Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בשעת ערב יצאתי עם הקסארה טורבו דיזל שלי, ותודות לעיריית נתניה הכביש שבו נסעתי היה מוצף (שנים של היטל ניקוז שלא יורדים לשום מקום). מכוניות הצליחו לעבור במקום (גם דיזל וגם בנזין) וכבעלים של רכב דיזל אמרתי יאללה נכנסים. הבעיה התחילה שהייתי בשני ורציתי להוריד לראשון, מילא רציתי, הורדתי, כמובן שהאוטו האט, עצר וכבה.

או קיי... המצב הוא כזה... אוטו באמצע שלולית, מים עד גובה גלגל, לא רוצה להניע ולך תמצא מי יוציא אותך. החלק המעצבן, ברלינגו עובר לידי בנון שלנטיות כאילו אין לו אותו מנוע (מנוע בסיסי זהה, אין לו טורבו אבל לא צריך להיות קטנוניים) והוא לא נמוך כאותו נחש שהולך על גחונו. מישהו נחמד עצר ועזר לי לדחוף את האוטו מחוץ לאגם, תודה לך איש יקר. בקיצור המצב עכשיו אוטו מחוץ לאגם, לא מניע בנסיון הנעה השעונים בלוח המחוונים קופצים לכל הכיוונים. האוטו הושאר במקום לחכות לגרר.

הגיע הגרר שמע את התיאור שלי על המחוונים הקופצים ואמר שהייתה לו מכונית עם אותה בעיה מוקדם יותר שהתייבשה והניעה. מגיעים לאוטו הוא מנסה להניע האוטו דופק כמו משוגע ויוצאים מפלים של מים עם נוזל שחור (כנראה שמן) מהאגזוז.

עכשיו הגענו לשלב השאלה הזה:

האם יש סיכוי שהמנוע לא הלך? המנוע דופק כמו משוגע ואחרי שנגמרו המים יוצא עשן לבן (לא ברור אם עשן או אדים למען האמת לא דחפתי יד). הגרריסט טוען שהלך מנוע מחדירת מים (מה שהגיוני) מה שאני מתפלא זה מהעובדה שלא עוקם טלטל (שלדעתי היה מונע סיבוב המנוע).

ועכשיו שאלת מליון הדולר, מבדיקה שעשיתי לפני שקניתי את האוטו מנוע אמור לעלות 10-12K לא כולל עבודה, האם בכלל שווה להשקיע את זה או שפשוט למכור אותו לחלקים?

פורסם

ראשית,סביר בהחלט שרכב ששקע כמו שלך במים יתקשה להניע - חלקי חשמל נרטבים וחשמל ומים כמו שאתה יודע (ככל הנראה) אינם חברים טובים.

לא ברור הקשר בין השלולית לזה שהמנוע דופק אלא אם אתה לא מספר שנכנסת לבור,אגן השמן שלך קיבל מכה כלשהי,האוטו איבד שמן ועכשיו הלך מנוע.

הייתי אומר שהשרשור הזה הזוי לחלוטין ,אין קשר של ממש בין כניסה למים לבין לשפוך מנוע שוב,אלא אם קרה לך מה שכתבתי קודם.

יש לגרור את הרכב למוסך מתמחה /מורשה סיטרואן ואם אתה מאיזור חולון יש לך את "אורן שירותי רכב",אם אתה מת"א יש לך את מוסך "שאפט" בהנהלת ניצן ודודי.

אם אתה מאיזור אחר ציין את מקום מגוריך ותקבל המלצה למוסך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הילוך ראשון הוא רק לתחילת נסיעה. ברוב המוחלט של הרכבים יהיה קושי רב להכניס להילוך ראשון בזמן שהאוטו בתנועה, ורק כאשר המהירות קרובה מאוד לעצירה הוא נכנס. במיוחד בדיזל אין בעיה אפילו להתחיל נסיעה בשני.

אבל זה סתם נקודה קטנה לעתיד, לא נראה לי שזה מה שגרם את הנזק (למרות שאולי אם הייתה ממשיך בשני לא היית נתקע).

כמו שאמר קודמי, בדוק חוו"ד אצל מוסכניק טוב. גרריסט יודע אולי לחלץ אבל לתקלה בסדר גודל כזה עדיף מוסך.

האם הרכב כ"כ ישן / לא שווה כלום שכבר עדיף למכור אותו לחלקים?

נ.ב- תמיד חשבתי שדיזלים הרבה יותר עמידים במים, וצולחים שלוליות עם הרבה פחות סיכון לבעיות מאשר בנזין. האם טעיתי?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

פתח יניקת האוויר בקסארה ממוקם נמוך עד כדי רשלנות! אתה לא הראשון שהקסארה שלו שואבת מים מה"פילטר"

בשלוליות שרכבים אחרים עוברים בקלות. רוב הסיכויים שמדובר בנעילה הידרוסטטית, או בקיצור "הלך המנוע".

פורסם

ברכבי דיזל, בניגוד למנועי בנזין, אין פלאגים כך שלרוב, מנסיוני עם ג'יפים בשלוליות, ניתן לנקז את המים מהבוכנות ולהניע.

לפני ששוקלים להחליף מנוע, לך למוסכניק שאתה סומך עליו, כמו שאמרו מעלי.

5700 סל"ד מקסימום

פורסם

לצערי הרב, הרבה אנשים לא יודעים את זה אבל אם יחפשו את המילה קסארה בחורף שידעו -

בקסארה טורבו דיזל (טורבו בלבד, PRE HDI ) הפילטר אוויר נמצא למטה!! תרתי משמע - הפילטר נמצא הכי נמוך שיכול להיות , הוא נמצא מתחת לרכב! (מתחת - 7 ס"מ מהכביש) כיוון שלא היה מקום אחר כנראה. עכשיו אם הוא לא סגור היטב (המכסה של הפילטר, ולא שינו אותו כמו דחפו בורג או משהו) המנוע יונק מים.(!)

מה שחשוב לעשות :

א. לוודאות שהבית תקין ולא שבור\סדוק\לא אטום.

ב. לא להכנס לשלוליות עמוקות מידי

ג.מה שנשאר לך לעשות עכשיו - לרוקן שמן מנוע לחלוטין, להחליף פילטר ולשים שמן. ולנסות להתניע. אגב שתדע - הלוח שעונים שהתשגע זה לא מיים - אין בעיה כזו ברכב מסוג זה. זה אומר שהמצבר חלש בדרך כלל.

אם המצבר לא חלש אז ברכותי, נראה לי שאתה הקסארה הראשונה שקיבלה כל כך הרבה נזק ממים.

אגב - אם אתה מחליט לפרק לחלקים - דבר איתי אני צריך כמה דברים .

בכל אופן מנוע לא יעלה לך 12-10. גג 6. אומנם אין הרבה כאלה מנועים כי מהקבוצה זה הרכב היחידי שמותקן בו המנוע הנל

פורסם

בדוק את שמן המנוע מהמדיד ותיראה אם חדר מים לשמן. תיבדוק ששמן המנוע במדיד לא גבוה, ואם המדיד מראה שיש הרבה שמן אז חדר מים.

המים שיצאו מהאגזוז זה מים שניכנסו לאגזוז ופשוט יצאו מאיפה שניכנסו.

פורסם

סתם חומר למחשבה חשבתה להביא שמאי רכב ולתבוע את העיר או את מי שאחראי לתחזוקת הכביש, הרי כאשר אתה נוסע על כביש ויש בור או מכשול אחר ונשבר חלק אנשים תובעים את מי שאחריא לכביש ובדרל כלל זוכים. לדעתי הצפה בסדר גודל כזה של כביש ציבורי זה גם רשלנות ולכן ניתן לתבוע ולקבל פיצוי . נכון שזה יקח זמן אבל בתווך הארוך ישתלם לדעתי.

פורסם

הוא לא בדיוק ייזכה, פעם דוד שלי תבע את העירייה והתביעה נידחתה בגלל משהו שניקרא "ניזקי טבע" ושזה לא בשליטת העירייה,

בקיצור תלך למוסך שאתה מכיר, אם אין לך אחד טוב תחפש אחד אמין וממולץ שלא יידחפו לך ישר "הלך מנוע" תבדוק טוב טוב בכמה מוסכים אוליי זה נזק מזערי,

ותגידו שאלה כללית אליכם. אי אפשר להעלות את הפילטר מהחורבן הזה למיקום אחר?

פורסם

אבל פה מדובר על מערכת ניקוז כושלת!!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אני יכול להגיד שברד או עץ שנפל זה נזקי טבע אך במקרה של הצפות חמורות של כבישים אחרי יום של גשם ממש לא נראה לי כנזק של הטבע

פורסם

הייתי אומר שהשרשור הזה הזוי לחלוטין ,אין קשר של ממש בין כניסה למים לבין לשפוך מנוע

דווקא בהחלט יכול להיות קשר.

חפש על "נעילה הידרוסטטית".

ישראל, אני מקווה בשבילך שלא זה המצב.

בכל מקרה, נא להמשיך בפורום הטכני בדיון בנושא הטכני, דיון משפטי או המלצות לעיריה בנושא ניקוזי מי נגר עילי - שייך לפורום אחר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

להערכתי, ותעדכן אותנו בהמשך אם טעיתי, אם תפרק עכשיו מנוע אתה תגלה לפחות טלטל אחד עקום ורינגים שבורים בלפחות בוכנה אחת. המנוע הזה ז"ל. BEEN THERE, DONE THAT אצלי זה קרה בניסן טראנו, בחציית נחל האלה. 15000 ש"ח נזק.

• תוכן חדש...