשים 2 רמקולים עגולים או 9"6, במגש מאחורה יושבים 2 רמקולים גם 6 על 9,

התכנון שלי זה שהחלק הקדמי יתופעל על ידי הרדיו דיסק כמו שהוא עכשיו,

ושהמגבר יגביר את ה2 האחוריים + הסאב, בעצם כל החלק האחורי ייתן יותר באס מאשר צלילים גבוהים, והרמקולים הקדמיים ייתפקדו כ"טוויטרים" וככה אני מקווה שהכל ישתווה למרות שזה לא כלכך רלוונטי, בנוסף רציתי לשאול איך אפשר לשלוט על העוצמה של הסאב עצמו? דרך הרדיו דיסק?

לגבי מה שרשמת אותם מגברים, קצת יקר לי מגבר ב800-900 שקל ואני מוכן להשקיע גג 600 שקל בתנאי שאני מוצא סאב ב500 שקל גג.

אשמח לקבל המלצות לסאב ומגבר בטווח המחירים הנ"ל,

וגם עוד משהו שלא הבנתי ושאלתי כבר קודם, היציאה של המגבר לדוגמא 60 וואט ליציאה, זה נקי אראמאס או מקס?

אם זה מקס אז אני צריך מגבר יותר חזק שייתן 100 וואט אראמאס שזה נשמע לי קצת יותר הגיוני, השאלה אם יש בטווח המחירים שלי?

תודה,

אוהד.

פורסם

אתה צודק. רשום נגיד 4X60 אז זה 60 RMS לא מקס,

יש סאב ששמעתה?

יש את הפיוניר בסביבות 400 420 הינה קישורים לשתי סאבים,ראשון. השני

במקרה שלך הייתי הולך על הראשון, ככה יהיה לך יותר כסף למגבר,והוא סאב מעולה!יחסית לכסף שלו

עכשיו כמה אתה מעוניין להשקיע במגבר?אתה בטוח שאתה לא רוצה מגבר יד שנייה?

יש אתה המגבר של פלוס אודיו שעולה 500 שקל חדש,אבל הוא סיני.אל תצפה ממנו יותר מידי, הוא סבבה

אתה בטוח שלא רוצה מגבר יד שנייה ? ניראה לי עדיף לך בקטע הזה ככה יהיה יותר איכותי!

פורסם

ממה שראיתי הטווח מחירים לא כזה משנה הפרש של 50 שקל או פחות בין 2 הסאבים, בכל מקרה אני חושב שאני דיי סגור על הסאב הראשון הוא פשוט נראה לי טוב 300 וואט אראמאס נשמע אחלה לגמרי במחיר של 400 שקל.

עכשיו רק נשארו 2 דברים אחרי שהבנתי הכל,

לינק לאתר או נוסחא מסוימת לבנות קופסא, (עץ אמדיאף כל זה אני יודע) רק צריך מידות ודרך חישוב.

ומגבר שיכנס לי ב600 שקל או אפילו אחרי שאת הסאב צמצמנו ל400, אפשר אפילו מגבר ב700 עם עדיפות להספק גבוה אראמאס (לא מקסימלי) בכל יציאה שיפתח את השושנה לרמקולים האחוריים או לפחות יזיז להם שם משהו שיהיה חזק ואיכותי (350 וואט מקס כל אחד מהם שזה 175 אראמאס) ולסאב עצמו שהוא 300 אראמאס אני מבין שבטווח המחירים שאני מדבר עליהם, גם אחרי גישור המגבר לא ייתן לי קרוב ל300 וואט אראמס ולא יהיה ניצול מקסימלי של הסאב, אז שיהיה כמה שיותר קרוב.

**עכשיו מה שנשאר לעשות זה למצוא חנות בחיפה שמוכרת את הסאבים האלה ולברר מחירים בתקווה שאני יגיע ל400 או לשמוע אצלהם שם ולהזמין באינטרנט שזה בדיוק אותו דבר.

**ראיתי את הלינק שנתת של המגבר, כתוב שם בתגובות שהוא מתחמם בקלות ונכנס למצב של הגנה עד שהעסק מתקרר, כמובן שאני לא רוצה להתעסק עם מגבר שאין לו הגנות חימום או רגישות לחום ועדיף משהו שמסוגל לעבוד שעות על נסיעות ארוכות שיוצא לי לעשות לפחות פעם-פעמיים בחודש.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

נגיד יש מגבר 4X100 RMS בגישור הוא מוציא בדרך כלל יותר מכפול,ואתה לא חייב שזה יהיה בדיוק 300 RMS הוא ידפוק יפה גם עם 200 RMS, אתה לא רוצה בטוח מגבר יד שנייה? ניראלי יותר עדיף, רק תגיד כן או לא, כי ככה יהיה לך משו איכותי יותר בפחות כסף, זה לא רמקול שאתה לא יודע איך שמעו איתו וכ' זה מגבר, זאת הצעה שלי, רק תענה כן או לא,

פורסם

אני מעדיף שלא, אבל אם יש מגבר שבקושי היה בשימוש ומישהו מוכן להתחייב שהעסק לא יתחמם לי ויעבוד כמו חדש (הרי אתה יודע שאתה קונה חדש יש אחריות ואם נשרף לך בגלל שהוא יתחמם אתה תקבל חדש או מתוקן) אז בהחלט יש על מה לדבר אם אתה מכיר מישהו שמוכר בחיפה,

מצידי אפילו חנות שמוכרת מגברים יד שניה משופצים עם אחריות אז מה אכפת לי כי אם קורה משהו יש למי לחזור.

אוהד.

פורסם

יש כאלה שמוכרים מגברים יד שנייה עם אחריות לשבע חודש וכ'

תעשה חיפוש בפורום בטוח תימצא! מישהו שאל אותי עם אני רוצה מגבר אז אמרתי לו שישלח לי נתונים וכ'

מצאתי לך מישהו אני ישלח לך בהודעה פרטית תגיד עם קיבלתה,

ובקשר לתיבה אתה תקבל עם הסאב

פורסם

**אם היציאה של המגבר זה 60 וואט מקס לדוגמא, אז מכך יוצא שאני יקבל 30 וואט אראמאס לכל רמקול וזה ממש חלש לא?

תודה,

אוהד.

ומגבר שיכנס לי ב600 שקל או אפילו אחרי שאת הסאב צמצמנו ל400, אפשר אפילו מגבר ב700 עם עדיפות להספק גבוה אראמאס (לא מקסימלי) בכל יציאה שיפתח את השושנה לרמקולים האחוריים או לפחות יזיז להם שם משהו שיהיה חזק ואיכותי (350 וואט מקס כל אחד מהם שזה 175 אראמאס) ולסאב עצמו שהוא 300 אראמאס אני מבין שבטווח המחירים שאני מדבר עליהם, גם אחרי גישור המגבר לא ייתן לי קרוב ל300 וואט אראמס ולא יהיה ניצול מקסימלי של הסאב, אז שיהיה כמה שיותר קרוב.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

אני לא בטוח שהבנת את עניין המקסימום והRMS אם יש לך 1000WATT מקסימום זה לא בהכרח 500WATT RMS

לוואט אראמאס (אם אני לא טועה ותקנו אותי אם אני כן) אין לנו הצרכנים דרך לחשב זה רק לפי מה שהחברה מצהירה

sound connecting people

• תוכן חדש...