Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם!

בזמן האחרון בכל לחיצה על דוושת הבלם נוצרות לי שריקות ממש חזקות

"ומחרישות אוזניים",אני לא יודע מה הולך איתך כי לא מזמן החלפתי ברקסים קדמיים(גג חצי שנה)

ועוד משהו לפני שהחלפתי את הברקסים הייתי נוסע שבוע מרגע שטיפת הג'אנט והוא בקושי היה מתלכלך

וכיום ז"א ממתי שהחלפתי את הברקסים אחרי כמה שעות מרגע השטיפה הג'אנטים מחילים להתלכלך לי

מה אפשר לעשות בנידון?

נ.ב אמרו לי בהתחלה בגלל שהברקס חדש אז השכבה הראשונה יורדת ונתפסת על הג'אנט

אבל ככה זה עד עכשיו

פורסם

אני כמעט בטוח שהחלפת לרפידות לא מקוריות וזולות.

רפידות לא מחליפים לפי זמן אלא לפי הק"מ שהרכב נסע..

הג'אנט מתלכלך ביגלל שהרפידות נישחקות מהר מידי..

אתה צריך להחליף את הרפידות ולבדוק מה המצב של הדיסקים פנה למוסך מורשה.

פורסם

דיסקים צריך ליבדוק את המצב שלהם שהם לא נישחקו יותר מידי.

רפידות יש המון סוגים שמעתי שהרפידות של LAUCAS משהו כזה הם רפידות באיכות טובה.

אבל אין כמו מקורי לא יעשה רעש ולא יעשה נזקים.

רפידות מקוריים נישחקים בקצב המתאים והם ילכלכו את הג'אנט אבל ממש מעט וגם בתקופות ארוכות יותר.

ואיפה החלפת את הרפידות במוסך?

פורסם
דיסקים צריך ליבדוק את המצב שלהם שהם לא נישחקו יותר מידי.

רפידות יש המון סוגים שמעתי שהרפידות של LAUCAS משהו כזה הם רפידות באיכות טובה.

אבל אין כמו מקורי לא יעשה רעש ולא יעשה נזקים.

רפידות מקוריים נישחקים בקצב המתאים והם ילכלכו את הג'אנט אבל ממש מעט וגם בתקופות ארוכות יותר.

ואיפה החלפת את הרפידות במוסך?

לגמריי לא נכון, רפידות מקוריות לא תמיד יתנו לך את שיא האיכות ולא ישחקו מהר ויחזיקו המון זמן, זה לגמריי שטויות.

ולמה? כי אצלי למשל מאחורה ישנן רפידות לא מקוריות, שעברו מזמן כבר 20 אלף..... ועדיין יש להן "בשר"

לעומת זאת מקדימה בזמן הזה הוחלפו פעמיים. מקורי ברפידות זה לא ממד לזמן או לאריכות של המוצר.

כמו כן מודדים גם לפי הק"מ והכי חשוב.... מודדים לפי הסתכלות ברפידה לאחר שמורידים את הגלגל.... וככה יודעים אם נשאר "בשר" או לא. כי אחרת איך תדע? יכול להיות שעברת 15 אלף ק"מ רגועים ונשאר לך עוד הרבה "בשר" על הרפידה? אתה מבין...

ומה הקשר לנזקים? מדוע רפידה יפנית תחליפית תגרום לנזק ורפידה מקורית לא...? לאיזה נזק אתה בדיוק מתכוון? שהתחליפית היא בצורת שפיץ? או...

ושתדע, שריקה חדה לאוזניים יכולה לנבוע גם מרפידות חדשות... מכיוון שכיום יש להן חומר שונה עליהן ולכן זה יכול לשרוק גם בחדשות למרות שהן לגמריי חדשות.

כמו כן על מנת שיהיה ניתן לבדוק דיסקים... צריך לא לבדוק ויזואלית.... אלה למדוד את העובי שלהם... כי הרי מן הסתם לדיסק יש עובי מסויים שמותר להגיע אליו.... או שעושים אחריי זה חריטה או שפשוט קונים דיסק חדש. כמו כן צריך להעביר את האצבע על הדיסק ולראות האם יש עיוותים קשים או קלים עליו , העסק הזה של בדיקת דיסק כבר יותר ליכוון של מבינים מאשר לבחור שפעם ראשונה רואה דיסק...

למי שיש כלי מתאים למדידת העובי של הדיסק יודע על זה.

פורסם

ואיפה הטעות שלי? שאתה אומר לגמריי לא נכון?!

אני כתבתי צריך לבדוק את הדיסקים ואתה פשוט נותן פירוט.

נתתי המלצה לחברה של רפידות באיכות טובה לפי מה ששמעתי עליה לא ניסיתי אותה וציינתי זאת.

לגבי מקורי או תחליפי אני תמיד בעד מקורי.

אתה אומר שיש לך רפידות שלא נישחקו והחזיקו הרבה זמן יש להם עדיין בשר אבל תיסתכל על מצב הדיסקים עם הרפידות העמידות האלה שלך הם בטוח שחקו את הדיסק.

שהרפידה עשוייה מחומר יותר קשה מהמקורי או במילים אחרות חומר חזק יותר אז הרפידה נישחקת לאט והדיסק נישחק מהר מאוד.

ושהרפידה רכה יותר ועשוייה מחומר חלש לדוגמא אז הדיסק ישמר ליותר זמן והרפידה תאכל מהר...

פורסם

גם פה טעות..... מדדתי את העובי של הדיסקים שלי והעיוותים שלהם, תקין לגמרי והם מחזיקים כבר כמה החלפות כמו גדולים ולא נכנסים לתחום השחיקה שצריך להחליפם. ממתי רפידה תחליפית מחברה טובה, גרוע ולא "נשחקת בקצב נכון" כמו המקורית?

פורסם
גם פה טעות..... מדדתי את העובי של הדיסקים שלי והעיוותים שלהם, תקין לגמרי והם מחזיקים כבר כמה החלפות כמו גדולים ולא נכנסים לתחום השחיקה שצריך להחליפם. ממתי רפידה תחליפית מחברה טובה, גרוע ולא "נשחקת בקצב נכון" כמו המקורית?

טוב אז יש לך רפידות באיכות טובה ספר לנו עליהם איזה חברה ומה המחיר .?

פורסם

גם לי יש רפידות תחליפיות בגלגלים קדמיים,לא שוחק את הדיסק יותר מרפידה מקורית זה בטוח,כושר הבלימה מצויין,בהתחלה היו שריקות כשהם היו חדשות ואחרי זמן מסויים זה עבר.

לא זוכר את שם החברה,אבל לא מורגש שום הבדל בין זה לרפידות המקוריות שהיו מורכבות כשקניתי את הרכב.

פורסם

נכון.... בתחום הרפידות, רפידה תחליפית מחברה טובה עושה את עבודתה בנאמנות !

פורסם

מקפיץ

אחרי חיפוש קליל בפורום גיליתי שיש כמה סוגי רפידות

הראשונה היא של רמסה והשניה של לקוס

מי מהם טובה עם אורך חיים גדול ואיכותית עבור הרכב שלי

והאם עליי לבדוק לפני זה את תקינות הדיסק של הרפידות?

היכן ניתן להשיג את אחד מהרפידות האלה באזור חולון ,ומה המחירים של כל אחד מהם?

בברכה אסיף.

• תוכן חדש...