Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם?

מאסה רצינית של חומר פשוט כמו פזקר סופרטייט אלומיניום (נגיד 10 מטר על 1 מטר),

או קיט של חברה מוכרת (כמו סקנד סקין או דינאמאט אקסטרים)?

המחיר בסופו של דבר יהיה בערך זהה לחומר+העבודה (כי את הפזקר צריך להדביק עם דבק מגע)

מי יתן תוצאה טובה יותר?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

למה אתה מדבר בלי לדעת? סתם שאלה...

ראית פעם יריעה של פזקר? - אי אפשר ממש לשים את החומר הזה בשכבות, זה פתרון של שכבה אחת בלבד לדודי שמש בעיקר.

יש קטע של 10 סנטים פס שמאפשר לך לעשות חפיפה בין רצועות, אבל שכבה על גבי שכבה בחומר הזה אתה לא יכול לעשות כי יש לו מאין מרקם של חול מלמעלה שלא ניתן להדביק אליה שום דבר באופן יעיל.

יש חומר זול שנקרא טקסה - חשבתי בעצמי לקנות פעם - כאן אתה צריך שתיים שלוש שכבות בשביל לקבל עובי של שכבה טובה של דיינאמאט אקסטרים - אם כי, הדייהו רייסר שראיתי בה בידוד כזה - היתה הרגשה כאילו שהפח שלה נלקח מאיזה ברדלס A2 (נגמ"ש צה"לי מצוי).

בכל מקרה זאת גם שאלה של צורך - אם אתה שם בדלת רמקול 6 אינטש סביר - שכבה אחת אמורה לעשות עבודה טובה ברוב המקרים, אם אתה שם 6.5 אינטש מפלצת או סאב 6.5 אינטש אתה כבר תצטרך כנראה קצת יותר מזה.

זה גם תלוי בפח של הרכב - יפני? אתה הולך להשקיע קצת יותר ממה שתשקיע ברכב גרמני, סביר להניח שההשקעה תהיה כפולה בשביל אותן התוצאות.

ואם אתה משתמש ברמקול 8 אינטש אתה כבר צריך לשקול שימוש בחומרי בידוד נוספים שממש יקשו את הדלת.

אבל השאלה האמיתית היא, מה הבעיה? יש לך קרקושים של פלסטיקה וחלקי מתכת של המנעול ומנועים חשמליים? או שאתה ממש מרגיש שאתה מאמץ את המערכת ושיש החזרים, הבאס לא נקי מספיק?

אם המקרה הוא המקרה הראשון - חתיכות קטנות של ספוג יספיקו לך.

אם המקרה הוא השני - תתחיל לברר על חומרי איטום ותעשה שיעורי בית ע"י הרצת חיפוש - רמז עבה מאוד - ת'רד של איתמר לגבי בידוד אקוסטי :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ליאור?הכל בסדר? אתה סוטה מדרך הישר ומחפש פתרונות חאפריים?

קיט דלתות ייעודי עולה סביב ה 500 ש"ח. די והותר בטנק שלך.

פזקר הוא לא דומה ולא קרוב אפילו לחומרי הבידוד הייעודיים לרכב. חבל על הכסף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חברים, ל"פזקר" יש מגוון עצום של חומרי בידוד ואיטום.

אחד החומרים האלומיניום טייט מתאים לשימוש גם ברכב.

הוא מיוצר ע"י TEXCA שזה יצרן ספרדי מעולה שעתיר במוצרי בידוד.

הפזקר שמדברים עליו פה , הוא חומר שאינו מתאים לשימוש ברכב.

הוא פשוט נושר מהפח אחרי זמן מה.

כמובן שהכי טוב זה חומרים יעודיים כמו סקונד סקין אודיו,קסקייד אודיו,דיינמאט או בי-קאוויט.

under construction..

פורסם
פזקר הוא לא דומה ולא קרוב אפילו לחומרי הבידוד הייעודיים לרכב. חבל על הכסף.

לא אמרת לי בעצמך לפני איזה כמה חודשים שלדעתך הכל עניין של הוספת מאסה לדלת, וזה לא ממש משנה באיזה חומר משתמשים? :roll:

פורסם
אחד החומרים האלומיניום טייט מתאים לשימוש גם ברכב.

הוא מיוצר ע"י TEXCA שזה יצרן ספרדי מעולה שעתיר במוצרי בידוד.

הפזקר שמדברים עליו פה , הוא חומר שאינו מתאים לשימוש ברכב. הוא פשוט נושר מהפח אחרי זמן מה.

המשפטים אינם ברורים :-(

אתה טוען שפזקר אלומיניום טייט מתאים לבידוד רכב או לא?

ואם כן, אז איזה פזקר איננו מתאים לשימוש ברכב ונושר?

פורסם

הייתי מעוניין לשמוע קצת יותר על הTEXA הזה, כמה הוא עולה, איפה ניתן להשיג/להזמין, האם העבודה איתו נוחה?

בכללי, אני מעוניין פשוט לאטום את דלתות של פוקוס 05 בשביל הפולס שלי. אני די מרוצה מהם ורוצה לתת להם כביכול "תיבה אטומה" לנגן בה.

כמובן שזה גם יתמוך בקומפוננט טוב יותר בעתיד.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

ליאור יש פה בחור בשם SNOWBALL שהתקין ברכב כמו שלך עם איטום מינימלי והוא מאוד מרוצה.

פנה אליו.

השאלה גם מה אתה מחפש.

לאיטום כמו שאנו קוראים לו פה בארץ יש שתי מטרות שונות לרוב.

א. הפחתת רעשים ועל ידי זה העלאה של יחס אות לרעש בתוך הרכב, כך אתה מקבל בעצם יותר סאונד ובי הפרעות.

ב. שיפור אקוסטי. שזה אומר ספיגת או להפך של תדרים מסויימים, יצירת נפח מדומה, שינוי החזרים והפחתת רעש מסויימת.

עלייך לשאול את עצמך מה אתה רוצה. אולי בעצם מה שאתה צריך זה שינוי בכוון הוופר או הטוויטר לשם שיפור? אולי כל מה שתעשה לא ישנה כלום?

בקיצור, תשקול הכל אני בסה"כ רוצה לעזור לך לחסוך כמה שיותר ולקבל שיפור כמה שיותר גדול.

פורסם
לא אמרת לי בעצמך לפני איזה כמה חודשים שלדעתך הכל עניין של הוספת מאסה לדלת, וזה לא ממש משנה באיזה חומר משתמשים? :roll:

כן, בשורה התחתונה זה הכל עניין של הוספת מסה לדלת, אבל הפזקר "העבה" הוא בהחלט לא הפתרון לכך. הוא קשיח מדי ולא ניתן להדבקה מספיק טובה לפח הדלת.

ה TEXCA הוא יותר בכיוון. נדבק טוב וגמיש יחסית. מצד שני וכמו שאמרו, צריך משהו כמו 3 שכבות כדי להגיע איתו לבידוד טוב.

אני עדיין בעד החומרים לשימוש אוטומוטיבי שזה כל ייעודם.

(ואם אתה הולך באלטרנטיבה עד הסוף - יש עכשיו מגוון מוצרים די רחב ברשתות ה "עשה זאת בעצמך" כהכנה לחורף המתקרב.)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המטרה היא לא בידוד רעשים מבחוץ - את זה הלאון עושה די טוב!

המטרה היא הפחתת ההחזרים והרסוננז מאיזור המידבאס כאשר מאזינים בעוצמה גבוהה, כך שיהיה באס יותר "הדוק" ומדויק.

על הדרך נראה לי שאעזר בספוגים, ברגים או כל מה שדרוש ע"מ למנוע את הזמזומים שהתחילו לי מכיסוי הדלת (פלסטיק). זה ממש מוציא אותי מדעתי.

עדיין לא הבנתי מה זה ה-Texca הזה.

אני האחרון שיחסוך כסף על הרכב, קל וחומר באודיו - השאלה הייתה בהינתן תקציב נתון כיצד ניתן לנצל אותו בכדי להגיע לתוצאה הכי טובה. יש כאלו שטוענים שעדיף פי 3 מאסה של חומר "זול" מאשר כמות סטנדרטית של חומר "יעודי".

פורסם

שימוש בחומר יעודי נותן תוצאה טובה מאוד בשכבה אחת, המהדרין, או החולים ישימו 2 על כל חלק פח

שכבה על פח חיצוני ושכבה על הפח עליו יושב הפלסטיק יצרו תיבה אטומה (בגבול הניתן) מה שנותן לחומר ערך מוסף של יצירת חלל אטום בנוסף לביטול רזוננס

בפורום יש שרשור שפתח ALPINE - יוסי ובו הוא מראה אטימה מעולה של סיאט, רצוי שתסתכל שם

עדיף לקנות באלק שלם ולאטום את הדלתות ובשארית להתפרע על הבגאז' , אם מדף הרמקולים שלך מקפץ זה יעזור מאוד

פורסם

טוב, אני מבין שאף אחד כאן לא מתלהב מהרעיון של שימוש בחומרים לא יעודיים...

איזה חומר Dampening יעודי נותן ביצועים הכי טובים לבידוד דלתות ביחס למחיר (ניתן להשגה בארץ)? ומאיפה אני קונה?

אני מבין שהמלחמה היא בין Second Skin לבין Dynamat Extreme? בעבר היה לי נסיון טוב עם השני...

פורסם

שני החומרים טובים ודומים, בתכונותיהם ומחירם.

יש לי מוצרים של שתי החברות ברכב, ולא מצאתי שוני או יתרון משמעותי לאחד מהם. מי שתשיג יותר זול - לבריאות.

(השמועה מספרת שביום האירוע בעפולה יהיו מחירים טובים גם למוצרי סקנד סקין. שווה להמתין)

איתמר.

פורסם

רכב VW. שעבר התעללות קטנה (:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162746

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

פזקר.. לרכב?? להחזיק מעמד הרבה זמן אני לא בטוח שזה יחזיק

(מניסיון אם החומר אם חברת איטומים שעובדת אצלנו)

לך לכיון המוצרים המומלצים לאיטום -הרכב- חברי!

בכל מקרה בחירה מהנה ותהנה!

:roll:

• תוכן חדש...