Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רנו סיניק משומשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מעוניינים ברנו סיניק כאוטו עיקרי. כרגע התקציב שלנו הוא כ 50-55 אלפ ש"ח ועל הכוונת קיימת רנו סיניק משנת 2002 מנוע 1600 עם 75000 אלף קילומטר ומטופלת באופן מסודר במוסך מורשה בתל אביב.

האוטו עדיין לא עבר בדיקה במכון ויש לי מספר שאלות בנושא, ואודה לחברי הפורום על תגובתם המהירה (צריך להגיע להחלטה תוך 48 שעות):

1. האם רנו סיניק אמין באופן כללי (התרשמות וניסיון אישי יתקבלו בברכה)

2. האם מחיר המחירון משקף את העסקאות הנעשות בפועל? כוונתי היא, האם יש ביקוש לרנו סיניק בשוק המשומשות המצדיק את מחיר המחירון או שבפועל המחיר בפועל נמוך ממחיר המחירון (גם אם הבדיקה לפני הקנייה מצביעה על אוטו תקין לכאורה).

3. על אילו דברים צריך לתת את תשומת הלב העיקרית בעת הבדיקה (לדוגמה מערכת מים, טיפול טיימינג, גיר, מערכת חשמל ומחשב וכו')?

4. קיבלתי דיס-אינפורמציה לגבי הטיפולים השוטפים, האם מישהו יוכל להאיר את עיניי או להפנות אותי למקור מוסמך בעניין?

5. מקריאה בפורום הבנתי שאחת הבעיות העיקריות של רכב זה הוא הגיר האוטומטי אך משום מה רוב הכותבים מציינים שהבעיות החלו בין 50000-80000 אלף קילומטר (יכול להיות שמעל קילומטרז' זה הטיפול לא נערכים במוסכים מורשים אך אין לי מושג) האם מישהו מכיר בעיות הקורות גם בקילומטרז' המתקרב ל 100000 אלף קילומטר?

6. בקיצור אודה על כל חוות דעת שתיכתב כאשר היא מבוססת על ידע או ניסיון הקשור לרנו ולרנו סיניק בפרט.

פורסם

מנסיון אישי של אבא שלי, כרגע מחזיק את הסניק השניה.

הוא מאוד מרוצה, מנוחות הרכב. וזה השיקול העיקרי שלו ברכישה (ירד מהפורסטר כאופציה בגלל נוחות)

עלויות הטיפולים במוסך מורשה די גבוהה (2400 ש"ח לטיפול 75000 כולל תושבת גיר)

הראשונה שלו היתה שנת 2002 מנוע 2.0 רכב מפנק מאוד ולמרבה הפליאה העביר 4 שנים ללא תקלות (מלבד פלג חשמלי רופף שחוזק) לא היו בעיות גיר ולא בעיות אחרות.

השניה שנת 2007 מנוע 1.6, התקלה היחידה שהיתה בחלונות החשמליים.

אבל! יש הרבה אנשים שסבלו מתקלות גיר רציניות ברנו! שים לב לעניין.

לדעתי בשנתון שאתה מעוניין לרכוש דגם 2.0 עדיף מה1.6 האנמי. גם בביצועים וגם באבזור שכולל ריפודי עור (חלקי) רדיו נשלט מההגה, 2 גגות נפתחים, גלגלי סגסוגת. ואפילו תצרוכת הדלת תפתיע אותך לטובה.

אופציה נוספת מעניינת היא עם מנוע 2.0 גיר ידני והנעה כפולה. הם נדירות יחסית (יש אחת למכירה ברחוב שלי כבר כמה חודשים ומעניין למה הוא לא מצליח למכור?) אבל אתה נהנה מגיר ידני אמין, ביצועים טובים, וגם יכולת שבילים חביבה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
שלום,

אנחנו מעוניינים ברנו סיניק כאוטו עיקרי. כרגע התקציב שלנו הוא כ 50-55 אלפ ש"ח ועל הכוונת קיימת רנו סיניק משנת 2002 מנוע 1600 עם 75000 אלף קילומטר ומטופלת באופן מסודר במוסך מורשה בתל אביב.

האוטו עדיין לא עבר בדיקה במכון ויש לי מספר שאלות בנושא, ואודה לחברי הפורום על תגובתם המהירה (צריך להגיע להחלטה תוך 48 שעות):

1. האם רנו סיניק אמין באופן כללי (התרשמות וניסיון אישי יתקבלו בברכה) - אמינות סבירה לרכב שטופל לפי הספר. להתרחק מרכבים שהוזנחו, שכן הנ"ל מקור ל"חור בכיס". התיבות האוטומטיות נוטות לעשות בעיות באיזור 120K, אך פה טמון גם הרבה מזל.

2. האם מחיר המחירון משקף את העסקאות הנעשות בפועל? כוונתי היא, האם יש ביקוש לרנו סיניק בשוק המשומשות המצדיק את מחיר המחירון או שבפועל המחיר בפועל נמוך ממחיר המחירון (גם אם הבדיקה לפני הקנייה מצביעה על אוטו תקין לכאורה).- בפירוש לא! עקב רמת סחירות נמוכה הסיניק נמכרות בכמה אלפים מתחת למחיר המחירון (חבר קרוב שלי מכר לפני כחודש רנו סיניק במצב מצויין ומטופלת ב- 10K מתחת למחיר המחירון וזאת לאחר חצי שנה של ניסיון למוכרו!

3. על אילו דברים צריך לתת את תשומת הלב העיקרית בעת הבדיקה (לדוגמה מערכת מים, טיפול טיימינג, גיר, מערכת חשמל ומחשב וכו')?- כל מה שציינת נכון מאד, יש לבדוק "בשבע עיניים" את ספר הרכב ובמקביל ללכת עם המוכר למוסך המורשה בכדי לוודא את היסטוריית הטיפולים.

4. קיבלתי דיס-אינפורמציה לגבי הטיפולים השוטפים, האם מישהו יוכל להאיר את עיניי או להפנות אותי למקור מוסמך בעניין? -מחירים יקרים יחסית, כפי שרשום בהודעה מעלי.

5. מקריאה בפורום הבנתי שאחת הבעיות העיקריות של רכב זה הוא הגיר האוטומטי אך משום מה רוב הכותבים מציינים שהבעיות החלו בין 50000-80000 אלף קילומטר (יכול להיות שמעל קילומטרז' זה הטיפול לא נערכים במוסכים מורשים אך אין לי מושג) האם מישהו מכיר בעיות הקורות גם בקילומטרז' המתקרב ל 100000 אלף קילומטר?- ראה סעיף 1.

6. בקיצור אודה על כל חוות דעת שתיכתב כאשר היא מבוססת על ידע או ניסיון הקשור לרנו ולרנו סיניק בפרט.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן, תודה על התגובה המושקעת.

לגבי מחיר האוטו של חברך כמה אחוזים מערך האוטו היו 10K? האם מאוטו ששווה 100K או מאוטו ששוויו 50K.

ושוב תודה רבה על התשובה המעמיקה (וכמובן גם ל"סולל דרך" שעזר לא פחות).

פורסם
עידן, תודה על התגובה המושקעת.

לגבי מחיר האוטו של חברך כמה אחוזים מערך האוטו היו 10K? האם מאוטו ששווה 100K או מאוטו ששוויו 50K. מרכב ששווה 50K

ושוב תודה רבה על התשובה המעמיקה (וכמובן גם ל"סולל דרך" שעזר לא פחות).

בהצלחה

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

בסניק דור 1 (עד סוף 04') נחשבת לאמינה יותר מדור 2 ובכלל הסניק אמינה מתדימתה.

רכב שמור ומטופל נמכר במחיר מחירון, אף אחד לא מוריד סתם מחיר לרכב במצב תקין.

שווה לחפש סניק בטריידאין של היבואן.

מנוע 1.6 נותן ביצועים סבירים, ה-2 ליטר נותן ביצועים מצוינים.

אם מרבית הנסיעות של הרכב הם במישור אני ההיתי רוכש את ה-1.6 ומתקדם בשנתון.

הסניק נותנת תמורה מצוינת לכסף והוצאות האחזקה הצפויות (הכל עניין של מזל) עשויות להיות קצת יותר גבוהות ממשפחתית יפנית 1600.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
בסניק דור 1 (עד סוף 04') נחשבת לאמינה יותר מדור 2 ובכלל הסניק אמינה מתדימתה.

רכב שמור ומטופל נמכר במחיר מחירון, אף אחד לא מוריד סתם מחיר לרכב במצב תקין.

שווה לחפש סניק בטריידאין של היבואן.

מנוע 1.6 נותן ביצועים סבירים, ה-2 ליטר נותן ביצועים מצוינים.

אם מרבית הנסיעות של הרכב הם במישור אני ההיתי רוכש את ה-1.6 ומתקדם בשנתון.

הסניק נותנת תמורה מצוינת לכסף והוצאות האחזקה הצפויות (הכל עניין של מזל) עשויות להיות קצת יותר גבוהות ממשפחתית יפנית 1600.

אורן

תודה רבה, אקח את זה לתשומת ליבי.:wink:

אבי

פורסם

שלום.

אני בעל רנו סניק 2 ליטר שנת 2001.

הרכב היה אמין במהלך 3 שנותיו הראשונות לחלוטין. התקלות היחידות בו היו במערכת הרמת החלונות החשמליים (כל הארבעה הוחלפו בתוך תקופת האחריות).

תופעה שלא מדברים עליה: בכל הרכבים הצרפתיים, עשוייה חגורת הטיימינג "לקפוץ" ממקומה בתנאים מאוד מסוימים, וכתוצאה מכך יילך מנוע לטיפול. זה עשוי לקרות לאחד מתוך 3,000 כלי רכב. לי זה קרה ולא במסגרת האחריות.

יותר מכך, צריך לשים דגש על איכויותיהם של אנשי השירות במוסכים (מכונאים, חשמלאים וכ"ד) - במוסכים המורשים, אלו בעלי רמה מאוד נמוכה של שירות (דפקו לי מנוע, בטיפול לא נכון. הוחלף מנוע, ואני עדיין איתם במשפט שנסחב זו השנה השנייה). אלו מהמוסכים המרכזיים הם בעל רמת השירות והידע הגבוהה באמת.

למרות כל מה שעבר הרכב, ולאחר כ 135,000 ק"מ ו-7.5 שנים שהוא איתנו, אשתי מסרבת להיפטר ממנו (אני מנסה המון פיתויים, אך לשוא).

אני עומד עכשיו בפני קניה של רכב חדש עבורי (אפתח נושא אחר בעניין), ונראה לי שאשתי תישאר עם הסניק.

בסה"כ: אם לא נתייחס לעניין הקפיצה המוזרה של חגורת הטיימינג (אגב בטויוטה קורולה עד 2006 זה לא יכול לקרות - יש שם שרשרת טיימינג), הרכב אמין ברמה סבירה (בהשוואה: הונדה סיוויק=9, סניק=7), גם התיבה בסדר (כשמתרגלים אליה), מנוע 2 ליטר הוא חיה רעה (וכעת יש לי מנוע עם 75,000 ק"מ פחות ממה שהרכב עצמו עשה), הנסיעה נוחה מאוד (לא C5, אבל עדיין צרפתיה), ציוני ריסוק טובים מאוד (בטח עבור השנתון שלה), התמורה בעבור הכסף גבוהה.

חיבים להקפיד: טיפולים שוטפים במוסכים מרכזיים של היבואן.

אם וכאשר אשתי תסכים למכור, אפרסם מודעה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

• תוכן חדש...