Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו חום מנוע תקין? - פיג'ו 309

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטמפ שציינתה נכונות ל XU5JA ו XU5M

לקוד מנוע שאתה נתתה מצוינות הטמפ שכתבתי.

השנים של המנועים האלו הם כמו המנוע שהקוד שנתתה (לא צעיר יותר).

פרט מעניין שהקוד מנוע שלך הוא היחיד שמצויין שמשודך לתיבה אוטומטית.

האם אתה יד ראשונה כי אולי מישהו מתישהו לפניך החליף מאוטומט לידני .

על היוניט של המאוורים(מותקנת על רדיאטור) אמורה להיות כתובה הטמפ שבה היא מפעילה את המאוורר.

פורסם

עידכון:

היום הוצאתי מתא המנוע את רדיאטור המזגן, הוא היה נראה לי מלוכלך מדי ומפריע לזרימת האוויר התקינה אל הרדיאטור הראשי.

לאחר נסיעה של 50 דק', אכן מורגש שינוי כלשהוא. ישנה יותר תזוזה של מחוג החום, ז"א שמים לב שהמנוע כל פעם מתחמם ומגיע ל-98 מעלות, ואז יורד חזרה ל-93 וחוזר חלילה.

דבר זה לא היה כשרדיאטור המזגן היה מורכב ואני רואה זאת כשיפור.

למרות השיפור, אני עדיין לא יודע איך הרכב יתנהג לי בעלייה רצינית, וגם עדיין הטמפ' נראות לי טיפה גבוהות.

אני עדיין רוצה לתקן לגמרי את מע' הקירור כדי שהטמפ' תהיה סובבת תמיד סביב ה-90 מעלות.

התייחסויות\עצות להמשך יתקבלו בברכה:)

פורסם

אם סבב הקירור עובד תקין אז מה שאתה צריך לבדוק זה או תקינות שעון חום (לוודא שהוא אכן מדייק בטמפרטורה), בזמן נסיעה בכביש מהיר על כמה עומד החום מנוע? אם החום עומד קבוע על 90 אז או שהמהירות הנמוכה אצלך לא עובדת ואז המאווררים עובדים רק ב stage 2 /fan 2 97C (מאוד סביר שזה המצב) או שהיוניט של מאווררים לא מתאימה וצריך להחליפה לנמוכה יותר (פחות סביר אבל ככמו שכתבתי תנסה לראות את זה על היוניט עצמה).

אבל אם החום מתנהג כך גם בנסיעה מהירה אז יש לך בעיה אחרת במערכת.

פורסם

בנסיעה מהירה הטמפ' נעה בסבב בין 98 מעלות לבין 93 מעלות, עולה ויורדת כל כמה זמן.

בקשר לטמפ' של היוניט שציינת : הן נכונות לגבי הדגמים הישנים יותר ואני אסביר - יש לי היינס, בפרק על מערכת הקירור רשומים בדיוק הנתונים שאתה מביא כאן, אבל בסוף הספר ישנו נספח של שינויים שנעשו בדגמים מאוחרים יותר (הדגם האחרון יצא בשנת 93' וכאן אני מניח ששלי שהוא שנת 92', נחשב מהמאוחרים) ושם רשום שהטמפ' של המהירות הנמוכה היא 97 ושל המהירות הגבוהה היא 101.

אני אשמח אם מישהו יאמת\יתקן את דברי .

כמו כן, ציינתי באחת התגובות שנורת הסטופ נדלקה לי כאשר מחוג הטמפ הראה על 100 מעלות. האם מישהו יודע אם נורת הסטופ ברכב שלי באמת אמורה להדלק ב-100 מעלות, או שבטמפ' אחרת?

תודה וערב טוב:)

פורסם

לא אתווכח איתך על טמפרטורות (למרות שמנסיוני ה VIVID אמינה בהחלט)

אם טרמוסטת שלך נפתח ב 88 אז בשיוט הטפרטורה צריכה להשמר סביב ה 88-90 מעלות.

קפיצות בטמפ ועליה כזאת של טמפרטורה לא נשמעת תקנית.

לי יש פזיו 205 1.4 עם טרמוסטת של 82 מעלות.

בשיוט החום מנוע יציב לחלוטין על אזור ה 80

בעמידה הרכב מתחמם ל 97C ואז מאוורר מהירות נמוכה מוריד את החום ל92C בערך, וזה תקין אצלי.

מהירות גבוהה זה לא עבד אף פעם אלה אם מפעילים מזגן והרכב עומד.

פורסם

המלצה אישית תשקיעה את ה 100 ש"ח + מע"מ ותקנה מקורי במורשה, שם יתנו לך גם טרמוסטת שיתאים 100% לדגם המנוע שלך .

היה פה (אומנם מזמן) שרשור על מישהו שהתקין טרמוסטת לא מקורי ב 205 והיו לו קפיצות כאלו בחום ועוד בעיות.

אז לא לשחק עם זה תשקיעה עוד כמה שקלים בשביל השקט הנפשי.

פורסם

עדכון, אולי העדכון החשוב ביותר בתולדות האוטו! :

היום החלטתי להחליף טרמוסטט. בדקתי בהיינס וראיתי שצריך טרמוסטט של 82 מעלות. קניתי טרמוסטט ופלאנג' (עלו ביחד 100 שקלים, תרמוסטט גרמני מתוצרת Wahler), והלכתי לרכב להרכיב.

כשהוצאתי את התרמוסטט הישן, להפתעתי הוא היה של 89 מעלות! מה שבעצם לא הייתה כזאת הפתעה כי זה היה כיוון המחשבה שלי בימים האחרונים.

אני חייב לציין שמרגע שהחלפתי נסעתי במצטבר כשעה, והכי גבוה שמחוג הטמפ' הגיע בנסיעה היה 90 מעלות, כשחלק גדול מהנסיעה הוא ירד אפילו ל-87!

יותר מאוחר אני אלך להתנסות בעלייה רצינית כדי לראות איך מערכת הקירור תגיב. אני מקווה שהרכב ימשיך להתנהג כמו שהוא התנהג היום.

תודה לכל העוזרים, וערב מצויין:):)

• תוכן חדש...